FACEBOOK

Varga Dániel válaszai a VLV-olvasók kérdéseire

Varga Dániel válaszai a VLV-olvasók kérdéseire
hozzászólás, 2009.09.08.

Regisztrált olvasóink szavazással döntötték el, hogy kinek tehessenek fel kérdéseket. Nos, a hatalmas érdeklődés alaposan próbára tette a válaszadót. Varga Dániel türelmesen fogadta a kérdések sorát, igyekezett mindenkinek precíz fogalmazással válaszolni. Íme:

Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

Itt köszönöm meg mindenkinek a gratulációkat és a jókívánságokat, mert nem térek ki rá minden egyes válaszban. KÖSZÖNÖM! (-:

Még egy megjegyzés: bár a megnyitója a kiállításomnak október 2-án lesz, de csak 5-től látogatható. Ez változás, ami nemrég derült ki, és szükségmegoldás.


Dani
Kedves Dani!

Mint "új" olimpiai bajnok, átérzed-e, hogy a válogatottban is vezéregyéniséghez méltóan "kell" játszanod?

További sok sikert kívánok!

Dani

„Új” olimpiai bajnokként valóban egy kicsit megváltozott a helyzetem a válogatottban, eleve többet játszom, idén a vb-n más poszton is játszottam, emiatt természetesen a felelősségem is nagyobb lett.

BT
Szia Dani!

Mennyire tudod függetleníteni magad a vízben attól, ha a magánéletedben történik valami? Feltételezem, hogy nem gondolsz rá meccs közben, ha valami jó, vagy rossz ér, de befolyásolja-e a teljesítményed tudat alatt?

Köszönöm a válaszod, ha a kérdés nem indiszkrét!

Nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy a magánéletemben történtek nem befolyásolják a teljesítményemet (ez persze igaz akkor is, ha jó dolog történik), de minden olyat, ami teljesítménycsökkentő hatással lenne a játékomra, igyekszem tudatosan kizárni és nem foglalkozni vele. Erre vannak módszerek, technikák, amiket alkalmazni szoktam, egyre nagyobb sikerrel.

BT
Szia Dani!

Nem tudtam elmenni a Radnóti szubjektívra. Melyik verset választottad és a mi hozzá kapcsolódó élmény?

Több, mint egy hónappal ezelőtt ajánlották fel, hogy a Radnóti szubjektív című műsorban elmondhassak egy általam kiválasztott verset. A felkérésnek nagyon örültem, és már ki is gondoltam, hogy a Razglednicák utolsó versszakát fogom elmondani, de sajnos nem tudtam elmenni a felvételre, mert szponzori kötelezettségem miatt máshol kellett lennem abban az időben. Nagyon sajnáltam, mert Radnótit nagyon kedvelem, ráadásul pont belőle érettségiztem, és szívesen kipróbáltam volna magamat versmondóként is, főleg abban az illusztris társaságban.

míra
Szia Dani!

Mi volt a legszebb ajándék, amit valaha szurkolótól kaptatok, te vagy a Dumi? Sok sikert a továbbiakban is!

Elmesélek inkább egy olyan élményt, ami az olimpia után elég gyakran megtörtént velem. Itthon, amikor ismeretlenekkel találkoztam, vagy az utcán megállítottak, és gratuláltak az olimpiai győzelemhez, nagyon sokan elmesélték azt, hogy nekik mit jelentett azt a meccset végigszurkolni, mit jelentett magyarnak lenni, mit jelentett a himnuszt végighallgatni állva, többen mondták, hogy valamelyik családtag el is sírta magát. Én akkor fogtam fel igazán, mit jelent a szurkolónak az, hogy egy csapat mellett áll, és az nyer. Eddig ez volt a legszebb ajándék. Várom a folytatást…(-:

bigyó
Szia Dani!

Láttunk a Szigeten, hogy éreztétek magatokat? Valami koncert miatt jöttetek ki, vagy csak körbe nézni? Mi tetszett a legjobban? Én nagyon élveztem a kint létet, amit első sorban a barátaimnak köszönhetek.

Sok szerencsét a csapatkapitányi feladatokhoz, tudom, hogy ezt is remekül meg fogod oldani. ;)

Én most először voltam kint a Szigeten, a testvéreimmel, a bátyám feleségével és a barátnőmmel. Alapvetően a Faith No More miatt mentünk ki, és hogy megtapasztaljuk a Sziget hangulatát, mert én még egyszer sem voltam kint. Nagyon jól éreztük magunkat, a Faith No More koncert életem egyik legjobb koncertélménye volt, ott maradtunk körülbelül háromig, az első perctől az utolsóig jó buli volt. Köszönöm a jókívánságokat, legyen igazad! :)

Lola
Hello Dani! Gratulálok az eredményeidhez. Mire számítasz a magyar bajnokságban? Van olyan játékos az egrieknél aki ellen nem szeretsz játszani? Sok sikert!

Köszönöm a gratulációt, a magyar bajnokságban arra számítok, hogy az élmezőny, ami szerintem öt csapatot tartalmaz, sokkal kiegyenlítettebb lesz, nagyobb verseny várható közöttük, mint a tavalyi bajnokságban. A Fradi, a Szeged, a Honvéd, az Eger mind nagy eséllyel pályázik az ezüstéremre:-), nagy csaták lesznek, több háromesélyes mérkőzéssel, de számomra az elvárás, ismét a címvédés. Megjegyezném, hogy nagyon örülök, hogy Szolnokon lett anyagi fedezet arra, hogy jobb csapatot „csináljanak”, mert nagyon fontosnak tartom, hogy a vidéki bázisok erős lábakon álljanak. Így talán az utánpótlás is beindul. Nincs olyan játékos, aki ellen nem szeretek játszani.

Tom
Szia Dani! Azt szeretném kérdezni hogy ha van szabadidőd, azt mivel szoktad tölteni, elszoktál-e menni a klub illetve válogatott csapattársaiddal bulizni és voltál-e valamerre nyaralni? Hogy telik egy átlagos napod, mit csinálsz az edzések közötti és utáni szünetben? Üdv: Tomi

Szabadidőm kevés van, néha elmegyünk a csapattársakkal bulizni, de amikor nagy ritkán mégis van egy kis szabadidőm, akkor azt inkább a barátnőmmel próbálom tölteni. Nyaralni voltam, köszönöm kérdésed. Az edzések közötti szünetben idén iskolában leszek, az előző évben dolgoztam, fél évet a Volvónál, fél évet a Vodafone-nál. Edzés után, este kilenckor hazaérve, egészen biztos, hogy megvacsorázom :)

móka
Szia Dani!

Remélem 7 év múlva te is elmondhatod magadról, hogy háromszoros olimpiai bajnok vagy!Biztos vagyok benne, hogy ez az ötödik hely lesz még sokkal jobb, ha kicsit jobban összeérik a csapat!
Én most a nemrég végetért világesemény ellenére mégis a Vasasról kérdeznélek:
Szerinted mi hiányzik ahhoz, hogy ez a fantasztikus egyéniségekkel teletűzelt csapat Euroligát nyerhessen?
Mit vársz az idén induló Interligától?
Melyik volt eddig életed legemlékezetesebb mérkőzése?(amikor úgy érezted, hogy minden összejött és igazán kijött belőled ami benned van)
Várhatóak még erősítések az idei szezonra Deckeren és Létayn kívül?
Ha lehetne 3 kívánságod vízilabda témakörben, mik lennének azok?
Mennyivel nagyobb rajtad a teher a Vasasban csapatkapitányként?
Köszönöm a válaszokat!

Jó pihenést, aranyérmekben gazdag, örömökben kiteljesedett új szezont kívánok neked!
HAJRÁ VASAS,HAJRÁ MAGYAROK!!

móka

Kedves Móka! Remélem, igazad lesz, 7 év múlva visszatérünk rá.

Érdekes tény, hogy az elmúlt öt évben, (mióta Földi Laci az edző), minden évben továbbjutottunk a csoportból, de csak egyszer tudtunk Final Fourba kerülni – mondjuk ott bronzérmet szereztünk. Én is úgy érzem, hogy valami kis dolog hiányzik ahhoz, hogy igazi európai elitcsapat legyünk, mint a Recco, a Dubrovnik vagy a Partizan Belgrád. Néhány dolog még nem volt birtokunkban az elmúlt öt évben ahhoz, hogy ez létrejöhessen. Gondolok itt arra, hogy ha megnézzük az előbb említett csapatokat, akkor strukturálisan mindegyik tökéletes: mindenhol van két jó center, egy jó balkezes, egy jó kapus, mindenhol vannak nyerő típusú játékosok. Ezek közül sok megvan nálunk is, viszont például négy éven keresztül egyetlen centerrel játszottunk, nem volt válogatott szintű balkezesünk. Azt hiszem, hogy idén, ha Vörös Viktor már el fogja érni azt a szintet, hogy Kis Gábornak méltó helyettesítője legyen, illetve Létay Krisztián idejövetelével olyan szintű balkezesünk van már, aki meccseket tud eldönteni, akkor ebben előre léptünk.

Van még két dolog, ami talán hiányzott az elmúlt években: az egyik a diplomáciai erő, a másik pedig az, hogy 6-7 olyan játékos volt, aki komolyabb nemzetközi tapasztalattal bírt, miközben az ellenfeleknél 10-12. Ez döntő tud lenni egy negyeddöntő vagy egy FF esetében. Több játékos érkezéséről nem tudok.

Csapatkapitányként is örülni fogok annak, hogy ha gólt lövök, de még fontosabb az, hogy a méltán híres csapategység egyben maradjon, sőt, fejlődjön, illetve hogy a mezőnyben – védekezésben és támadásban egyaránt – összeszokottan, fegyelmezetten és hatékonyan tudjunk játszani. Hajrá magyarok!


Poppy
Szia Dani!

Mi volt életed legnehezebb és legkönnyebb, illetve legjobb és legrosszabb döntése a pólót illetően?

Üdv és további sok sikert!

Poppy

A legnehezebb és legkönnyebb dolog az olimpiai dobogó legfelső fokán állni.
A legjobb és a legrosszabb döntésemet körülbelül 10 óra választotta el egymástól…


NorbIII
Szia Dani!
Először is gratulálok az eddig elértekhez!
Nekem ez lenne a kérdésem hozzád: Hogy telt az éved a Volvo-nál és a Vodafone-nál?
Tudod már,hogy mi leszel ha "nagy" leszel vagy maradsz a pólónál esetleg kipróbálsz valami mást?
Köszönöm válaszod! Jó pihenést a továbbiakban! A Komiban találkozunk!

Köszönöm a gratulációkat.
A Volvónál eltöltött négy és fél hónap sokkal tartalmasabb volt, mint a Vodafone-nál, hiszen sokkal többet tudtam bejárni, az a szezon első fele volt, amikor még kevesebb meccs, kevesebb fontos meccs is volt. Mondhatom, hogy nagyon sok kérdésre kaptam választ, pontosan az derült ki, amit szerettem volna, hogy kiderüljön, vagyis alapvetően érdemes-e gondolkodnom a saját jövőmet illetően egy multinál való elhelyezkedésen. Nagyon jól éreztem magamat, később a Vodafone-nál is, nagyon segítőkészek voltak, láttam olyan dolgokat, amikre igazán kíváncsi voltam, és amiket csak ott dolgozók láthattak, de nem tartom valószínűnek, hogy multinál fogok dolgozni valaha.


fanni
Szai Dani!
Gratulálok a VB-hez! Gonolom nem az 5. hely volt a cél, de így is klasszak voltatok, lehetett látni, hogy megtettetek minden tőletek telhetőt! Remélem már kipihented magad!
1.kérdésem az, hogy mindig ilyen jó volt a kapcsolatotok Dumival és hogy mit jelent neked, hogy együtt játszotok? Ad valamilyen biztonságérzetet, hogy tudod, (akár külföldön, akár belföldön van meccsetek)hogy ő ott van, rá mindig számíthatsz??!
És a másik kérdésem, hogy mikor döntötted el, hogy érsportoló akarsz lenni, hogy ilyen magas szinten szeretnél vizilabdázni, nem csak hobbiként? A szüleid végig támogatták az ötletet? És ha ez középiskolás korodban volt, hogy tudtad összeegyeztetni a sulival?
Bocsi a sok kérdésért!!
További jó egészséget, erőt és kitartást az életedben mindenhez!!!
Szuper vagy, csak így tovább!!! :-)
Fanni

J.Fanni

Dumival a kapcsolatom mindig különleges és bensőséges volt. Azóta, hogy elköltöztünk otthonról, mindketten nyugodtabbak vagyunk, türelmesebbek egymáshoz. Egyébként minden olyan dolog, ami addig jó volt - még jobb lett.
Ad biztonságérzetet, hogy általában ott van mellettem, főleg olyan szituációkban, amikor improvizálni kell. Tudom, hogy rá mindig számíthatok.

Sokáig úsztam, azután abbahagytam, kosárlabdázó lett belőlem, amiben hál’ Istennek volt sikerélményem, de akkor anyukám levitt a testvéremmel együtt a Faragó-féle vízilabda suliba. Utána másfél évig párhuzamosan csináltam a két sportot, amikor döntenem kellett, akkor főként azért döntöttem a vízilabda mellett, mert olimpiai bajnok akartam lenni.


Léna
Hello Dani!
Egy éve vagy olimpiai bajnok! Ehhez gratulálok! Az lenne az kérdésem,hogy miben változott meg az életed az elmúlt egy évben?

Hivatkozva a vlv-n található válaszomra:

„Az elmúlt egy évben szinte nem volt olyan nap, hogy valami miatt ne emlékeztem volna a pekingi győzelemre. Vagy külső érdeklődés vagy belső jó érzés vagy a vízilabdáról folyó beszélgetés baráti, családi körben, és ezek mindig kellemes élmények voltak. De megtapasztaltam azt a hátulütőjét is ennek a nosztalgiázásnak, hogy a jövő kegyetlenül számon kéri minden jelenbéli megtett, illetve nem megtett kötelezettségemet.”

És még sok minden másban….


Léna
Bocs ez lemaradt bár ez nem kérdés,jó ideje azt írja ki a honlapod,hogy Bejelentett támadó webhely!

Köszönöm, hogy szólsz, a honlap javításával kapcsolatban lassan mennek a dolgok, de nemsokára meggyógyul, remélem. Azért ha valaki tudja a megoldást, és szívesen segítene, annak megköszönném.

Gabi
Szia!
Amikor bent vagy a vízben, át kell esned valamilyen "személyiségcserén", hogy fel tudd venni ezt az "agresszív" játékot?Csak mert elég szelídnek tűnsz egyébként!:
) Köszi

A mérkőzésre való ráhangolódás azt hiszem, hogy mindenkinél egyéni eljárás, természetesen nekem is van egyfajta mentális, fizikai, szellemi metódusom.

jeaneau
Szia Dani! Te vagy a kedvenc Vasas-játékosom, pedig a Honvédnak szurkolok:) Azt szeretném kérdezni, hogy kiskorodban mi volt a kedvenc meséd és ki volt a kedvenc mesefigurád? Sok sikert kívánok a csapatkapitánysághoz és továbbra is lőj sok gólt, csak ne a Honvédnak:)


Nem igazán volt kedvenc mesém kiskoromban, bár Tom&Jerry-t nagyon sokat néztem, és persze drukkoltam Jerrynek.
Köszönöm a jó kívánságokat, megfogadom, amit írtál, egy dolog kivételével :)


KiRäilány
Szia Dani! A vízilabdán kívül milyen sportokat szeretsz még? Csak a labdajátékokat vagy mint Dumi, te is nagy autosport rajongó vagy?
+ még egy kérdés: Tervezed, hogy a közel jövőben külföldre igazolsz? És ha igen akkor a Balkán fele kacsintgatsz, vagy mész te is a tésztazabálókhoz?

Nézni nagyon sok sportot szeretek, viszont szinte mindegyiknél előfordul az, hogy a teljes meccset megunom, hogyha tévén keresztül nézem. Viszont élőben voltam már kézilabdán, kosárlabdán, bajnoki döntőn, BL-döntőn, illetve focimeccsen is többször, és azokat majdnem mindig élveztem.
Az autókat én is szeretem, de én elsősorban esztétikumot látok bennük.
Ha a közeljövő a következő 10 hónapot jelenti, akkor nincsenek külföldre igazolási terveim. Hogy mi lesz 10 hónap után, azt pedig még nem tudom.


Coni
Kedves Dani!
Elősször is gratulálok az eddig elért eredményeidhez.
A kérdéseim a következőek lennének:
1.Gyerekkorodban ki volt a példaképed,akire felnéztél?
2.Egy évvel az olimpiai aranyérem megszerzése után mennyivel és miben változott az életed?
3.Zavar-e,ha egy-egy meccs után a szurkolók odamennek hozzád és egy aláírást vagy egy közös képet kérnek tőled?
4.Mit fogsz csinálni,ha befejezed a vízilabdázást?
Előre is köszönöm a válaszokat,és további sok sikert kívánok.
Üdvözlettel:Vivien

1. Nem volt soha példaképem, ha sportolóra gondolsz, bár a családom mindig is minta volt nekem.
2. Korábban már válaszoltam arra, hogy miben változott meg az életem.
3. Nem zavar, sőt, úgy gondolom, egy mérkőzés a néző számára nem szabad, hogy csak 4x8 percről szóljon, hanem onnantól kezdve, hogy ő elindul otthonról vagy valahonnan a meccsre egészen odáig, hogy hazaér, legyen az 1 óra, 3 óra, 5 óra, az mind egy élményhez tartozik. Ebből adódóan, azt, hogy meccs után fényképezkedünk, beszélgetünk, aláírásokat kérnek tőlünk, nagyon szívesen veszem, hiszen a néző, ha már kijött és érdeklődést mutatott, akkor legyen is kiszolgálva.
4. Alakul…


sezret
szia,
hol élnél legszívesebben, ha nem budapesten? a festészet elméleti szinten is érdekel, otthon vagy a témában? ismered nagyjából, hogy milyen a kortárs festészeti felhozatal itthon/külföldön? ha igen, kiket kedvelsz? kedvenc magyar ill. külföldi együttes? kedvenc könyv? kedvenc költő? köszi... további sikerekben gazdag vízilabdázást :)

A következő 10 hónapban biztos, hogy Budapesten élnék. Ha máshol kellene élnem, attól függ, hogy miért kellene máshol élnem. Akkor tudnék válaszolni, ha ismerném azt a szituációt, ami miatt máshol kellene élnem. (-:
A festészet elméleti szinten úgy érdekel, hogy szívesen nézek albumokat vagy tárlatokat, de főként a XIX. század második felétől napjainkig alkotó művészek alkotásaiból. Ebből adódóan egyetlen kedvencem nincs, de nagyon sok olyan van, akinek a művei nagy hatással voltak rám
. Kedvenc magyar együttesem nincs, külföldi talán a Pink Floyd. Kedvenc könyvem A Mester és Margarita, kedvenc költőm József Attila.


Róma2009
szia Dani. Először is szeretnék gratulálni az eddig elért eredményeidhez:)
Nem érezted azt soha, hogy na akkor kész, most van elegem az egészből és befejeztem? Mondjuk egy-egy edzés vagy áldozat okán. És hogyan viseled, hogy ismert lettél, esetleg az utcán is megállítanak-nem tudom-, vagy hogy meccsek után már hullafáradtan mennél haza, de te ott maradsz a rajongókkal, dedikálsz vagy épp fényképezkedsz? Mennyire viselnek meg téged ezek a "kötelességek-formaságok" nem tudom, hogy nevezzem őket.

Válaszaid előre is köszönöm. További sok sikert a vízben és a művészetben!:) Each day is a gift, and not a given right

Többször előfordult velem, hogy azt mondtam, hogy elég, de egyetlen egyszer sem volt bennem annyira komoly, hogy a hirtelen ötlet tetté váljon. Azt hiszem, hogy az olimpiai bajnokok esetében ritkán fordul az elő, hogy azért állítják meg őket az utcán, mert rosszat akarnak mondani, ezért köszönöm kérdésed, elég jól viselem :) Másrészről nem csak azért, mert általában gratulálnak, hanem mert látom, hogy az emberek szívesen beszélgetnek a vízilabdáról, a közös élményekről, és beszélgetni jó. Amúgy pedig nincs olyan nagy „roham”!

Dzsodzsó
Szia Dani!
Gratulálok az eredményeidhez. Az lenne a kérdésem, hogy szeretsz-e a Balaton parton nyaralni? Ha igen, akkor merre? Köszi

Köszönöm szépen a gratulációt.
A Balaton északi részét szeretem, főként Badacsonyt, ha van időm (évente kb. egyszer-kétszer), akkor oda megyek.


dzsuang szí
Szia Dani!
Azt szeretném kérdezni, hogy mit, miért, merre és hogyan????
Légyszíves válaszolj mert nagyon fontos lenne!!!!
Válaszaidat köszönöm.

"minden kép és költemény,
Dsuang Dzsi álmodja a lepkét,
a lepke őt és mindhármunkat én."

Azt hiszem, ez egy TÖRÖK népmese! (-:


Vruc Vetár
Kedves Dani,

Miért pont a Final Cut a kedvenc Pink Floyd lemezed? A korábbiak közül mi a kedvenc? Animals, The Wall, Wish You Were Here, Meddle, Dark Side of the Moon stb.

Udv és Sok Sikert a következő szezonban!

Nem mondanám, hogy a kedven lemezem a Final Cut, mert a Pink Floydnak szinte csak jó lemeze van, ahogy azokat te is leírtad alább. Viszont kedvenc számot meg tudok nevezni: Atom Heart Mother.

Imola
Kedved Dani!

Nagyon örülök,hogy Tőled lehet kérdezni!:) Először is gratulálok,hogy harmadszor is magyar bajnok lettél!:) Gratulálok a válogatottban nyújtott teljesítményedhez is!:) Mostanában szoktál festeni?Mikor lesz a következő kiállításod?Gratulálok,hogy Te vagy a Vasas csapatkapitánya.Ha időm engedi nagyon sok meccsetekre kifogok menni!Ezt megígérhetem!:D Az Unicum-kupán is kint volt és felejthetetlen élmény volt!:D
További szép nyarat!Vigyázz magadra!Üdvözlöm Dumit is!:D Előre köszönöm a válaszodat!

Köszönöm a gratulációkat!
Mostanában festek, ennek (is) eredménye, hogy október 5-étől látogatható a kiállításom.
Találkozunk a Vasas-meccseken, ha teheted, hívjál el még ismerősöket!


vivi
Szia Dani!

Gratulálok ehhez az idényedhez is -és persze a többi eredményedhez-,háromszoros magyar bajnok lettél,illetve most már csapatkapitány is! Mit vársz a következő idénytől,milyen elvárásokkkal indulsz neki?
A festészethez hogyan kerültél közel,és ezen kívül mi az még, ami ki tud "kapcsolni"?
Illetve még lenne egy nagyon fontos kérdésem,a kudarcok után mi az, ami motiválni tud mind a vízilabdában,mind az életben?
Előre is köszönöm a választ/válaszokat,remélem nem voltam túl személyeskedő,és sok sikert a következőkben!!!

Az első kérdésedre már válaszoltam fent.
2001-ben szerződtem a Vasashoz az UTE-ból, abban az évben érettségiztem le, de nem mentem továbbtanulni, ezért a vízilabda volt az egyetlen feladata az akkori életemnek. És mivel a vízilabdában akkor nem volt sikerélményem, keveset játszottam, mindenképpen kellett egy olyan önkifejezési eszköz, önkifejezési mód, ami sikerélményt ad. Hogy ez miért a festészet lett? Valószínűleg annyin múlott, hogy anyukám ismeri Gerlóczy Sára festőművészt, akinek valahogy a műtermébe keveredtem egyszer, és megkértem, hogy mutassa meg, hol tudok venni ecsetet, festéket és valamilyen felületet, amire festhetek. Lementünk egy hobbiművész-boltba, három színt, egy ecsetet és egy farostlemezt vettünk. Így kezdődött.
Az, hogy én nap, mint nap azt csinálom, ami ezen életszakaszom céljainak megvalósításához szükséges, ez nekem állandó motivációt jelent, függetlenül attól, hogy esetleg éppen kudarc ér. Ilyen esetben az motivál, hogy hogyan jöhetek vissza, és a csapat hogy találja meg önmagát. Ha siker van, az motivál, miként lehetek még jobb.


Hajnus
Szia Dani!

Először is gratulálok az eddig elért eredményeidhez, legfőképp az olimpiához és a csapatkapitányi poszthoz!
A Radnóti szubjektív engem is érdekelne: melyik verset választottad és hogy érezted magad az esten?
Na és az Aranygálán? Az "új" szabályokkal nagyon látványossá tettétek a mérkőzést. Szerinted milyen időközönként kellene hasonló gálamérkőzéseket rendezni? Tudom, hogy jó volt és tetszett a szakmai gyakorlatod, de miért nem szeretnél multinál dolgozni? Hogy érzed, milyen vállalkozási formában tudnál a legeredményesebben érvényesülni?
Sok sikert kívánok a jövőben minden téren! Kellemes pihenést!

ui.: Nagyon várjuk a kiállításod! :)

Ahogy írtam, a Radnóti estre sajnos nem tudtam elmenni, de biztos jól éreztem volna magamat.
Az aranygála egy igazi vízilabda ünnep volt, azt hiszem, hogy nem csak én, hanem a kilátogató ötezer ember is nagyon jól érezte magát. Örülök, hogy az új szabályok tetszenek, ez már egy hivatalos pozitív visszacsatolás. Ilyen gálamérkőzést legfeljebb három év múlva lehetne rendezni, de már az sem ilyen lenne, hiszen nem lehet négyévente visszavonultatni játékosokat – kivéve, ha Michael Jordanről van szó :) Viszont talán éves szinten vagy kétévente lehetne valamiféle gálamérkőzést szervezni, ez lehet világválogatott-meccs, öregfiúk-meccs, mérkőzés új szabályokkal, valami körítéssel. Elég sok kreatív ember dolgozik ebben a sportban, nem hiszem, hogy az ötleten múlna, hogy megvalósuljon.
Szerettem multinál dolgozni, viszont hogyha a következő ötven évre gondolok, biztos vagyok benne, hogy lesz más olyan tevékenység, amit még jobban fogok szeretni. Vannak ötleteim, hogy ezek mik, erről egyelőre nem beszélnék. A kiállítást pedig én is nagyon várom!


lena9
Szia Dani!Te vagy a kedvenc polosom :) Csodalom a jatekod es a hozzaallasodat a dolgokhoz.Kivancsi vagyok mit nezel meg eloszor egy lanyon?Vagy esetleg van idealod?Ha jol tudom egy ideje a magas,vekony,barna :) Tovabbi szep sikereket!Maradj meg olyannak amilyen most vagy!

Jó ízlésed van :)
Egy lányon először a járását nézem meg, számomra az a legérdekesebb, első látásra.


qqcska
Szia,

a római VB után Kemény Dénes egyik nyilatkozatából azt lehetett érezni, hogy néhány játékos a pekingi olimpia után "jóllakott", és a VB-n nem vált (valamilyen szintű) vezérré. Nevek nem hangzottak el, de én egyből rád gondoltam, mint egyik "megszólítottra".

Mi a véleményed erről, ill. arról, hogy az elkövetkezendő években neked kell az egyik vezéregyéniséggé kinőnöd magad?

Kemény Dénes nyilatkozatát részben magamra vettem. A jóllakottság egy nagyon negatív szó, nem értek vele egyet – én most csak magamról tudok beszélni. Azt hiszem, hogy meg kellett élni ezt az évet ahhoz, hogy a következő három – a londoni két héttel a végén – ismét sikeres időszak legyen.

kisDumi
Szia Dani!
Az lenne a kérdésem hogy hogy szoktál hangolódni egy-egy meccsre. És hogy mit és mennyit szoktál enni a meccsek előtt?
A válaszokat eőre is köszi!

Hajrá!!

kisDumi

A meccsre való ráhangolódásban vannak visszatérő szertartások, de a meccs várható jellege is befolyásolhatja a ráhangolódást. Nincs konkrét étel, amit szoktam enni a meccs előtt, viszont például a pacalpörkölt aránylag ritkán szerepel az étlapon.

Szöszke
Szia Dani!
Nem nehéz így,hogy mindenki Tőled várja a "megváltást"?
Gondolok itt Kása hiányára.Meg arra ez csapatsport viszont vezér a falkának is kell.
Ez a parton persze Dénes de a vízben Nektek kell az elképzelést valóssággá lőni birkózni.

Szent dolog a vízilabda

Csapatsport lévén nem reális egy embertől várni a megváltást. Mindkét csapatban – gondolok itt a válogatottra és a Vasasra is – olyan társakkal játszom, akik közül bárki lehet bármelyik meccsen nyerő ember vagy vezéregyéniség, ezért az én feladatom nem a megváltás.

tothmari
Szia!

Szándékodban áll újra aktívabban foglalkozni a honlapoddal (blog, játék...)? Ha igen, akkor mi várható és mikortól érdemes látogatni?

További sok sikert és köszönöm a választ!

A honlapom remélhetőleg nemsokára megváltozik, és a technikai akadály is elhárul. Továbbra sem lesz egy gyakran frissülő, újdonságokkal teli honlap, az alapvető célja továbbra is az, hogy egy "névjegy" legyen.

Adri
Kedves Dani!
Gratulálok a VB-n nyújtott teljesítményért és a csapatkapitányi szerepkörhöz!
Tegyük fel, hogy változtathatsz a vízilabda szabályain. Megtennéd? Ha igen, milyen módosításaid lennének? A másik kérdésem: milyen szintű az érdeklődésed a fotózás iránt? További sok sikert és egészséget kívánok neked!

A vízilabda szabályváltoztatásaival kapcsolatos véleményemet itt a vlv-n is több interjúban megtalálhatod, ne haragudj, hogy nem fejtem most ki, egyébként nagyon fontos témának tartom, de túl terjedelmes ahhoz, hogy most leírjam.
A fotózás iránt azért kezdtem érdeklődni, hogy megtudjam, miként tudnám a festészetben felhasználni a fotót. Majd a kiállításon kiderül, hogy ez eddig milyen sikerrel történt.


zsofci
Szia Dani! Egy masik cikkben olvastam,hogy "nem nyilatkozol a lanyokrol" es vegul is pont ez teszi erdekesse,mert mindenkirol tudni valamit. Nem gondolod,hogy miota a baratnod is ismert nagyobb lesz a media erdeklodese irantatok?
ui:Helyes voltal a Mammutban!:-)
Koszi a valaszod!
Zsofi

Nem tudom, majd kiderül.

Dönciii
szia!
jó látni hogy együtt tudtok játszani tesóddal...nekem ez nem nagyon ment eddig.meg tudjuk egymást őríteni egy-egy meccsen.tisztában vagyok vele hogy minden két emberen múlik és vkinek engednie kell ha másképp nem megy de van hogy nem tudom már tovább tűrni...ő az idősebb persze elvárom hogy segítsen kijavítani a hibáimat de azt ahogy teszi és viselkedik azt nem tudom elviselni.ritka hogy mindketten mosolyogva mászunk ki a vízből...ja és az ellenkező nemhez tartozunk:)
mit gondolsz?

Testvérekkel nem könnyű, de biztos vagyok benne, hogy minden konfliktust valahol az egymás iránti szeretet táplál, és az a célja, hogy megoldás szülessen.

Émi
Kedves Dani!
Ki a kedvenc költőd, íród?Milyen könyveket olvasol szabadidődben? Wass Alberttől olvastál már valamilyen művet?Szerintem érdemes, zseniális regényeket írt. És lenne még egy kérdésem, ha nem túl indiszkrét: hány tesód van? Mert egy helyen azt olvastam, hogy négyen vagytok fiúk, máshol meg hogy hárman, és mindenki vízilabdázott/vízilabdázik.:)
További minden szépet és jót kívánok Neked!
Ja, és gratulálok a szüleidnek, hogy ilyen remek fiúkat neveltek!:)
Üdvözlettel: Émi

Kedvenc költőm József Attila, kedvenc íróm nincsen. A római vb-n egy, a testvéremtől kölcsönkapott spirituális regényt olvasgattam mostanában. Wass Alberttől két-három regényt olvastam eddig, mindegyik hatással volt rám.
Négyen vagyunk fiúk, a félreértés abból adódhat, hogy a legidősebbik testvérünk, Zsolt, féltestvérünk.
Köszönjük a gratulációt, szüleimnek nem kell, hogy átadjam az üzenetet, mert biztos, hogy olvassák.


Socio
Üdv,Dani!
Nagyon szeretünk,tisztelünk,de miért nem vállaltad a szerbek ellen azt az utolsó lövést?
Pedig nagyon örültem,hogy Te kerültél oda,vártam,hogy majd szétlövöd a kaput,aztán leadtad. Nem volt merszed vállalni?
Azt az idétlen cipőt meg,amit viseltél a Rómából való hazaérkezéskor,honnan szerezted? :)
Érdekes ízlés. :)

hajrá eger!

Azért nem vállaltam, mert nyerni akartam, és úgy láttam jobbnak, hogy egy nagy lóba után lepasszolom. Most, így egy hónappal az események után is úgy gondolom, hogy az egyetlen hibám az volt, hogy nem balra adtam az üresen álló Biros Petinek, hanem jobbra adtam az üresen álló Madaras Norbinak. A cipőt Rómában vettem. Ha kinövöm, esetleg érdekel megvételre? :-)

Melinda.
Szia Dani!

Szeretnék gratulálni az eddig elért sikereidhez, te vagy az egyik kedvenc vízilabdázóm! =)
Azt szeretném kérdezni, hogy miért a festészet mellett döntöttél és nem mondjuk valamelyik másik művészeti ágazat mellett és hogy ezt hobbi szinten csinálod vagy szeretnél ezzel valamit kezdeni a későbbiekben?
Pár képedet láttam és nagyon tetszenek. (:
Előre is köszönöm a válaszodat! Sok sikert kívánok neked és a válogatottnak is a továbbiakban!

Kedves Melinda! Néhány válasszal ezelőtt pont arról írtam, miért a festészet lett a művészeti ág, amit választottam.

chicago
Kedves Dani !

Masfel eve latlak jatszani..s tavaly ugy gondoltam, no itt a kovetkezo evtized Kasas Tamasa.. mind a jatekod, mind az egyeniseged alapjan.. Aztan az elmult egy evben megtorpantal..(szerintem)..
A kerdes: te hogy latod, s megvan e benned az az akaratero, hogy a vilag legjobb jatekosa legyel?
Amint udjuk, a tehetseg az adott, de az onmagaban nem eleg..

Az elmúlt egy év valóban nem úgy sikerült, ahogy terveztem, ami a saját teljesítményemet illeti. Az akaraterő megvan, ne izgulj! (-:

de-rita
Kedves Dani!

Először is gratulálni szeretnék az eddigi pályafutásodhoz, fantasztikus játékos vagy, a kedvencem. Még nagyon sokáig szeretnék örülni a sikereidnek :)

Kérdéseim: A sulival most hogy állsz? Úgy tudom az IBS-re és a TF-re jársz/jártál, ezekkel most mi a helyzet? Hogy tudod összeegyeztetni a tanulást, vizsgákat a vízilabdával?

A Kultúrák Közötti Párbeszéd nagyköveteként konkrétan mi a feladatod, mit kell csinálnod?

Az IBS-en a negyedik évet, a TF edzői szakán pedig a második évet végzem. A tanulást, a vizsgákat pedig úgy tudom összeegyeztetni a vízilabdával, hogy nagyon kevés szabadidőm van, és az óralátogatási szokásaimat mindkét intézményben nagyon rugalmasan kezelik.
A Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Évének Magyarországi Nagykövete cím a 2008-as évre vonatkozott, kampányjelleggel, ugyanis az Európai Unióban 2008 a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Éve volt, és mint az egyik magyarországi nagykövet, képviseltem ezt az eszmét különböző fórumokon, kiállításokon, esteken, sajtótájékoztatókon. Azt hozzátenném, hogy kicsit nagyobb aktivitásra számítottam, de nagyon élveztem a feladatot, és azóta is megtiszteltetésnek érzem, hogy rám esett a választás.


bodza
Szia Dani,örülök ,hogy te vagy a ,,kiválasztott"!
Nagyon szimpatikusak a nyilatkozatid,a viselkedésed.
Arra lennék kiváncsi,hogy melyik az az emberi tulajdonság/szokás,amit a legnehezebben viselsz el.Ill.,hogy te mit tartasz a legrosszabb tulajdonságodnak?! A legjobbakat kívánom!

A legjobb és a legrosszabb tulajdonságomat mondanám el, a legrosszabb az, hogy ha valamit elkezdek, nem mindig fejezem be, a legjobb pedig az, hogy ha valamit befejezek, azt általában el is kezdem.

anyuka
Kedves Dani!

Gratulálok a sikereidhez.
Mi a véleményed a ti uszodátokban az utánpótlás koru gyerekekről? Szoktak tőleket kérdezgetni vagy tanácsot kérni?
Milyennek látod őket?
Hogyan fér össze a tanulás ezzel a szintű sporttal?
Gratulálok, és minden jót a jövőben.

szunyó

Kedves Anyuka! Kevés utánpótlás-edzést látok (a következő szezontól szeretnék többet foglalkozni ezzel, hogyha időm engedi), de személyes tapasztalatként el tudom mondani, hogy az uszodában felnőni egy gyereknek, nagyon sokat jelent, mert ha valaki 18 éves koráig sportol, akkor egészségesen nő fel, van napi elfoglaltsága a tanulás mellett, ezért nem pótcselekvéseket keres. Ráadásul az uszodai légkör egyfajta sajátos intellektussal és igényességgel átitatott légkör, és nincs még egy olyan sporthelyszín Magyarországon, ahol annyi olimpiai bajnokkal lehet találkozni, mint az uszodában. Ez már önmagában is egy olyan motivációs tényező, aminek hatására elérhetőnek érezheti mindenki a célt, hogy ő igenis olimpiai bajnok akar lenni! Ez nem változott az elmúlt 15 évben, tehát ha valaki az uszodában nő fel, és egyetlen OB-1-es meccset sem fog játszani, mert nem lesz belőle élsportoló, olyan tapasztalatokat szerez, amelyek pozitív kihatással lesznek az egész életére. A legjobb szemléltetés ahhoz, hogy a tanulás hogy fér össze a sporttal az, ha valaki bemegy a Nemzeti Sportuszodába a Margitszigetre, megnézni a márványtáblákat, hogy hány olimpiai bajnok neve előtt van doktori cím. Hozzátenném, hogy az elmúlt száz évben mindig is hozzá tartozott a vízilabdához az, hogy tanulni kell mellette, ez a tradíció, s nagyon remélem, hogy a jelen és a jövő generációja számára is olyan erősen megmarad, hogy ciki lesz nem iskolába járni.

Gyula
Kedves Dani! Nagy szeretettel köszöntelek!
Nagyon nehéz kérdést vetek fel. Átnéztem az eddigi kérdéseket és többen is utaltak rá, ha nem is ilyen közvetlenül. A Vasas csapatkapitányság után - szerintem előbb-utóbb - nagyon benne van a pakliban a válogatott csapatkapitányi poszt is: Benedek Tibor utódjává kell válnod! Irányításban és játékban is, mert erre - nemcsak szerintem - TE VAGY A KIVÁLÓK KÖZÖTT A LEGKIVÁLÓBB, intellektusban és játékintelligenciában is!!! Neked kell elvállalni a meccset eldöntő lövést az utolsó másodpercekben.

Gondoltál-e már erre, hogy csak még ezután jönnek a még nagyobb próbatételek?

Gyula

Nem foglalkoztat ez a kérdés, ha egyszer a jövőben arra kerül a sor, hogy csapatkapitánya legyek a válogatottnak, akkor majd foglalkozom a csapatkapitányi teendőkkel, most az a feladatom, hogy a következő klubszezonban a lehető legtöbbet tegyek hozzá a Vasas sikereihez. Hogyha ez sikerül, abból az következik, hogy a jövő nyaramat úgy tudom megkezdeni, hogy megfeleljek a válogatottban betöltendő szerep elvárásainak.

wolfowitz
Dani!

A habkönnyű, lányos PR kérdések után csapjunk bele a lecsóba. Pár kérdés:
- Miért nem tudsz tétmeccseken jól játszani az elmúlt 2 évben? (BL 4es döntő Vasassal Barcelona-ban, malagai EB egésze, olimpia csoportmeccsei, elődöntője, római VB egésze).
- Szerinted érettebben (a szó minden értelmében) vágott neki Rómában a világbajnokságnak a szerb csapat mint a magyar?
- Szerinted miért nem tudott eddig (és sztem nem is fog tudni) a Vasas BL-t nyerni?


Van, amivel egyetértek a felsorolt eseményekkel kapcsolatban, de általában nem. Elég csak azt mondanom, hogy valahogy csak olimpiai bajnok lettem 12 csapattársammal, és az All Star csapatba beválasztottak az olimpián (is). De nem vagyok teljesen elégedett, az elmúlt 16 hónap teljesítményével. Az okát tudom, és biztos vagyok benne, hogy az idén már nem lesznek hullámvölgyek.
A második kérdésedre a válaszom egyértelműen igen. Két oka van ennek. Az egyik, hogy mire ők a római vb negyeddöntőjéhez értek, tudomásom szerint 30-40 tétmeccset játszottak már a nyáron, köztük Világligát, Mediterrán Játékok-döntőt. Ez a mi egyetlen tétmeccsünkhöz (az Unicum Kupa szerbek elleni meccse) képest nagy előny. A másik tényező pedig az, hogy a világbajnok szerb válogatottban 8-9 játékos szeptembertől májusig – tulajdonképpen évek óta – együtt játszik egy klubcsapatban, ugyanúgy fontos tétmeccseket, ez mindenképpen érettebbé tesz egy csapatot. Szerintem ez az összeszokottság-béli különbség látszott is a negyeddöntőben.
A harmadik kérdésedre már válaszoltam korábban, azóta nem változott meg a véleményem. Egy kiegészítés: szerintem jó esélye van idén a Vasasnak, hogy FF-t játszon.


Zsoci
Szia Dani!
Először is gartula sz eddigi eredményeidért! El tudod képzelni, hogy valaha is ott hagyd a VASASt, ha az az anyagi szükségleteidet kielégíti? Egyszerűbben fogalmazva meg tudnád unni a csapatot egy idő után? Másodszor, szerinted csak a pénz az oka annak, hogy sportdiplomáciában nem vagyunk a toppon, vagy ez a vezetők sara is? Sok sikert kívánok a pályafutásod alatt!

"Those people who tell you not to take chances,they are all missing on what life's about"

Az, hogy melyik csapatban játszom, nagyon sok összetevőn múlik: szakmai, érzelmi, kulturális, anyagi. A jövőbeli tervezhetőség szempontjából minden tényezőt figyelembe kell venni. Kilencedik szezonomat kezdem meg a Vasasban, hozhattam volna olyan döntést az elmúlt években, hogy kimegyek külföldre jobb anyagi feltételek mellett. De sok más tényező, amit én fontosnak tartok, nem tette ezt lehetővé.
Nem vagyok sem magamnak, sem a klubcsapatomnak, sem a magyar válogatottnak az ellensége, hogyha úgy érezném, hogy nekem szakmailag a Vasas nem lenne elég, akkor nem lennék itt.
A második kérdésedre talán tudnék válaszolni, de biztos, hogy nem fogok/merek.


benny9
Hello Dani!

Nem akarok ünneprontó lenni, de amikor a Vasas megnyerte az idei bajnokságot, Te - ha jól emlékszem a saját honlapodon szereplő videón - egy borospohárral a kezedben elég közömbös arccal mondtad azt, hogy ez is megvan, nem különösebben vagy feldobva, ez kötelező feladat volt stb... Nem érzed azt, hogy egy kis környezetváltozás kizökkentene az itthoni monotóniából, és egy külföldi csapatban esetleg újra éhes lennél a sikerre?

Kedves benny9! Nem jól emlékszel! Az előző válaszban pedig elmondtam a csapatváltoztatásról alkotott elképzeléseimet.

j
Szia!
Adsz címet a képeidnek?
Kit választanál?
Monet, Picasso vagy Van Gogh?
Kosztolányi vagy Ady?
Thomas Mann vagy Kafka?
Anna Karenina vagy Tatjana (Puskin: Anyegin)

Szia!
Általában nem adok, de a kiállításon valószínű, hogy lesznek címek, vagy címek helyett picivel hosszabb gondolatok.
De jó, hogy nem kell választanom a jobbnál-jobb művek, illetve művészek között, így mindegyik elérhető! (-:


Csaszi
Szia Dani!!!
Gratulálni szeretnék eddigi sikereidhez :)
és a kérdések:
Mire gondoltál amikor leadtad az utolsó helyzetet a szerbek ellen?
Hogy szoktál készülni a meccsekre(pl: van még olyan hogy nagyon izgulsz vagy nem tucc elaludni)?

Előre is köszönöm válaszaidat és további sok sikert

"Waterpolo is a way of life"

Kedves Csaszi! Az előzőekben már válaszoltam a kérdéseidre.

Ancsi96
Szia Dani!
Nekem végül is nincs kérdésem Hozzád,csak meg szeretném Neked köszönni a születésnapi ajándékom. Tudom kis semmiség,és Te már rég elfelejtetted,de nekem nagyon jól esett,hogy ismeretlenül írtál nekem e-mailt és küldtél képet! Életem legszebb születésnapi ajándéka volt! Köszi szépen! Talán lenne még is egy kérdésem;Mit gondolsz a női vízilabdáról?És Szerinted 13 évesen már késő elkezdeni? Ancsi

Kedves Ancsi! Örömmel olvasom, hogy jól sikerült a születésnapi ajándékod.
Nem értek a női vízilabdához, de szerintem még nem késő. Nézz le egy edzésre, a Margitszigetre, szerintem



Szia Dani!

Dumi szerepel egy lemezen, az Isten Háta Mögött legutóbbi albumán, a Kényelmetlenen, igaz, csupán az általa elkövetett mosogatás hangjainak erejéig az első szám végén.

Tudtad ezt? Ismered ezt a zenekart egyébként? (király zene nagyon)

A csapat pedig jó lesz, ne hallgassatok a kétkedőkre.

Üdv.

Tudomásom szerint, az Isten Háta Mögött az eddigi összes albumát a Bakery (www.bakery.hu) stúdióban készítette, amelynek a bátyám a vezetője, aki hangmérnök és zeneszerző. Duminak pedig a kedvenc magyar zenekara az Isten Háta Mögött( talán Balázs Pali és Bunyós Pityu még előttük van), és megkérték, hogy szerepeljen az albumon valamilyen formában. Mivel azonban énekes és dobos is már van/volt, Duminak a mosogatás maradt. (-:

Gábor
Szia Dani!

3 témával szeretnélek "zaklatni":

Az egyik a bajnokság:
Úgy érzem, ebben a szezonban "összébb szorul " majd az élmezőny, a Fradi és a Szeged jobb lesz, a Honvéd és az Eger kb. mint tavaly és - Vasas szurkolóként - bízom benne, hogy Ti pedig " hozzátok a formátokat " és meglesz sorozatban a 4. bajnoki cím is.
Egy "Vasas-kérdés": Te hány % esélyt adsz arra, hogy a Létay Krisztián "hozzánk" szerződik"?

A nemzetközi klubélethez:
Én az INTERLIGÁT nem tartom jó ötletnek, ez csak a P.Belgrádnak jó, mert játszhatnak 8-10 éles/ebb/ meccset a magyar élcsapatokkal./ja és mi nézők láthatunk Pesten még 3-4 jónak ígérkező mérkőzést/ Sokkal jobbnak tűnik az az - úgy tudom - olasz gondolat, hogy az Euroliga bővüljön, mondjuk 24 csapatosra és a 4 db négyes helyett 4 db hatos csoport lenne. Nektek - mármint a Vasasnak - egy klubszezonban mindennel együtt / bajnoki alapszakasz, rájátszás, Euroliga/ van összesen kb. 12-14 "éles" meccsetek. Ha az OB I. létszámát 12-ről 10-re csökkentenék (nem akarom a sereghajtókat megbántani, de 2 pofozógéppel kevesebb volna) ez a 12-14 éles meccs kb. 20-22-re emelkedhetne és az OB I. csapatszám-csökkentés miatt összességében nem lenne több meccsetek) Mi a véleményed?

A szabályok:
Tényleg nagyon "megérett" a póló a "" szabálymódosításokra, sajnos az Euroliga meccsek többsége is - európai viszonylatban - párszáz vagy legfeljebb 1000 néző előtt zajlott / kivéve 1-2 szentélyt, úgy mint pl.: a Komi/ nekem ugyan a póló az egyik "number one" - de lássuk be így ebben a formában ez az egyik, ha nem "a" legkevésbé népszerű csapatjáték. A szabálymódosítási javaslatokra nem térek ki, ezek már többször, több helyen elhangzottak de sajnos a Martin "Buci" is azt nyilatkozta, hogy legkorábban a londoni olimpiai után lesz ezekből "valami" ...
Várom a válaszaidat és észrevételeidet...

Sok sikert a továbbiakban magánéletedben és a sportpályafutásodban egyaránt!

Gábor

Az első kérdésedre már válaszoltam az előbbiekben. Létay Krisztián érkezésére 100% esélyt látok, ugyanis leigazoltuk.
Az én véleményem az Interligáról az, hogy leginkább a Partizan Belgrád játékosainak fejlődését szolgálná, ami abból a szempontból sem túl szerencsés, hogy ott 8-9 szerb válogatott játékos játszik.
Az „olasz gondolat” minden évben felvetődik, én azt hiszem, hogy anyagi probléma van vele, és nem nagyon született még meg egyfajta európai klubcsapatok közti konszenzus, hogy valóban ez lenne a megfelelő. De én örülnék neki, hogyha lenne egy nemzetközi elitliga, sok szempontból, szakmailag is, illetve marketing-kommunikációs szempontból is sokkal érdekesebb az, hogyha kéthetente lehet látni az európai szűk elitet játszani, sokkal több teltházas meccs lehetne.
Az OB-1 létszámával kapcsolatban megint csak nagy terjedelmet igényelne a válasz kifejtése. Steinmetz Ádám egyszer 18 oldalas dolgozatot írt a TF-en arról, hogy szerinte hogy kellene az OB-1-et lebonyolítani, szó van benne nyári bajnokságról, a csapatok számáról, kettős rangadókról egy helyszínen stb…
A harmadik észrevételeddel is egyet tudok érteni, nagyon sok fórumon kifejeztem már abbéli megállapításomat, hogy a szabályok módosítására szükség van, szerintem a vízilabda a 24. órában van. Ezzel néhányan nem értenek egyet, de folyamatosan erősödik bennem ez a vélemény, hiszen bárkivel beszélek, függetlenül attól, hogy szakember vagy néző, amikor mesélek az új szabályokról és arról a vízióról, hogy ez hogy nézne ki, felfelé görbülő szájakat szoktam látni. A változásra szükség van!


Gábor
Szia, megint én vagyok, de most rövidebb leszek.
Nos hát a külföldi "legekről":
Szerinted jelenleg a külföldiek közül / ide nem értve a külföldön játszó magyar pólósokat/ ki
a legjobb kapus
a legjobb védő
a legjobb átlövő és
a legjobb center

Köszönöm a válaszokat.

Gábor

Kapus: Vican
Védő: Udovicsics
Átlövő: Boskovics
Center: Zlokovics


dori
Kedves Dani!
Ha kapnál vagy rendelkeznél korlátlan mennyiségű pénzzel (amit a vízilabdára fordíthatnál) hogyan kampányolnál, milyen eszközöket vetnél be főként népszerűsítés céljából? Mennyi esélyt látsz arra, hogy a közeljövőben módosítanak a szabályokon vagy újakat vezetnek be? További sok sikert és kívánom ,hogy nyerjétek meg az Euroligát! HAJRÁ VASAS!

Kedves Dóri! A vlv-n is megtalálható több olyan, velem készített interjú, amiben az általad feltett kérdésre megtalálod a választ. Szabályváltoztatások legkorábban a 2012-13-as idényben állhatnak be, a londoni olimpia után. Már nagyon várom.

SzA
Szia Dani!

Mennyit számít nektek a szurkolás? Ha kevesebben vannak a lelátón, akkor kevésbé megy a játék? Itthonról mindig szorítunk nektek! :) köszönjük a szép eredményeket. Hajrá!

A saját véleményem az, hogy minél nagyobb a szurkolótábor, annál jobb érzés vízilabdázni. De gondolom, minél jobban vízilabdázunk, annál jobb érzés szurkolni is :).

Heydy
Szia Dani.
Először is gratulálni szeretnék eddig pályafutásodhoz. Nekem te vagy a kedvenc vízilabdázóm. Örülök, hogy te lettél a csk a Vasasban, megérdemled. :) Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen stílusú zenét kedvelsz? Mit szoktál legtöbbet hallgatni? Milyen műsorokat/sorozatokat szoktál nézni a tévében? és milyen műfajú filmeket/könyveket kedvelsz?
Várom válaszod.
További sok sikert.
Puszi: Heydy

Nincs olyan zenei műfaj, amiben ne tudnék néhány olyan előadást, előadót, zeneszerzőt mondani, akit szívesen meghallgatok, viszont kevés olyan előadó van, akit konkrétan a kedvenceim közé sorolhatnék.
A játékvezetői sípszót szoktam legtöbbet hallgatni.
Nagyon keveset nézek tévét. Rendszeresen semmit.
Nincsen kedvenc műfajom sem a filmekben, sem a könyvekben, mindenesetre a gagyit és a ponyvát nem szeretem.


vivi
Szia Dani!

Én még annyit tennék hozzá az előző kérdésinváziómhoz,hogy mit szólsz a debreceni Messiások kiállításhoz?
A következő kiállításodhoz pedig szeretnék előre is gratulálni,örülök,hogy újat fogsz nyitni.

Remélem, el tudok menni Debrecenbe megnézni a kiállítást, két hete a Hortobágyig eljutottunk, a hídi vásárhoz, de utána haza kellett menni. Ha időm engedi, a Messiások című kiállítást is meg fogom nézni.

Waterpolo
mikor nősülsz?

201?

Tamás
Szia Dani!

Mit jelent Neked a szerbek ellen játszani? Milyen érzésekkel csobbansz vízbe egy szerb-magyar meccsen?

Őszinte válaszodat nagyon várom!

Köszönettel:

Tamás

A szerbeket ugyanolyan ellenfélnek tartom, mint mondjuk a horvátot, az amerikait vagy a montenegróit, annyi plusszal, hogy tudom, sokkal több örömöt okozna sokkal több embernek az, hogyha őket vernénk meg, mint bármelyik másik ellenfelünket.

katicabogar5
Szia Dani!

Gratulálok az eredményeidhez és köszönöm azt a sok-sok örömet, amit kaptam tőletek!
A VB alatt (Olimpia előtt, stb.) nagyon sokan nagyon csúnya kritikával illettek Titeket ezen az oldalon. Nem is a negatív kritikára gondolok, hanem a stílusra, ahogy azt megfogalmazzák.
A kérdésem ezzel kapcsolatos: Olvassátok Ti a hozzászólásokat EB/VB/Olimpia alatt? Ha igen, mennyire befolyásol ez Titeket, mennyire veszitek a lelketekre? Szerinted segítség lenne, ha a válogatott pszichológusa a nemzetközi versenyekre elkísérné a csapatot?
Köszönöm a válaszodat!

Az olimpiai faluban volt állandó internetes kapcsolat. Az első napon a 13 játékos összegyűlt a háztetőn, Benedek Tibi felhívta a figyelmünket arra, hogy nagyon nagy energiaelszívó hatással van az, hogyha különböző fórumokkal, cikkekkel, velünk kapcsolatos írásokkal foglalkozunk, ezért ő nem ajánlja nekünk, ő sem foglalkozik majd ezzel. A kinti 20 nap alatt nem néztem meg egyszer sem, sem a vlv-t :), sem a velünk foglalkozó médiumokat.
Az, hogy kit mennyire befolyásol, az egyénfüggő, de azt hiszem, hogy az eredményünk megmutatta, hogy mennyit foglalkoztunk ezzel, illetve ha valaki foglalkozott, arra milyen hatással volt. Egyénfüggő, ki mennyire „veszi a lelkére”, akárcsak a pszichológus. Van, akinek szüksége van rá, van, akinek nincs.


orsi
Szia Dani!
Egy egyszerű kérdésem lesz csak, Nézed a Forma-1et? ha igen van kedvenced? ha nem mért nem?
A kiállításodhoz sok sikert meg a csapatkapitányi posztodhoz is a Vasasba!
Üdv: Orsi

Kedves Orsi! A Forma 1-et régebben nézegettem, most már nem, bár amikor azt hallottam, hogy Michael Schumacher visszatér, akkor elhatároztam, hogy megnézem azt a futamot – hát nem láttam azt a futamot.
Köszönöm a jókívánságokat.


Tomute
Mennyire érzed biztosítottnak hazai környezetben a további fejlődésedet?
Mit tartasz fontosabbnak: az esetleges ilyen irányú egyéni ambícióidat, (honi) klubcsapatod eredményeit, esetleg a kiegyensúlyozottabb és még érettebb játékod által a válogatott eredményességét?
(Érzel-e motivációt kipróbálni magad más bajnokságban, előnyödre válna-e a kint eltöltött idő, profitálhatna-e a válogatott ebből?)
Nem érzed-e úgy, hogy a jelenlegi környezet „túlkényezető”, s így a fejlődésedet gátló? (Erre nehéz lesz őszintén válaszolni, klubcsapat, szponzor, stb., stb., :-):-):-) )
Az elmúlt évek alapján nem gondolod-e úgy, hogy a Vasas lehetőségei nemzetközi szinten behatároltak?

Hazai környezetben maximálisan biztosítottnak érzem a fejlődésemet.
Ha jól játszom a klubban, a jó játékommal biztosan egy jobb eredményhez segítem a Vasast, amivel a válogatottbeli teljesítményem is nőni fog, ezért pozitív korreláció van a két dolog között.
Vannak olyan dolgok, amiket csak külföldön lehet megtapasztalni, és Steinmetz Ádám példája azt bizonyítja, hogy érdemes lehet váltani, de ez mindenképpen egyénfüggő, csapatfüggő, szerencsefüggő döntéshelyzet.
A Teva-VasasPlaket elég profi csapat ahhoz, hogy ha nem megy a játék, akkor ezt számon kérje rajtam (sok tekintetben). Ebben hasonlít a külföldi szituációra, ahol a légiósnak vagy a „sztárjátékosnak” az a feladata, hogy meccsről meccsre pozitív döntéseket hozva nyerőember legyen, és ezt számon is kérik. Az, hogy az elmúlt öt évben szerintem miért jutottunk oda az EL-ban, ahova, korábban már kifejtettem, és írtam arról is, hogy a következő évben miért lehet ez másképp.


Tomute
Ja! :-)
Persze: "Szia!"
meg "Köszi a válaszokat!" :-)

Szép Napot!

skata
Főleg a Szöszke, qqcska irányvonala érdekelne: szerinted van annak ereje, hogy -kívül- mindenki (elég sokan) NAGY EGYÉNISÉGNEK, vezérnek, jövendő csékának, a csapat köv. Benedek Tibijének, stb., stb. lát és gondol? Hogy reagálsz erre? Motivál? Burkolózol?
Tippre: szerinted mennyi ebben a szerencse-saját munka arány?

Hajrá a VASASban és az A38-on, remélem, ütős megnyitás lesz mindenhol.. ;)

Erre a kérdésre korábban már válaszoltam.
Szerintem a szerencsét lehet befolyásolni, mégpedig az elvégzett munka által.
Köszönöm a jókívánságokat.


tamara84
Szia Dani!

Ha egy irodalmi alak bőrébe bújhatnál ki lenne az? Miért pont ő?

Sok sikert a továbbiakban!

P.S.: Pécs októberben a legszebb!!!:)

Tamara

Nem szépirodalmi alkotás, de valószínűleg, most legszívesebben a Mennyei Prófécia hősének bőrébe bújnék, és átélném azokat a kalandokat.

mindentbele
Szia Dani!
Gratulálunk az eddigi sikereidhez!
Lehet e már tudni,hogy mikor kezdődik a Bajnokság? Ha ige, mikor? :)
Köszönjük szépen a gyönyörű pillanatokat a lelátón, hálásak vagyunk nektek!
Sok sikert a kiállításhoz!

MINDENT BELE!

Szeptember végén van egy MK selejtező forduló, október elején a negyeddöntők, és rá egy hétre kezdődik a magyar bajnokság, november közepén van valamikor a MK négyes döntő, a 2009-es évben még két EL-meccset játszunk, ha jól tudom.

A válaszok után egy nehézségre azért szeretnék rávilágítani, mert alapvetően nem egyenlők a feltételek, ami a Kérdező és az Én viszonyomat illeti. Amíg Ti/ Önök, kevés kivétellel egy fantázia név mögé bújva tettétek fel a kérdéseket, addig, Én, mint Varga Dániel válaszoltam. Ez persze egy ilyen műfaj, és szívesen tettem, csak szerettem volna megemlíteni, hogy ez nem „igazi” beszélgetés.

Köszönöm a feltett kérdéseket, remélem, hogy tudtam kielégítő válaszokat adni, ha folytatásra van igény, remélhetőleg a honlapomon, a fórumon ez majd megoldható lesz.

Hajrá magyar vízilabda! Hajrá Vasas!


Korábbi interjúk Varga Dániellel:

Varga Dániel - ingben, nyakkendőben
Művész a medencében - a SZTÁR SPORT interjúja Varga Dániellel
Radikális változtatásokat a vízilabdázásban! - interjú Varga Dániellel

12 régi hozzászólás

Zsófci hozzászólása
Zsófci25053
2009.09.11. 15:45

Norbiii! Szervező: Varga Pincészet Ár: Napi karszalag 2300 Ft; 5 napos 6300 Ft Kezdés: 2009. szeptember 9., 14:00 Befejezés: 2009. szeptember 13., 23:00 Helyszín: Budavári Palota, 12 stand

NorbIII hozzászólása
NorbIII25052
2009.09.11. 15:41

Lehet benne valami,hogy Dani a lányok járását nézi meg először, nos a barátnődnek nemcsak a járása szép,az egész Képes Sport videóban nagyon gyönyörű! Gratulálok! Sok sikert a tanulmányaidhoz,a munkádban és persze a magánéletben is!A Varga pincészeti borkóstolóról mit lehet tudni?

AlonSolya hozzászólása
2009.09.10. 19:28

ez nagyon tartalmas lett :) ás fantasztikus :D jó riporterek vagyunk :D köszi a válaszokat :D

Tyúk hozzászólása
Tyúk25038
2009.09.10. 09:08

Ezért is szeretem annyira a vizilabdát, mert bárkivel is készüljön interjú, élmény azt olvasni. Intelligens játékosok, akik igazi példaképek lehetnek, mert nem virítanak újabb és újabb botrányokkal a címlapokon, mint más sportágak világsztárjai. Mert hogy világsztárok ők, az nem kétséges. Daninak minden jót kivánok a vizilabdában és a civil életben egyaránt. Főleg jó egészséget, hogy semmi se hátráltathassa az újabb sikereket.

vivi hozzászólása
vivi25036
2009.09.09. 23:12

Dani,köszi a válaszokat!!! Még mindig meg tud lepni,hogy ennyire intelligensen és választékosan válaszolsz.

Katica5 hozzászólása
Katica525035
2009.09.09. 21:57

Dani, köszönöm a válaszokat! További sok sikert és minél nemesebb fémeket kívánok!

Hajnus hozzászólása
Hajnus25034
2009.09.09. 21:52

Köszönjük a válaszokat! :)

nettyus:) hozzászólása
2009.09.09. 17:44

Egyetértek!Dani, egy rendkívül intellektuális személyiség!

móka hozzászólása
móka25032
2009.09.09. 16:56

Köszi a válaszokat Dani! Újra bebizonyítottad, hogy nem csak a vízilabdához, hanem a kommunikációhoz is magas szinten értesz!Sok sikert az új szezonhoz, én nagyon szurkolok nektek, amikor csak tehetem, élőben! HAJRÁ VASAS!!

Háté hozzászólása
Háté25031
2009.09.09. 15:29

Ezek a válogatott csapatkapitányságot firtató kérdések szerintem még vagy három évig nem aktuálisak. Úgy látom, hogy Londonig Birosra van leosztva ez a szerep, amúgy meg még ott van Kiss G. is.

Bodza hozzászólása
Bodza25029
2009.09.09. 09:34

Köszi Dani!:)

oroszlán hozzászólása
2009.09.08. 23:20

Jó a cikk (vagy mi)! Nagyon diplomatikus a sportdiplomáciánkkal kapcsolatos válasz:)