FACEBOOK

Következik: Németország - edzésriport Rómából

Következik: Németország - edzésriport Rómából
hozzászólás, 2009.07.22.

Ma este gyakorlatilag csoportelső lehet válogatottunk a római világbajnokságon. Ehhez Németországot, a legnehezebb csoportbeli ellenfelet kell legyőzni. A dolog teljesíthetőnek tűnik, s ha sikerül, akkor már egy kicsit lehet a továbbiakkal foglalkozni - és persze páholyból figyelni a többiek élethalál-harcát a negyeddöntőbe jutásért.

A magyar csapat csendben teszi a dolgát. Akárcsak az olimpián, a római VB-n sem kerül szóba, hogy a játékosok kilátogassanak egy másik sportág versenyére, vagy várost nézzenek. Az élet szoros szabályok szerint zajlik, edzés, étkezés, edzés étkezés, alvás. Nagyjából így telik egy nap. Igaz, néha videózás színesíti a programot, de a téma akkor is a vízilabda.

Kedden délelőtt új színt vitt az egyhangú készülésbe, hogy a csapat nem az edzésekre kijelölt két hivatalos helyszínen, hanem a VB-részvétel előkészítésekor "felfedezett" fitness-centrumban tartotta meg mintegy háromórás foglalkozását. Kemény súlyzózás után úszás szerepelt a napirenden, s a kapitány annyira meghajtotta a fiúkat, hogy maga is hajlott arra a szinte példa nélkül álló döntésre, hogy elengedje a délutáni edzést. A szállodába tartó visszaút közben azonban a kapusok pedzegetni kezdték, hogy hát ugye a fitness-központ uszodájában nincs kapu, így ők nem tudtak igazán gyakorolni. A dolog vége az lett, hogy amikor 16 órára előállt a busz, az egész csapat hiánytalanul megjelent, hogy részt vegyen a 17 órás edzésen, immár hivatalos helyszínen, a románok és a németek után, a montenegróiak előtt.

Na nem kell azt gondolni, hogy a csapatvezetés könyörtelensége határtalan, igazi laza, jókedvű edzés volt ez, amilyet csak kívánhat magának a vízilabdázó-ember. Jellemző a körülményekre, hogy az edzés egy szakaszában Hosnyánszky Norbert védte az egyik kapura zúduló lövéseket (na jó: igyekezett védeni). Az is a VLV-tudósító finom megfigyeléseinek körébe tartozik, hogy Varga Dániel fürdőnadrágra vetkőzött ugyan, de az edzés teljes időtartamát a parton sétálva, illetőleg a kövön ülve töltötte, kezében egy profinak tűnő fényképezőgéppel. (Danit mostanában érdekli a fotózás, reméljük, új hobbijának kézzelfogható eredményeivel előbb-utóbb megismerkedhetnek a VLV olvasói.) Ja, és fenti megfigyelésünk azért is tartozik a különlegesen értékes felismerések közé, mert Dani az edzést vizes testtel zárta, ugyanis a végén megzuhanyozott...

Szóval mindenki kedvére lövöldözött - vízben is, partról is. Ugyanis gyakorta lehettünk tanúi annak, hogy a partról állított labdát próbáltak mindenféle labdarúgótrükkel (úgymint: belső csüddel történő csavart lövés) a vízilabda-kapuba juttatni a játékosok. Maradjunk annyiban, hogy Messiék állása egyelőre nincs veszélyben, noha meg tudnánk nevezni egy-két olyan elismert magyar labdarúgó-edzőt, aki szerint a látvány kifejezetten biztató volt.

Mindeközben Szivós Márton Mátéfalvy Csabával, Kis Gábor pedig Illés Rolanddal gyúratta magát, majd Kiss Gergő is odaült a "kínzókamra" közelébe, hogy önként vesse magát a kemény kezek közé.

Az edzés vége is szokatlanul volt, mi legalábbis nem hallottuk az "Egészség!" végszót, a játékosok pedig tetszés szerint hagyták el a medencét. A legvégére Gergely István és Nagy Viktor maradt, ők egymásnak dobálták a labdát a két kapu előteréből.

Kifelé menet elkészítettük a VLV beharangozó videóját - hiszen ne feledjük, kedden este fontos csoportmeccs következik. Maximálisan igazat adunk Madaras Norbertnek: ma este a németek ellen nem csak a győzelem, a csoportelsőség megszerzése fontos, hanem a jó játék és a minél kevesebb kapott gól is.

A Németország-Magyarország csoportmeccs 18.20-kor kezdődik és a fejleményeket helyszíni tudósításunkban küzvetítjük olvasóinknak. (Valószínűleg kommantálónk is lesz, az ő személye egyelőre maradjon meglepetés.)


VLV-KÉPEK AZ EDZÉSRŐLVLV-VIDEÓ:A VLV VB-ALOLDALA (MENETREND ÉS AZ ÖSSZES EREDMÉNY JEGYZŐKÖNYVEKKEL)

TUDÓSÍTÁSUNK A MAGYAR CSAPAT RÓMÁBA ÉRKEZÉSÉRŐL

BEHARANGOZÓNK AZ ELSŐ MECCS ELÉ

TUDÓSÍTÁSUNK A KANADA ELLENI BEMUTATKOZÓ MÉRKŐZÉSRŐL

30 régi hozzászólás

Dani hozzászólása
Dani23507
2009.07.22. 17:40

T.szerk. Nem derült ki:) köszi a választ. Hajrá fiúk!

Dani hozzászólása
Dani23506
2009.07.22. 17:40

Flóri, Az 54-es VB-t meg azért nem nyertük meg, mert Sebes Guszti bácsi nem tette be a kezdőbe a Púpost (Budai II László).

Yoda hozzászólása
Yoda23504
2009.07.22. 17:08

Flóri! Hallod rajtad rohadtul ki lehet ám akasztani a caps lock-ot:))) A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA VÁLOGATOTT nem fekszik le senkinek, mert nincs rá szüksége... Aki VB-t akar nyerni (vagy később majd mást is) annak előbb utóbb mindenkit meg kell tudni verni... Ha lefekszünk és esetleg feljebb is végzünk, az hosszú távon aláássa a morált-összetartást és mindent amiben egy magyar pólós/sportember hisz. (Nem beszélve arról, hogy én mint szurkoló mekkorát csalódnék a csapatban eddigi érmek ide vagy oda.) Később pedig ki tudja mi villanna be a fejekbe kritikus pillanatokban. "Az hogy nekünk csak úgy ment már Rómában is h kikerültük őket?" Nem biztos h mondjuk Londonban ez nekünk annyira jó lenne...pláne egy kiélezett pszichés helyzetben...mondjuk a döntő felé bandukolva. A fiúknak van sikker-rutinjuk és tapasztalatuk is... Ráadásul mi már nem játszunk teher alatt, folyamatosan kikaptunk eddig a szerbektől most márminek parázzunk??? A spanyolok is megverték őket, és a latin póló ugye nem áll annyira messze tőlünk. Verhetőek. Más csapatokkal teljesen másh játszanak mint velünk. Van kifejlesztve ránk egy húsdaráló-kloffoló stílus, amitől már speciel én rosszul vagyok, de eddig bejött nekik. Félreértés ne essék, nem mentegetem az eddigi döntőket, volt ott jópár dolog amiben hibáztunk. DE a sportban a sikerek csak úgy születnek ha előre nézünk. Egyébként, bár ez ugye nem mérvadó, az edzéseken (szerb-hun kétkapuzások) nem egyszer mi nyertünk...élesben nem ment...eddig...

szerk hozzászólása
szerk23503
2009.07.22. 16:47

Reméltem, hogy kiderül a cikk jellegéből: Varga Dani az edzés könnyített, mondhatni, alterternatív jellege miatt nem volt vízben. Edzett ő, csak fejben! :-) Vagyis nincs semmi baja.

Alberto hozzászólása
Alberto23502
2009.07.22. 16:25

Egyszer a kapitányunk nyilatkozta, hogy nekünk az éppen soron következő ellenfelet kell legyőznünk, így szerintem a németek kikapnak. :-) Azt hogy ki mit követ el, hogy kivel kerüljön össze, az legyen az ő dolguk. Nincs Szerb-fóbia, a Szigeten (is)jobbak voltak, erősebbek és kikaptunk tőlük, de márciusban egerben egál volt, de ennek ellenére szerintem nem ez a baj. Hanem a fizikális különbség és az összeszokottság, amiben jobbak perpill. A mi csapatunk azért (picit??????!!!!) változott Peking óta... Az övék is, de mi jobban megérezzük Benedek, Papesz, Varga Tamás hiányát, mint ők Danilo, Sapic nélkülözését. Hajrá Magyarok!!! :-)

Dani hozzászólása
Dani23501
2009.07.22. 16:23

valaha...bocsi

Dani hozzászólása
Dani23500
2009.07.22. 16:22

Sziasztok sportarajongók! Aki valahi is sportolot (bármit) nem gondolhatja komolyan hogy BÁRKI ellen lefekszik a MAGYAR VÁLOGATOTT! Nos, Varga Dani miért nem edzett? Én nyitottam a sort, de senki sem válaszolt. Az interneten hol lehet nyomon követni a 18,20-as németverést??? :)

Nekomajin hozzászólása
2009.07.22. 16:21

Nem elég, hogy az m2-n adják a meccset, meg se ismétlik a másikon, mint tegnap a nőkét. Köszönjük MTV. Fél évszázada a közönség szolgálatában...

Chicago hozzászólása
Chicago23498
2009.07.22. 16:18

Egyertelmu a szerbek logikaja.. en is erre utaltam tegnap a hsz.omban..

flori65 hozzászólása
flori6523497
2009.07.22. 15:57

1954-ben azért nem nyertük meg a foci vb-t mert nem mertünk kikapni a németektől és a könnyebb ágra kerülni. Én is attól tartok, hogy mi becsületesek leszünk és kipottyanunk, a szerbek azért akarnak minket, mert a 8 között több esélyük van minket legyőzni, mint a döntőben, ott már mi is összerázódnánk. Jól kitalálták, az utóbbi időben a volt jugoszláv cspatok össze-vissza bundáznak és semmit nem lép a nemzetközi szövetség. Egyébként ha Szerbia világbajnok lezs, az évkönyvekben nem lesz megjegyezve, hogy sportszerűtlenek voltak, pár év múlva pedig elfelejti mindenki.

B (régi) hozzászólása
2009.07.22. 15:25

Olvastam statisztikát, a mnegrói kapus az első három negyedben 7/18-as védési statisztikát produkált.

B (régi) hozzászólása
2009.07.22. 15:23

Montenegró meg ezzel a "fájó" vereséggel ráállt a egyenes kieséses szakaszban a Kanada, majd USA/olasz, végül spanyol útra a döntőbe jutáshoz...

Krisz hozzászólása
Krisz23494
2009.07.22. 15:21

Egyébként láttam a Montenegrói meccset,mit ne mondjak, elég könnyen lődözgették a gólokat a Horvátok......

B (régi) hozzászólása
2009.07.22. 15:19

Vagy a nyolcaddöntőben SRB-ITA, ha a románok megtréfálják az olaszokat a csoportban. Szerintem nem lehetetlen...

Krisz hozzászólása
Krisz23492
2009.07.22. 15:18

Spanyol-Ausztrál 13-10

B (régi) hozzászólása
2009.07.22. 15:17

A szerbektől ki lehet kapni. Megszokhattuk már az utóbbi időben...

pif hozzászólása
pif23490
2009.07.22. 15:10

Az esetleges SRB-HUN előtt lesz még egy SRB-ROU nyolcaddöntő is!

buvarnils hozzászólása
2009.07.22. 14:49

Easy rider, easy rider....nem mi vagyunk a legbutabbak a sportagban...

nzuzza hozzászólása
nzuzza23488
2009.07.22. 14:47

A derék montenegróiak bebizonyították, hogy mekkora sportemberek. 6 góllal kaptak ki egy olyan meccsen, amely győztese, tehát a horvátok jutalmul mehet az olaszok ellen negyeddöntőzni, majd annak a meccsnek a győztese a szerb-magyar meccs győztesével játszhat...

buvarnils hozzászólása
2009.07.22. 14:44

Flori, Flori....ezzel a hozzaszolassal nem leszel nepszeru erre....:) T. Szerkeszto! Ha A Varga Daninak, vagy barkinek a csapatbol nem szeretnenk bajt hozni a fejere, akkor ovatosan a "nem edzet" vidam, konnyed helyzetjelentesekkel. Bar szemely szerint en nagyon szeretem es ezuton is koszonjuk a szines beszamolot! Tapasztalataim alapjan relativo kevesen ertik a konnyed humort, vagy szukseges pihenes, esetleg feltoltodes arnyalt megkozeliteset! Igy aztan mar latom is, hogy motivalatlansagrol, rossz fizikai felkeszultsegrol, gyengesegrol szolnak a kovetkezo bolcs hozzaszolasok. Bar nagyon remelem, hogy nincs igazam :) Szep napot! Es persze HAJRA!

Coach hozzászólása
Coach23486
2009.07.22. 14:15

Flóri65 elnezest kerek, de hulyeseget beszelsz. Milyen sport ember vagy te? Bar gondolom nem az vagy. Meg fogjuk verni a Szerbeket is ha kell. A Nemetek ellen nem lehet kikapni, 6-7 gollal jobbak vagyunk mint ok. A Szerbek feljenek a mi csapatunktol! Ha pedig veletlenul kikapunk akkor kikapunk. Nem fogunk "le adni" egy konnyu meccset. Hajra Magyarok!!

sibajnok hozzászólása
2009.07.22. 13:13

Gábor: a harmadik negyedben 10:5-re vezetnek a spanyolok

cowk hozzászólása
cowk23484
2009.07.22. 13:03

zsir, akkor egy tizesert tovabbengedsz, ha gyorshajtok?

Gábor hozzászólása
Gábor23483
2009.07.22. 13:02

Mi a németeknél 5-6-7 góllal vagyunk jobbak, ezért nagy vihart kavarna, ha "leadnánk" nekik a meccset, ezt csak 1-2 gólos "tudáskülönbségnél" lehet- idézőjelben: "feltűnés nélkül" megcsinálni...Ránk ez amúgy sem jellemző, viszont az elmúlt időszakban mediterrán vonalon mintha már lett volna ilyesmi a póló világában... Bizonyára túlzás, de ha ilyet tennénk, még az sem lehetetlen -köszönhetően a gyenge sportdiplomáciánknak - hogy diszkvalifikálnának bennünket / emlékezzetek: 2002.: Görögország VL a legjobb négy között, egy gyanús eredmény miatt nem mi játszottuk döntőt hanem spanyol-orosz finálé volt, ezt is csak velünk lehetett megcsinálni... Amúgyén az ausztrálok győzelmét sem tartom kizártnak a spanyolok ellen, most amikor ezeket írom, kb. kezdődik a 4. negyed / fogalmam sincs, mennyi az eredmény/, mert ugye 12.10 kor kezdtek Rómában... Ha viszont a spanyolok nyernek, jöjjön "aminek jönnie kell" nem létezik, hogy a szerb átok nem szűnik meg egyszer... Miért ne történhetne meg ez jövő hét kedden délután?

Róma2009 hozzászólása
2009.07.22. 12:57

Dee, sokkal egyszerűbb. Csak a sport, főleg a magyar póló nem erről szól.

Kriszti1 hozzászólása
2009.07.22. 11:53

A M2. LESZ MEG ITT a VLV-ÉN

flori65 hozzászólása
flori6523480
2009.07.22. 11:43

Ha kikapunk a németektől, akkor Kína a 8 közés jutásért, majd Spanyolország a 4-be kerülésért. Nem egyszerűbb ? Egyszerű matematika.

flori65 hozzászólása
flori6523479
2009.07.22. 11:40

Le kell adni a Németeknek a meccset, és birkózzanak ők a Szerbekkel, a Szerbek a legerősebbek a VB-n , dilettantizmus lenne velük játszani, inkább örüljenek a Németek egy kis magyarverésnek. A Szerbek ellen nincs esélyünk !!!

nzuzza hozzászólása
nzuzza23478
2009.07.22. 11:38

A Kanada elleni meccs után a stúdióban lévő riporter (Somos Ákos/Zoltán) azt mondta, hogy a németek elleni meccset az m1 fogja közvetíteni. Ugyanakkor az összes internetes tv-újság az m2-t írja. (Tudom, egyéni szoc.probléma, de nálunk nincs m2.) Nem tud valaki biztosat? Előre is köszi!

Dani hozzászólása
Dani23477
2009.07.22. 10:32

Sok sikert, fiúk! T. szerk.! Lehet tudni, hogy Varga Dani miért nem edzett? Jó munkát a T. szerk. stábnak is:)))