FACEBOOK

Varga Tamás mellett Smodlaka a Cattaro nagy igazolása

Varga Tamás mellett Smodlaka a Cattaro nagy igazolása
hozzászólás, 2009.09.01.

A nyár egyik meglepő átigazolása volt, hogy Varga Tamás, Athén és Peking olimpiai bajnoka a Szegedtől Montenegróba, a Cattaro csapatához szerződött. Csuvi a múlt héten csatlakozott új klubjához. Első tapasztalatairól, a Cattaro terveiről kérdeztük őt telefonon.

- Augusztus 24-én kezdtük el a közös munkát Kotorban, de már korábban mindenki kapott egy programot, ami alapján egyénileg végezte a felkészülést (én augusztus 18-a óta csinálom).

- Milyen lett végül az új Cattaro, hiszen a leigazolásodkor még további sztárjátékosok szerződtetése volt napirenden?

- Sok mindenki be volt dobva, s nem vagyunk gyengék, bár centernek nem tudták megszerezni Pijetlovicsot, aki az utolsó pillanatban visszamondta. Sikerült leigazolni viszont Smodlakát a Dubrovnikból. Ez mindenképpen fantasztikus erősítés. Húsztagú a keret, ebből négy kapus 16 mezőnyjátékos, nagyon sok a fiatal. A Primoractól jött egy fiatal védő, a további igazolás pedig Smodlaka meg én. Ezen felül megvettek három teljesen fiatal játékost, ők még nem jelentenek hatalmas erősítést, de az egymás közötti kétkapuzásnál nagyon hasznosak. További "erősítés", hogy maradt az egész tavalyi csapat. A három új játékos mellett maradt Djogas, Kunac, a korábban Dubrovnikban szerepelt balkezes Zselkov, a hat éven át mladostos Zseletics, a kapusunk pedig a szerb válogatott hálóőre, Pijetlovics. Baloldalon játszik Filipovics, akit tavaly igazoltak a Partizan Belgrádból. Van még egy szlovén válogatott játékos, aki egyelőre nincs velünk, a második centerünk pedig egy 22 éves kétméteres nagyon erős srác. Ha így összerakom, akkor azért kijön egy nagyon erős, masszív csapat. Ami az újakat illeti, Smodlakának könnyebb lesz a beilleszkedés, hiszen center, de remélem, nekem is menni fog.

- Milyen szezonra számít a vezetés, mekkora az elvárás?

- A cél a LEN Kupában a legjobb négy közés kerülés. Tavaly nem sikerült, a 16-ban kiestek, most legalább az elődöntőig el szeretnénk jutni. Idén indulunk a Jadran Ligában is, amiben 14 csapat vesz részt. Lesz bajnoki rájátszás, montenegrói kupa, tehát 50-55 mérkőzés várható hét és fél hónap alatt.

- Hogy vélekedsz a LEN Kupa-sorsolásotokról (Montpellier, FTC, Savona, Dinamo Bukarest, Odense)?

- Onnan ugye négy megy tovább, jó kis erőfelmérő lesz, hogy hogy állunk. Nem akarok nagyokat mondani,de sok minden benne lehet ebben a csapatban. Két napnyi közös edzés után kétkapuztunk egymás között és voltak egész jó megvillanások. Jött a zsuga kézre, látszik, hogy a felsorolt játékosok játékintelligenciája egész magas. Jól járt a labda már kétnapos együttlét után.

- Milyenek a körülmények, a környezet?

- Nagyon szép maga Kotor, kedvesek az emberek. Jól fogadtak. Minden edzés után hívnak a játékostársaim, együtt kávézunk, együtt ebédelünk, aztán ki-ki megy haza. Délután, mikor felébredünk, találkozunk a téren, beszélgetünk és együtt megyünk az edzésre. Nagyon nagy a csapatösszetartás, jó a kohézió, ez már most látszik. Sokat számít az is, hogy a mag, hat-nyolc játékos egy korosztályba tartozik. 30-34 évesek és tényleg nagyon kedvesek, szimpatikusak. A hely nagyon szép, a lakásom közvetlenül tengerparton van, kijövök a saját teraszomra és egy lépcsőn lemegyek a húsz méterre lévő tengerpartra. Új lakás, 70 négyzetméteres, teljesen normális. Nagyon elégedett vagyok eddig mindennel.

- Nyelv?

- Egyelőre olaszul kommunikálok, a csapaton belül szinte mindenki beszéli az olaszt, de van itt egy hölgy, aki beszél magyarul és szerbül, tőle fogok tanulni szerbül. Megpróbálom, mert csak jobb lenne, ha érteném az itteniek nyelvét.

- Jó felkészülést!

6 régi hozzászólás

ed hozzászólása
ed24992
2009.09.03. 01:46

thanks BT...szeged with molnar and varga would have been great---

BT hozzászólása
BT24960
2009.09.02. 08:18

He left Szeged because the club demanded another type of agreement for the same wages. In detail, every player will have 70% of his wage granted and the remaining 30% is paid according to the achievement of the team. Tamás could not take that as he has problems in his personal life (divorce) and needs money right now. He could have been in Rome and most probably could have even helped the team, but Dénes Kemény needs to experiment to find the new team.

ed hozzászólása
ed24959
2009.09.02. 01:02

hungary could have used varga in rome....why leave szeged? thanks for the responses

Dani hozzászólása
Dani24956
2009.09.01. 16:02

Sok sikert CSUVI!!! Nagyon kellenél a válogatottba!!! De ott egy ember dönt...

Coach hozzászólása
Coach24955
2009.09.01. 15:46

Tamas, sok sikert. Varjuk a valogatotthoz is a visszaterest!!

B (régi) hozzászólása
2009.09.01. 11:11

Jó kis erőfelmérő lesz a Fradinak a LEN Kupa selejtező a Savona és ez ellen a Cattaro ellen. Szerencse, hogy a Fradi már jó korán megkezdte a felkészülést a következő idényre, míg a Cattaro csak a múlt héten, így ellenük októberben még lehet némi esélye a Fradinak. A szezon végére viszont szerintem a Cattaro valóban a LEN Kupa mezőny egyik legjobb csapata lehet. Továbbra is érdekelne viszont, hogy mi a helyzet Budvában. Gór-Nagy a montenegrói kupa megnyerése után még úgy nyilatkozott, hogy indulnak az Euroligában, ám sem ott, sem a LEN selejtezőben nem látom a csapatot. Mindeközben megjelent a LEN selejtezőben az 5. számú montenegrói csapat... Csuvinak, a válogatott titkos fegyverének eredményes szezont kívánok új csapatában. Kívánom neki, hogy még ennek a meglehetősen erős alakulatnak is meghatározó játékosa legyen, de a Fradi vagy a Szeged ellen csak az ő kiváló képességei és akaratereje érvényesüljön, a csapattársaié nem. Steinmezt Barna vs. Mile Smodlaka The Great Comeback Coming soon in October ;)