FACEBOOK

Varga Dániel: „Nem jobb, nem rosszabb, hanem más lesz ez a csapat”

Varga Dániel: „Nem jobb, nem rosszabb, hanem más lesz ez a csapat”
hozzászólás, 2009.07.02.

Varga Dániel hivatalosan bejelenti, hogy a következő szezonban is a piros-kékek játékosa lesz. Sőt! Steinmetz Barnabás távozása után ő látja el a csapatkapitányi teendőket. A válogatott egyre meghatározóbb tagját a Vodafone Aranygáláról és a bukaresti vereségről is kérdeztük.

- Bár a válogatott edzése után vagyunk, első kérdésem a kluboddal kapcsolatos: hol játszol jövőre, van-e már hivatalos bejelenteni való ezzel kapcsolatban?

- A Teva-VasasPlaketben fogok játszani. Ez akkor hivatalos bejelentés?

- Igen.

- Akkor bejelentem, hogy a tavaly aláírt kétéves szerződés nem került felbontásra. Azért nem hosszabbítást mondok, mert két éves szerződésről van szó. Tehát maradunk mindketten, a testvérem is, én is.

- Kaptál külföldről vagy itthonról ajánlatokat?

- Volt ajánlatom külföldről is és itthonról is, picikét el is bizonytalanítottak, de aztán a mérlegnek az a serpenyője billent el, amelyikben a Vasas volt.

- A külföldi kérő ugyanaz volt, mint tavaly vagy mások is?

- Tavaly ki volt a külföldi kérő?

- A Brescia.

- Az tavalyelőtt volt. Nem, a Brescia nem szerepelt a külföldi kérők között, más külföldi kérők voltak.


- Gyengült a Vasas vagy erősödött szerinted?

- Megváltozott. Nem jobb, nem rosszabb szerintem, hanem változáson fog keresztül menni, aminek hamar végbe kell mennie, augusztusra, szeptemberre, októberre legkésőbb, mert utána már éles meccsek lesznek. Az, hogy Steinmetz Barna elment, tehát csapatkapitány-váltás van, azt jelenti, hogy egy picit más lesz a profilja a csapatnak. De én azt hiszem, hogy a természet törvényei is azok, hogy meg kell újulni mindig, egy csapatnak is jót tesz az, ha megújul. Lehet, hogy esetleg olyan új értékeket fedezünk fel magunkban, amik erőt adnak vagy egyszerűen jobb játékot fognak eredményezni.

- Van már új csapatkapitány?

- Igen.

- Ki az?


- Én.


- Gratulálok!. Akkor térjünk át a válogatottra: a felkészülést megszakította a Margitszigeten egy hosszú, éjszakába nyúló esemény, a Vodafone Aranygála. Hogy érezted magad ezen, hogy tetszett?


- Nagyon nagy élmény volt. Én ismertem talán Csucsun és Attilán kívül a játékosok közül a legjobban a forgatókönyvet, mert a Vodafone-nál sokszor volt egyeztetés a menetet illetve a forgatókönyvet illetően, és már nagy volt a várakozás bennem az esemény iránt. Azt kell mondjam, hogy a történtek a várakozásaimat is felülmúlták.. Fantasztikus esemény volt, nagyon sajnálom, hogy nem tudta még több százezer néző tévén keresztül megnézni. Aki kint volt, annak biztos maradandó élmény volt, nekem az volt, s úgy láttam a csapattársaimon, hogy nekik is. Méltó megünneplése volt a 12 év sikersorozatának.


- Utána folytatódott a válogatottban a kemény felkészülés, voltatok egy bukaresti tornán, hogy összegeznéd az ottani tapasztalatokat?


- Egyértelmű, hogy a fő esemény a románokkal szembeni vereség, hiszen abban, hogy megvertük az oroszokat és a németeket, semmi meglepetés nincs, ez elvárás, talán annyi meglepetés volt, hogy nagyobb arányban nyertünk, mint számítottam rá. A románok elleni vereségnek pedig egy olyan hozadéka lehet, kaptunk egy pofont, és nagyon sok olyan következtetést voltunk kénytelenek levonni, amelyek addig felszín alatt voltak. Magyarul: beszéltünk a problémákról. Ez olyan, mint egy párkapcsolatban egy nagyobb összeveszés, amikor kiborul a bili, és – bár nincsen nagy probléma, de – ez jó alkalom arra, hogy megbeszéljük azokat a dolgokat, amiken javítani kell.

- Most már hetek óta együtt vagytok, meccsszituációban is láttad a többieket, mennyire lesz erős ez a csapat a VB-re?

- Ez a csapat nagyon erős lesz szerintem, ugyanazt mondom, mint korábbi kérdésednél a Vasast illetően, hogy nem jobb vagy nem rosszabb lesz, hanem más lesz ez a csapat. Fiatalosabb, robbanékonyabb, több lefordulás van benne talán – de ugyanúgy magyarok alkotják, tehát ugyanúgy szellemes, improvizatív és győzni tudó csapat lesz, reményeim szerint.

- Köszönöm szépen.

- Én is köszönöm.

14 régi hozzászólás

vivi hozzászólása
vivi23068
2009.07.03. 15:59

Dani grat. a csk.k.-hoz,rem. legközelebb a csapat vb teljesítményéhez fogok gratulálni!:)

RioF hozzászólása
RioF23057
2009.07.03. 01:56

Nagy-nagy öröm ez minden Vasas hívő számára,hogy a két Isten maradt a KIRÁLYOK között!!:)))))) Daninak gratula a csk.poszthoz.A legjobb választás volt!!!!!!!!! Sok sikert a VB:-n is a srácoknak!

tamara84 hozzászólása
2009.07.02. 22:48

Nagyon gratulálok Daninak!Szuper,hogy Ő lett a cskapitány!Sok erőt,egészséget,kitártást és hatalmas győzelmeket kívánok Neki és a Vasasnak!!!:)

weaver hozzászólása
weaver23054
2009.07.02. 20:50

Gratulálok Daninak!!! A legmegfelelőbb ember a posztra! :)

Alberto hozzászólása
Alberto23053
2009.07.02. 19:35

Halihó! :-) Még nincs annyira aktualitása, de a (Niké istennőről elnevezett sportszergyártó fürdőgatyásai elleni meccshez) :-) sok sikert! Mármint a Szerbek ellen! A Prlainovic-Filipovic duót ki kell kapcsolni a játékból a Soro-t meg átlőni. Ennyi a recept! :-) Hajrá Magyarok!!!

Rebo hozzászólása
Rebo23051
2009.07.02. 18:44

Daninak gratulálok. Remélem sokáig lesz a Vasas csapatkapitánya!

árkása hozzászólása
2009.07.02. 13:14

Ja, és Daninak gratulálok a csk-sághoz.

árkása hozzászólása
2009.07.02. 13:12

OFF leszek, bocsi, de nem tudja valaki, hogy lehet az oldallal kapcsolatba lépni. Vagy 2 hónapja Firefox alatt teljesen szétesett az oldal, a videókat sem tudom megnézni, kénytelen vagyok erre külön Explorert hasznélni. Minden más változatlan, csak ezzel van gond:-(

móka hozzászólása
móka23048
2009.07.02. 12:43

móka MG!Tóth Marci Barnához hasonlóan a Fradiba igazolt, a múlt héten a Nemzeti Sport ténykényt közölte.Deckeren kívül én sem tudok még új igazolásról, Létayt rebesgették nagyon az Utéból Kállay helyére, nem tudom lett-e valami a dologból.Barnát és Marcit mindenféleképpen pótolni kell hasonló helyettesekkel, mert egyelőre sajnos gyengült a csapat.Nagyon nagy erősítés a Varga-testvérek maradása!Gratulálok Daninak a tisztséghez, mindent bele fiúk az új idényben is!VIVA ANGYALFÖLD!!!

szamóca hozzászólása
2009.07.02. 11:34

im, csapaton belül is demokrácia van, mindent megbeszélnek egymás között a srácok, de nem véletlenül Barna volt a csk

im hozzászólása
im23046
2009.07.02. 10:42

Minden tiszteletem Barnáé, de én úgy láttam, hogy jóformán az egész elmúlt szezonban tulajdonképpen Dani irányította a Vasas játékát. Gratulálok!

Róma2009 hozzászólása
2009.07.02. 10:16

Gratulálok Daninak! Nagyszerű kapitánya lesz a Vasasnak! HAJRÁ ANGYALFÖLD!

MG hozzászólása
MG23043
2009.07.02. 10:08

Milyen változások vannak még a Vasasnál azon kívül, hogy Barna ment a Fradiba és Decker Ádám jött az Egerből? Tóth Marciról lehetett hallani, hogy elmegy, de még sehol nem erősítették meg.

buvarnils hozzászólása
2009.07.02. 01:25

Hat igy elsokent gratulalok a megtisztelo feladatkorhoz, azaz a csapatkapitanyi kinevezeshez! Jo egszseget es sikeres felkeszulest a nyarra, a vilagbajnoksagra! Aztan ma este a romanokat szepen kitomni, nehogy elfelejtsek hol a helyuk....