FACEBOOK

London 2012 - a horvátokkal közösen készülünk az olimpiára!

London 2012 - a horvátokkal közösen készülünk az olimpiára!
hozzászólás, 2009.08.01.

Előkészület alatt van Horvátország és Magyarország sok konkrét programot tartalmazó együttműködése, amely a két ország vízilabdasportjának fejlesztését szolgálja. A teljes programot ősszel alakítják ki az illetékesek, de szinte biztosnak látszik, hogy a magyar és a horvát válogatott közösen készül a londoni olimpiára, s az együttműködés az utánpótlás különböző szintjein is megvalósul. A költségeket várhatóan egy olyan cég finanszírozza, amelynek mindkét országban vannak érdekeltségei. 

A magyar csapat pénteki edzésén, a Roma Team uszodában feltűnt, hogy míg a játékosok a vízben lövöldöztek a két kapusnak, a horvátok pedig a parton melegítettek, a két szövetségi kapitány, Kemény Dénes és Ratko Rudics hosszas eszmecserébe merült.

Edzés után megkérdeztük Kemény Dénest, mit mesélt kollégája az előző este elvesztett elődöntőről. A válasz meglepő volt és hírértékű...

- Rudiccsal az elvesztett elődöntőjükről beszéltünk a legkevesebbet. Közös jövőbeni programokról volt szó. Közismert, hogy Ratko csapataival együtt szoktam működni, ez nem újdonság, amikor kapitány lettem, már akkor, a sevillai EB előtt együtt edzőtáboroztunk a Ratko által irányított olasz válogatottal, és az együttműködés később is folytatódott a mindenkori csapataival. Régóta nagyon jó a viszonyom vele, miért ne élnénk hát ezzel a lehetőséggel. Egyébként nagyon erős a csapatuk, most hiányzik tőlük három játékos. Úgy gondolom, hogy Londonra az egyik esélyesek lesznek. Ha mi jobbak vagyunk, akkor ők járnak jobban a közös munkával, hogyha esetleg jövőre ők lesznek jobbak, mint mi, akkor meg mi nyerünk az együttműködéssel. Ősszel alakul ki a közös felkészülési munka menetrendje. Úgy néz ki, lesz egy támogató, aki szeretné a saját nevével is fémjelezni ezt a közös munkát, ami nemcsak felnőtt szinten zajlana, hanem az utánpótlás különböző szintjein is. Szakmai együttműködésről van tehát szó a két ország között, amit egy olyan cég támogatna, amely mindkét országban érdekelt.

Kíváncsian várjuk az őszi újabb fejleményeket.




VB-ALOLDALUNK RÉSZLETES EREDMÉNYEKKEL

TUDÓSÍTÁSUNK A MAGYAR CSAPAT RÓMÁBA ÉRKEZÉSÉRŐL

BEHARANGOZÓNK AZ ELSŐ MECCS ELÉ

TUDÓSÍTÁSUNK A KANADA ELLENI BEMUTATKOZÓ MÉRKŐZÉSRŐL

EDZÉSRIPORTUNK A NÉMETEK ELLENI MECCS ELŐTT

TUDÓSÍTÁSUNK A NÉMETORSZÁG ELLENI DÖNTETLENRŐL

SZÉCSI ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE A NÉMET MECCSRŐL

SZABÁLYMAGYARÁZAT A DÉL-AFRIKAI MECCS ELŐTT

TUDÓSÍTÁSUNK A DÉL-AFRIKA-MAGYARORSZÁG MÉRKŐZÉSRŐL

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A KANADA-NÉMETORSZÁG MECCSRŐL

EGY PICIKE RÓMAI VAKÁCIÓ

RÓMA 09 - BEMUTATJUK A VILÁGBAJNOKSÁGOT

MAGYARORSZÁG-SZERBIA - PEDIG MÉG CSAK NEGYEDDÖNTŐ

"ÚGY ÁLLUNK HOZZÁ, MINTHA DÖNTŐ LENNE"

MEGINT ELBUKTUK A SZERBEK ELLENI CSATÁT -FOLYTATÁS AZ 5-8. HELYÉRT

DR. GÁBOR ANTAL RENDELÉSE 24 ÓRÁN KERESZTÜL TART

MARTIN GYÖRGY RÉVÉN VISSZAKERÜLTÜNK A MINKET MEGILLETŐ HELYRE A SPORTÁG NEMZETKÖZI IRÁNYÍTÁSÁBAN

CSENDESEN KÉSZÜL A CSAPAT A KÖVETKEZŐ KÉT MECCS MEGNYERÉSÉRE

VIGASZKERESÉS - ÖTGÓLOS GYŐZELEMMEL

VILLÁMINTERJÚ A LELÁTÓN SZURKOLÓ MOLNÁR PAPESSZEL

AZ UTOLSÓ MECCS ELŐTT EGYÉRTELMŰ AZ ELVÁRÁS

3 régi hozzászólás

BT hozzászólása
BT24536
2009.08.01. 18:59

Jokovic, Markovic sérülés miatt hiányzik. Ki a harmadik? Kunac?

bors hozzászólása
bors24528
2009.08.01. 12:13

Ez akár jó is lehet: a horvátok a szerbekhez/montenegróiakhoz hasonló vízilabdát játszanak ún. délszláv iskola (kemény, pofozkodós póló) - jó lesz időben felkészülni rá! Esetleg egy-egy elemt beépíteni a csapat játékába.. :)

oroszlán hozzászólása
2009.08.01. 11:49

Ez érdekes lesz. Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből pontosan. Amúgy az első bekezdésben Lévő Marko Rudics szövetségi kapitány helyesen írva Ratko, a másodikban pedig a koléga helyett kolléga a kívánatos.