FACEBOOK

Honvéd-győzelem a sibeniki tornán

Honvéd-győzelem a sibeniki tornán
hozzászólás, 2009.09.25.

Magyar győzelemmel ért véget a sibeniki felkészülési torna. Az utolsó napon a Honvéd három góllal legyőzte a kisebbik zágrábi csapatot, s ezzel megnyerte a tornát, mivel a Sibenik-Mornar Split meccs döntetlenül végződött. Szivósék késő este már Pécsen voltak, ahol szombatron és vasárnap a Magyar Kupa csoportkörében szerepelnek.


Honvéd–Medvescsak Zágráb 12:9 (3:1, 1:4, 6:2, 2:2)

A DOMINO a legutóbbi Jadranska Liga 6. 8. és 11. helyezettjét előzte meg a tornagyőzelemmel.

Gergely István csapatkapitány a VLV-nek:

- Nem volt szerencsénk mostanában horvát csapatok ellen játszani, és azt gondolom, hogy ez a túra nagyon hasznos volt mind a játékosoknak, mind a csapatnak. A jugoszláv utódállamok vízilabdája nagyon erős és úgy vélem, hogy megéri edzőtáborokban és hasonló tornákon velük együtt készülni. Azt tapasztaltuk, hogy mindhárom ellenfél játékosai nagyon erősek fizikálisan és nem úgy van, hogy ha egy-két góllal vezetünk, akkor feladják. Az összes mérkőzésünkön már az elején többgólos előnyünk volt, még három góllal is vezettünk, de mindig feljöttek az ellenfelek és a negyedik negyed végéig küzdöttek. Ez követendő példa kell legyen a mi fiatal csapatunk számára; küzdeni kell az utolsó pillanatig.

Nagyon fárasztó volt a torna, mert két játékosunk, Mezei és Bátori hiányzik, volt sérültünk is, Kállay, akinek baj van  a csuklójával, nem tudott egy meccsen sem szerepelni. Kevesen voltunk, megterhelő volt, de rengeteg tapasztalatot szereztünk és megtettük a felkészülésben azokat a lépéseket, amelyeket remélhetőleg már a Magyar Kupa csoportmérkőzésein kamatoztatni tudunk.

A torna első napjának eredményei

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2009.09.26. 21:14

Gratulálok a csapatnak, értékes ez a tornagyőzelem, különösen idegenben és "foghíjasan". A Sibenik tavaly nem csak 6. volt a J-Ligában, de főtáblás az Euroligában, ahol derekasan helyt is állt. A Mornar pedig ma az elsőszámú spliti csapat, tavalyi LEN-kupás. A Medvescsak hulladék.