FACEBOOK

Kilencedik hely a sibeniki junior VB-n - Fecsó bácsi: Összeomlás!

Kilencedik hely a sibeniki junior VB-n - Fecsó bácsi: Összeomlás!
hozzászólás, 2009.08.31.

Az alsóágat megnyerte a magyar csapat Sibenikben, a junior világbajnokságon, de jellemző a fiúk lelkiállapotára, hogy a (nagyon) kisdöntőben csak egy góllal győzték le azokat a brazilokat, akikkel szemben a csoportkörben még tíz góllal diadalmaskodtak. Megkérdeztük Kemény Ferenc utánpótlásigazgatót: mi történt Sibenikben?

- Összeomlás! - mondta már itthon Fecsó bácsi a VLV-nek.

-  Ugye ez a csapat ifjúsági Európa-bajnokságot nyert Belgrádban és ahogy én most tapasztaltam, azok az ellenfelek, akik ott voltak Belgrádban, meg akik most jöttek máshonnan, a világ minden részéről, az EB óta eltelt időben többet fejlődtek, mint mi. Az ellenfelek "megférfiasodtak", fizikailag jobbak lettek. Ez az egyik ok. Másfelől borzasztó, hogy banánhéjon csúsztunk el, mert a továbbjutási rendszer miatt (a csoporton belül az utolsó elleni meccs nem számít, hanem az összes többi csapattal összevetett gólkülönbség) a be nem kapott gólnak szinte nagyobb lett a jelentősége, mint a belőtt gólnak. Az olaszok elleni döntetlen következtében így másodikok lettünk és szünnap helyett egy olyan spanyol csapattal játszottunk, amelynek játékerejére jellemző, hogy aztán nem került a négy közé. Egy gyönge csapattól kaptunk ki. Mindez nem történik meg, ha rettenetes odafigyeléssel olyan meccseket játszunk a csoportkörben Brazília ellen (ahol négy gólt kaptunk) és Új-Zéland ellen (ahol 9 gólt kaptunk). Így a gólkülönbség nekünk lett volna jobb. Ott szálltunk el. Rettenetesen sajnálom a fiúkat, az összeomlás a lelküket érte. Magyar vízipólós gyerek - nagyon helyesen - nehezen viseli el az ilyen kudarcot. Minden lelkierejükre szükség volt, hogy az utolsó két meccset meg tudják nyerni és legalább a 9. helyet megszerezzék.

- Kell ezt elemezni, olyan következtetést levonni, ami változást igényel?

- Feltétlenül kell.


A VLV úgy tudja, hogy szakértői körökben már a VB előtt volt némi bizonytalanság a juniorok VB-esélyeit illetően, amit az is bizonyít, hogy az eredeti célkitűzést, az 1-4. helyek valamelyikének elérését az MVLSZ elnökségi ülésén - Kemény Ferenc kezdeményezésére - 1-6. helyre módosították. Más kérdés, hogy végül sajnos ez az elvárás is "túlzónak" bizonyult.


A magyar junior válogatott még nem közölt sibeniki eredményei:

Helyosztó a 9-12. helyért:

Kanada-Magyarország 8:16 (1:3, 2:4, 5:4, 0:5) G.: Bátori 5, Angyal 3, Rusz, Fülöp, Fazekas 2-2, Laczkovics, Jansik

A kilencedik helyért:

Magyarország-Brazília 8:7 (0:0, 2:1, 4:2, 2:4) G.: Bátori 3, Ernyei 2, Angyal, Jansik (a nyolcadik gól szerzőjének kiléte nem derül ki a hivatalos jegyzőkönyvből)


A junior VB elődöntőjébnen:

Montenegró-Horvátország 6:8 (2:1, 1:1, 2:4, 1:2)

és

Görögország-Szerbia 6:5 (1:1, 1:1, 1:2, 3:1)

A bronzéremért:

Szerbia-Montenegró 7:6 (2:0, 1:2, 2:2, 2:2)

A döntőben:

Görögország-Horvátország 8:9 (3:1, 1:0, 2:5, 1:1, 1:1, 0:1) - hosszabbítás után

A torna gólkirálya Bátori Bence lett 26 góllal.

3 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2009.09.01. 12:02

Látva a görög csapat itt meg az Univerziádén elért eredményét, úgy tűnik, pár év múlva megint lehet tisztelni a felnőtt görög válogatottat... Ennyit a mieink szerepléséről.

szerk hozzászólása
szerk24952
2009.09.01. 11:34

Köszi, de ugyanott a hivatalos jegyzőkönyv teljesen mást mond. Sajnos nincs sok jelentősége... :-(

Frodo hozzászólása
Frodo24950
2009.09.01. 11:00

A magyar brazil góllövői: Bátori 3, Fazekas 2, Ernyei, Jansik, Angyal http://www.crowaterpolo.com/images/stories/pdf_files/JWC2009/57.hun-bra_goalbygoal.pdf