FACEBOOK

"A szeretet tüzével harcolj"

"A szeretet tüzével harcolj"
hozzászólás, 2009.09.28.

A hétvégén a Theodora Magyar Kupa csoportselejtezőivel vette kezdetét az új vízilabda-szezon. Szubjektív visszaemlékezésünk a Szőnyi úton tapasztalt érdekességekre korlátozódik, mivel itt voltunk jelen személyesen.

A lelátón helyet foglaló gyér számú közönség láttán a játékosok helyében bizony szétcsapnék otthon és a baráti környezetben. Mégse járja, hogy lassan már a családtagok sem járnak a meccsekre! Hiányoztak a lányok (na jó, azért néhányan ott voltak), igazi drukkereknek pedig híre hamva sem volt.

Így aztán jól lehetett hallani, ahogy a "lelátó népe" hangosan találgatja, mi lehet ezzel a Varga Dumival. Mert már első nap szembeötlő volt, hogy van rajta valami szokatlan. A hátán. Egy szív alakú izé, fent, közvetlenül a tarkója alatt. Természetesen nem nyugodhattunk. TZS először is lefényképezte a "tárgyat", majd már meccs közben küldünk egy sms-t Duminak: ,,"A szeretet tüzével harcolj" - idézet honnan?,, (Értékeltük volna, ha mondjuk a nagyszünetben válaszol, de erre komolyan nem lehetett számítani.) A meccs után szóban is feltettük a kérdést, ami egy rövidke párbeszédet eredményezett. Ez így zajlott:

- A Rózsakeresztesek kiáltványában olvastam (ezt Dumi mondta).

- És mi a mondanivalója a számodra?

- Szerintem a szöveg önmagáért beszél.

Ez annyira frappáns válasz volt, hogy az érdeklődést be is fejeztük...


Tudósításunkban megírtuk, hogy a Vasas-BVSC-meccsen a csapatok "rossz" sapkában kezdték a játékot. Az első gól után derült ki, hogy a hivatalos kiírás szerint pályaválasztó Vasas kékben játszik, a BVSC pedig fehérben. Hja, a megszokás nagy úr... Mindez ugye azért volt "furcsa", mert a Vasas első gólját a "Hazai" eredményéhez írták fel, a fehér sapka miatt pedig ugye az a BVSC volt...

Mindenesetre Hosnyánszky Norbert számára újabb rekordgyanús eseménnyé vált a meccs. Norbi az olasz bajnokságban játszott már olyan mérkőzést (Florentia-Lazio 16:9 [5:5, 4:3, 2:1, 5:0]), amelyen a harmadik negyed elejéig öt gólt lőtt, majd kényszerűségből be kellett állnia a kapuba, s az egyébként gólgazdag meccsen attól kezdve csapata nem kapott gólt...

Vasárnap óta azt is elmondhatja magáról - valószínűleg a vízilabda-történelemben egyetlen játékosként - hogy hivatalos tétmeccsen (tehát nem gálázás közben) egyazon mérkőzésen belül gólt lőtt kék, majd fehér sapkában is...


Azt sem szoktuk meg, hogy meccs után az egyik játékvezető odafordul a VLV munkatársához és azt mondja: szeretne elmesélni valamit. Ifj. Juhász Györgyről van szó, aki azt szerette volna elpanaszolni, hogy a játékvezetők díjazása körül valami nincs rendben.

- A lényeg az, hogy hoztak egy elnökségi határozatot, ami szerint a Magyar Kupában az első körben OB1B-s kategóriájú pénzért vezetjük a meccset. Ezt a meccs előtt három nappal közölték hivatalosan, miután már mindenki ki lett küldve. Ezt vagy elfogadtad, vagy nem.  Én a magam részéről azt mondtam: meccset nem mondok le, hétköznap is elmegyek, ingyen edzésre, ha kell, tehát nem a pénzért csinálom. Viszont a meccsenkénti 5600 forintot megalázónak tartom, ezért ezt a hétvégét levezettem ingyen. Lehet, hogy most ezzel helyrehoztunk valamilyen deficitet, de azért szerintem ez inkorrekt dolog. Ha két OB1-es csapat játszik, például az OSC meg a BVSC, a továbbjutásukat eldöntő meccsen nehogy már másodosztályú kategóriájú pénzért kelljen vezetni!

- Tiltakoztak a játékvezetők?

- Nem volt tiltakozás. Voltak, akik lemondták a hétvégét valamilyen ürüggyel. Lehet tiltakozni úgy is, hogy lemondasz meccset, én a tiltakozásnak más formáját választottam. Ennyiért degradáló, megalázó levezetni egy OB1-es mérkőzést. Ez ugyanolyan, mintha valakinek a munkája egy adott hétvégén a korábbinak egyharmadát éri.

- Mi volt az indoklás?

- Nem indokolták meg.

- Hogy vannak a konkrét számok?

- Az OB1-ben 17 ezer forint jár egy mérkőzés levezetéséért, OB1B-s szinten 5600. A tavalyi szabály az volt, hogy ha OB1-es játszik OB1B-sel, akkor az alacsonyabb számít. Ez korrekt.

A játékvezető elmondta azt is, hogy étkezési hozzájárulás a Budapesten rendezett torna játékvezetőjének egész napos eseménynél sem jár, amit szintén kifogásol.

Az MVLSZ honlapján olvasható az elnökség említett határozata.

21 régi hozzászólás

Yoda hozzászólása
Yoda25378
2009.10.01. 16:32

Benéztem:), de csak mert nekem írtad:D. Semmi gáz, bár a Hajrá Vasas-t én nem írom le:P.

im hozzászólása
im25377
2009.10.01. 15:25

Kedves Yoda, bocsika, nem akartalak kioktatni. Nem úgy gondoltam, hogy te rágódsz a csonton, hanem, hogy mi mind. És a kattanás Duminak szólt, ő ne kattanjon rá a további tetoválásokra ha lehet, szóval nem kellene televarratnia magát. És tényleg az a legfontosabb, hogy mennyi és milyen gólt lő... Hajrá Vasas!

Yoda hozzászólása
Yoda25376
2009.10.01. 10:41

Kedves im! Leírtam a véleményem (ahogy még páran). Nem rágódom, nem kattanok, csak ez volt a cikk címe is, így gondoltam hozzászólok... Ennyi.:) Nem tartom "kevésbé tiszteletben" a Dumit attól h van még 1 tetkója...mindenki azt csinál amit akar...csak megjegyeztem h nekem ez "nem jött át". Ugyanakkor azt is leírtam h nem is nekem kell átjönnie. Nekem elég ha gólt lő, tetkóval vagy anélkül.:) Köszönöm h kiműveltél tetoválás (motívum) ügyileg...

im hozzászólása
im25372
2009.09.30. 22:34

Szép volt Dani csavartgólja

im hozzászólása
im25371
2009.09.30. 22:24

Még mindig ezen a tetoválás csonton "van rágódva"? :) Na jó, akkor csak a kötözködés mián egy kis szemantika. Szeretet: az érzésnek az általánosan elfogadott közhiedelem szerinti központja a szív. Tűz: égési jelenség, nem baj ha a szeretet forró, teljesen mindegy, hogy szerelem, gyermeki-, szülői szeretet, hazaszeretet, a sport szeretete...stb... Harc: küzdelem. Akár a rablóhadjárattá silányult kereszteshábrúkban karddal, szablyával, akár manapság a szerbekkel a vízben. Nem a lányos, nyafogós harc, hanem a szemtelen odaütős...már ahogy szokott :) Nem tisztem megvédeni Dumit, vagy a szívecskéjét, de úgy gondolom, ha neki ez fontos volt, akkor kéretik tiszteletben tartani. Minden tiszteletem mellett azért megjegyzem, nem biztos, hogy erre a tetoválóhobbira tartósan rá kéne kattanni :)

Yoda hozzászólása
Yoda25363
2009.09.30. 11:47

Hatalmas Varga fanként én azt mondom, hogy pl. a szerbek ellen ne a szeretet tüzével harcolj Dumi...mikor letépik a fejedet...a vízben ez kissé "meleg" lenne... Nekem nem magával a tetoválás tényével van bajom (egy győzelem emlékére szinte természetes, sőt sportolói körökben már-már követelmény/divat), de a szöveg és a forma teljesen üti egymást. Mármint nálam a keresztes lovagok jelmondata nem szivecskében jelenik meg. Ha meg szerelmi vallomás akkor meg pláne nem értem a párhuzamot. A Coelho idézet pl. frappáns és találó. Nah mind1, nem is nekem kell érteni.:) Hajrá tovább!

Hakapeszi hozzászólása
2009.09.30. 05:50

Én nagyon bírom a Dumit. Emberileg is egy nagyon színpatikus srác, amellett, hogy baromi jó pólós, de ez a tetoválás borzasztó. Kicsit csöpögős, kicsit, bárgyú, és cseppet sem férfias (és akkor finoman fogalmaztam). Volt már, hogy én is elkövettem baromságot nők kedvéért, ezért megértő tudok lenni, de ha ez igazi tetkó, akkor még nyolcvan évesen is takargatni fogja.

szamóca hozzászólása
2009.09.30. 01:13

sasa, még egy apróság: a sorozatban 3 olimpiát nyert válogatottak mindegyikét díszíti tetoválás...proli banda :)

im hozzászólása
im25353
2009.09.29. 17:48

Na ja, beszélhetünk a bírók fizetéséről, de miért nem arról beszélgetnek a bírók ilyen hangosan, hogy a játékvezetés miért olyan "eklektikus", hogy miért nincs egyöntetűbb és objektívebb bírói hozzáállás...stb...stb... Ettől függetlenül persze jár nekik a normális pénz

Hal úr hozzászólása
Hal úr25350
2009.09.29. 10:49

"Szegény" budapesti bírók..... Szégyen, hogy ilyen csúnyán elbántak velük, hát szabad ilyet csinálni? Na mindegy....majd valahogy bepótolják....Kb egy hétvége alatt... Nevetséges az egész bíró-küldés!!

im hozzászólása
im25345
2009.09.28. 21:17

Móka, nagyon egyetértek veled! Viszont a Komi felújítása már megint a szoásos tilitoli játékoknak és ostoba-aljas politikai megfontolásoknak esett-esik áldozatul. Ha akarom vemhes, ha akarom nem, mert pl a pénzről tudomásom szerint még akkor határoztak, amikor a Komjádi, mint intézmény, más státuszban volt. Mivel közben átkerült másik gazdálkodóhoz, "fennhatósághoz", már elvileg nem járt az ilyen típusú büdzséből a pénz. Most új közbeszerzést kellett kiírni, meg majd biztosan új tervek kellenek, amiket majd újra ki kell fizetni, újra jóvá kell hagyatni, szóval bontásféle az lesz, de felújítás...?! Azt nem kezdik el az idén szerintem. Talán Januárban...

im hozzászólása
im25344
2009.09.28. 21:07

ez kimaradt az előzőből: például pallérozatlanság és bárdolatlanság a földbe dorongolni valakit...stb

móka hozzászólása
móka25343
2009.09.28. 21:04

Szégyellem magam erőteljesen, mert hétvégén nem tudtam Debrecenből felmenni a meccsekre, sürgős elfoglaltságom miatt!Elképedve olvasom, hogy alig voltak nézők a Szőnyi úton! Kedves szurkolók!Ahogy Dani nemrég nyilatkozta, a vízilabda tényleg a 24.órában van. Ez a csapat amely több olimpiai bajnokban dúskál, igazán megérdemli a buzdítást, nemcsak a nagy meccseken, hanem a kötelező derbiken is! És nem csak a Vasas, minden uszodában telt háznak kellene lennie, ezt a csodás sportágat nem szabad hagyni érdektelenségbe fulladni!! Mozduljatok meg emberek! Mennyivel másabb egy játékosnak telt ház, mint pangó nézőtér előtt játszani! Így ne csodálkozzunk, ha kimennek a klasszisaink külföldre! Szóval Hajrá VASAS, Hajrá szurkolók!!! Mellesleg rohadt nagy baromság a Komit pont most felújítani, nyáron is megcsinálhatták volna!! Üdv!

im hozzászólása
im25342
2009.09.28. 21:04

Kedves sasa, mint mondtam én sem vagyok híve a tetoválásoknak, de elfogadom, ha valakinek az fontos. Pföldbe dorongolni bárkit is, mivel szerintem nem szolgált rá. A proliságról csak annyit, hogy inkább tartok prolinak valakit, aki csoszogva jár, nem mos fület minden nap, vakarja a lába szárát és szürcsöli a levest. Nálam a bunkóság csúcsa, ha valaki iszik, drogozik, ha pedig a társaságomban dohányzik, az nálam kb azzal egyenértékű, mintha szellentene.

im hozzászólása
im25341
2009.09.28. 21:04

Kedves sasa, mint mondtam én sem vagyok híve a tetoválásoknak, de elfogadom, ha valakinek az fontos. Pföldbe dorongolni bárkit is, mivel szerintem nem szolgált rá. A proliságról csak annyit, hogy inkább tartok prolinak valakit, aki csoszogva jár, nem mos fület minden nap, vakarja a lába szárát és szürcsöli a levest. Nálam a bunkóság csúcsa, ha valaki iszik, drogozik, ha pedig a társaságomban dohányzik, az nálam kb azzal egyenértékű, mintha szellentene.

szamóca hozzászólása
2009.09.28. 19:17

egészen röviden: sasa, Te vagy a proli

szamóca hozzászólása
2009.09.28. 19:16

sasa, a tetoválás egyidős az emberiséggel, de ez természetesen nem jár együtt a mindenki rokonszenvével, például a tiéddel sem. igazából túl sok csúnya szó jut eszembe egyszerre ahhoz, hogy le is írjam ide őket, úgyhogy legyen elég annyi: Neked olyannak látszik Dumi, amilyennek elképzeled, de, hogy egy picit is ismernéd, azt kétlem

sasa hozzászólása
sasa25338
2009.09.28. 17:45

számomra a tetkó a proletár stigma, a pallérozatlanság szinonimája. de ez még a műfajon belül is mélypont. egy műkoszorú szalagfelirata jut eszembe róla. és tartalmilag is kb. annyira magvas. ettől persze dumi marad őstehetség mint vízilabdás. egyébként meg az, aminek látszik.

Yoda hozzászólása
Yoda25334
2009.09.28. 11:35

A határozathoz: Kérdés: tudja valaki, hogy milyen jellegű szerződéses jogviszonyban tevékenykednek a hazai bírók?

Tomute hozzászólása
Tomute25333
2009.09.28. 11:18

Három téma, egy szó: gáz.

im hozzászólása
im25332
2009.09.28. 10:42

Gondolom, Dumi Máltán találta a mondatot. Szép gondolat, szép munka, akkor is, ha egyáltalán nem vagyok híve a tetkóknak. Ennyi még éppen megmarad a különlegesség határán, a több már sok lenne. De ez csak egy vélemény.