FACEBOOK

Húszévesek: ezüstérem a Montenegró Kupán a chaniai EB előtt

Húszévesek: ezüstérem a Montenegró Kupán a chaniai EB előtt
hozzászólás, 2009.09.07.

Második helyen végezett a 89-es korosztály tagjaiból álló magyar válogatott a kotori Montenegró Kupán. A chaniai EB-re készülő csapat rögtön az első napon kapott ki a horvátoktól, volt még egy döntetlenjük az olaszokkal, a többi meccset megnyerték a hatcsapatos tornán. Török Béla bizakodó az EB előtt.

A sibeniki junior világbajnokság (1991-es korosztály) kudarcot jelentő 9. helye után különösen nagy figyelem kíséri az "igazi juniorok", az 1989-ben és később születettek teljesítményét. A Keszthelyi Tibor irányította csapat jó ideje együtt készül, s az elmúlt hét második felében komoly megmérettetésen vett részt Montenegróban, ahol saját korosztályának megfelelő válogatottakkal tesztelhette felkészültségét.

A torna körmérkőzéses rendszerben zajlott, s mindjárt az első meccs vereséget hozott számunkra, a horvátoktól kaptunk ki. Ezután azonban egy döntetlen mellett három győzelem következett, s így csapatunk a harmadik olaszokhoz képest három pont előnnyel végzett a táblázat második helyén.

- A torna a várakozásoknak megfelelően alakult, jól szolgálta a felkészülést. valamelyest megismertük az EB-ellenfeleket, bár nem mindenki szerepelt komplett csapattal - mondta hazaérkezés után a VLV-nek Török Béla, a csapat egyik játékosa.

- Mi volt az oka a horvátok elleni vereségnek és az olaszok elleni döntetlennek?

- A horvát volt az első tétmeccsünk idén - fogjuk erre. Meg arra, hogy buta, szerencsétlen gólokat kaptunk, bepattant a blokkról meg ilyenek... Az olasz meccs a szokásos, kicsit verekedős mérkőzés volt, mivel mindkét fél tudta hogy mennyire fontos az eredmény, hiszen az EB-n egy csoportban vagyunk, s az olasz csapat lesz a legnehezebb ellenfelünk. Végig döntetlenközeli volt az állás, vagy mi vezettünk, a végén sajnos x lett. De nics okunk elkeseredni.

- Az EB-n mire számíthatunk?

- Szerencsére jó ágra kerültünk, így igazából minden csak rajtunk múlik. Ha kicsit odafigyelünk akkor nagyon könnyen a négy között találhatjuk magunkat, onnantól pedig az is lehet, hogy meg se állunk... Mindenesetre érmet szeretnénk szerezni, lehetőleg minél fényesebbet.

- Kik lesznek a csoportellenfelek?

- Olaszország, Szlovénia és Lengyelország.

A magyar csapat 16 tagú keretét Keszthelyi Tibor a hazaérkezés után szűkítette, a maradókhoz csatlakozik a Kotorban nem szerepelt Tihanyi Bernát és néhény játékos a 18 évesek közül. A közvetlen EB-felkészülést 18-an kezdik meg, a következő napokban Ausztráliával kétkapuznak a Margitszigeten. A csapat szeptember 18-án utazik a Krétán sorra kerülő, szeptember 20-27-i EB helyszínére.

Montenegró Kupa, Kotor, U20-asok, 2009. szeptember 4-6.
 
Első nap:
Görögország-Olaszország 8:7
Horvátország-Magyarország 11:8
Montenegró-Németország 12:11
Magyarország-Görögország 15:9
Németország-Olaszország 12:15
Montenegró-Horvátország 4:8
 
Második nap:
Németország-Horvátország 4:15
Magyarország-Olaszország 10:10
Montenegró-Görögország 11:7
Horvátország-Olaszország 10:8
Németország-Görögország 9:15
Montenegró-Magyarország 14:17
 
Harmadik nap:
Magyarország-Németország
13:8
Horvátország-Görögország 12:9
Montenegró-Olaszország 7:10

A torna végeredménye:

1. Horvátország 15
2. Magyarország 10
3. Olaszország 7
4. Montenegró 6
5. Görögország 6
6. Németország 0 pont

A Montenegró Kupán szerepelt magyar csapat:

Nébald Olivér és Valics Bence (kapusok);

Bundschuh Erik, Bús Márton, Chilkó Márton, Erdélyi Balázs, Kemény Kristóf, Kovács Gábor, Mezei Tamás, Petrovai Márton, Radócz Zoltán, Szőke Szabolcs, Takács Bálint, Tóth Zoltán, Török Béla (mezőnyjátékosok). Szakvezető: Keszthelyi Tibor
(Információnk szerint a keretszűkítés után Chilkó és Bús nem készül tovább a csapattal.)

3 régi hozzászólás

Szöszke hozzászólása
2009.09.10. 22:54

Hajrá Srácok! Ugye a név kötelez.:)

vivi hozzászólása
vivi25037
2009.09.09. 23:13

Gratulálok,csak így tovább az EB-n! HAJRÁ MAGYAROK!!!!:-)

Tamás hozzászólása
Tamás25026
2009.09.08. 13:47

Gratulálok srácok és sok sikert kívánok az EB-re!!