FACEBOOK

Még egyszer a montenegrói kalandtúráról - A KOTOR-VASAS ÖSSZES GÓLJA!

Még egyszer a montenegrói kalandtúráról - A KOTOR-VASAS ÖSSZES GÓLJA!
hozzászólás, 2010.02.07.

Készítünk egy kis összegzést erről a hétközi montenegrói kirándulásról. Mivel megszereztük a Primorac Kotor-Vasas-meccs Montenegróban sugárzott televízióközvetítésének felvételét, a szokásosnál is jobban feldaraboltuk a videót, nem csak az összes gólt mutatjuk meg, hanem a tudósításunk alapján legendává nemesült Nagy Viktor-védéseket, több elpuskázott lehetőséget, Kis Gábor időn túli gólját, stb. A Honvéd budvai fellépéséről csak kevés jót tudunk mutatni, sőt, mivel közben folyton telefonáltunk, hogy tudassuk a részeredményt, sajnos még az összes vendéggól sincs meg.

ÖSSZEFOGLALÓNK A KUPANAPRÓL

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A PRIMORAC KOTOR-VASAS-MECCSRŐL

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK AZ EGER-PRO RECCO-MECCSRŐL

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A BUDVA-HONVÉD-MECCSRŐL

TUDÓSÍTÁSUNK A VASAS KOTORBA ÉRKEZÉSÉRŐL

ELŐZETESÜNK A KUPAFORDULÓRÓL


Emlékeztetőül: egyáltalán nem pozitív előjelekkel utazott a két magyar csapat Montenegróba, hiszen nemrég hazai pályán szenvedtek elég sima vereséget mostani ellenfelüktől, s ebben a sportágban ugye a hazai pálya elég jelentős előny.

Az Euroligában T-Mobile Honvéd néven szereplő Kőér utcai csapat nem remények nélkül vágott neki a montenegrói útnak. Az első meccsen kapott hazai pofon után reálisnak tűnt a szervezettebb játékon alapuló pontszerzés. A különgépen a csapattal utazott Molnár Imre klubelnök is. Az uszodában a várakozással ellentétben nem volt telt ház - pedig ingyen bemehetett bárki. A B-közepet mintegy 30-40 kiskamasz jelentette, ők fújoltak a vendégek támadásánál, s lelkesedtek a hazai góloknál. A pontszerzésben nem sokáig lehetett reménykedni, a Budva folyamatosan lőtte a gólokat, Szivósék pedig elöl sem voltak képesek folyamatosan veszélyt teremteni, legfeljebb egy-egy felvillanásra tellett - és sajnos azok sem fejeződtek be mindig góllal. Ami pedig hátul történt... Sikerült 0 (nulla) blokkal és 0 (nulla) labdaszerzéssel abszolválni a meccset, Gergely nem csak a közeli ziccereknél, hanem a négy-öt-hat méteres lövéseknél is gyakran került kiszolgáltatott helyzetbe.

Lefújás után végtelen szomorúság látszott a honvédosok arcán, nagyon nehéz volt eléjük állni a kamerával, hogy bizony nyilatkozni kellene...


VLV-fotók

VLV-VIDEÓK:

Bemutatás

"Hajrá Honvéd!"

Kimaradt előny

Antonijevics-gól - kettős előnyben

Ticsics-kapufa

Szivós-lövés - mellé

Paskovics első ötméteresgóljával 5:0

Szivós ötméteresből szépít

Nagyszünetben

Trbojevics megúszásgólja

Szivós harmadik gólja, 6:4, itt még volt remény

Kimaradt emberelőny

Danilovics harmadik gólja

Paskovics második ötméteresgólja

Gór-Nagy-gól, 9:5

Petkovics első gólja

Petkovics második gólja, némi cicázás után

Paján kimaradt ziccere - ez egy ilyen nap

Pejakovics előnygólja - 13:5

Szivós újabb ötméteresgólja

Szivós szép csel után mellé lő, Paskovics büntet

Szivós Márton nyilatkozata

Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

A Teva VasasPlaket kifejezetten bizakodva várta a meccset, benne volt a levegőben, hogy még egyszer nem fog megismétlődni a Szőnyi úti játék. Jó hangulatban telt el az idő a mérkőzésig, mint a helyszínről is jelentettük, egy fogadás plusz tétet is adott a találkozónak, hiszen Vasas-győzelem esetére Szűcs Attila csapatorvos beígérte, hogy megmártózik a szálloda előtti öböl vizében. (Az idő estefelé ott sem sokkal haladta meg a nulla fokot.) Erre természetesen végül nem került sor, de ne borítsa jótékony homály a fogadásban részt vevő másik fél ígéretét: Vörös Viktornak vereség esetén kellett volna fürdenie. (Ez elmaradt, s nem is nagyon kérte számon senki, bár Viktor a dolgot szerintem határozottan cáfolná...)

Jól kapta el a fonalat a Vasas, már 2:0 volt ide, s talán ha sikerült volna kihúzni az első negyed végéig ezzel a kétgólos előnnyel, másként alakul a folytatás. Kiss Gergely félelme beigazolódott: a Primorac a "nagy csapatok" hibájába esett: ha csak tudat alatt is, de a pesti győzelem, az elmúlt hetek sikerrel megvívott meccsei után nem volt annyira tüzes, vehemens, mint amilyen játékra éles tétmeccsen szükség van - különösen a piros-kékek ellen. A Vasas ezt ügyesen kihasználta, jól védekezett, Nagy Viktor teljesítménye önmagában is elegendő lehetett volna a pontszerzésre, elöl pedig időnként parádés megoldások csendesítették el a közönséget - igaz, csak másodpercekre.

Meccs után rendkívül furcsa volt látni, hogy a Bestiák, a kotori B-közép tagjai egy magyar zászlót nyújtanak le Steinmetz Ádámnak...

Végezetül néhány szót magunkról. A vlv egy munkatársa úgy utazott ki, hogy az élő közvetítést itthoni kollégánk a tévéadásból oldja meg, legfeljebb egy-egy helyi színnel dúsítjuk a tévéből is követhető események leírását. A dolog ismert: a Budva-Honvéd meccset 17.30 helyett 18 órakor kezdték, s a televízió nem közvetítette. Internet az uszodában nem volt, s amikor kiderült, hogy otthon semmilyen hírforrás nincs, a vlv krónikása volt kénytelen tovább "osztódni", fotózás és videózás mellett időről időre telefonon bejelentkezni, hogy legalább nagyjából követhető legyen otthon a találkozó alakulása. Meccs végén az eredmény miatt nehezen lehetett nyilatkozót találni, meg kellett várnunk Vad Lajos szokásos azonnali megbeszélésének végét. Épphogy sikerült elérni a Vasas-meccs kezdetét (azért ne feledjük: Kotor és Budva mégiscsak két különböző város, még ha közel is vannak egymáshoz). Internet természetesen ott sem volt. (Ne feszegessük, hogy ez a LEN előírásának megszegése, hiszen jártunk már úgy Dubrovnikban, hogy az uszodatérben kiválóan elérhető wifihez azért nem akartak nekünk jelszót adni, mert a Komjádi uszodában sem kaptak wifit a horvát újságírók...)

Az első negyed közepén jártunk, amikor kiderült, hogy itthon még mindig a csoport állásáról beszélgetnek a budapesti stúdióban. Azonnal léptünk, ugyanúgy kezdtük telefonon közvetíteni a történéseket, ahogy Budvában. Ami idő maradt e mellett fotózásra és videózásra, azt igyekeztünk kihasználni. Nem írtam volna le ez utóbbi történetet - hiszen az olvasót nem nagyon érdekli, milyen körülmények között tájékoztatják őt - de amikor hazaérve elolvastuk a Nemzeti Sport nyomtatott számában a tudósítást (elégedetten tapasztalva, hogy a VLV jelentette minden hazai tájékoztatás forrását), döbbenten láttuk, hogy a NS-beli kolléga ezt a szakmában ilyen esetben kötelezőnek számító forráshivatkozást - "természetesen" nevünk leírása nélkül - így oldotta meg (Azevedo első negyed végi góljához illesztve): "A válogatott honlapjának olykor szegényes, mindazonáltal idehaza egyedüli tudósítása szerint csak kettő másodpercet kellett volna kihúzni a dudaszóig..."

Most túl azon, hogy kollégák nem szokták egymás teljesítményét tudósításban kritizálni, meglepő ez a bírálat, mert ha mi nem váltunk át az adott körülmények között technikailag lehetséges élő közvetítésre (vállalva az elhallásokat is, hiszen a hangzavarban a tudósító olykor a saját hangját sem hallotta, azt sem tudta, hogy a túloldalon értették-e amit mond), akkor a Nemzeti Sport és a Nemzeti Sport Online az eredményt is csak meccs után, akkor tudta volna meg, amikor valamelyik Vasas-vezető felveszi a telefont. Ehhez képest egész pofás meccsleírást látunk a "szegényes" vlv-tudósításból merítve. (Ja, és persze a Budva-Honvédon történtek kapcsán forrás már egyáltalán nincs jelölve, a meccs eseményeiről szóló információk csak úgy beszálltak a szerkesztőségi ablakon.)

A sportnapilapnál úgy döntöttek, hogy nem szánnak négy tank benzint erre az útra (a szállásért nekik sem kellett volna fizetni). Nyilván a tévéközvetítésben bíztak, de ez nem jött be. Ám ezek után kintről készített anyagainkat forrásként használni, egyidejűleg fikázni a munkánkat..., hm, fogalmazzunk finoman úgy, hogy nem elegáns. Az ilyesmi eddig nem volt szokás, úgy látszik, ehhez is hozzá kell szokni.

Mellesleg a telefonszámla majd később érkezik és nem a Nemzeti Sport fogja kifizetni...


VLV-fotók


Fotók a Primorac honlapjáról

VLV-VIDEÓK:

Bemutatás - Vasas

Bemutatás - Kotor

"Hajrá Vasas, Angyalföld!"

Kis Gábor-lövés, szöglet

Létay-lövés, blokkolva

Draskovics gólja

Kivédett Varga Dániel-lövés

Takács Bálint lövése, szöglet

Kimaradt előny

Óriási Nagy Viktor-védés

Újra Nagy Viktor

Kivédett Vörös Viktor-lövés

Steinmetz-gól, először vezet a Kotor

"Adam Stájnmec olé!" és Hosi-ötméteresgól

Hatalmas Nagy Viktor-védés

Nagy Viktor véd

Varga Dénes-gól

Kiss Gergely egyik ötméteresgólja

Eredménytelen Vasas-támadás

Setka gólja

Steinmetz Ádám és Kiss Gergő eldönti a meccset

Örömünnep a lelátón, timeout és a meccs vége

Steinmetz Ádám nyilatkozata

Kiss Gergely nyilatkozata

Varga Dániel nyilatkozata

Nagy Viktor nyilatkozata

Varga Dénes nyilatkozata

Kis Gábor nyilatkozata

VLV-VIDEÓK - A MECCS ÖSSZES GÓLJA (Radio Televizio Crna Gora):

0:1 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

0:2 - Kovács Róbert gólja

1:2 - Azevedo gólja

2:2 - Kiss Gergely első gólja, ötméteres

2:3 - Létay gólja

3:3 - Petrovics gólja

Kivédekezett hátrány, majd Kovács Róbert-lövés

3:4 - Decker Ádám gólja

Nincs ötméteres

4:4 - kimaradt előny, Csucskovics-gól

4:5 - Varga Dániel gólja

5:5 - Draskovics gólja

Nagy-Nagy Viktor-védés 1.

Megint Nagy Viktor

5:6 - Steinmetz Ádám gólja

6:6 - Hosnyánszky ötméteresgólja

Nagy-Nagy Viktor-védés 2.

Nagy-Nagy Viktor-védés 3.

6:7 - Varga Dénes második gólja

7:7 - Kiss Gergely második gólja, ötméteres

Steinmetz Ádám sérülése

8:7 - Setka gólja

Kis Gábor érvénytelen gólja

9:7 - Steinmetz Ádám ötméterest harcol ki, Kiss Gergely bedobja

4 régi hozzászólás

cowk hozzászólása
cowk27786
2010.02.08. 20:07

hm. =D szabad kerdezni honnan? cowkie himnemiszerv agooglemailcime picikerek com

Daret hozzászólása
Daret27784
2010.02.08. 19:40

A NS, nso nem a hivatkozásról híres. Nem korrekt, de csak így tudnak valamit felmutatni. Sajnos nem ez volt az első eset, és nem is ez az utolsó, az biztos. Saját tapasztalatból tudom, hogy az MTI is lop cikkeket, munkánk során nem egyszer tapasztaltunk, hogy forrásmegjelölés nélkül vették át a hírünket, viszont ezt többször is letagadták. Ilyen a média....

cowk hozzászólása
cowk27783
2010.02.08. 16:39

LOL nemzetisport? hat ez azert nem semmi.. meg lehet tudni a kedves 'kollega' nevet?

Róma2009 hozzászólása
2010.02.08. 16:13

Ez az oldal lenne szegényes?:O ezek betegek...