FACEBOOK

Vasas-Szeged - mintha már a döntőbe jutásért játszanának

Vasas-Szeged - mintha már a döntőbe jutásért játszanának
hozzászólás, 2010.04.09.

Az alapszakasz utolsóelőtti fordulója következik a Vodafone OB-1-ben. A hátralévő összes mérkőzés közül már csak egy olyan lesz, amely a legjobb négy egymás közötti csatáját érinti: a Vasas és a Szeged hétfő este sportklubtévés meccsen vív meg egymással, s a végeredmény feltehetően már az elődöntő pontszámaiba is beleszámít majd. Molnár Tamást és Kis Gábort kérdezzük előzetesünkben.

Az utolsóelőtti forduló programja:

Szolnok-Szentes 12:7 (5:1, 3:3, 1:1, 3:2) - március 17-én játszották le

(A fordulóban a Pécs szabadnapos.)

Áprlilis, 10., szombat

18.00 FTC-UTE

19.00 Eger-Honvéd

19.30 OSC-BVSC

Április 12., hétfő

20.15 Vasas-Szeged (Szőnyi út) (SportKlub)

MOLNÁR TAMÁS a VLV-nek:

- Ha az utolsó fordulóban minden a papírforma szerint történik és megverjük a BVSC-t, akkor az elődöntőben a Vasassal játszunk. Ezért ezt a hétfői mérkőzést nem az alapszakasz részének kell tekinteni, hanem az elődöntő első találkozójának. Nagyon jó csapat a Vasas, de az idei évben azért azt is bizonyították, hogy olykor meg-megremegnek a kezek. Ráadásul szerintem most olyan helyzetben vannak, hogy lehet esélyünk - Dumi sem játszhat még az eltiltása miatt, aztán hallani mindenfélét átigazolásokról is. Lehet, hogy nincs annyira egyben a Vasas, mint az elmúlt években volt és szerintem nagyon jó játékkal meg lehet lepni őket Budapesten is.

- Van-e valami különlegesség a felkészülésetekben, elutaztok-e Budapestre már egy nappal a mérkőzés előtt?

- Nincs. Abszolút jól kialakult rendszerünk van a felkészülésre és mivel este negyed kilenckor van a meccs, nem indokolt, hogy egy nappal korábban utazzunk Budapestre. Én azt mondom, hogy nekünk elsősorban saját magunkra kell figyelnünk. A mi meccseinket elemeztük, nem "Vasas-szempontból" készültünk, hanem azt próbáltuk megoldani, hogy a Honvéd ellen elkövetett hibákat ne ismételjük meg.

- Van-e beteg, sérült?

- Le kell kopognom: bár volt egy-két hasmenéses eset a héten, úgy tűnik, rendeződtek a dolgok és teljes csapattal tudunk hétfőn kiállni.

KIS GÁBOR a VLV-nek:

- Össze kell, hogy szedjük magunkat és végre jó formát kell mutatnunk, mert ez az utolsó olyan meccsünk, amely befolyásolhatja a rájátszást. Biztos, hogy a Szegeddel fogunk összekerülni a döntőbe jutásért és egyelőre ugye 1:1 az állás, mert az őszi meccsen nagy bravúrral sikerült ott egy 4:4-es döntetlent csinálnunk. Szeretnénk már most előnybe kerülni, hogy a rájátszásban jobb pozícióban kezdhessük a küzdelmet.

- Mennyire ismeritek a mostani Szegedet? Rég volt az a 4:4-es meccs, azóta ők is hullámzó teljesítményt nyújtottak.

- Legutóbb a Magyar Kupa elődöntőjében találkoztunk és akkor simán nyertünk. Egyébként amennyire a Szeged ingadozó teljesítményt nyújtott, ez ránk is igaz, kiderült az is, hogy mi is verhetőek vagyunk. De én szeretném, ha úgy állnánk hozzá és úgy is fejeznénk be a mérkőzést, hogy a Szeged már most érezze: nincs nagyon sok esélye minket megverni a rájátszásban. Tehát szeretnénk már most elvenni a kedvüket...

- Két forduló van hátra az alapszakaszból és már most hallani pletykákat, hiszen a játékosok egy részének a jövőjével is foglalkoznia kell. Nem befolyásolja ez a felkészüléseteket?

- Nyilvánvaló, hogy ilyenkor már elkezdenek "nyúlkálni" a klubok a lejáró szerződésű játékosok után, vannak is olyan helyzetek, amikor kell ezzel foglalkozni, de én úgy érzem, most még korai, egyelőre az elődöntők sem kezdődtek el. A klubok sem tudhatják még hogy mi vár rájuk, hiszen a szponzorokkal is folynak még a tárgyalások. Vízben elért eredmény pedig még nincs, amire hivatkozni lehet, hiszen nem dőltek el a dolgok, zajlik a bajnokság utolsó szakasza. Nem is szeretek ezzel foglalkozni. Emberek beszélnek persze erről-arról, de nekem most sokkal fontosabb, hogy idén bajnok legyek, mint az, hogy tudjam: jövőre hol játszom.

- Hogy álltok sérülttel, beteggel?

- Nincs sérült, nincs beteg, mindenki rendben van, úgyhogy ilyen szempontból komplett csapattal fogunk kiállni a hétfői mérkőzésre. Magabiztos győzelmet szeretnénk, olyat, amit a Fradi ellen sikerült elérnünk.

9 régi hozzászólás

Tímea hozzászólása
Tímea28802
2010.04.10. 20:17

Gratulálok Honvéd! Marci nagyon ügyes voltál! Nagyon jók vagytok, kár hogy az FTC nyert:(.pedig ezek után igazán megérdemelnétek a 4 közé jutást. A 04.12-i Honvéd Interliga meccsről lehet már tudni valamit?

matehun hozzászólása
matehun28801
2010.04.10. 19:00

A legnagyobb baj az, hogy a helyszínen elnézve a játékosokat, az edző megbuktatása volt az egyik idei céljuk. Ha Földi valamit mondott, miután elrontottak valamit jónéhányan elfordultak, és pofáztak. A Kotor ellen Vöröstől láttam ilyet.

im hozzászólása
im28800
2010.04.10. 16:59

Nem izgulok. Legfeljebb majd keszkenővel integetek a távozók után. Aztán a "meghalt a király, éljen a király" mondás jegyében szurkolok a következő Vasas generációnak. (És telt házat akartam írni, nem telt hátat, gondolom ez nyilvánvaló)

Patriot hozzászólása
Patriot28799
2010.04.10. 16:20

Csak pletyka!!!!! Nyugi,egyáltalán nem tuti!

im hozzászólása
im28798
2010.04.10. 14:50

Nem tudom, kinek jó, hogy ha ennyien elmennek a Vasas-ból és a csapat lepadlózik. A magyar vízilabdának biztosan nem. Ugyanezt mondanám, ha ez Egerből mennének el ennyien, vagy bármelyik másik hazai számottevő csapatból. Viszont ha ennyien mennek, annak komoly oka kell legyen. És nem csak anyagi. Kérdés, hogy egymással, vagy a vezetéssel van gondjuk a játékosoknak. Ha a vezetéssel, akkor tessék váltani. Attól még a játékosok jók lehetnek. Ha egymással van gondjuk némelyeknek, akkor azok menjenek el, akiknek problémájuk van, de a többiek működjenek végre csapatként! Bár azt is megértem, hogy itthon nem nagyon van mód megtanulni a balkáni kemény játékstílust és aki tud, az elmegy. Azt a játéktechnikát csak valamelyik déli csapatban lehet elsajátítani, esetleg az olaszoknál is, bár ez most igen kérdéses, ha a jelenlegi Recco-ból indulok ki. Az is elég hullámzó mostanában. És gondolom, nem oda szerződnek a Vargák és Hosi. A Recco tavaly bevásárolt, szerintem ott telt hát van. Sajnos, ott tart a vízilabda, hogy már a Partizan gyerekcsapatai is tönkreverik a többieket. Mi lesz így a hazai pólóval?

Tímea hozzászólása
Tímea28797
2010.04.10. 12:45

Hajrá Honvéd!Remélem a Vasas kiüti a Szegedet! Húú ilyen sokan távoznak a vasasból?Az durva lesz.

szamóca hozzászólása
2010.04.10. 11:56

igen, amikor a Vasas és a Szeged meccséről írnak, akkor nem a Honvédról és az Egerről. amikor pedig a Honvédról és az Egerről írnak majd, akkor nem a Vasasról és a Szegedről. Esetleg a jövőben lehetne ilyesmi is: "A VLV stábja a Szeged edzésén járt kedden. Aznap edzett az Eger, a Fradi, a Vasas, az Újpest, stb... is." ...

Patriot hozzászólása
Patriot28795
2010.04.10. 11:42

Eger-Honvéd rangadó is lesz!!!De már megszoktam,hogy nem írtok egy pár csapat meccséről! Varga testvérek plusz Hosi olaszba,Jasu marseille,Nagy Viktor fradi,Kiss Gabi vissza Eger! Én ezeket hallottam!De nem tuti csak pletyka...!

móka hozzászólása
móka28794
2010.04.09. 23:25

Hajrá Vasas a hétfői rangadón, mindenképpen lépéselőnybe kell kerülni hazai pályán!! Mik ezek az átigazolási pletykák? Mit hallottatok erről és kikkel kapcsolatosak?