FACEBOOK

Jadranska Liga, eredmények - Cattaro-Primorac Kotor 6:12

Jadranska Liga, eredmények - Cattaro-Primorac Kotor 6:12
hozzászólás, 2010.04.05.

A Húsvét miatt az olasz bajnokság esedékes fordulóját már szerdán lejátszották, a túlnyomórészt ortodox vallású Balkánon nem volt szünet a közös bajnokságban. A kotori házi rangadón a Primorac magabiztosan győzött, a meccsen szerepelt mindhárom magyar nyilatkozott a VLV-nek.

Jadranska Liga, 21. játéknap

Cattaro-Primorac Kotor 6:12 (2:3, 0:3, 2:3, 2:3)
Kotor, v.: Peris (hoorvát), Obradovics (montenegrói)
Cattaro: Pjetlovics, Nastran 2, Vukcsevics, Zivkovics, Kordics 1, Smodlaka 2, Varga T., Djogas, Lobov, Zanetics, Kunac 1, Gy. Filipovics, Jelics, Misics. Edző: Mirko Vicsevics
Primorac Kotor: Radics, Drasko Brguljan, Csucskovics 1, Petrovics, Trajkovics 1, Darko Brguljan 1, Kiss G. 1, Azevedo 3, Pavlovics, Milosevics, Steinmetz Á. 1, Setka, Milics 2, Draskovics 2. Edző: Ranko Perovics
Gól - emberelőnyből: 0/5, ill. 4/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1


Steinmetz Ádám gólja


Kiss Gergely gólja, ötméteres

VARGA TAMÁS a VLV-nek:

- Szerda, csütörtök, péntek, szombat - ez alatt a négy nap alatt volt hét edzésünk. A meccs délelőttjén még 2500 erőset úsztunk, ugyanis az edzőnk azt mondta, hogy ezt a meccset edzőmérkőzésnek tekinti. Labdát nem is nagyon láttunk, gyakorlatilag alapoztunk a héten. Ettől függetlenül nem lett volna szabad hat góllal kikapni a Primoractól, mert bár nagyon jó csapat, azért ennyivel nem jobb nálunk. Az elején még koncentráltunk, de aztán sajnos átmentünk valamiféle ad hoc játékba, nem volt meg az a csapatjáték, ami nálunk szükséges, hiszen itt nincsenek olyan egyéni sztárok, akik esetleg a vállukra veszik a csapatot. Azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy nem csoda a vereség, mert nem csapatként játszottunk, ez az igazság. Mindenki összevissza lövöldözött, nem fejjel játszottunk. A Primorac semmi mást nem csinált, mint kihasználta a mi hibáinkat, nagyon keményen. Én azt gondolom, ezen az estén jobbak voltak nálunk, abszolút. Mégiscsak Európa egyik legjobb csapata. Nem szégyen kikapni tőlük, ami fáj, az a hatgólos különbség, ami azért nem reális. Arra lehet fogni, hogy így edzettünk egész héten, de én ezt nem szeretném. Ha jobban koncentrálunk és egy-két játékos elhiszi, hogy ilyen melóból jőve is lehet hozni ezt a meccset, vagy szoros eredményt elérni, akkor más lehetett volna. De egyértelműen jobbak voltak, külön gratulálok a két magyarnak, akik megint szuper teljesítményt nyújtottak.

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Nagyon nehéz meccseink vannak most zsinórban. Indokolt lenne a fáradtság, a fásultság, ennek ellenére jól játszik a csapat. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, hiszen jól ismerjük a Cattarót, egymás után edzünk nap mint nap, vannak gyerekkori barátságok a két csapat játékosai között.  0:2-vel kezdtünk, aztán felébredtünk és zsinórban hat gólt lőve eldöntöttük a mérkőzést, a végére már csak a különbség volt kérdéses. Úgy gondolom, jobbak vagyunk, mint a Cattaro, de hatgólos különbségre én sem számítottam. Oda kellett tenni magunkat, nem lehetett félvállról venni, mert akkor beleszaladhattunk volna egy hatalmas pofonba, mint ősszel, amikor simán kikaptunk tőlük.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Örülök a győzelemnek, s külön annak, hogy ilyen nagy arányú lett. Úgymond kárpótol minket azért a csúnya vereségért, amit november végén elszenvedtünk a Cattarótól.

Mindenképpen jó érzés, még akkor is, ha tudjuk, hogy az ellenfél nem ránk hegyezte ki a formáját, hanem a számukra fontos Savona-meccsre. Nekünk pedig az volt a lényeges, hogy újabb lépést tegyünk a bajnokság megnyerése felé, illetőleg sikeres legyen a felkészülésünk az előttünk álló Euroliga-negyeddöntő-visszavágóra.

További eredmények:

Jadran Herceg Novi-Budva 5:3 (1:0, 2:0, 2:3, 0:0)

Jug Dubrovnik-Mornar 14:8 (3:1, 4:1, 3:3, 4:3)

Medvescsak-Jadran Split 10:8 (4:1, 2:3, 2:1, 2:3)

Rokava Koper-Primorje Rijeka 9:11 (2:3, 2:5, 4:2, 1:1)

POSK-Sibenik 3:7 (1:3, 0:0, 1:3, 1:1)

(A Mladost Zágráb szabadnapos volt)

A Jadranska Liga állása a 21 játéknap után:

1. Jug Dubrovnik 37,
2. Primorac Kotor 36,
3. Jadran Herceg Novi 32,
4. Budva 31,
5. Mladost Zágráb 29,
6. Mornar 20,
7. Cattaro 19,
8. Primorje Rijeka 19,
9. Sibenik 16,
10. Medvescsak 10,
11. Jadran Split 9,
12. Rokava Koper 2,
13. POSK 2 pont.