FACEBOOK

Kalandos érkezés - kétkapu az olaszokkal

Kalandos érkezés - kétkapu az olaszokkal
hozzászólás, 2009.07.19.

Szombaton délután megérkezett Rómába, a hétfőn kezdődő vízilabda-világbajnokság helyszínére a magyar válogatott. A szállás elfoglalása után Kemény Dénes csapata a versenyek helyszírére indult, ahol közös edzésre, annak utolsó szakaszában egymás elleni kétkapuzásra került sor a házigazda olasz válogatottal. Fotók és videók a szombati napról.

A magyar csapat gépe 13.40-kor indult volna Ferihegyről. Az országon átrohanó vihar miatt azonban már a Rómából érkező járatot sem engedték be a légtérbe, így jókora késés volt már eleve kilátásban. Aztán megjött a repülőgép, be is szálltak a mieink, s alig várták, hogy megérkezzenek, hiszen kis gépen utaztak, meglehetősen szűkre méretezett ülőhelyeken ülve. (Azt már ők is Rómában hallották, hogy nem sokkal felszállásuk után a ferihegyi repülőteret ideiglenesen le is zárták a vihar miatt.)

Érkezés után már minden flottul ment. A szállodába érve a játékosok már csak a kulcsaikat vették át, Jakab Zoltán már korábban elintézte az adminisztrációt, így a vízilabdázók azonnal szobájukba vonulhattak. (Ugyancsak a Rómába már korábban kiutazó főtitkár "rendezte le" az akkreditációt, ami nem kis feladat, a magyaroké csaknem négy órát vett igénybe, de a montenegróiak még ennél is hosszabb ideig voltak kitéve a világversenyekkel járó tortúrának.)


Este a verseny helyszínén tartott edzést a csapat. Korán kiértek, módjuk volt a lelátóról gyönyörködni az impozánsan feldíszített uszodában, s közben fél szemmel nézni a spanyolok és a románok edzését. Az ezután kezdődött bemelegítés, és a külön térfélen végrehajtott úszás és labdás gyakorlás után - hogy hogy nem - éppen 21 órát mutatott az óra, amikor az olaszok és a magyarok is sapkát húztak, s elkezdődött a kétkapu. (Tudni kell, hogy a házigazdák minden csoportmeccsüket 21 órai kezdettel játsszák, sőt, ha valakit a későbbiek során az olaszokkal hozza össze a sors, az a találkozó is a nap utolsó meccse lesz.)

A kétkapu így csak fél órán át tartott, ezt az időt viszont nagyon intenzíven játszották végig a csapatok. A szabályok a szokásosak voltak, sikeresen befejezett emberelőny esetén újra fórban támadhatott az adott csapat. Az eredményt nem számoltuk, jelentősége egyenlő a nullával, de azért "érzésre" nem volt nehéz megállapítani, hogy a mieink több gólt dobtak a meccsen, amelyet egyébként a két másodedző vezetett.

A magyar válogatott vasárnap délelőtt és délután is edz, a város két különböző pontján, nem a versenyhelyszíneken.

A csapat körül minden rendben, sérültről, betegről nem tudunk.

VLV-GALÉRIÁK:


Érkezés és esti edzésEsti edzés


Érkezés


VLV-VIDEÓK:


Érkezés Rómába


Edzésjelenetek - 1.


Edzésjelenetek - 2.


Edzésjelenetek - 3.


Edzésjelenetek - 4.


Edzésjelenetek - 5.


Edzésjelenetek - 6.


Edzésjelenetek - 7.


Edzésjelenetek - 8.


Edzésjelenetek - 9.


Edzésjelenetek - 10.


Edzésjelenetek - 11.


Edzésjelenetek - 12.


Edzésjelenetek - 13.


Edzésjelenetek - 14.

4 régi hozzászólás

sirpeter hozzászólása
2009.07.20. 10:30

Hi, tenyleg nagyon szep, de ez egy meccs medence! edzesnel hianyozna a kapumogotti resz.

xyvc hozzászólása
xyvc23368
2009.07.19. 21:44

Remélem a közvetítés sokkal jobb lesz mint a mai volt! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!

Zsoca hozzászólása
Zsoca23367
2009.07.19. 20:16

Húúú tényleg nagyon király :P

cowk hozzászólása
cowk23361
2009.07.19. 11:58

fu, baromi jol nez ki az az uszoda es szntem fele annyi helyet foglalhat, mint a hajos, ilyeneket kellene epiteni