FACEBOOK

Varga Tamás LEN Kupa-győzelemre készül

Varga Tamás LEN Kupa-győzelemre készül
hozzászólás, 2010.03.26.

A LEN Kupa döntőjének első mérkőzésén a Cattaro idegenben megőrizte esélyét a végső győzelemre. A Pro Recco mögött jelenleg második legjobb olasz csapat, a Savona kétgólos előnyt szerzett a montenegróiakkal szemben. A meccsről és az április 14-i visszavágó kilátásairól kérdeztük Varga Tamást, a Cattaro sztárját, aki tavaly a Szegeddel nyerte meg ugyanezt a kupát.

- Nagyon-nagyon jól játszottunk három negyedig. Az utolsó játékrészben sajnos fújtak ellenünk elöl két kontrát és nem adtak meg egy ötméterest, pedig Smodlaka már befordult és elé érkezett a labda. 6:5-ös olasz vezetésnél volt ez az ötméteres-szituáció, utána rögtön ők kaptak fórt, azt belőtték, 6:6 helyett 7:5 lett, majd elöl ellenem ítéltek kontrát. Négy fórt kaptak az olaszok zsinórban, sajnos éltek vele, igaz, ki is védekezhettük volna, mint ahogyan addig tettük. Nem zárt jól a védelem, így elléptek 8-5-re, utána már csak korrigálni tudtunk, hogy még legyen sansz Kotorban.

- Hogy értékeled ezt a kétgólos hátrányt?

- Tavaly a Szegeddel a Panioniosz ellen ugyanez volt a szituáció, két gól volt Athénban, utána Szegeden tudtunk fordítani. Abszolút van sansz Kotorban, ha úgy játszunk, ahogyan most három negyedig. Tulajdonképpen a negyedikben sem játszottunk rosszul, de abszolút megkapták a hazai pálya előnyét, ebből tudtak profitálni. Ez van. Bízom benne, hogy Kotorban, ha kell, a végén mi is megkapjuk a hazai pályát. Nagyon-nagyon akart a csapat, mindenki jól játszott, jól védekeztünk, jó meccs volt. Ez a kétgólos hátrány éppen arra jó, hogy nem altat el minket. Döntetlennél úgy gondolhatta volna mindenki: otthon úgyis nyerünk valahogy... Így viszont nagyon oda kell figyelnünk, mert mégiscsak két gól mínuszból indulunk. Ez a csapat otthon mindig nagyon jól tud játszani, és én bízom abban, hogy most is így lesz.

- Elégedett a csapat az eredménnyel?

- Mindenki elégedett, én viszont óva intem őket, azt mondtam nekik: lehet örülni, de nagyon oda kell figyelni, nem szabad hogy elaltasson minket a hazai pályán elvileg könnyen behozható előny tudata. A Savona nagyon jó csapat, ellenük nem lehet egy másodpercre sem elaludni. Abszolút nyitott a mérkőzés, de ezt is akartuk, hogy ne 3-4 góllal kapjunk ki, sikerült. Mindenki azt szerette volna, hogy döntetlen legyen, vagy egy gól, maximum kettő a hátrány. Nehéz lesz és négy negyeden keresztül kell majd koncentrálnunk.

- Neked hogy ment a játék?

- Magamat nem nagyon szeretném értékelni, kétszer lőttem kapura az egész mérkőzés alatt, az első negyedben volt egy szögletem, és volt egy lehetőségem, amikor fórból otthagytak egy pillanatra, ellőttem, ez volt az első gólunk, a második negyed vége felé, ezzel lett 2:1. Bekkeltem, nagyon nem hagytak lőni, fórban is szorosan fogtak.

- Köszönöm az információkat, jó felkészülést a visszavágóra!