FACEBOOK

Egerben nyert a Honvéd

Egerben nyert a Honvéd
hozzászólás, 2010.04.10.

Váratlan eredményt hozott a Vodafone OB-1 szombati fordulója, a Honvéd elhozta Egerből a három pontot, méghozzá magabiztos játékkal, négygólos különbséggel legyőzve a listavezetőt. A Fradi mindössze egy találattal kerekedett felül hazai pályán az UTE csapatval szemben. 

Vodafone OB-1, alapszakasz, utolsóelőtti forduló

Eger-Honvéd 5:9 (1:2, 1:3, 3:1, 0:3)
Eger, Bitskey Aladár Sportuszoda, v.: Marjay, Vojvoda
Eger: Valics - Hegedüs 2, Sántavy, Biros 1, Feltham, Varga 1, Graham. Cs.: Erdélyi, Jakab, Kovács G. 1, Binder, Hárai, Bundschuh, Szécsi. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán
Honvéd: Gergely - Marnitz, Szivós 5, Matajsz, Gór-Nagy, Salamon 2, Bátori 1. Cs.: Székely 1, Kállay, Jansik, Mezei, Paján, Borsós, Lévai. Edző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 2/11, ill. 0/5
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Jansik (19. p.), Paján (30.p.)
Kiállítva cserével, végleg: Gór-Nagy (16. p.)
Sárga lap: Gerendás György (14. p.), Vad Lajos (16. p.)


TT-képek

A vendégek végig vezettek, a második negyedtől folyamatosan több góllal. A hazaiaknál Valics kezdett a kapuban, de aztán Szécsi állt be a helyére. Az Eger nélkülözte a beteg Bárányt, Hárai pedig sérülten játszott. Varga II. Zsolt 300. bajnoki meccsén szerepelt.

A váratlan vendéggyőzelem nem befolyásolja az első négy rájátszásának eddig "kiszámított" forgatókönyvét, hiszen az Eger az utolsó fordulóban az OSC ellen hazai pályán nyilván megszerzi a győzelmet, a Honvéd pedig már semmiképpen nem kerülhet feljebb ugyanis az FTC - ha nehezen is - az UTE elleni szombati győzelmével biztosította helyét a legjobb négy között.

HEGEDÜS GÁBOR a VLV-nek:

- Valahogy ezen a mérkőzésen kicsit beragadtunk, a Honvéd pedig az ő oldaláról nézve egy jó értelemben vett káoszt csinált, amibe sajnos belementünk és kapkodóssá vált a játékunk. Nagyon jól használták ki a hibáinkat, találtak is gólokat, aztán okosan ráültek az eredményre, mi pedig elkezdtünk kapkodni és egyre több lett a hiba a játékunkban.

- Lehet, hogy a végén már fel is adtátok, mert ez a négy gól elég sok...?

- Azt nem mondom, hogy feladtuk, de a végén már megvolt az a különbség, amikor látszott, hogy nem fordíthatunk. Inkább azt mondom, hogy görcsös akarás okozta a végére kialakult különbséget. Nagy jelentősége nincs, hogy egy vagy négy góllal kaptunk ki, de azért mindenféleképpen nem jó jel, ez még akkor sem, ha nem erre a mérkőzésre készültünk elsősorban.

SZIVÓS MÁRTON a VLV-nek:

- Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen küzdeni akarás volt bennünk ezen a mérkőzésen. Akár az is benne lehetett volna, hogy kikap a Fradi és visszakerülhetünk a négy közé. Mindent megtettünk, küzdöttünk, és ennek meg is lett az eredménye. Az egész évet tekintve nem érdemeltük volna meg a négy közé jutást, de kisebb szerencsével még talán ez is megtörténhetett volna.

- Ti voltatok ennyire jók, vagy az Eger játszott gyengébben a megszokottnál?

- Úgy gondolom, hogy mi ma valóban nagyon jól játszottunk, nekik pedig kevésbé ment, de nem tisztem az ő játékukat megítélni. Magunkkal foglalkoztunk és nagyon örülök, hogy így alakult. Remélem, ez az út, amit elkezdtünk, folytatódik.

- Az öt gólodat hogyan kommentálod?

- Örülök neki, de még inkább annak, hogy öt gólon tartottuk az Egert, és az alapszakaszban egyedüliként kétszer meg tudtuk verni őket.

(A Honvéd hétfőn 17.45-kor Interliga-meccset játszik a Kőér utcában a Hornets Kosicével.)

FTC-UTE 6:5 (1:0, 1:1, 2:2, 2:2)
G.: Tóth M. 2, Steinmetz B., Mátyás, Tóth B., Balatoni, ill. Naganuma, Olasz, Rom, Hoppál, Szabó B.

OSC-BVSC 9:10 (2:3, 2:1, 2:4, 3:2)
G.: Benczúr 4, Zentai 3, Tiba, Szécsi D., ill. Szabó P., Ambrus F. 3-3, Pecz, Kriszt, Halek, Galambos

Vasas-Szeged - hétfőn este 20.15-kor

A fordulóban a Pécs szabadnapos.

5 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk28807
2010.04.11. 14:49

Kedves Hakapeszi! Tegnap beszéltem vele, de ezt nem kérdeztem meg, majd legközelebb.

Hakapeszi hozzászólása
2010.04.11. 13:19

Kedves Szerk! Esetleg Benedek Tibinél rá tudnál kérdezni, hogy tényleg lesz valami Újpesten és ha igen ő milyen szerepet tudna vállalni?

árpi hozzászólása
árpi28805
2010.04.11. 10:08

Gerendásnak igaza van, nagyon gyengén játszottunk. De ha a játékon kívül valani gyenge volt hát akkor a játékvezetés!!! Ez bizony a csapatokat sulytotta. Látható is, hogy mindkét edző sárgalapot kapott. Remélem a bírókat is minősíti valaki, mert ez a bíráskodás kritikán alluli volt.

Bodza hozzászólása
Bodza28804
2010.04.11. 10:00

Grat a Honvédnak, és leginkább Marcinak:)

Najó hozzászólása
Najó28803
2010.04.11. 07:45

Gratula a Honvédnak, kétszer is megvertek minket! Kis híján ellenük kezdtünk az elődöntőben 0-6-ról! A múltkori vereség jól felrázta a csapatot, remélem ennek is meglesz ez a hatása! Szivós Marcit el tudnám képzelni Egerben. Hajrá Eger!