FACEBOOK

Magyarország-Montenegró a Margitszigeten

Magyarország-Montenegró a Margitszigeten
hozzászólás, 2009.07.07.

Második napja együtt gyakorol az olimpiai bajnok és az Európa-bajnok. A montenegróiak hétfőn érkeztek, s már első este kétkapuztak vendéglátóikkal. Kedden délelőtt a magyar csapat a szokásos edzéspenzumot teljesítette, este pedig újabb éles, meccsszerű próbatétel várt Birosékra.

A forgatókönyv a szokásos volt: a játék folyamatosan zajlott, rendes órával, rendes bíráskodás mellett. A szabályok annyiban különböztek a "hagyományostól", hogy emberelőny sikeres befejezése után még egyszer fórban támadhatott az adott csapat. Ötméterest nem lőttek, büntető esetén emberelőny következett.

A játék első szakaszában a montenegróiak lefordulásokból egymás után többször voltak eredményesek. Már kezdtünk aggódni, hiszen 3-4 góllal is elmentek. Nyolcnál értük utol őket és vettük át a vezetést, a vége pedig  jelentős különbségű magyar győzelem lett. Természetesen az eredmény nem számít, nem is számolta senki hivatalosan.

Kemény Dénes sokat cserélt, jórészt sorokat, "fél sorokat", sokféle helyzetet kipróbált, s olyan is volt, hogy egy jól sikerült emberelőny után az ismétlés előtt megváltoztatta két bent lévő ember pozícióját.

A játék minden igényt kielégített, úgy ahogy van, elfogadnánk bármelyik világverseny döntőjében azt, amit láttunk (különösen az eredményt). Szép megoldások egész sora mellett természetesen hibák is akadtak - ezeket egyik edző sem hagyta (halk) szó nélkül.

A magyar csapatban Hosnyánszky és Varga Dénes 4-4 gólt lőtt, de itt nyugtatjuk meg a Madaras Norbert-hívőket (akik egy-egy comment tanúsága szerint Norbi formája miatt aggódtak a napokban), hogy a balkezes bombázó a meccs egy szakaszában csak úgy ontotta a gólokat, háromig meg sem állt.

Sok volt a lefordulás, az egyéni akció, és az ejtés - ezen belül a Biros Péter által copyrightolt csavart ejtést is láttuk, méghozzá montenegrói részről.


Bár Crna Gora előrébb tart a felkészülésben, számunkra úgy tűnt, hogy a végére sokkal jobban elfáradtak, mint a mieink. A fárasztó nap végén ezúttal néhány játékost kértünk a VLV videókamerája elé. Természetesen nem hagytuk ki a ziccert, megkérdeztük csapatunk két "montenegrói" játékosát, milyen érzés volt Pesten játszani kotori illetőleg budvai csapattársaik ellen...

VLV-fotók:


Magyarország-Montenegró kétkapu (VLV-képek)

VLV-VIDEÓK:


Biros Péter nyilatkozata


Nagy Viktor nyilatkozata


Kiss Gergely nyilatkozata


Gór-Nagy Miklós nyilatkozata