FACEBOOK

Bosszú Dél-Afrikán? - Még magyar-német ötméterespárbaj is dönthet a csoportelsőségről

Bosszú Dél-Afrikán? - Még magyar-német ötméterespárbaj is dönthet a csoportelsőségről
hozzászólás, 2009.07.24.

Ma 13.30-kor utolsó csoportmeccsét játssza a magyar válogatott a római világbajnokságon. A helyzet egyszerű is, meg nem is, tény, hogy a csoportelsőség eldöntésének kérdése már nem (csak) a mi kezünkben van. Alaposan áttanulmányoztuk a tornát rendező FINA szabályzatát, ennek alapján latolgatjuk a lehetőségeket. Érdekesség, hogy matematikailag még az a helyzet is előállhat, hogy a magyar és a német csapat ötméteresdobásokkal szórakoztatja a programról természetesen előre mit sem sejtő közönséget, hogy eldöntse, ki kerül közvetlenül a negyeddöntőbe.

A magyar-német meccs döntetlenje után a csoport élén mindenképpen gólkülönbséget számolnak, ha a továbbjutásra esélyes két csapat pénteken is nyer, s egyforma pontszámmal zárja a csoportkört. (hiszen az egymás elleni eredményük nem dönt). Azonban a szabályok szerint ez esetben nem az összesített gólkülönbség, hanem a csoportban harmadik helyen végzett csapat elleni eredmény összevetése dönt. Ugye Kanadát mi is megvertük, valószínűleg a németek is meg fogják verni, csak így állhat elő holtverseny az 1-2. helyen. Így a csoportharmadik Kanada ellen vívott mérkőzések kerülnek előtérbe.

A magyar válogatott az első napon 9 góllal győzte le Kanadát. Ha a németek ennél nagyobb arányú győzelmet aratnak, akkor ők a csoportelsők. Az is elképzelhető azonban, hogy a végső sorrendet illetően számít a del-afrikaiak elleni magyar eredmény is. Ha ugyanis az első két helyen a pontegyenlőség mellett a csoportharmadikkal szembeni mérleg is azonos (gólkülönbség, majd a lőtt gólok száma), akkor a csoportnegyedikkel szembeni teljesítmény kerül górcső alá - ugyanezen szempontok alapján.

Kiszámoltuk, hogy van egyetlen olyan eshetőség, amelynek bekövetkeztekor "teljes meccsnull" áll elő. Ez akkor következne be, ha Magyarország PONTOSAN 14:4-re győzi le Dél-Afrikát, a németek pedig (akik utánunk játszanak...) PONTOSAN 15:6-ra verik Kanadát. A matematikai esély minderre elenyésző, de mégis van. Ekkor ötméteresdobásokkal döntik el a csoportelsőség kérdését, méghozzá úgy, hogy "a procedúrát" az adott játéknap utolsó meccsét követően, vagy az első adandó alkalommal el kell végezni.

A magyar csapat meccsének kezdési időpontja 13.30, a Kanada-Németország találkozó 17.00 órakor kezdődik.

Vagyis ha véletlenül meccsnull van, feltehetően üzennek a magyar csapat játékosaiért: hozzatok fürdőnadrágot, ötméteresek következnek...

A mieink házatájáról semmilyen kellemetlen hír nem érkezett, mindenki erős bizonyítási vággyal készül a pénteki mérkőzésre, ami a dél-afrikaiak szempontjából nem sok jót vetít előre. Az időpont elsősorban a parton lévőknek kellemetlen, hiszen égető napsütés, nagyon erős forróság várható a találkozó időpontjában.

A Magyar Televízió mellett a megszokott módon mi is közvetítjük a találkozót, amelynek VLV-s kommentárora az utolsó szűkítésig kerettag Mátyás Zoltán, a Ferencváros játékosa lesz. (Emlékeztetőül: eddig Török Béla és Szécsi Zoltán fűzött megjegyzéseket olvasóink számára az adott találkozót otthon, tévéből figyelve, vagyis a csoportkör három meccsén a 18-as keretből kieső három játékos van a VLV-n keresztül legalábbis lélekben, egy-egy meccs erejéig társaival.)A VLV VB-ALOLDALA (MENETREND ÉS AZ ÖSSZES EREDMÉNY JEGYZŐKÖNYVEKKEL)

TUDÓSÍTÁSUNK A MAGYAR CSAPAT RÓMÁBA ÉRKEZÉSÉRŐL

BEHARANGOZÓNK AZ ELSŐ MECCS ELÉ

TUDÓSÍTÁSUNK A KANADA ELLENI BEMUTATKOZÓ MÉRKŐZÉSRŐL

EDZÉSRIPORTUNK A NÉMETEK ELLENI MECCS ELŐTT


TUDÓSÍTÁSUNK A NÉMETORSZÁG ELLENI DÖNTETLENRŐL

SZÉCSI ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE A NÉMET MECCSRŐL

11 régi hozzászólás

Szecska89 hozzászólása
2009.07.24. 16:56

Miért él ennyi okos ember ebben az országban? Olyan jó, hogy vannak, akik mindenben jobban tájékozottabbak a másiknál =).

B (régi) hozzászólása
2009.07.24. 15:25

Nem sok mindenben értünk egyet, de ebben a dologban igen. Alapigazság, amit írtál: Neki nem az a dolga, hogy agyondícsérje a játékosokat, hanem , hogy azt közvetítse amit lát, és számoljon be arról, amit mi tv-nézők nem látunk. Csak annyival toldanám meg, hogy Neki nem az a dolga, hogy agyondícsérje a játékosokat, hanem , hogy azt közvetítse amit lát, és nem azt, amit látni szeretne.

B (régi) hozzászólása
2009.07.24. 15:14

Miért, tiéd ez a "kecó"? Sajnállak valahol, hogy te is olyan igénytelen vagy, mint a szőke tini kiscsajok.

flori65 hozzászólása
flori6523728
2009.07.24. 13:51

Sajnos Mezei Dánielnek fogalma sincs a vízilabdáról, a stílusáról csak annyit, hogy hang nélkül élvezetesebb a közvetítés. Neki nem az a dolga, hogy agyondícsérje a játékosokat, hanem , hogy azt közvetítse amit lát, és számoljon be arról, amit mi tv-nézők nem látunk.

subidubinemértem hozzászólása
2009.07.24. 12:54

hagyjuk ezt a bosszút! a németeket kellett volna megverni eggyel, nem dél-afrikát 20-szal. a tisztogatástól nem kell tartani, mindenki tudja, hogy új csapatépítés van, ilyenkor mindenki türelmesebb (egy bronzig, mondjuk :).

cowk hozzászólása
cowk23712
2009.07.24. 12:37

most miert kell megint elkezdeni? kezd kisse unalmassa valni. ha nem tetszik ne nezd, de ide ne gyere frocsogni.

jenci hozzászólása
jenci23704
2009.07.24. 10:55

KözvetítésekrőL. aki látta a jégkorong vb-t. A Sport1-es máté-spiller páros fantasztikus módon adta vissza amit kellett. Ehhez képest a póló, inkább hang nélkül. HBI magasra tette a mércét ebben a sportágban. A fociban is nagy a színvonal különbség: a léderer, knézy, gundel, világi, csiszár csakis lehalkítva.

szülőföld hozzászólása
2009.07.24. 08:54

Elsőként a lányoknak szeretnék gratulálni a nyolc közé jutáshoz. Kanada ellen nagyon kemény meccs lesz, az egy igen jó csapat, de meg lehet verni őket, ha minimális hibászázalákkal játszunk . A fiúknak a mai meccs és az esetleges nyolcaddöntő (bár szerintem az nem lesz) nem okozhat gondot, utána viszont fel kell kötni a fürdőgatyát. Azt ki merem jelenteni, hogy a VB első hat csapata ugyanaz lesz, mint az olimpián volt, csak a sorrendekben lesz változás. Ha esetleg nem sikerül most a jó eredmény, nem szabad nagytakarítást végezni. Gondoljunk a horvátokra, akik a 2005-2006-os év gyengébb eredményei után is ragaszkodtak Ratko Rudicshoz, s 2007-ben VB-t nyertek. A spanyolokat 2005-ben bucira vertük, mégsem rugták ki Rafael Aqilart. S lám, 2007-ben VB bronz. Rudicsot az olimpia után is megtartották. Szóval szerintem hat jó csapat van, azok között a pillanatnyi forma dönthet. Bár mint tegnap írtam, a szerbek és a horvátok valóban picit jobbak a többinél. A jövő évi EB-n majd az öt csapat közötti erőviszonyok jobban tükröződnek, ott ugyanis várhatóan nem egy meccsen dől el minden, s az öt csapat többször találkozik egymással. Szóval hajrá lányok és fiúk!

B (régi) hozzászólása
2009.07.24. 08:12

... és még a meccs végeredményét is többször megtippeli meccs közben... rosszul. Csak hogy vitathatatlanul puszta jóindulatból hiú ábrándokat keltsen a tévénézők (naiv) tömegeiben. Kiss Geri is hogy bevágta tegnap az ötöst. Legalábbis Mezei által megelőlegezve... Tudja a statisztikákat? Igen, most már megtanulta. De két-három évvel ezelőtt még az sem ment neki, úgy közvetített világversenyt. Derék mesefigura a srác, jólelkű, meg minden, de ennyi erővel Mary Zsuzsi is közvetíthetne vízilabdát, ha előtte bebiflázza a korábbi adatokat. Mezei Dani, a statisztika meg a jóindulat kevés, ha a szakma alapvető szabályait nem tudod. Ne jósolj! Különösen akkor ne, ha nem értesz hozzá.

Isztár hozzászólása
Isztár23691
2009.07.24. 08:05

Hajrá Fiúk!!! Ti vagytok a legjobbak!!!

Katica5 hozzászólása
Katica523689
2009.07.24. 03:57

Hajrá Fiúk! Ti vagytok a legjobbak és szeretünk Titeket! És hajrá Mezei Dániel! Jó, hogy olyan ember közvetíti a meccseket, aki tudja is, hogy mit közvetít, megoszt velünk háttér infókat és látszik rajta (pontosabban hallatszik), hogy szereti, tiszteli a válogatottat!