FACEBOOK

Interliga: Partizan-győzelem Szegeden, Vasas-döntetlen Nagyváradon

Interliga: Partizan-győzelem Szegeden, Vasas-döntetlen Nagyváradon
hozzászólás, 2010.02.09.

A Partizan Belgrád a várakozásnak megfelelően idegenben is magabiztosan győzte le a Szegedet, de a hazaiak nem vallottak szégyent. A Vasas úgy esett be az uszodába nem sokkal a mérkőzés előtt, s a bírói pár "román fele" mindent megtett a hazaiak győzelmért. Majdnem sikerrel is járt, Varga Dániel néhány másodperccel a befejezés előtt egyenlített. A két csapatkapitány, nyilatkozata a VLV-nek.

Szeged-Partizan Belgrád 9:13 (3:4, 3:4, 0:2, 3:3)
Szeged
G.: Molnár T. és Török B. 3-3, Busila 2, Lehmann, ill. Prlainovics 5, Vujasinovics, Alekszics, Pijetlovics 2-2, Milos Korolija, Mitrovics

Az első előnyt Pijetlovics váltotta gólra, s ettől kezdve csak a vendégek vezettek a mérkőzésen. A játék ennek ellenére nem volt egyoldalú, a szerbek lassan, fokozatosan húztak el és összességében azért biztos győzelmet arattak, de oda kellett tenni magukat, ezt lefújás után ők is elismerték.

MOLNÁR TAMÁS a VLV-nek:

- Azt azért mindenki tudja, hogy az erőviszonyok alapján a Partizan nem is az Interliga, hanem az egész európai mezőny egyik legjobb csapata és én azt mondom, hogy talán a legnagyobb esélyese az Euroligának. Ennek megfelelően hiába játszottunk itthon, nem mi voltunk az esélyesek. Nyilván nekünk az Eger-meccsre kell koncentrálni, felkészülési találkozónak tekintettük ezt a mérkőzést, amit az is mutat, hogy a felét Baksa Laci, a másik felét Németh Zsolt védte. Talán kaptunk elkerülhető gólokat, de én azt mondom, hogy egy nagyon látványos, szórakoztató meccset játszottunk és bizakodó vagyok a jövőbeni teljesítményünkkel kapcsolatban. Utána beszéltem Milanoviccsal (a Partizan vezető edzőjével - a szerk.) és azt mondta, hogy nekik is teljesen jó a Szegeddel játszani, a legjobb meccseket velünk vívták az Interligában. Lehet, hogy ebben egy kis udvariaskodás is volt, de az tény, hogy ezek nagyon hasznos mérkőzések voltak.


Iványi Aurél-képek


Oradea-Vasas 12:12 (3:3, 4:2, 2:4, 3:3)
Nagyvárad
G.: Varga Dániel 5, Hosnyánszky 3, Decker, Létay, Kis G., Takács

VARGA DÁNIEL a VLV-nek:

- Alig 52 perccel kezdés előtt érkeztünk meg, ennek ellenére jól indult a mérkőzés. Azt tudni kell, hogy ezt a meccset "rááldoztuk" a felkészülésre, azt gyakoroltuk, amire szombaton szükségünk lesz a Panioniosz ellen. Ez most azért néha még zavart okozott, de ha a tapasztalatokat jól feldolgozzuk, akkor szombaton már kamatoztatni fogjuk. Egy észrevételem van. Egyetértésben Marjay játékvezetővel és sok más szakmabelivel, kijelenthetem, hogy az Interligában nincs megoldva a játékvezetés kérdése. A román bíró most is olyan szinten botrányosan fújt a románoknak, hogy a végén a hazai játékosok kértek elnézést tőlünk, a bíró pedig annyit tudott csak mondani, hogy sajnálja... Az Interliga jövőjét illetően azt hiszem, ezt mindenképpen meg kell oldani, semleges bírókat kellene küldeni a meccsekre. A mérkőzésen egyébként sokan voltak, jó hangulat volt, érdekesség, hogy én még sosem játszottam 16 méter széles medencében.

7 régi hozzászólás

bagodabago hozzászólása
2010.02.10. 12:36

Varga Daninak igaza van. Ha jövőre is lesz Interliga, a játékvezetői kérdést is meg kell oldani. Ilyen játékvezetés nem jó senkinek (a váradi játékosok véleményét a tegnapi biráskodásról le lehet szürni Dani nyilatkozatából). Miközben ezt irom az m1 sport hireiben a bemondó ".. a Vasas 12-12-s döntetlent játszott Aradon". Váradon, b*** meg, Váradon. :)

bagodabago hozzászólása
2010.02.10. 12:21

Tisztelt szerk! Remélem csak a fikázók miatti keserüség vezetett oda hogy azt irtad hogy ay Iterligával "érdemén felül foglalkozunk ". Én azt gondolom hogy egy magyar vizilabdaportálnak ajánlatos egy olyan sorozattal foglalkozni amiben többségben vannak a magyar csapatok. Az eddigi Interliga cikkek, fotók, videók nem voltak fölöslegesek. Még mindig többet foglalkoztok a Jadranska Ligával, ami szintén egy edzőmeccs sorozat, peddig az Interligában több magyar válogatott játszik mint a délszláv bajnokságban. Én (de szerintem az egri, szegedi vagy vasas szurkolók is) inkább olvasok egy Nagyvárad - Vasas vagy Partizan - Szeged meccsről, mint egy Herceg Novi - Dubrovnik rangadóról. Ezzel nem a Jadranska Liga ellen agitálok, hanem jelzem hogy lenne még hova fejlödnie az Interliga beszámolóknak. A táblázat sem lenne fölösleges, még ha nem is egy hivatalos táblázat.

Tomute hozzászólása
Tomute27797
2010.02.10. 12:00

?Bánt??...?túllépni??...több ?:-)? jelet csak cowk miatt nem akartam tenni, biztos kaptam volna érte? :-) (Olvastam anno a ?részletes kifejtést?, mint ahogy Daret 2010-01-31 23:03-i arra vonatkozó reagálást is, aminél többet én sem tudtam volna hozzátenni, ezért zártam magam részéről a kérdést egy ?.? jellel?)

szerk hozzászólása
szerk27795
2010.02.10. 10:37

Tomute, látom nagyon bánt ez a nem hivatalos bajnoki sorrend. Próbálj túllépni rajta, nincs semmi jelentősége, egy elvi kérdésről van szó, részletesen kifejtettem (úgy látszik, nem olvastad), és ha az Eger vezetne úgy, ahogy most a Vasas, akkor sem változtatnék a módszeren... Interliga-táblázat? Minek is? Vannak ott fordulók, amelyek után össze lehet vetni a csapatok teljesítményét? Edzőmeccsek sorozata az Interliga, amivel talán érdemén felül foglalkozunk (ilyen rendszerességgel és mélységgel nagyjából egyedül az egész magyar sajtóban). Egyébként sajnos nem az Eger vezet, hanem a Partizan.

Tomute hozzászólása
Tomute27794
2010.02.10. 09:39

Az Interligában a VLV nem hivatalos tabellája szerint a Vasas az első...:-):-):-)

waterpollo hozzászólása
2010.02.10. 08:55

Nem probálkozik meg valaki egy Interliga aktuális tabellát késziteni? Ha már irunk róla.....

BT hozzászólása
BT27792
2010.02.09. 20:12

Már csak öt gól egy meccsen. Romló forma.