FACEBOOK

December 20-án játszana a Szuperkupáért a Szeged

December 20-án játszana a Szuperkupáért a Szeged
hozzászólás, 2009.08.25.

Már megírták és rövidesen postára adják levelüket a szegediek, akik arról tájékoztatják az európai szövetséget, hogy a Primorac Kotor korábbi ajánlatával azonos feltételekkel ők is szívesen megrendeznék az Euroliga-győztes és a LEN Kupa nyertese közötti gálamérkőzést az európai Szuperkupáért. A meccs időpontjául december 20-át (tartaléknapnak december 22-ét) javasolják.

Mint korábban megírtuk, a Kotor otthonában, a montenegrói kikötővárosban rendezné meg az egymeccses "döntőt" úgy, hogy állná a szegediek kinttartózkodásának költségeit. A Szeged Beton vállalná ugyanezt, s amennyiben a sátortetős újszegedi uszodát a LEN nem fogadná el, a mérkőzést Hódmezővásárhelyen vagy Budapesten rendeznék meg.

Kásás Zoltán vezető edzőtől megtudtuk, hogy a kotoriak időpontra nem tettek javaslatot a LEN-nek írt levelükben, a Szeged azonban igen: december 20-án, vasárnap rendeznék meg a Szuperkupáért kiírt meccset.

A szegediek egyébként szezonnyitó sajtótájékoztatót tartottak kedden. A legutóbbi bajnokság ötödik helyén végzett csapat célja idén négy közé kerülni a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt. A LEN Kupában nincs hivatalos elvárás, a feladat a lehető legtovább eljutni ebben a sorozatban - hiszen a címvédő nem is adhatja alább.

A Tisza-partiaknál játszik mostantól a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás - aki 13 év után tért vissza nevelőegyesületéhez -, valamint Vindisch Ferenc, Ágner Zoltán, Somogyi Balázs és az új szezon egyetlen szegedi idegenlégiósa, a román válogatott Andrei Busila. (Úgy tudjuk, hogy az ő átigazolásában jelentős szerepet játszott Kovács István, a román válogatott szövetségi kapitánya, akinek rendkívül fontos, hogy csapatának legfontosabb tagjai a román helyett jóval erősebb bajnokságban edzzék magukat hétről hétre.)

"Nagyon jól érzem magam Szegeden, szerintem egy remek kis gárda formálódik és azt hiszem, hogy a Szegeddel komolyan kell majd számolni a magyar bajnokságban" - mondta Molnár Tamás a VLV-nek.


A LEN Kupa-győztes szegediek csapatképe a klub honlapjáról

Elszerződött Szegedről a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás (Cattaro), valamint Weszelovszky László (Ferencváros), Molnár Péter (Kuvait), Éles Vilmos (Szentes) és a szerb különítmény, vagyis  Mihajlo és Milos Korolija, továbbá Vojslav Vejzagic.

A szegediek idén is megrendezik hagyományos felkészülési tornájukat, de egyelőre csak az időpont fix (szeptember 18., péntek és 19., szombat) a részvevők kiléte még bizonytalan. Az Eger részvétele valószínű, szó van még a szerb Vojvodina és a montenegrói Cattaro szerepléséről, de valószínűbb, hogy a két külföldi közül csak egy jön el, a negyedik helyre pedig valamelyik magyar középcsapat "ugrik be".

Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy Szegeden egyre nagyobb a csapat ázsiója, amit az is bizonyít, hogy idén - a klub történetében először - éves bérletet is kibocsátanak.

Este Kásás Zoltán "kedvezményben" részesítette fiait, az edzést kicsit hamarabb befejezte, így a csapat egy része az Aradi vértanúk terén, kivetítő előtt közösen szurkolta ki a Debrecen focicsapatának BL-főtáblára jutását...

8 régi hozzászólás

Dani hozzászólása
Dani24913
2009.08.27. 15:29

köszi srácok!

móka hozzászólása
móka24906
2009.08.26. 22:06

Tudom, hogy még nagyon korai a kérdés, de nem tudja valaki, hogy mikor dől el, hogy az idei vízilabda Magyar Kupa négyes döntőt hol rendezik?Illetve kik pályáznak a rendezésre? Köszi!! ANGYALFÖLD!

Coach hozzászólása
Coach24905
2009.08.26. 17:32

http://www.jwc-croatia09.com/index.php

vivi hozzászólása
vivi24904
2009.08.26. 17:32

Én nem vok szerkesztő,de tudok válaszolni:P http://www.mvlsz.hu/4/index.php?n=5&tartalom_id=2373&area=552

Chicago hozzászólása
Chicago24903
2009.08.26. 16:53

Szurkolok a Szegednek minden teren.. szimpatikus csapat a papa Kasaval az elen.. de szerintem ez egy megkesett es nem teljesen sportszeru kezdemenyezes.. Elobb kellett volna eszunkbe jutni.. s talan nem is Szegeden.. Sportdiplomacia.... s akkor csodalkozunk, hogy nem szeretnek bennunket, ami lecsapodik a birokuldesben s a biroi iteletekben...

Dani hozzászólása
Dani24902
2009.08.26. 16:46

T.szerk! A junior VB-n mi képviseltetjük magunkat? Tudunk erről valamit? Ha ien, lesz róla anyag? Más: Döbbenet volt tegnap látnom dr. Kemény Dénest, abban a médiafelhajtásban, amit a Debrecen kapott (nem mondom, nagy dolog a BL-be bejutni), de kérdem én: mikor kap megközelítőleg legalább reális médiatámogatást (s egyben közönséget kiszolgáló műsort) a kilencszeres olimpiai bajnok magyar vizilabda csapat? Köszi, ha kommentelitek, érdekel a véleményetek. Üdv!

szerk hozzászólása
szerk24901
2009.08.26. 16:30

Folyamatban van. Jelenleg Sibenikben játszik a junior VB-n.

ak47 hozzászólása
ak4724900
2009.08.26. 15:59

Az új-zélandi kisgyerek végül nem igazolt ide?