FACEBOOK

Ha szerda, akkor európai kupanap - magyarokért szoríthatunk

Ha szerda, akkor európai kupanap - magyarokért szoríthatunk
hozzászólás, 2010.04.14.

Végkifejlethez érkezett a LEN Kupa versenysorozata, Kotorban ma nagyon fognak örülni azok, átveszik a serleget. Köztük lehet Varga Tamás is. Csak annyi kell, hogy a Cattaro három góllal legyőzze a Savonát. Az Euroligában kialakul a legjobb négy mezőnye. Meglepetés nemigen várható, bár annak tudnánk örülni, ha az Eger 9 góllal nyerne a belgrádi Banjica uszodában. A mai teljes program, nyilatkozatok.

LEN Kupa, döntő

20.30 Cattaro-Savona (TV CG 2 )

Az első találkozón a Savona 9:7-re nyert. Érdekesség, hogy a találkozó egyik játékvezetője Juhász György.

VARGA TAMÁS a VLV-nek:

- Várom már a mérkőzést, de ugyanakkor nagyon izgulok is. Nagyon sokat edzettünk, egy egész héten keresztül csak úsztunk, nem is készültünk más mérkőzésre, remélem, meglesz az eredménye. Mindig a tavalyi döntő jut az eszembe, hogy akkor is mínusz kettőre álltunk az első meccs után. Persze ez a csapat nem a Szeged, nem képes olyan fordulatokra, viszont sokkal stabilabb és kiszámíthatóbb játékra képes, ami nagy előny is lehet, ha mindenki fegyelmezetten teszi a dolgát és nem akarja egyedül megnyerni a mérkőzést. Nagyon szeretnék győzni és hiszem, hogy a rengeteg munka, amit mindannyian beletettünk a játékba ebben az évben KI KELL HOGY JÖJJÖN. Természetesen nagyon tisztelem a Savonát, nagyon jó játékosokból áll, nem is beszélve az edzőjükről, akinek a nagy rutinja sokat adhat a csapatnak a kritikus pillanatokban. Ettől függetlenül remélem, sikerül megvédenem a LEN Kupát még akkor is, ha azt most éppen nem magyar színekben teszem. Ebben egy picit Magyarország is benne volna! Kívánok az Egernek tisztes helytállást, és a Reccónak és a Primoracnak is sok sikert!

Euroliga, negyeddöntő visszavágók

18.00 Jug Dubrovnik-CN Barceloneta
(az első mérkőzésen idegenben a Jug győzött 9:7-re)

18.00 Partizan Belgrád-Eger (az első mérkőzésen, Egerben 12:4-re győzött a Partizan) (DigiSport, RTS2)

BIROS PÉTER a VLV-nek:

- Ha nyerünk nyolccal, akkor van  esélyünk, de ez kicsit nehéz lesz a Belgrád ellen. Jó meccset, kiegyenlített mérkőzést szeretnénk játszani, nem olyat, mint amilyen Egerben volt. Bizonyítani szeretnénk, hogy nem véletlenül jutottunk el eddig és azt, hogy nincs akkora különbség a két csapat között, mint amit ez első meccs eredménye mutat.

SZÉCSI ZOLTÁN a VLV-nek:

- Szeretnénk persze győzni, de inkább a minél jobb játék a cél. Két vereségen vagyunk túl (a Belgrád és a Honvéd ellen), s most szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani, amelyből erőt meríthetünk a folytatásra. A Honvéd-meccsen már túljutottunk, megingás volt, s talán az volt a hiba, hogy nem vettük őket elég komolyan, úgy gondoltuk, hogy mi már a rájátszásra készülünk, úgyis nyerünk. De ők jól játszottak, borzasztóan küzdöttek, nagy akarattal szálltak a vízbe és ebben mindenképpen felülmúltak minket. Bárány Attila vírusos megbetegedés miatt Belgrádban hiányozni fog.

18.00 Primorac Kotor-Jadran Herceg Novi (az első mérkőzésen a Kotor idegenben nyert 14:9-re) (TV CG 2 , Eurosport2)

KISS GERGELY a VLV-enek:

- Mindenki szurkol, a drukkereink nem tudom hány négyzetméteres transzparenst készítettek, a pénteki, Jug elleni hazai meccsünk után pedig ott maradtak az uszodában gyakorolni szerda estére... A Dubrovnik elleni hazai vereség után ugyanúgy köszöntöttek minket, mintha nyertünk volna. Az egész város a szerdai meccs lázában ég. Nem tudom, hogy fogunk játszani, remélem, sokkal jobban, mint a Jug ellen, de a lényeg az, hogy legalább döntetlen körül tudjuk tartani az eredményt. Ha győzelemre törekszünk és úgy is játszunk, akkor pedig magabiztosan jutunk be a Final Fourba.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek: 

- Ötgólos előnnyel várjuk a visszavágót. Itt lesz a város apraja-nagyja, már jó ideje érezni a készülődést a városban. Az elsődleges célunk természetesen az, hogy ne kapjunk ki hat góllal, másodsorban pedig szeretnénk megnyerni a találkozót, ez mindenféleképpen önbizalmat adna az Euroliga-folytatáshoz, illetőleg a bajnokság megy tovább, nehéz mérkőzések várnak ránk, azokhoz is jó lenne egy győzelem. Normális esetben csak a továbbjutás lenne a feladat, mivel azonban a Herceg Novi az ellenfél, elvárás, hogy őket verjük is meg hazai pályán.

19.15 Budva-Pro Recco (az első mérkőzésen a Pro Recco otthon 9:5-re nyert) (TV CG 2)

BENEDEK TIBOR a VLV-nek:

- Azt várom, hogy iszonyatosan fognak verekedni, nekünk fognak esni már az elején, hiszen négygólos hátrányt az elején rögtön el kell kezdeni ledolgozni. Nyilván mindent megpróbálnak, provokálni is fognak minket, hátha egy verekedésből adódóan esetleg négyperces emberelőnyhöz jutnak. Fontos, hogy ne üljünk fel semmiféle provokációnak. Ugyanúgy kell bemenni a vízbe, mintha 0:0 lenne, mert ha a négygólos különbséget akarnánk tartani - az ilyenkor a legrosszabb, amit tenni lehet.

KÁSÁS TAMÁS a VLV-nek:

- Budvában a pokol vár ránk, mindent meg fognak tenni, hogy behozzák a hátrányt, még keményebb meccsre számítok, mint az első volt. Nem szabad engedni, hogy az elején esetleg elmenjenek egy-két góllal, mert akkor vérszemet kapnak, s velük együtt a közönség és esetleg a bírók is.

2 régi hozzászólás

asdasd hozzászólása
asdasd28846
2010.04.14. 13:23

asdasdasdasdasdasd

Najó hozzászólása
Najó28844
2010.04.14. 07:39

Egy tisztes helytállás (4-5 gólos vereség) jó lehet a rájátszásra! Hajrá Eger! Hajrá Cattaro! Hajra Primorac! Hajrá Recco! Leginkább: Hajrá Magyarok!