FACEBOOK

FTC-Honvéd és Vasas-Eger a Vodafone OB-1 újabb fordulójában

FTC-Honvéd és Vasas-Eger a Vodafone OB-1 újabb fordulójában
hozzászólás, 2010.03.12.

Két rangadó szerepel a Vodafone OB-1 soron következő fordulójának programjában. Mindkettő nagy jelentőségű, hiszen a Fradi-Honvéd meccsen a négy közé jutás a tét, míg a csúcsrangadón, a Vasas-Eger találkozón eldőlhet az alapszakasz győztesének kiléte. Előzetesünk a teljes programmal és nyilatkozatokkal.

A program:

Péntek

Pécs-Honvéd 7:12 (1:2, 3:5, 2:1, 1.4)
G.: Bóbis, Hegedűs 2-2, Lukács G., Vári, Lázár, ill. Bátori, Gór-Nagy, Marnitz 3-3, Szivós 2, Paján
(január 16-áról elhalasztott mérkőzés)

Szombat

Szolnok-Szeged 3:5 (0:2, 1:3, 0:0, 2:0)
G.: Pásztor 2, Regős, ill. Molnár T. 2, Komlósi, Busila, Vindisch

A Szeged 3:0-ra és 5:1-re is vezetett, igaz, térfélcsere után egyetlen gólt sem lőtt...

OSC-UTE 6:5 (3:1, 1:1, 0:1, 2:2)
G.: Szécsi D., Vrezgó 2-2, Hangody Gy., Gergely B., ill. Olasz 2, Naganuma, Kotsidis, Szabó B.

Vasárnap

17.00 FTC-Honvéd

Hétfő

18.00 Pécs-Szentes

20.15 Vasas-Eger (Sportklub Televízió)

(A BVSC szabadnapos)


GÓR-NAGY MIKLÓS a VLV-nek:

- A mostani helyzetünkben konkrét meccsekre, mindig az előttünk álló feladatra készülünk, nem nézünk "eggyel tovább". Így egyelőre a Pécs elleni péntek esti meccsel foglalkozunk, ott szeretnénk megalapozni azt az önbizalmat, jó játékot, ami a vasárnapi sorsdöntő meccsen remélhetőleg jellemezni fog minket.

- Túl tudtatok lépni a Vasas elleni hazai súlyos vereség lelki megrázkódtatásán?

- Sokat beszélgettünk. Az az igazság, hogy reálisan kell nézni a dolgokat, úgy alakult az elmúlt időszak, hogy európai szinten is meghatározó csapatokkal játszottunk. Nem voltunk jók, és ezek a klasszis csapatok (a Budva, a Partizan, az Olympiakosz és a Vasas) kegyetlenül megbüntették a hibáinkat. A mi mai helyzetünkben viszont nem őket kell megvernünk, hanem a saját riválisainkkal szemben kell meggyőző játékot nyújtanunk. Tehát az igazán fájó pont az elmúlt időszakban a BVSC elleni vereség volt. A beszélgetéseken igyekeztünk megtalálni a jó mozzanatokat, s azokra építve előre lépni, hasznosítani a tapasztalatokat. Nincs válsághangulat, nagy bravúr lett volna megverni a Vasast, de nem volt várható tőlünk.

TÓTH MÁRTON a VLV-nek:

- Nagyon készülünk erre a mérkőzésre, hiszen mondhatni, élet-halál harc lesz. Nem szeretnénk kiesni az első négyből és ehhez mindenképpen meg kell vernünk a Honvédot. Mindenkiben van egy furcsa érzés amiatt, hogy párhuzam állítható a Szolnok elleni meccsünkkel. Akkor úgy volt, hogy néhány nappal korábban a Vasas nagyon megverte a Szolnokot, mi pedig váratlanul kikaptunk ott... Abból a hibából tanultunk, ezért fokozottan készültünk, nem akarjuk, hogy megismétlődjön az az eset... Mindenki egészséges és mindenki nagyon várja ezt a kiemelkedően fontos mérkőzést. Reméljük, sok néző kijön.

- Azt nem bánjátok, hogy nem lesz tévés meccs?

- Megmondom őszintén, most nem. Hazai környezetben játszhatunk, ahol minden nap edzünk, biztos, hogy a szponzoroknak nem olyan jó, de mivel számunkra nagyon nagy a tét, így örülünk annak, hogy hazai pályán tudunk játszani, hiszen ha tévés meccs lenne, akkor nem lehetne a Népligetben a meccs.

BIROS PÉTER a VLV-nek:

- Presztízsmeccs lesz, úgy érzem, ez fogja eldönteni, hogy ki lesz az első az alapszakaszban. Ennek ellenére nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki, nekünk lesz fontosabb mérkőzésünk, például a Ferencváros ellen odahaza. Természetesen szeretnénk ezt a meccset is megnyerni, vagy legalább döntetlent elérni. Meglátjuk, kinek lesz aznap jobb a formája. Bízom benne, hogy színvonalas, jó meccset játszunk majd. Örülök, hogy busszal jönnek Eger-szurkolók, jobb így játszani, hogy tele van a lelátó. Minden adva van ahhoz, hogy jó meccset játsszunk.

SZÉCSI ZOLTÁN a VLV-nek:

- Semmiképpen sem megyünk feltartott kézzel. A Vasas már jobb formában van, de mi is, sőt, pozitív élmények után vagyunk. Emelt fővel, nagy lelkesedéssel megyünk a Vasasnak.

- Mivel lennél elégedett?

- A győzelemmel!

- És mivel nem? Nyilván a vereséggel…

- Alapvetően hála Istennek úgy állunk, hogy a számszerű eredmény nem is annyira életbevágó – bár persze jó lenne az élen zárni a végén. Alapvetően a játék képe az, ami elégedettségre vagy bosszankodásra adhat okot. Azt mondom, lehet jó játékkal is kikapni, és aztán emelt fővel kimenni az uszodából, hogy na gyerekek, ez nem volt rossz, és lehet úgy is nyerni, hogy az ember tudja, a játék azért hagyott némi kívánnivalót maga után. Arra számítok, hogy jól fogunk játszani és bízom abban, hogy nyerünk!

HEGEDÜS GÁBOR a VLV-nek:

- Ez a meccs döntő lehet az alapszakasz végeredményének szempontjából. Ha jó eredményt érünk el, akkor továbbra is versenyben maradunk az első helyért, ha kikapunk, akkor a Vasasnak többször botlania kell ahhoz, hogy az első helyet meg tudjuk szerezni. Szeretnénk az Euroliga-továbbjutással megszerzett lendületet továbbvinni a bajnokságban. Mások az előzmények a két csapat számára, hiszen a Vasasnak nem sikerült, emiatt viszont bennük nagy lesz a bizonyítási vágy. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, hogy ez mire lesz elég, azt meglátjuk, mindenesetre nyerni szeretnénk a Szőnyi úton.

VARGA DÁNIEL a VLV-nek:

- Két jó formában játszó csapat küzd meg egymással hétfő este - remélhetőleg telt ház előtt -, s a meccs tétje nem más, mint az alapszakasz első helyének megszerzése.

- Sima bajnokira készültetek a héten, vagy az edzéseitek is jelezték, hogy speciális mérkőzés következik?

- Többet foglalkoztunk most az ellenféllel, mint szoktunk, ami nem csak a meccs súlyának köszönhető, hanem annak is, hogy az Eger széles taktikai repertoárral rendelkezik, ezért alaposan fel kell készülni a játékukból. De természetesen magunkkal foglalkozunk elsősorban. Még mindig azt vallom: ha mi a tudásunkhoz közeli szinten tudunk játszani, akkor nem kell túlságosan sokat foglalkoznunk azzal, hogy ki az ellenfél.

- Hogy álltok sérülttel, beteggel?

- Mindenki egészséges és mindenki nagyon várja, hogy hétfő este legyen már.

VARGA DÉNES a VLV-nek:

- Úgy vettem észre, hogy az egriek a továbbjutásukkal nagyon jó formába kerültek és önbizalomra is szert tettek. A nagyváradi eredményük is biztató, úgyhogy én arra számítok, hogy igazán kemény küzdelem lesz, amelynek során szép számban előfordulnak majd taktikai húzások is. Úgy gondolom, 1-2 góllal tudunk nyerni.

- Mit tettetek ennek érdekében a héten?

- A szokásosat, edzettünk, gyakoroltunk, pontosan úgy készültünk szerintem, ahogy az Egerre kell. Elemeztük őket, bár ismerjük jól a stílusukat. Megpróbáltuk kitalálni, hogy van-e valami újítás a játékukban. Némileg van is, de a bázis standard. Főleg azért fontos számunkra ez a meccs, mert mindannyian  tudjuk, hogy nincs már más nekünk, csak a bajnokság, és azt nagyon-nagyon hoznunk kell, mert "csak" egy Magyar Kupa-győzelemmel senki nem lenne elégedett, márpedig a rájátszás szempontjából is nagyon fontos ez a meccs.

HOSNYÁNSZKY NORBERT a VLV-nek:

- Nagyon fontos ez a meccs, meg kell mutatnunk, hogy nincs vége azzal, hogy kiestünk az Euroligából. Hogy mit várok? Győzelmet, természetesen. Otthon játszunk, és ha abból indulunk ki, ahogy a Honvéd ellen kezdtük a meccset... - jó lenne azt folytatni! Biztos, hogy sokkal nehezebb lesz, hiszen az Egert feldobta az, hogy az Euroligában továbbjutott, jól is játszanak. Mi mindenesetre mindent megteszünk a győzelemért. Szoros meccs lesz...

18 régi hozzászólás

zele hozzászólása
zele28357
2010.03.14. 22:05

A Vasas behúzza a meccset, de ezzel nem mentesítik magukat az Euroliga kiesés alól. Azért Hajrá Vasas!

Szöszke hozzászólása
2010.03.14. 17:42

Hajré Eger!

Herold hozzászólása
Herold28348
2010.03.14. 16:52

Kedves Szerk! Lesz élő közvetítésetek a FTC-Honvédról?

ak47 hozzászólása
ak4728347
2010.03.14. 10:24

a Fradi-Honvéd lesz valahol közvetítve?

Chicago hozzászólása
Chicago28346
2010.03.13. 20:48

A Szolnok ilyen jo lenne? Valoszinu a Szeged tartalekolja az erot.. kell az allokepesseg kesobb..

Daret hozzászólása
Daret28345
2010.03.13. 19:14

Szolnok-Szeged 3-5 (0-2, 1-3, 0-0, 2-0)

Daret hozzászólása
Daret28344
2010.03.13. 18:58

Harmadik negyedben: Szolnok-Szeged 1-5 (0-2, 1-3, 0-0)

Daret hozzászólása
Daret28343
2010.03.13. 18:35

A félidőben: Szolnok-Szeged 1-5 (0-2, 1-3,)

Socio hozzászólása
Socio28342
2010.03.13. 13:42

Jók vagyunk most,az önbizalom is megvan,ennek ellenére nem hiszem hogy idegenben vernénk a Vasast. De lényegében mindegy is,a rájátszásban szerintem simán ki tudjuk ütni akár a 3.,akár a 4. helyen végző csapatot és akkor jöhet megint a Vasas a döntőben.

értetlen hozzászólása
2010.03.13. 13:37

Arra lettem volna kiváncsi, hogy a Szolnok-Szeged miért nem rangadó, ha az FTC-Honvéd az. Hát mindegy. Egyébként a kérdésre a válasz: Eger.

georgiosz hozzászólása
2010.03.13. 05:40

nálam most már Marnitz Gergő, ha hozza ezt a formát a felkészülésen is, akkor utazik az Eb-re!!! Örülök, hogy van olyan játékos is, aki az Ob. 1-ben is meggyőző teljesítményt nyújt :) Így tovább, remélem csatlakoznak még hozzá a fiatalok, HAJRÁ MAGYAROK!!!!

szamóca hozzászólása
2010.03.12. 21:56

értetlen, ezt most hogyan kell értenünk? hajrá Vasas vagy hajrá Eger? :)

értetlen hozzászólása
2010.03.12. 19:57

Talán majd ha megint LEN KUPÁT nyerünk. Addig is Hajrá Szeged! Papesz a király!

értetlen hozzászólása
2010.03.12. 19:47

Csak érdeklődnék, hogy a bajnokságban 4. ill 5. helyén álló csapatok mérkőzése az nem rangadó? Biztosan sokan kiváncsiak a Honvéd 6. helyére és egész éves vergődésére. Mellesleg nem velük van bajom. Hajrá vidék!!!!

mikasa hozzászólása
mikasa28335
2010.03.12. 17:24

Én egy Varga Dani idézettel kezdeném: "Még mindig azt vallom: ha mi a tudásunkhoz közeli szinten tudunk játszani, akkor nem kell túlságosan sokat foglalkoznunk azzal, hogy ki az ellenfél." Ez lehet, hogy így van, csak az a bibi, ha nem sikerül, márpedig mostanság inkább a kb. 60%-os forma a mutatott teljesítmény, az viszont nem elég komolyabb csapatok ellen. Pedig a 4 friss olimpiai bajnokkal felálló csapatnak minden nagy csapat ellen esélyesként kéne kiállni. Azért hajrá VASAS!

balzs hozzászólása
balzs28334
2010.03.12. 16:57

Hajrá Eger!!!

Milan hozzászólása
Milan28333
2010.03.12. 16:54

Hajrá Eger !!!

szamóca hozzászólása
2010.03.12. 16:10

Hajrá Vasas Angyalföld!!!