FACEBOOK

Märcz Tamás: Acqachiara

Märcz Tamás: Acqachiara
hozzászólás, 2009.09.24.

Märcz Tamás a következő évadot nagy valószínűséggel a nápolyi Acquachiara csapatánál tölti. A kettős állampolgárságú magyar olimpiai bajnokot még egyéves szerződés köti a Pro Reccóhoz, az olasz bajnok azonban a nyári szünet végén "nagybevásárlásba" kezdett, s ez felborította a csapat egyensúlyi helyzetét.

Mint korábban megírtuk, a 2009-10-es bajnoki szezonban a Pro Recco magyarjai közül csak Benedek Tibor szerepel a bajnoki mérkőzéseken, Kásás Tamás és Madaras Norbert kizárólag az Euroligában játszik. Märcz Tamás sorsa eddig bizonytalan volt, s bár egyelőre még csak szóban állapodtak meg a felek, már csak a "papírmunka" van hátra, "Tommy" Nápolyba költözik.

- Augusztus közepén még úgy volt hogy mindenképpen a Reccóban töltöm a 2009/10 es évadot, de végül néhány reccói körülmény megváltozott és valószínűleg nem ott fogok játszani. Szerencsére sok lehetőségem volt és még van is hogy csapatot váltsak (Olaszország és több más ország is szóba jött), de végül, úgy tűnik, Franco Porzio felkérését elfogadva az Acqachiara csapatában fogom tölteni a következő évet.

- Milyen ajánlatok voltak még, vagy legalább azt hadd tudjuk meg, hogy mely országokból?

- Montenegróból, Magyarországról és négy olasz csapat is érdeklődött utánam, neveket nem szeretnék mondani.

- Mit kell tudnunk az Acqachiara csapatáról?

- A csapat nápolyi és a másodosztályban szerepel. A legutóbbi bajnokságban egyetlen mérkőzésen múlott a feljutása a legjobbak közé, a következő bajnokságban a feljutás a cél, utána pedig hosszú időre szeretnének gyökeret verni a legjobb négy csapat között. A klub kitalálója, tulajdonos-elnöke Franco Porzio, a Pro Recco vezető edzőjének testvére. Négy uszodát, egyéb sportlétesítményeket működtetnek Nápolyban és környékén. Az Acqachiara a 90-es években alakult, de igazán komolyan 2000 óta kell számolni vele. Amennyiben oda szerződöm, ketten leszünk a tavalyi Reccóból, ugyanis Bencivenga is ott szerepel mostantól.

- Van-e idegenlégiósa az Acqachiaranak?

- Igen, egy Micic nevű szerb születésű fiú, aki Bukarestben játszott idén és egyébként macedón válogatott.

- A Reccóval kötött szerződésed közös megegyezéssel megszűnik?

- A szerződés részleteiről most még nem szeretnék beszélni, mert egyelőre nem lett véglegesítve, de a három oldal szóban megállapodott.

- Mennyi időre szól?

- Csak a 2009/10-es évre.


Olasz sajtóértesülések szerint a Pro Recco elnöke, Gabriele Volpi meg akarja vásárolni az Acqachiara klubot. Amennyiben ez megvalósul, egyáltalán nem lehetetlen a cél, hogy Märcz új csapata rövid időn belül a Pro Recco-Brescia-Posillipo-Savona négyes szintjére kerüljön.

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2009.09.24. 11:21

A Colosseumot nem akarja megvenni Volpi úr? Vagy már az is övé, csak én még nem tudom? Lehetne ott jó kis vízilabda-derbyket rendezni szombat esténként. Télire meg befedetné, úgyis olyan cúgos...