FACEBOOK

Szerda: európai kupanap - nyilatkozatok, menetrend

Szerda: európai kupanap - nyilatkozatok, menetrend
hozzászólás, 2010.02.01.

Teljes fordulót rendeznek az Euroligában és a LEN Kupában szerdán. Valamennyi magyar csapat érintett tehát, s a meccsek tétje egyre nagyobb. Közöljük a részletes programot, s nyilatkoznak az érintettek.

Euroliga, csoportselejtező a negyedöntőbe jutásért, negyedik forduló (időpontok helyi idő szerint, a magyar csapatok esetében nincs időzóna-különbség):

A csoport

17.00 Jadran Herceg Novi-Mladost Zágráb
19.00 Vojvodina-Barceloneta

B csoport

18.00 Jug Dubrovnik-Panioniosz
20.30 Primorac Kotor-TEVA VasasPlaket (Sport 2 élő, Sport 1 felvételről 22.15-kor)

KISS GERGELY a VLV-nek:


- Még vasárnap este is edzettünk, célunk hazai pályán a győzelem és ezzel a már szinte biztos továbbjutás a csoportból. Azzal a nyugalommal kellene játszanunk, hogy hazai pályán esélyesek vagyunk és ha esetleg nem sikerül, akkor sem kerülünk bajba. Ugyanakkor jó lenne nem győzelmi, pontszerzési kényszerrel menni a Jug és a görögök elleni utolsó két meccsünkre.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Mindkét csapatnak nagy a tét. Hazai pályán játszunk, így az esélyesség terhe - főleg az idegenbeli győzelem után - a mi vállunkat nyomja. Mindenféleképpen úgy készülünk, hogy megnyerjük ezt a találkozót, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű, hiszen én például biztos vagyok abban, hogy a Vasas még egyszer nem fog olyan rossz napot kifogni, mint a pesti mérkőzésen. Telt ház előtt fogunk játszani, de ez akkor is így volt, amikor még a Vasasban szerepeltem itt és akkor sikerült nyerni a Kotor ellen. Nem lehetetlen feladat ez tehát, de ha mi tiszta fejjel és jól tudunk játszani, akkor nyílt a mérkőzés és reális esélyünk van a három pont megszerzésére.

VARGA DÁNIEL a VLV-nek:

- A szerdai mérkőzésen legalább olyan eredményt kell elérnünk, mint amit a Dubrovnik teljesít majd két hét múlva ugyanabban a medencében. Ez esetben ugyanis az utolsó meccsen, a dubrovniki szereplésünkön dől el a továbbjutás kérdése. Túl azon, hogy „életben maradjunk”, fontos a mérkőzés a presztízs miatt, azért, hogy Európában kivívott hírnevünket tovább öregbítsük, illetve hogy szurkolóink és szimpatizánsaink ne veszíthessék el a hitüket. Na és persze a csapatnak is jól esne egy kis nemzetközi sikerélmény. Szóval sok forog kockán Kotorban, de abban az esetben sem történik semmi végzetes, ha nem nyerünk, mert még úgy is tovább tudunk jutni a csoportból. Sajnos Katonás Gergő lassabban gyógyul annál, mint ahogy mi szeretnénk, és az ő játékának a hiánya az elmúlt két Euroliga-meccsen is megmutatkozott.

HOSNYÁNSZKY NORBERT a VLV-nek:

- Mindent meg fogunk tenni, hiszen nekünk pontokat, de legalább pontot kell szereznünk, hogy lehessen esélyünk az utolsó fordulóban a továbbjutásra. Elég sokat gyakoroltunk és elég kemény edzéseink voltak a Kotor-meccs óta. Azon a mérkőzésen kijött, hogy nem vagyunk túl jó állapotban az ausztráliai utazás és más okok miatt. Két hét kőkemény munka következett, és ez szerintem látszik is a csapaton.

Várjuk a meccset, biztos, hogy jó mérkőzés lesz, óriási közönség előtt, jó hangulatban, remélem, ez is segít a maximumot kihozni a csapatból.

C csoport

19.00 Olympiakosz-Partizan Belgrád

17.30 Budva-T-Mobile Honvéd (Sport 1 élő)

GERGELY ISTVÁN a VLV-nek:

- Azt gondolom, mindenképpen jobban fogunk játszani, mint itthon. Nehezítő körülmény persze az idegenbeli környezet, de bízom abban, hogy ez kevéssé lesz ránk hatással. A kemény edzéseken túl vagyunk, összeszedtünk egy olyan erőnlétet, ami - kellő felgyorsulás esetén - hosszú távra megalapozza a jó formát és remélem, ezt a jó formát már most produkálni fogjuk. Jó lenne olyan meglepetést okozni, mint a BVSC elleni vereségünk volt, csak most fordított előjellel! Semmiképpen nem mondhatom azt, hogy el vagyunk bizonytalanodva és úgy utazunk, hogy ez egy vesztes mérkőzés lesz. Egy jó montenegrói csapattal játszunk, de a Budvával szemben szerintem képesek lehetünk jó eredményre. Sérültünk, betegünk nincs, remélem, hogy a BVSC elleni meccs jó időre felrázott mindenkit...

GÓR-NAGY MIKLÓS a VLV-nek:

- A BVSC-meccsel kell kezdenem: beleszaladtunk egy nagyon fájó és nagyon tanulságos vereségbe. Ez eléggé észhez térített minket: nem elég egy-egy jó meccs, itt folyamatosan teljesíteni kell. Az Euroliga-forduló állomás lehet arra, hogy véres tét nélkül, de azért hatalmas presztízsű meccsen, legyőzve a Budva csapatát elinduljunk egy olyan úton, amelynek során kijavítjuk az eddigi hibákat. Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a bajnokságban, most már minden meccsen kőkeményen és ellentmondást nem tűrően kell játszanunk, bravúrokat kell produkálnunk, hogy hozni tudjuk a négy közé jutást. Azt szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma. Igazából a teher már megvan, most elkezdhetne végre növekedni kicsit az a pálma... Nem megyünk feltett kézzel azért sem, mert szerintem két egyenrangú csapatról van szó. Az elmúlt hétvégén egyébként már voltak kedvező jelek, különösen a hozzáállásban. Bízom benne, hogy fölfelé tartunk.

D csoport

18.00 Sturm Csehov-Sintez Kazan
19.00 ZF Eger-Pro Recco (DigiSport és Eurosport2 - élő)

BIROS PÉTER a VLV-nek:

- Nem erősödtünk, sőt, kifejezetten gyengültünk, de meg kell próbálnunk ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint Reccóban. Hogy ez mire lesz most elég...? Ha itthon is játszunk, azért szerintem a Recco esélyesebb a győzelemre, de hát ez kint is így volt. Úgy érzem, van esélyünk pontot, pontokat szerezni, ha tényleg fegyelmezetten, okosan, higgadtan játsszuk végig a meccset. És ha így lesz, de mégsem sikerül ponthoz jutni, akkor emelt fővel jöhetünk ki az uszodából. Tényleg egy jobb csapat ellen játszunk, de a papírforma azért van, hogy boruljon...

VARGA II. ZSOLT a VLV-nek:

- Szinte biztos, hogy nem játszom. Kedden mondanak véleményt a kellemetlenül begyulladt szemem állapotáról, e betegség miatt már két hete nem tudok edzeni. Rengeteg vizsgálaton voltam, aztán egy hétig feküdtem kezelés miatt kórházban, most már javulásnak indult, de hosszabb folyamatról beszélnek az orvosok. Most fog kiderülni, hogy a közeljövőben milyen terhelést végezhetek vele. A hétvégére egy vesekövem is elindult, úgyhogy emiatt komoly fájdalmaim voltak. Ami a szerdai meccset illeti: biztos, hogy a Recco komolyabban fogja venni, kint úgy éreztem, hogy az volt bennük, "úgyis nyerünk majd valahogy". A szerencsének és annak volt köszönhető a pontszerzés, hogy tényleg szívvel-lélekkel játszott a csapat, koncentráltunk és jól játszottunk. A reccósok most biztosan sokkal jobban fognak hajtani és talán túlzott akarásba is válthat ez az igyekezet, ez lehet például a mi sikerünk záloga. Vagy egy fantasztikus csapatjáték...

BENEDEK TIBOR a VLV-nek:

- Majdnem tíz napja tartó betegség végén járok, remélem, most már kilábalok belőle. Influenza lehetett és a végén lett egy homloküreg-gyulladásom, ami lassította a gyógyulást, de Egerbe természetesen már utazom. Látszott az első meccsen, hogy jó ez az Eger. Bármi lehet, mindkét csapat számára döntő fontosságú a mérkőzés, ők a továbbjutásért játszanak, mi pedig az első helyért, bár azért még nekünk is be kell biztosítanunk magát a továbbjutást... Mindenképpen teljes erőbedobással játszunk, s reméljük, hogy jobban megy majd, mint itthon. Az Egernek annyival nehezebb lesz, hogy most már nagyobb az elvárás velük szemben, idegenben pontot szereztek, akkor "kötelező", hogy otthon megverjék a Reccót. Ez tehát már számukra sem felelősség nélküli játék, ami minket erősít.

MADARAS NORBERT a VLV-nek:

- Remélem, hogy sikerül kijavítani a hibáinkat. Biztos vagyok abban, hogy nem lesz minden tökéletes, de annál sokkal több kell, amit itt Soriban mutattunk a múltkor. (Igaz, annál többet is tudunk.) Ami a felkészülést illeti, nem lehet nagyon alaposnak nevezni, hiszen a múlt hét nagy részében a legtöbb ember különböző válogatottaknál volt, csütörtökön edzettünk együtt, a bajnoki csapat pedig pénteken elutazott Rómába, bajnoki meccsre... Nem tudtunk tehát annyit együtt edzeni, amennyit kellene, de ez van.


LEN Kupa, negyeddöntő visszavágók (időpontok helyi idő szerint):

21.00 Savona-FTC

JÁSZBERÉNYI GÁBOR a VLV-nek:

- Továbbjutásra készülünk..., vesztenivalónk nincs. Valószínűleg most már komolyabban vesznek minket, mint az első mérkőzésen. Az ő nyakukon szorul a hurok, hiszen még mindig ők az esélyesebbek. Mi viszont a Szeged ellen is továbbjutottunk, hiába csak egy góllal nyertünk itthon. Megpróbáljuk. Ha egyszer bejött, miért ne jönne be még egyszer. És most már a döntetlen is elég...

TÓTH MÁRTON a VLV-nek:

- Az idei szezon legfontosabb és egyben az egyik legnehezebb feladata elé nézünk. Igaz, hogy egygólos előnnyel megyünk Imperiaba (nem Savonában játszunk, hanem Imperiaban, mert Savonának nincs fedettuszodája), de ettől függetlenül azt mindenki tudja, hogy ez az előny szinte semmire sem elég. A szegedi visszavágó mérkőzésének a játékát szeretnénk lekopírozni, mert avval a CSAPATjátékkal a Savona ellen is lehet keresnivalónk.

20.00 Primorje Rijeka-Cattaro

VARGA TAMÁS a VLV-nek:

- Nagyon szeretnénk továbbjutni, természetesen mindenki tisztában van azzal, hogy nem jelent semmit a négy gól előny, ha úgy állunk hozzá, mint a Patras ellen. Szeretnénk tanulni a saját hibánkból, mert a Rijeka ráadásul sokkal nagyobb erőt képvisel, mint a görög csapat. Nem könnyű nyerni Rijekában, éppen ezért nagyon komolyan vesszük a mérkőzést! A Mladosttal készülünk a héten, itt vagyunk már szombattól Zágrábban. Kedden megyünk át Rijekába. Nagyon boldog lennék, ha tovább tudnánk jutni, annak pedig különösen örülnék, ha jó eredménnyel. Remélem sikerül!!

18.15 Oradea-Spandau 04
19.00 Marseille-Brescia

17 régi hozzászólás

bors hozzászólása
bors27634
2010.02.03. 20:03

Olympiakosz-Partizan 9-10 Vojvodina-Barceloneta 11-9

Milan hozzászólása
Milan27592
2010.02.03. 17:34

köszi sport 1 :S :( hihetetlen...

Waterpolofan hozzászólása
2010.02.03. 17:31

Sziasztok! A Budva-Honvéd meccset elvileg a sport1 közvetítette volna, ehhez képest pokert adnak. Meg lehet valahol nézni a meccset??

Yoda hozzászólása
Yoda27590
2010.02.03. 16:54

http://www.pestiest.hu/tv_csatorna.php?id=25 E szerint igen, de máshol én sem találtam feltüntetve...ajánlom nekik:)

zzzz hozzászólása
zzzz27587
2010.02.03. 16:15

Sziasztok! A sporttv adja a budva-honvédot? mert a honlapjukon nincs feltüntetve...

peterszky hozzászólása
2010.02.03. 15:10

Hajrá Fradi, mindent bele! Sikerülni fog!

pif hozzászólása
pif27585
2010.02.03. 15:06

vízilabdás főhír az nso.hu-n!!! ritka..

buvar-kn hozzászólása
2010.02.03. 14:54

Cowk te nem szálnál le rolam? fogyatekos volt a joo édes anyukad akin végig ment a szovjet hadsereg meg ugz elnézve a pofád nem hiszem hogy nem vagy te ratyi.szoval fogd be a pofad és szálljle a foldre.

B (régi) hozzászólása
2010.02.03. 10:30

Nem sok jót várok ettől a fordulótól, de "szerencsére" az előzőben olyan alacsonyra tette a lécet a Vasas és a Honvéd is, hogy annál csak jobb jöhet. A Fradiban látom a legtöbb esélyt a tisztes helytállásra, de nálam akkor is az a papírforma a mai napra, hogy négyből négy gyufa. Az a legutóbbi fordulóval együtt nyolcból hat gyufa, egy iksz és egy egygólos győzelem. Elég szerény... Ha lehetek egy kicst formabontó, akkor nagyon drukkolok a Barcelonetának, hogy ismét legyen spanyol csapat a szűken vett európai élvonalban. Ehhez még magyar áldozatra sincs szükség, mert számunkra semleges csoportban szerepelnek. Ezzel együtt most már klubszinten is látszik, hogy a spanyoloknál tényleg elindult valami fejlődésféle, lehet, hogy lassan tőlük is érdemes lesz tanulni, nem csak a szerbektől...

BT hozzászólása
BT27580
2010.02.02. 23:12

Szerintem ez nem kell.

cowk hozzászólása
cowk27579
2010.02.02. 22:30

komolyan, mint egy szellemi fogyatekos.

buvar-kn hozzászólása
2010.02.02. 20:54

ITYU TE VAGY A KAPUSOK KIRALYA!!!!

buvar-kn hozzászólása
2010.02.02. 20:52

HAJRA HONVED!!ADJATOK VISSZA A MULTKORI TéVEDéST !GOOR TE MEG MAR TEGYéL VALAMIT A CSAPATER

Tyúk hozzászólása
Tyúk27576
2010.02.02. 20:46

T. szerk. Csak annyit szeretnék kérdezni, lesz-e a vlv-n élő közvetítés? Köszönöm

móka hozzászólása
móka27575
2010.02.02. 19:59

Hajrá Vasas! Itt az utolsó szalmaszál, amit ragadjatok meg srácok!! Két éve lazán vertük a Kotort idegenben is a Final Fourba jutásért, persze ez már nem ugyanaz a csapat! Keményen, fifikásan, szuper védekezéssel, és ötletes támadójátékkal sikerülni fog!!!!!!!!Persze a továbbjutás még akkor sincs meg tutira, de nagyon fontos lépcsőfok!!Mindent bele srácok! Hajrá a többi magyar csapatnak is!Remélem az Eger tovább piszkálja a Reccot ,egy újabb bravúrral, akár döntetlennel is elérhető közelségbe kerülne a továbbjutás, ami szerintem hatalmas dolog lenne!Arról meg külön gondoskodjanak az egriek a kapu előtt, hogy Udovicsics egy kicsit vegyen vissza az arcából. !!!!!!Hülye paraszt.... Hajrá a Honvédnak meg a Fradinak is! HAJRÁ ANGYALFÖLD!!!!

Yoda hozzászólása
Yoda27574
2010.02.02. 19:44

Hajrá fiúk minden fronton! Varga Zsoltnak jobbulást kívánok! Hiányozni fog a játéka.:(

Én hozzászólása
Én27573
2010.02.02. 16:15

Hajrá Magyarok, a Fradiban nagyon bízok,de nagyon nehéz lesz,úgy kell játszani,mint az eslő meccsen, a többi csapattól tisztes helytállást, és bravúrt!!! ugyanis, ha kikap a Vasas és a Honvéd is, akkor szerintem el is búcsúzhatnak az Euroliga továbbjutástól... az egernek meg a két orosz csapatot kell majd kötelezően megverni, és meglesz az a továbbjutás