FACEBOOK

Az UNIQA a szövetség új támogatója

Az UNIQA a szövetség új támogatója
hozzászólás, 2009.06.22.

Sajtótájékoztatón jelentették be hétfőn a Margitszigeten, hogy az UNIQA Biztosító négy évre szóló szponzori szerződést kötött a Magyar Vízilabda Szövetséggel. A támogatásból nem csak a női és a férfi válogatottnak, hanem az utánpótlásnak is jut.


Szellemes párbeszéd zajlott le az MTI tudósítója és az MVLSZ elnöke között, amikor a hivatalos tájékoztatás után felszólították a megjelenteket újságírókat, hogy kérdezzenek.

Jancsó Kornél kolléga szóvá tette, hogy amikor nem közlik egy nyilvánosság előtt bejelentett szponzori szerződés legfontosabb adatát, a támogatás összegét, akkor ez a szám vagy túl alacsony, vagy túl magas... Jelen esetben miről beszélhetünk? - szólt a kérdés.

Martin György elnöknek nem kellett a szomszédba mennie a szellemes válaszért: "Akkora összegről van szó, amely az  UNIQA-nak nyilván magas, nekünk pedig alacsony."

Az újabb határozott ráhatás eredményeként az elnök annyit azért elárult, hogy a biztosító a támogatási összeggel ott van közvetlenül a szövetség jelenlegi főtámogatója mögött, ezért is nevezik aranyfokozatú támogatónak. (Vagyis nem csekély összegről van szó.)

A támogatási szerződés a londoni olimpiáig, illetve 2012 december végéig szól.


Kemény Dénes elmondta: mindig megható, amikor egy új cég érzi fontosnak, hogy ne csak szurkolóként, hanem anyagi támogatóként is a csapat mögé álljon. Szinte anekdotaként elmesélte, hogy amikor Othmar Michl-lel, az UNIQA Biztosító osztrák vezérigazgatójával leült tárgyalni, s telt múlt az idő, de ők még mindig a vaddisznósüldő és az őzbak rejtelmeiről beszélgettek, már érezte, hogy a támogatási szerződés részleteiben is könnyen meg fognak tudni egyezni...



A sajtótájékoztatón részt vett Hosnyánszky Norbert leegyszerűsítette a kérdést: ők ugyan a játék szakmai oldalával foglalkoznak, de ha azt látják, hogy megvan a biztos háttér, az nekik is nagy megnyugvást jelent.

Az UNIQA számára egyébként sem a sport, sem a vízilabda támogatása nem idegen, hiszen évek óta segítik az UTE és a Vasas csapatának felkészülését. A 2012-es olimpiára az ő segítségükkel készül Gyenesei Leila öttusázó és Pars Krisztián kalapácsvető is.

A VLV kérdésére az UNIQA illetékesei elmondták, hogy a szövetségi támogatás mellett a cég nem vonul ki a klubok mögül sem.

4 régi hozzászólás

Hakapeszi hozzászólása
2009.06.23. 21:32

Én is felkaptam a fejem. Az Újpest így is nagy szarban lesz jövőre, ez egy újabb szög lett volna...

celebesz hozzászólása
2009.06.23. 10:12

Phűű, bennem is meghűlt a vér egy pillanatra - míg az utolsó mondathoz nem értem. Nagyon jó, hogy marad a klubtámogatás is!!!!

szerk hozzászólása
szerk22861
2009.06.22. 16:01

Szia Rolling! A beírásod után külön rákérdeztem, mert ez a sajtótájékoztatón nem hangzott el: a klubtámogatás is marad!

Rolling hozzászólása
Rolling22859
2009.06.22. 15:44

Minden támogatót nagyon meg kell becsülni, és a támogatását megköszönni. Ugyyanakkor lényeges kérdés szerintem, hogy az Uniqua ezzel kivonult-e a klubszintű támogatásból, vagy az is megmaradt. Azért tartom ezt fontosnak, mert annak idején épp eleget bíráltuk a Westel/T-Mobil - Dominó kapcsán, hogy a telefonos cég a szövetségnél is bizonyos szempontból érdekelt, és ez nem ad egyenlő esélyt a hazai medencékben. Vasas szurkolóként sajnálnám, ha elveszítenénk egy támogatót (lehet, hogy emiatt csökkent az éves költségvetés 25 %-al?), de ugyanakkor az évekkel ezelőtti dolgok miatt nem tartanám korrektnek, ha egy kettős dolog alakulna ki.