FACEBOOK

Sibenikben lesz a FINA vízilabda technikai bizottságának első ülése

Sibenikben lesz a FINA vízilabda technikai bizottságának első ülése
hozzászólás, 2009.08.12.

Sibenikben, a férfi junior világbajnokság idején tartja meg első ülését a FINA Rómában újjáválasztott vízilabda technikai bizottsága. Martin György, a testület új tagja is ott lesz. 

Rómában végül nem tudta megtartani alakuló ülését a FINA vízilabdával foglalkozó vezető testülete, a TWPC (Technical Water Polo Committee).

Mint Martin Györgytől, az MVLSZ elnökétől, a testület új tagjától megtudtuk, a munkamegosztrásról is határozó első ülés helyszíne Sibenik lesz, az időpont pedig augusztus vége, ekkor tartják ugyanis a horvát terngerparti városban a férfi junior világbajnokságot.

Mint a választást követően, még Rómában megírtuk, a testület elnöki tisztéért az eddigi prezident, Gianni Lonzi és az amerikai Richard Foster harcolt. Lonzi hajrája sikerült jobban, immár negyedik alkalommal töltheti be az elnöki tisztséget, de az amerikai szakember sem maradt befolyás nélkül, ő elnökhelyettes lett, átvéve az így "sima taggá" váló iráni Amini posztját. A tagok egy része kicserélődött, s hadd legyünk szerénytelenek: a legfontosabb változásnak azt tartjuk, hogy két igazi vízilabda-nemzet végre képviselethez jutott ebben a fontos testületben. Az egyik természetesen a magyar, a másik pedig Szerbia, amelynek szintén nem volt képviselője a bizottságban, most pedig bekerült a legendás kapus, Aleksandar Sostar. A belgrádi sportember valószínűleg meghatározó egyénisége lesz a következő időszak nemzetközi vízilabda-életének, hiszen TWPC-tagsága mellett ő vezeti azt a közelmúltban megalakult céget, amely a magyar, szerb, szlovák és román klubcsapatokat tömörítő, idén ősszel rajtoló Interliga-bajnokság megszervezésére és működtetésére jött létre nemrégiben.

A magyar sportvezetőnek már Rómában gratuláltak azok a honfitárs sportdiplomaták, akik a vizes sportok legnagyobb versenyén jelen voltak (Gyárfás Tamás és Salamon Ferenc, aki 2000-ig volt tagja a technikai bizottságnak). Martin György külföldről is sok gratulációt kapott, itthon - úgy tudjuk - sportberkekből csak Kamuti Jenőtől. És persze közvetlen kollégáitól, a szövetség apparátusában dolgozóktól, akik pezsgőt bontottak a tiszteletére hazaérkezése után, s így kívántak jó munkát új tisztségéhez.

Mivel még nem közöltük a FINA új összetételű vízilabda technikai bizottsága tagjainak névsorát, ezt a mulasztásunkat most pótoljuk.

FINA Techncial Water Polo Committee (2009-2013)
 
Elnök:
Gianni Lonzi (ITA)
 
Elnökhelyettes:
Richard Foster (USA)
 
Tiszteletbeli titkár:
John Whitehouse (AUS)
 
Tagok:
Boukezouha Badreddine (ALG)
Jorge Pagura (BRA)
William J. (“Bill”) Shaw (CAN)
Mohie Wahid Farid (EGY)
Manuel Ibern (ESP)
Niculae Firoiu (GER)
Dr. Martin György (HUN)
Khosrow Amini (IRI)
Andrey Kryukov (KAZ)
Evgeny Sharonov (RUS)
Dr. Haluk Toygarli (TUR)
Aleksandar Sostar (SRB)
 
Bureau Liaison (a FINA Büróban a vízilabdáért felelős személy):
Dimitris Diathesopoulos (GRE)