FACEBOOK

Szupertornát nyert a Primorac Kotor

Szupertornát nyert a Primorac Kotor
hozzászólás, 2009.09.27.

Májusi Euroliga-győzelme után újabb komoly nemzetközi trófeát nyert a montenegrói Primorac Kotor, Kiss Gergely és Steinmetz Ádám csapata. Európa legjobbja - amely az átigazolási szezonban a budvai Trajkoviccsal és az amerikai Azevedóval erősödött - egy szarajevói torna döntőjében a Mladost Zágrábot győzte le, s a vert mezőnyben a Jug Dubrovnik, a Jadran Herceg Novi, valamint Varga Tamás új csapata, a Cattaro...

Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban csodálatos új uszodát avattak, erre az alkalomra szerveztek tornát a térség legjobb csapatai számára. Két hármas csoportban folyt a küzdelem, vasárnap pedig a helyosztókat rendezték meg.

A Primorac előbb a Jadran Split csapatát győzte le simán, 13:8-ra, (Steinmetz Ádám: két akciógól), majd meglepetésre szintén nagyobb megerőltetés nélkül (11:7) lépett túl a Dubrovnikon (Steinmetz Ádám: egy akciógól).

A másik ágon a Mladost menetelt, a Jadran Herceg Novit 13:11-re verte, a Cattarót 11:9-re, ötméteresekkel.

A vasárnapi döntőben a Primorac végig kézben tartotta a meccset, a játékidő nagy részében két-három góllal vezetett, s az utolsó negyed úgy kezdődött, hogy a zágrábiaknak négygólos hátrányt kellett volna behozniuk - ennek csak a fele sikerült.

Magyar gólt egyet jegyezhettünk fel, ez a Kiss Gergely által értékesített ötméteres volt, a Kotor 3:2-es vezetésénél. 

Szarajevó, nemzetközi torna, döntő:

Mladost Zágráb-Primorac Kotor 5:7 (1:1, 2:4, 0:2, 2:0)
G.: Letica, Petkovics, Karacs, Muslim, Buljubasics, ill. Setka 3, Drasko Brguljan 2, Azevedo, Kiss G.

Kiss Gergely a VLV-nek:

-
Még mindenki a felkészülés korai stádiumában van, hiába kezdődik a jövő héten a Jadranska Liga, a csapatok még nincsenek készen. Talán önmagához képest a Mladost volt a legfelkészültebb. Mi sem edzettünk még egyszer sem teljes létszámmal, mindig volt beteg vagy sérült. Ehhez képest megnyertük a tornát, megvertük a két legjobb horvát csapatot. Igaz, hogy a Jug is hiányosan játszott, meg egy ilyen tornán tényleg nem annyira az eredmény számít, mint inkább a biztató jelek, de hát azért nem rossz nyerni egy ilyen rangos mezőnyben. Nem értékeljük túl a sikert, nem nagyon készültünk, háromperces megbeszéléseink voltak a meccsek előtt, az edzőnk csak a legalapvetőbb dolgokat közölte, amit az adott meccsen szeretett volna látni. Mi voltunk a felkészülőben lévő csapatok közül a "legkevésbé kezdetleges formában lévők". Nem volt tehát magas a színvonal, de jó, hogy erős csapatok ellen tudtunk játszani.

- Nektek hogy ment?

-
Szerintem a mezőnymunkánk jó volt, hasznosan játszottunk elöl-hátul. Nekem a lövések még nem mentek nagyon, de nem is nagyon érdekel, mert az első nehéz meccsünk október végén lesz, amikor Euroligát játszunk. Nekem ilyenkor az a legfontosabb, hogy az alapdolgok menjenek: összeszedni a lábtempót, a lövés csak az utolsó fázis. Az a fontos, hogy védekezésben ne csináljak hibákat. A válogatottban is így szokott menni, összeszedem magam és utána következik a finomítás.

Steinmetz Ádámtól először az egészségi állapototáról érdeklődtünk.

- Hála Istennek jól vagyok. Meccsen abszolút nem gondolok erre, tudod, hogy nem lehet óvatosan játszani, és igazából ezt a nyári három hónapos pihenőt azért én aktívan kihasználtam, igyekeztem speciális tornákkal megerősíteni a nyakamat. Úgyhogy jól érzem magam, bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz. Pont számolgattam, hogy négy hónap után játszottam az első tétmeccseket. Elég furcsa volt. Ma már jobb formában éreztem magam, mint pénteken, igaz, a gólok számán ez most nem látszott meg.

Egy nagyon erős, színvonalas tornán vagyunk túl, nagyon meg voltunk elégedve a környezettel, nem balkáni körülmények fogadtak minket, hanem teljesen európai, jó rendezés. Utána beszéltem a bosnyák vízilabdaélet prominenseivel, akik elmondták, hogy  Szarajevó szeretné megrendezni a közeljövő egyik Euroliga négyes döntőjét és azt hiszem, hogy ez a most felavatott uszoda kiváló lehetőséget is nyújt nekik ehhez.

Ami a tornát illeti, mint Geri is mondta, nincs még összerakva a csapat, keveset játszottunk együtt, de mivel csak két játékos cserélődött, nagyjából ugyanaz a csapat, mint tavaly, elég jól ismerük egymást és különösen a mai meccsen kiváló védekezéssel tudtunk simán nyerni. Ma 7:3-al fordultunk az utolsó negyedre, tegnap a Jug csak két és fél negyedig tudta velünk tartani a lépést, ami azért kicsit engem is meglepett. Örülök, hogy így van, remélem, még ennél is jobban fogunk tudni játszani. December elejéig nem lesz rangadónk, a Jadranska Ligában úgy alakult a sorsolásunk, hogy az első hét fordulóban úgymond verhető csapatokat kaptunk, a rangadók utána következnek. Tehát addig van időnk még összerakni a csapatot. Szükség is lesz erre, mert vannak még játékosok (beleértve magamat is), akiknek szükség van az előrelépésre fizikálisan és hát azért a csapatnak is kell idő, hogy összeszokjunk.

1 régi hozzászólás

Herold hozzászólása
Herold25312
2009.09.27. 19:56

Köszi Geyza...Királyok vagytok:)!