FACEBOOK

Vodafone Aranygála - szép este volt

Vodafone Aranygála - szép este volt
hozzászólás, 2009.06.19.

Emlékezetes estét töltöttünk el a Margitszigeten, oly sok történelmi siker helyszínén, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda nyitott medencéje mellett. A válogatott kéksapkásai egy góllal legyőzték a fehér sapkásokat. Mi nyertünk. Tudósításunkat és élő közvetítésünket nagy mennyiségű videóval és fotóval egészítjük ki, hogy azok is érezzék az este hangulatát, akik nem tudtak eljönni a gálára.

Akárki találta is ki a részleteket, a Vodafone Aranygálának fenséges dramaturgiája volt. Maga a meccs csak a körítést adta - bár az sem volt akármilyen.

Voltak hibák (a bejutás nehezen ment és sokáig tartott, a gála kezdetekor a tűzijáték mintha a lelátón lévőket vette volna célba), de aki ott volt a szigeten, valószínűleg nem ezeket jegyezte meg.


Igazi színpadi előadás volt a vízben folyó játék körítése. Kezdődött azzal, hogy egyenként hívták "színre" a főszereplőket. Folytatódott az emlékek  felidézésével, visszanyúlva egészen történelmi időkig. A "legújabb korhoz" érve megint lehetett tapsolni, tombolni mindazokért, akik az olimpiák, EB-k, VB-k főszereplői voltak. Feke Pál amerikai stílusban énekelte el a Himnuszt, ami érdekes volt.

A játék az új szabályokkal zajlott, de az ember ezt szinte észre se vette. Csak kapkodta a fejét mindenki, részben a pörgő póló, részben a látványelemek (például a parton valamennyi gól után több ponton felkúszó lángnyelv) hatására.

Aki nem lehetett ott, mindezt képzelje el Hajdú B. István (kitűnően hangosított) folyamatos, briliáns meccs alatti kommentálásával.

A negyedek közötti szünetek nem két percig tartottak, volt legalább 10 perces is. Részben játék zajlott a vízben (csarvar-dobó verseny, labda-elrúgó verseny) részben minden szünetben köszöntöttek néhány játékost azok közül, akiknek ez az est valóban búcsút jelentett a válogatottól. Sorban jöttek fel a dobogóra, a közönség hihetetlen szeretetétől övezve. (A máltai vízilabdás kötelezettségei miatt távol lévő Fodor Rajmund és Märcz Tamás helyett családtagjuk vette át az ajándékot.) Ja, és persze eldőlt, hogy "minden idők", de legalább is a legutóbbi három olimpia legszebb magyar gólja Vári Attila világhíres csavarja. (Kutya egy aranyszínű köpenyt vehetett át jutalmul.)

Ami pedig a meccs végét illeti: az embernek tényleg libabőrös lett a karja. Alig több mint egy perc volt hátra a gálából, amikor mindkét edző (Mátéfalvy Csaba és Kásás Zoltán) időt kért és egyben cserélt. Mindenki kijött a vízből, aki már nem aktív a nemzeti csapatban. Belefért az időkérésbe, hogy valamennyiüket ismét felszólítsák a doboróra - percekig zúgott a taps. Felálltak sorban, egymás mellé és a többiek nekik, az ő tiszteletükre játszották le a vízben a meccsből még hátralévő másfél percet. Amikor megszólalt a befejezést jelző dudaszó, a medencében, a víz felett fejeket és kezeket lehetett látni: a még aktívak fejük fölött, a parton álló, integető, tapsoló társak felé fordulva ütötték össze tenyerüket, megköszönve az "elődök" teljesítményét, ami egyben az ő pályafutásukkal is szorosan összefonódott.

És még nem volt vége, igazi finálé következett!

Kivétel nélkül minden szereplő felszólíttatott a színpadra. Immár nem csak a játékosok, hanem az elmúlt három olimpia stábtagjai is. Ott állt (ahogy szinte egész este) Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Martin György, az MVLSZ elnöke és az este házigazdája, Beck György, a főtámogató Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Mindenkinek megköszönték a sikereket (Martin Györgynek is kijutott az elismerésből, hiszen ugyanúgy mint Kemény Dénes a válogatottat, ő is három olimpiai ciklus óta irányítja az MVLSZ-t). Kemény Fecsó bácsinak csapatkapitányok adták át a jegybevételt jelképező táblát, amin egy hármassal kezdődő, szép, hétjegyű szám állt. (A pénz az utánpótlás fejlesztésére megy.)

A legvégén Kemény Dénest is meglepetés érte. Közismert, hogy ő "valahogy lemaradt a listáról", hivatalosan nem tagja a csapatnak, így egyetlen olimpiai aranyérme sincs. Hát most csináltattak neki. Pont olyat, amilyet Sydney-ben, Athénban és Pekingben nyújtottak át fiainak. Ötezer ember tapsolt felállva, amikor átvette. Felért három Himnusszal.

KRÓNIKA

Magyar Válogatott-Magyar válogatott 17:18 (6:6, 5:3, 3:4, 3:5)
Hajós uszoda, 5000 néző. v.: Kemény Dénes, Németh Attila
Magyar válogatott (fehér sapka): Szécsi Zoltán – Varga Dániel 3, Hosnyánszky Norbert 2, Kis Gábor 4, Vincze Balázs, Madaras Norbert 3. Cs: Kovács Zoltán, Varga I Zsolt 1, Tóth Frank 2, Benedek Tibor, Biros Péter, Vári Attila, Varga II Zsolt 2 Stáb: Kásás Zoltán, Zala György, Nagy Ferenc, Gábor Antal
Magyar válogatott (kék sapka): Gergely István – Kásás Tamás 2, Steinmetz Barnabás, Molnár Tamás 3, Kiss Gergely 1, Székely Bulcsú 1. Cs: Kósz Zoltán, Varga Dénes 2, Varga Tamás 4, Németh  Zsolt, Kiss Csaba 3, Steinmetz Ádám 2 Stáb: Mátéfalvy Csaba, Dubecz József, Szántha Károly, Pavlik Gábor



Himnusz - Feke Pál


Hajrá magyarok!

GÁLAMECCS

Kis Gábor, másodszorra

Kásás-gól

Varga Dániel csavargólja

Hosnyánszky Norbert csavargólja

Madaras-gól

Varga Tamás-gól

Kiss Csaba-gól

Varga Tamás újabb gólja

Steinmetz Ádám-gól

Varga I. Zsolt gólja

Steinmetz Ádám második gólja


Varga I. Zsolt, Märcz Tamás, Kósz Zoltán, Székely Bulcsú


Testvérek lábbal-lövőversenye

Varga Dénes-gól

Újabb Kis Gábor-gól

Molnár Tamás-gól

Megint Kiss Csaba

Kapufa


Szünet


Emlékezés


Steinmetz Barnabás, Fodor Rajmund, Vári Attila

Meccsjelenet

Kis Gábor megint

Kiss Csaba harmadik gólja

Varga Tamás újabb találata

Varga Dénes második gólja

Tóth Frank második gólja


Emlékezés Pekingre


Molnár Tamás és Benedek Tibor köszöntése


A legszebb gól - Vári Attila


Csavar-verseny

Székely Bulcsú gólja

Varga II. Zsolt csavargólja

Molnár-gól


Kásás-ejtésgól, időkérés, búcsú

Varga Tamás megint

Kiss Gergely gólja


A gálameccs vége


Sorakozó


Szép volt fiúk!


Kemény Ferenc a színpadon


Köszönet Martin Györgynek


Dubecz József és Szántha Károly köszöntése


Kásás Zoltán, Mátéfalvy Csaba, Nagy Ferenc, Martin György és Pavlik Gábor köszöntése


Kemény Dénes rövid köszönőbeszéde


Kemény Dénes nyilatkozata a Vodafone Aranygála végén


Élő közvetítésünk a Vodafone Aranygáláról:

Igazi nyári idő várja a Margitszigati Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodába érkezőket, mindazokat, akik egy ültő helyükben szeretnének megünnepelni egyszerre három olimpiai vízilabda-aranyat, s elbúcsúztatni a nemzeti csapattól számos olyan játékost, aki éveken át a kedvencünk volt, de a stafétabotot már átadta a fiatalabbaknak.

A Vodafone Aranygála programja ismert, terveink szerint a helyszínről folyamatosan, már a meccs megkezdése előtt tájékoztatjuk olvasóinkat.

Maga a gálamérkőzés 20.30-kor kezdődik.

A bejáratnál 500 méteres sor állt, amikor - este 7 órakor - megkezdték a jeggyel rendelkező szerencsések beengedését.

A lelátó két oldala folyamatosan telt meg emberekkel, s fél nyolckor csak azért nem volt telt ház, mert a kismedenence mellett felállított sátraknál tízpercenként váltották egymást az olimpiai bajnokok, hogy aláírjanak, fényképezkedjenek a rajongókkal.


Telt ház van.

Fél nyolckor a Vodafone pólósuli korosztályos mérkőzéssel vette kezdetét a gála. 10-12 éves gyerekek meccsét ennyi ember valószínűleg még soha nem nézte a világon.

"Zajlik a bemutatás" - írhatnám, mert valóban ez történik. De ez most más. Ezt nem lehet ilyen egyszerűen leírni. Sorban jönnek az olimpiai és világbajnokok, a nézők minden név elhangzása után tapsolnak, éljeneznek, a vakuk villognak, igazi örömünnep van.

Vincze Balázst, Németh Zsoltot, Kovács Zoltánt és Tóth Frankot köszöntik. Ők biztos, hogy ma húznak utoljára válogatott sapkát.

Kemény Dénes és Németh Attila sípjára megkezdődik a gálamérkőzés!


A hősök 

Rögtön az első támadás végén Kis Gábor előbb kapufát lő, majd egy szép gólt akaszt. (1:0 - fehérek-kékek)

Kásás Tamás egyenlít nagyon gyorsan, 1:1.

Kis Gábor önmaga és csapata második gólját szerzi, 2:1.

Varga Dániel góljával már 3:1 a fehérek javára.

Hosnyánszky Norbi csavargóljával már 4:1.

Kása fölé lövi, a közönség jobban megtapsolja, mint a gólokat.

Madaras kap labdát a bal szélen, nem sokat gondolkodik, belövi. 5:1

Sort cserélnek a csapatok.

Az első negyed felénél sem járunk, amikor Varga Tamás szépít 5:2.

Minden gólnál felgyúlnak a lángcsóvák medence sarkaiban, ahogy most Kiss Csaba góljánál is, 5:3.

Varga Tamás - és máris egyre olvadt a fehérek előnye, 5:4.

"Kósz olvassa a játékot" - ezt mondja Hajdú B. István, amikor az olimpiai bajnok kapus véd.

Steinmetz Ádám kiegyenlít - 5:5.

Varga I. Zsolt olyan gyorsan lő gólt, hogy nem csak mi, de a TV kamerája is lemarad róla 6:5.

Steinmetz Ádám nem hagyja, hogy ismét meglépjen az ellenfél. Ahogy valamennyi támadás, ez is góllal ér véget, 6:6.

Vége az első negyednek.

A szünetben a Sydney-i olimpia legboldogabb pillanatait idézik fel a kivetítőn.

Ezután a 2000. évi ötkarikás játékok négy hősének kisfilmjét is bemutatják, akik szintén ma húznak utoljára válogatott "mezt". Varga I. Zsolt, Märcz Tamás, Kósz Zoltán és Székely Bulcsú kapják az elismeréseket.

Mindjárt folytatódik a gálamérkőzés, de előbb egy kis játék: három testvérpár száll a vízbe. Steinmetz Ádám és Steinmetz Barnabás, Varga II. Zsolt és Varga Tamás, valamint Varga Dénes és Varga Dániel. Ők az egyik kapu előtt vízre helyezett labdát rúgják a túlsó kapura. Igen, jól írtam, rúgják, ugyanis ezúttal csak lábbal lehet próbálkozni.


Varga Dániel és Varga Dénes nyerte a megmosolyogtató kis játékot.

Kezdődik a gálamérkőzés második negyede!

Varga Dénes sürög-forog Szécsi kapuja előtt, majd lő egy szép, mondhatni "átlagos Dumi-féle" gólt. 6:7

Tóth Frank mattolja Gergelyt, 7:7.

Elcsíptem két szurkoló beszélgetéséből egy mondatot: "Az a baj, hogy nem veszik komolyan a mérkőzést, nem küzdenek, így nem emelkednek ki derékig." Nos, igen, ez is szempont :)

Kis Gábor harmadszor eredményes ma este 8:7.

Varga II. Zsolt - 9:7.

Az éppen pihenő játékosok apró labdákat dobálnak a nézők közé.

Hosi és Papesz gólváltása után 10:8.

Biros lövését Kósz tolja a kapufára, fordulnak a kékek, Kiss Csaba ziccerből betalál 10:9.

Madaras Norbi lő szokásos helyéről. Ahogy az lenni szokott arról a helyről, gól. 11:9.

NAGYSZÜNET


Varga Dániel figyeli a kivetítőt a szünetben.

Újabb játékosoktól búcsúzunk: Steinmetz Barnabás, Fodor Rajmund, Vári Attila.

Kezdődik a gálamérkőzés harmadik negyede!

Molnár Papesz góljával kezdődik a játékrész, 11:10

"Madaras harmadik gólja" - mondja Hajdú B. István, a kommentátor. 12:10.

Varga Dániel megy előre, Székely Csucsu csak a talpát maszírozza. Dani beadja, Kis Gábor pedig ismét ott járőrözik a kapu előterében. Ha már ott van, be is lövi az érkező labdát, 13:10.

Kiss Csaba süllyeszti el Szecskát, majd rutinosan és könnyedén belövi, 13:11.

(Folyamatosan zúg a vastaps.)

Varga Tamás harmadik góljával zárkóznak a kékek 13:12.

Benedek próbálkozását Gergely hárítja.


A gálamérkőzés játékvezetője.

Varga Dumi ejtését megfogja Szécsi. A következő "kék" támadásnál ismét Dumi, ezúttal gól 13:13.

Tóth Frank a negyed utolsó másodperceiben talál be, 14:13.

SZÜNET

Most levetítik az összes Vodafone-reklámfilmet. S hogy olvasóink se maradjanak le: IDE KATTINTVA MEGNÉZHETIK

A reklámok után Peking krónikáját mutatják a kivetítőn, majd Molnár Tamástól és Benedek Tibortól búcsúzunk. Hatalmas taps fogadja őket (is).

Megvan a gólszépségverseny győztes gólja is: Vári Attila Sydney-ben szerzett gólját választották a nézők a legszebb találatnak. Vári egy aranyköpenyt vesz át Beck Györgytől.

Újabb játék következik: Gergely Istvánt, Molnár Tamást, Tóth Frankot és Kis Gábort küldik a medencébe. A feladat: félpályáról kell az üres kapura csavarni, kétszer egymás után. Gergely, Molnár és Kis Gábor is belövi mindkettőt, Tóth Frank egyet hibázik. Így következik a "hirtelen halál" (egész pályáról kell csavarni). Itt mindhárman centikkel bár, de elhibázzák a kaput. Kemény Dénes zsűrizik, a végeredmény: Papesz nyeri a játékot.

"Nagy vihar tart Budapest felé" - közölte a hangosbemondó, teljesen őszintén :( Reméljük nem csúfítja el ezt a szép estét.

Kezdődik a gálamérkőzés utolsó negyede.

Székely Bulcsú góljával 14:14.

Káprázatos gólt lő Varga II. Zsolt! - 15:14.

Kiss Csaba és Molnár Tamás cicáznak a kapussal, utóbbi lövi az egyenlítő gólt 15:15.

Varga Dániel csavar 16:15.

Kásás Tamás egyenlít, 16:16.

Mindkét edző időt kér, 1:53 van hátra a mérkőzésből.

Rendhagyó időkérés ez: a búcsúzó 11 játékost szólítják a színpadra. Szól a Queen "We are the champions" című száma, a közönség áll és tapsol, akárcsak a vízben maradt fiúk.

Elindult az óra, folyamatosan harsog az elmúlt években számtalanszor hallott "Szép volt fiúk!"

Varga Tamás távoli lövését Szecska lábbal próbálta meg védeni - ez most nem sikerült... 16:17! (vezetnek a kékek!)

Kiss Gergely lő egy nagy gólt -16:18.

Varga Dániel három másodperccel a vége előtt szépít.

VÉGE

A végeredmény: Fehér csapat-Kék csapat 17:18

Kicsit másképp: Ahogy az lenni szokott, ezúttal is NYERT A MAGYAR VÍZILABDA-VÁLOGATOTT! :)

A záróünnepséggel fejeződik be a Vodafone aranygála, mind a 25 játékos újra felsorakozik. Ezután sorra megjelennek a stábtagok, végül maga a sikerkovács, Kemény Dénes! A szövetségi kapitány szavaival zárul az este.

Kihívják a dobogóra Kemény Ferencet, az utánpótlás mesterét is, akinek a három olimpiai bajnoki címet nyert csapat kapitányai adják át a rendezvény bevételét, több mint három millió forintot (az ezt jelképező táblát). A pénz ugyanis a magyar vízilabdázás utánpótlásának fejlesztését szolgálja. Mert "Az élet nem áll meg" - ahogy bölcsen mondja Fecsó bá' a mikrofonba.

60 régi hozzászólás

zsuzsika hozzászólása
2009.07.02. 18:52

Szomorú, hogy egyik csatorna sem tette lehetővé a gála közvetítését azoknak, akik személyesen nem lehettek ott. A legmagyarabb sportág helyett nézhettünk valami biliárdot vagy egyéb, szívünknek kevésbé kedves közvetítést. Kár...

Erika hozzászólása
Erika22917
2009.06.25. 22:03

Nekem a válogatottból hiányzik a játéka..azok a bombagólok :)

Daret hozzászólása
Daret22888
2009.06.23. 21:15

Vári Attila miért tűnt volna el? Bár már nem válogatott, de a Honvédban játszik...

Erika hozzászólása
Erika22887
2009.06.23. 20:54

Fergeteges volt az Aranygála!!! :))) Nagyon jó volt látni a régi játékosokat; Kósz Zolit, Vári Attilát....nekem ők anno a kedvenceim voltak,és sajnálom,hogy eltűntek a "színről". Ha van valakinek saját készítésű fotója,töltse fel ide,vagy küldje el nekem mailben,légyszi!!! :) Az általam készítettek ocsmány minőségűek lettek.. :( Köszi: erika.kiss@vipmail.hu

belyuska hozzászólása
2009.06.23. 18:04

Fantasztikus volt az Aranygála! Köszönöm szépen mindenkinek, akinek csak egy hajszálnyi köze is volt ahhoz, hogy ez létrejöhessen! Számomra hatalmas élmény volt.

Benőke hozzászólása
Benőke22875
2009.06.23. 14:04

A fényképeket elnézegetve kicsit megnyugodtam, hogy nem az én gépem gagyi, mások képei se lettek tökéletesek. A színpad megvilágítása sötétedés után, hm... mint a veremben, kb. Pedig a fiúk integettek, mint a hajótöröttek, mosolyogtak ezerrel, de lefotózni, azt nem lehetett őket, normálisan.

BT hozzászólása
BT22864
2009.06.22. 18:02

Szurkolói szemmel: Nem vették komolyan a játékot, így ebből a szempontból nem értékelhető. Gálameccs volt.

water hozzászólása
water22863
2009.06.22. 17:22

Azt mondja már meg valaki, aki kint volt a meccsen és egy kicsit ért is a játékhoz, hogy milyen volt az új szabályokkal a mérkőzés? Mik a tanulságok? Pozitív vagy negatív...?

Daret hozzászólása
Daret22841
2009.06.22. 09:08

Neked vagy a matekkal, vagy a szövegértéssel van problémád... Ha kettes számrendszerben írom, megérted?

cowk hozzászólása
cowk22840
2009.06.22. 01:20

ez hulyeseg, te sem gondolhatod komolyan =D en tartom, h szntem 10x annyi fizetos volt, mint ""vip"" :D

Daret hozzászólása
Daret22839
2009.06.21. 22:44

Persze, hogy üres volt a VIP-kapu, hiszen a VIP- és a tiszteletjegyesek nagy része(!) is a földi halandóknak (fizetővendégeknek, ha így jobban tetszik) fenntartott kapun próbált bemenni 7-kor, pedig még én is hallottam (földi halandóként), hogy ők nyugodtan bemehetnek, de nem, ott ácsorogtak, és duzzasztották a tömeget... Óvatos becslés alapján feleolyan hosszú sem lett volna a sor, és így a beléptetés ideje, ha megkeresik a VIP-bejárót... :)

edna hozzászólása
edna22838
2009.06.21. 21:51

Nagyon jók a feltöltött képek és videók!!:) Szuper látni azt, ami a helyszínen - számomra - kimaradt....

im hozzászólása
im22834
2009.06.21. 20:28

Most szándékosan érted félre? :-)) Mondom, nem azzal van bajom, hogy fejenként akár 20 tiszteletjegyet kapnak azok, akik megérdemlik, hanem azokkal, akiknek egyébként szezon közben derogál a vízilabdára akár egy perc figyelmet is szentelni. Amúgy meg én nem voltam ott, nem tudom, mennyien voltak kint, a közzétett adatokból számoltam ki az arányt. Ha erős túlzás, amit írtam, annak az erős túlzással közzétett adatok az oka. Ha a nagyjából 3 millát elosztod a jegy árával, ilyen számok jönnek ki: csak 1200 lelkes, boldog, de főleg fizető néző. A rendezvény költségeit és az ingyenjegyeket (tiszteletjegyeket, vipjegyeket - nem kívánt törlendő) a szponzorok állták. Szívük joga eldönteni, hogy mennyit, de akkor is több jutott volna az utánpótlásnak, ha kicsit kevesebb a tisztelet :-) Nem akarok ezen lovagolni, de akkor is aránytalannak érzem. Amúgy nincs jelentősége. Csak a magánjellegű dohogásom és abba is hagyom.

cowk hozzászólása
cowk22832
2009.06.21. 19:59

en csak 2 percre mentem be (amikor mar kezdodott a meccs), amugy a sarki kocsmaban ultem, ahol egyebkent volt jegkrem meg fagyi is =D a csajrol a kepet kerjuk =D

cowk hozzászólása
cowk22831
2009.06.21. 19:57

videkiek? gondolj bele a kulfoldieknek mennyire lehetett egyszeru...

cowk hozzászólása
cowk22830
2009.06.21. 19:57

azert ez igy egy kicsit eros szntem. egyreszt aki tiszteletjegyet kapott vagy meghivtak, vszeg okkal volt ott. masreszt szntem nagyon tullovod azt a szamot amirol beszelunk, szntem max par szaz emberrol van szo. mondom: a vip kapu vegig ures volt, a sor a masik kapunal volt..

Noémi12 hozzászólása
2009.06.21. 19:09

Oh, öröm visszatérni, és olvasni a hozzászólásokat:) Kezdem a jóval: egy élmény volt:) Felemelő érzés volt, hogy nekem már megvannak a legszentebb kincsként őrzött aláírások, a fotók a kedvencekkel, kedvencekről:) Az elmúlt néhány év legszebb emlékeivel a hátam mögött eltörpülnek azok a kellemetlenségek, amik pénteken történtek velem. De ha valaki megmondaná nekem, hogy ki volt a főszervező, szívesen elbeszélgetnék vele:) Igen, a VIP jegyesek nekem sem lettek a szívem csücske, de engem az sem zavar, ha a VIP jegytulajdonosok egy fillért sem fizettek, ami viszont sértő, és megalázó volt, és az estémet kellően elrontó, amikor szembesültem a ténnyel, hogy én NEM fogok jégkrémet enni. Az ok piszok egyszerű, jégkrémet csak a VIP részen található büfében árultak. Bocs, hogy középrétegbe születtem...Kár, hogy nem ismerlek Cowk, megkértelek volna, hogy két sör között vegyél nekem egy jégkrémet:) A sorbanállásról meg csak annyit, hogy minden egyes Unicum Kupán eljátszották már a "parasztok", hogy sorbanállás helyett előre mentek, mert ugye a többiek azért állnak a sorban, mert jó nekik, én ezen már nem háborodtam fel:) Sajnos egyre több ilyen "paraszttal" találkozom meccseken. A legprimitívebb egy csaj volt a tavalyi Unicum Kupán, aki dohányzott a meccsek alatt előttem két sorral, ráadásul olyan helyen, ami a csapatok részére volt fenntartva, de őt ez nem zavarta. A slusszpoén, hogy előttünk jött ki záráskor, és a Margitszigeten egy bokor mögött pisilt, miközben több százan haladtak el mellette, jókedvűen sétálva hazafelé:) Eddig ő volt a csúcs! A fotóját csak azért nem teszem közzé, mert nem süllyedek le az ő szintjére, pedig díjnyertes kép lehetne:) Én azt mondom mindenkinek, akinek voltak kellemetlenségei az estén, hogy csak a szépre emlékezzünk, és az Unicum Kupán pedig szurkoljunk újra egy jót!:)

Benőke hozzászólása
Benőke22828
2009.06.21. 18:44

Na Szöszke! No comment inkább! Esztergomban már az első nap megvettem volna a jegyeket, ha a nyomi POSTA időben kézbesítette volna a jegypapírokat! Vidékiek mindig hátrányos helyzetben vannak, nem mindenki budapesti, nem gondoltad, mi? Persze addigra elfogytak a jó helyek...

im hozzászólása
im22824
2009.06.21. 13:11

Mindegy, hogy hívjuk,vip, vagy tiszteletjegy, a lényeg, hogy szerintem túl sok volt az ingyen jegy... :-) Én akkor is azzal értek egyet, ha a legjobb helyek a legdrágábbak, nem pedig ingyen foglalja el egy sereg potyaleső. Ettől még az a legfontosabb, hogy akiknek a megünneplésére rendezték a gálát, azok jól érezték magukat.

cowk hozzászólása
cowk22821
2009.06.21. 12:22

huh, azert ez igy picit razos volt =D szntem a vip jegy normalis esetben olyan jegyet jelent, ami nem dragabb, mint a tobbi; hanem nem lehet megvenni. pl tiszteletjegy. a remisztoen hosszu sorok meg nem a VIP kapunal alltak, hanem a simanal =D szntem tul van ragva ez a dolog egy picit amugy tenyleg volt kint 1-2 alak akik szntem meg eletukben nem jartak vizilabda meccsen, csak lementek vagizni, dehat ez ilyen, inkabb nepszerusodjon a sport. azt nem tudja vki, hogy ki volt az a tokeletes testu felver lany aki a kapu kornyeken rohangalt egy laza egyreszesben? napestig forgatnam :-D

Evi hozzászólása
Evi22819
2009.06.21. 11:29

Sziasztok! Ezuton szeretnem megkoszonni Kasas Tamasnak, Varga Danielnek, Varga Denesnek, Szekely Bulcsunak, Varga I. Zsoltnak es Kis Gabornak (illetve a tobbi alaironak - egyelore nem tudom, kik azok), hogy kozremukodtek a szulinapomra szant fotomontazs elkesziteseben. Nyilvan nekik en csak egy rajongo vagyok a sok milliobol (de Belgiumban tutira a leglelkesebb), ettol fuggetlenul teljesen meghatodtam. Tovabbi sok sikert kivanok! Evi

im hozzászólása
im22816
2009.06.21. 10:53

Én nem voltam ott, de biztos vagyok benne, hogy a játékosoknak és a közönségnek nagyszerű élmény volt. A játékosok megérdemelnék, hogy ennyi ember legyen jelen rendszeresen a meccseken! Rengeteg munka van abban, hogy ennyi időn át a csúcson legyen a magyar válogatott! Ettől függetlenül, az IBUSZ-os jegyértékesítést rossz megoldásnak tartom. Nem tudom, de gondolom, nem ingyen csinálta, akkor már inkább az uszoda pénztárosának kellett volna adni egy kis pénzt, az nem került volna annyba, mint amennyit egy utazási iroda levesz jegyenként. Azzal egyetértek, hogy a hozzátartozók kapjanak díjtalan belépőt, sőt a legjobb helyeket adnám nekik, hiszen ők azok, akik rengeteg áldozatot vállalnak a sportolói pályafutás felépítésében. De ha utána számolok, akkor a megjelent 5000 főből kb 1200 fizetős nézőre jutott 3800 nemfizető. Oké, hogy a szponzorok, rendezők rendelkeznek a jegyek egy részével, na de ennyivel? Ha a 25 játékos meg a stábtagok (kb még 25 fő), elhoznak fejenként 20 hozzátartozót, az még mindig csak 1000! Tehát 2800 potyás bírt beférni a legjobb helyekre? Ők járnak ki közben a meccsekre? Akkor miért üresek évközben a lelátók? Egyéb nagyszabású rendezvényeken a VIP-jegy azt jelenti, hogy rohadt drága! Attól jár a jobb hely, hogy sokat fizetnek érte! Egy-egy csúcskoncerten 35-50 ezer forintos jegy jelenti a vip helyet! Egy ostoba operabálra mennyibe kerülnek a Vip jegyek? Nem attól volt "csak" 2500 a jegy, mert a többivel a szponzor rendelkezett! Mennyivel több jutott volna az utánpótlásnak, ha még legalább 1000 ember valóban megveszi a két mozijegy nagyságrendű belépőt! Ennyi kiváló sportembernek tapsolhattak volna 8-9 db BKV jegy áráért! A sok nagyarcú "valakivagyok" igazán kibírta volna ezt az összeget, sőt inkább vetélkedniük kellett volna a prominenciáknak, hogy ki vesz drágább jegyet, amivel megköszöni ezeknek az embereknek a hatalmas teljesítményt, az élményt, a dicsőséget, amit ennek a káoszosan létező kis országnak hoztak! 2500 forintért ennyi jelenkori csodát együtt látni, igazán nem pénz! Én még elsők között vettem jegyet, de mert úgy alakult, hogy nem megyek, hát odaadtam olyannak, aki tényleg nem tudta volna kifizetni. Ennyivel járultam hozzá én is a gálához - amelyet nagyon remélem, nem silányítanak hétköznapivá azzal, hogy túl gyakran rendezik meg! Ja, és nem mellesleg hamarosan lesz egy Unicum Kupa, akkor is vízilabdázók -olimpikonok és olimpikonaspiránsok lesznek a vízben! Jegyek kaphatók a Hajós pénztárában, meg a szokásos helyeken!

Szöszke hozzászólása
2009.06.21. 02:14

Olvasgatva az újabb hozzászólásokat kicsit elgondolkodtam.Adva volt 25 fantasztikus játékos és a hasonlóan lelkes és hálás közönségük. Erre mégezen az oldalon is mi jön át???A későn ébredők vagy el sem jutók fanyalognak.Tipikus mentalitás.Ja egyébként a VLV időben hírt adott a közelgő gáláról úgyhogy a 11-es szektorért magadra vess!Anno a 2001-es EB-n egyébként gyalázat de a játékosok szűk családja kapott ilyen "vacak" jegyeket.Végre érezhették kicsit a játékosok a feléjük áradó szeretetet és megbecsülést.Szponzorált eseményről lévén szó normális,hogy a főtámogató a jegyek egy részével maga rendelkezik szabadon.Külömben nekünk szurkolóknak nem jött volna ki a jegy egy gyorskajáldás "vacsora" árából. Uff beszéltem.

Hakapeszi hozzászólása
2009.06.20. 21:46

Köszönjük a gálát, jó volt újra élőben látni ezeket a nagyszerű sportembereket. Ugyan a meccsnek inkább szórakoztató jellege volt sem mint igazi sportértéke (nekem néha káoszosnak tűnt a játék), de láthattunk igazán szép dolgokat. Ami rendezést illeti... a jegyre 19.00 volt kezdési időpontnak írva, erre pont akkor engedtek be. A 3/4 órai várakozás a brutális tömegben nem esett jól. A meccs kezdetét jelző tűzijáték majdnem tragédiába torkollott (mitha a két fejgépállást vették volna vele célba). Ha már fejgép... két kb. 20m-es hatótávolságú fejgéppel póbáltak átlőni kb. 70 m-t, a VIP tribün feletti négy mozgófejes lámpával meg fordítva rakták ki a trikolórt. Az meg egyenesen katasztrófa volt, hogy a szórakoztatóiparban használt mozgófejes fémhalogén lámpákkal, keverve néhány színházi halogén lámpával helyettesítették az egyébként profi pályavilágítást, ami jelentősen csökkentette a vízben történtek láthatóságát. Szóval a körítés messze nem volt olyan profi, mint amilyen a magyar vízilabda. Mindenesetre az Unicum kupán is ott leszek, ahol max. az egyetlen zavaró tényező az ellenfél lesz, de azt a fiúk megoldják.

j hozzászólása
j22808
2009.06.20. 18:59

Kedves Esztus! Feke Pál lehet hogy jó énekes és színész... ( ezt a véleményt is el kell fogadni) Egy dolgot azonban elfelejtett, mégpedig azt, hogy a Himnusz nem sláger...

cowk hozzászólása
cowk22807
2009.06.20. 17:55

szuperjo szinesz meg enekes lehet, az eletben nem hallottam meg rola. az meg mi mar, hogy aki nem ert hozza, ne szoljon hozza? ez nem egy nyitott forum? :D

esztus hozzászólása
esztus22806
2009.06.20. 17:25

Köszönöm szépen mindenkinek az estét nagyon jó volt!!! A Feke Pali nagyon jól énekelt, jó színés és remek énekes aki nem ért hozzá az ne szóljon bele!!!

kerikaj hozzászólása
kerikaj22805
2009.06.20. 14:17

Nekem bőven elég ha 4 évente lesz ilyen gála, minden egyes megnyert olimpia után :) A gálázgatást tényleg nem kell túlzásba vinni.. emlékszem, az első kézilabda gála is mekkora szám volt, mostanra meg már annyira elveszítette a varázsát, hogy nem is nagyon gondolkodom el rajta, hogy elmenjek-e rá.. pedig nálam ez nagy szó, vízilabda mellett a kézilabda a másik nagy szerelmem, és igyekszem mindenhol ott lenni, ahol csak lehet. Abban én is csak bízni tudok, hogy akik tegnap látták ezt a csodát, azok minél több bajnoki illetve kupamérkőzésre fognak kilátogatni a jövőben! A VIP-eseket azért nem bántanám, mert (feltételezem) ők úgy kerültek oda, hogy valamit tettek a vízilabdáért.. többnyire szponzorok, edzők, családtagok stb.. biztos vagyok benne, hogy így vagy úgy, de valamilyen módon ők is támogatják az utánpótlást azzal, hogy a vízilabda népszerűsítésén fáradoznak!

edna hozzászólása
edna22803
2009.06.20. 13:47

Élmény volt ott lenni és ismét látni a sikereket! Köszönet mindenkinek, aki ezt lehetővé tette...:) Nem volt minden tökéletes, de remélem nem most gáláztunk utoljára!

Zalán hozzászólása
Zalán22801
2009.06.20. 13:29

Igen, a Himnuszt gyalázatosan énekelte ez a noname srác. Az ügyessigé versenyekre sem lett volna szükség. Vagyha már igen, akkor megnéztem volna Hosit és Kicsit Xboxozás közben a kivetitőn egy parti erejéig... Állítólag ez hozzátartozik az olimpiák történeteihez... :)

Róma2009 hozzászólása
2009.06.20. 13:25

Való igaz, látszott, hogy a szervezés gyerekcipőben jár, a kapunyitás kicsit zsúfoltra sikeredett, a hostesslányok a VIPsek kezébe adták a labdát, aki a szélen ült, semmit nem kapott, és sajnos dedikálni sem tudtunk, mert így is alig volt a szektorunkban hely. Mindezek ellenére úgy gondolom, vízilabda ünnep volt ez a javából, nagyszerű programmal, Hajdú B. István poénjaival, Vodafone tapsolókkal és reklámokkal:):) én imádom őket... Jó volt látni, hogy ennyi ember tud örülni a fiúk sikereinek, hogy példaképek, legendák mindannyian. Nagyon színvonalas volt az egész, örülök, hogy ottlehettem, tényleg életre szóló élmény:) Köszönöm mindenkinek: a fiúknak, Dénesnek, a stábtagoknak és a vlvnek is ezt a csodás estét.

Zalán hozzászólása
Zalán22799
2009.06.20. 13:18

A Dunához közelebbi oldal végig VIP volt. Ott senki nem fizetett. Szégyen, betehettek volna ők is valamit a kicsiknek. Amúgy gratula a szervezőknek, Csucsunak és Várinak külön. Egy-két új arc nem ártana a szövetség és a csapatok vezetőségébe, mert körülbelül ilyen marketinget és szervezést érdemelne egy play off lebonyolítás. Értem, hogy 5000 ember kiment erre, és elbúcsúzott egy-két korszakos játékostól. De hol vannak ezek az emberek az bajnoki és kupamérközéseken. Ahol igazi vízilabdát és küzdelmet is lehet látni. Amink sportértéke van. Mert össze nem lehetett hasonlítani a tegnapi programot egy Vasas-Eger bajnoki döntővel. Ott ugyanezeket a játékosokat lehet látni éles bevetésen. Martin elnök úrnak meg köszönünk mindent, amit tesz a szövetség élén, de talán nem ártott volna, ha egyetlen szövetségi vezető tiszteletét teszi a Vasas-Recco Euroliga mérkőzésen, ahol egy komplett magyar olimpiai bajnok csapatot össze lehetett volna állítani a vízbe ugrók között. Talán nem lett volna olyan a bíráskodás, amilyen. Mert klubszinten sajnos lesöpörnek minket az asztalról. Ezen is lehetne dolgozni... Javaslom azoknak az embereknek, akik már a következő ilyen rendezvény meglátogatását tervezgetik, inkább jöjjenek ki a Komiba, Kőérbe, Bitskeybe, stb októbertől. Továbbá a szervezőknek, a következő 10 évben eszükbe ne jusson ilyet szervezni, mert elveszíti a varázsát. üdv,

j hozzászólása
j22798
2009.06.20. 13:16

Feke Pál előadásában nem érdekes, hanem minősíthetetlen volt a Himnusz! Kedves szervezők! legközelebb ezt inkább hagyjuk ki!

Daret hozzászólása
Daret22797
2009.06.20. 13:01

T. Szerk, köszönöm, megnéztem a videót.

szerk hozzászólása
szerk22796
2009.06.20. 12:27

Daret, erre Kemény Dénes videónyilatkozatában kapsz választ...

Daret hozzászólása
Daret22795
2009.06.20. 12:18

3.040.000 Ft = 1216 db fizetővendég... 5000-en voltunk? Hmmm.... :)

kerikaj hozzászólása
kerikaj22794
2009.06.20. 11:50

Sztem hibák mindenhol vannak, ritkán jutok el olyan rendezvényre, ahol tökéletesen működik minden.. a dedikálósdit én is kihagytam, pont azért hogy legalább jó helyünk legyen :) 1/4 7-re mentünk ki, kivártuk a hosszú sort, és olyan helyen ültünk, ahonnan mindent tökéletesen lehetett látni. De én úgy voltam vele, ha kell, végigállom az egész programot, csak ott lehessek és lássam a gálát! Arról meg nem a szervezők tehetnek, hogy egyes helyekről nem tökéletes a rálátás a medencére.. nyilván logikus h minden ülőhelyet eladjanak, mivel tudni lehetett h érkezési sorrendben kell elfoglalni a helyeket, ezért a szemfülesek iparkodtak jó helyre ülni. Ugyanígy a jegyvásárlásnál, akik az első napokban vették meg a jegyeket, biztos jobb helyen is ülhettek! Én legközelebb is biztosan megyek, ha lesz ilyen lehetőség! És akkor lehet beállok a tömegbe és dedikáltatok és vállalom h állva nézem végig a gálát :)

marcius13 hozzászólása
2009.06.20. 11:45

Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz, nagyszerű este volt (természetesen megvoltak a maga hibái, majd a következőn kijavítják;)), Hajdú B. István nagyon sokat tett hozzá a hangulathoz:) És persze a fiúk:) Bennem is hagyott hiányérzetet, hogy Steimetz Ádit külön nem köszöntötték, véleményem szerint kijárt volna neki. És akkor előre a további remek eredményekért!:)

Benőke hozzászólása
Benőke22792
2009.06.20. 10:26

Sajnos én csalódtam tegnap este: a XI-es szektorban ülve csak a fehér sapkások kapuját lehetett látni! Aki kitalálta a medence refivel való totál megvilágítását, hogy ne lássunk semmit belőle, annak csak gratulálni tudok! Úgy csillogott a víz, hogy vakított! Arról a libáról nem is beszélve, aki a kicsi labdák dobálása helyett, az első 2-3 sorban ülők kezébe adta azokat... Látszott, hogy első szervezés, mert ha esetleg fényképet, vagy aláírást akartál, akkor tuti, hogy nem jutott ülőhely, csak akkor hogyan adtak el annyi jegyet ??? Nem 19h-kor kellett volna kaput nyitni, hanem előbb! És főleg a sok paraszt, aki nem állt be tisztességesen a kígyózó sorba, hanem előrement és tolakodott. A biztonsági őrök miért nem zavarták hátra őket ??? És ez nem csak az én véleményem... A fiúk aranyosak voltak, de legközelebb nem megyek.

doublev hozzászólása
doublev22791
2009.06.20. 08:56

A gála tényleg csillagos 5-t érdemel! Nagyon jó volt!!!! Jó volt újra látni az olimpiai döntőket és visszagondolni a nagy sikerekre, na meg persze látni a rengeted nagyszerű játékost! Remélem a fiúk is ugyanolyan jól érezték magukat, ahogy mi, az őket és a vízilabdát imádó közönség. Mégegyszer nagyon köszi ezért a hatalmas élményért!

cowk hozzászólása
cowk22790
2009.06.20. 02:24

nos... en vegigkocsmaztam a galat a sarkon, de azert az indulasra beneztem. azt a tuzijatek dolgot komolyan gondoltak? :D a gyerekek zokogtak ahogy rajuk esett fustolo granat, vagymi. a sor brutalis volt, voltam mar jopar helyen eletemben, de ekkora sort meg eletemben nem lattam! hala Istennek sorozve neztem vegig, szeles mosollyal =D UDV NEMO! :D

kissavoy hozzászólása
2009.06.20. 01:27

Nagyon jó hogy itt a szurkolok között nincs harag, én nem lehettem ott,, de biztos jó volt, ez a mai nap a Vizilabda sport ünnepe volt!:)))

Szöszke hozzászólása
2009.06.20. 01:20

Minden Résztvevőnek köszönjük mégegyszer ezt az igazi Ünnepet!! A nagy visszavonulók illő tiszteletben és szeretetben részesültek. Unicum hét minden évben van de ez a mai este egyszeri volt és feledhetetlen.

kissavoy hozzászólása
2009.06.20. 01:17

Nem hiiszem hogy lehet kérni, mert az MTV fogja adni és ott Mezei Dániel a riporter. Hajdú B. István pedig nem ott folgozik! Szóval szerintem sajnos nem!:(

buvarnils hozzászólása
2009.06.20. 01:15

Elnézést a szubjetivitásért, tudom nem három kívánság műsor ez, de lehetne kérni Hajdú B. Istvánt Rómába a vizilabda vb kommentáraként! Köszönöm szépen "Tibi bácsi"! Ugye elintézed nekem, vagy talán nekünk...:)

kissavoy hozzászólása
2009.06.20. 01:12

Vasas drukkerek, kérlek vegyetek fel msn-re! manfredboy2009@windowslive.com Köszönöm(egy hatalmas vasas dukker)

buvarnils hozzászólása
2009.06.20. 01:08

Végre sikerült ott lenni!!!:) Nagyon jó volt ilyen hangulatban ünnepelni azokat, akik tényleg megérdemlik! Jó ügyért fizetni 2500Ft-ot, az is rendben van!:) De ez már a marketing és üzleti része! Csakis szuprlativuszokban tudok beszélni! Jó látni, egy boldog nagy és egészségesen működő család tagjait! Így látszik most és remélem még nagyon sokáig! Nagyon szeretném, hogy még sokáig ezen a példamutató úton haladjon tovább a sporttág, amire bérhol bármikor büszke lehet az ember fia! Ui: Ha Magyarországon sok embert gyorsan haza akarsz zavarni, csak mondd be a hangosbemondóa, hogy jön a vihar! Még ez is működött!!!!:) Köszönjük!:) Rómában megint csak neten tudok szurkolni! Hajrá vlv, hajrá magyar vizilabda válogatott!

maxim hozzászólása
maxim22783
2009.06.20. 00:44

Tényleg szuper volt a gála!!! (nagyon szerencsés volt a spíker választás is).az imént olvastam valami portálon h közel 5000ren voltunk kinn!!! WOOW!! mondjuk ez esetben a 3milliós "bevétel" igen alacsony... (2500ft/jegy)

sanya05 hozzászólása
sanya0522782
2009.06.20. 00:24

Többen is becsülték volna Őket, ha befértek volna! :) A GÁLA NAGYON JÓ VOLT 5* Remélem ez tényleg valaminek a kezdete, és nem a vége volt!

babyhold hozzászólása
2009.06.20. 00:19

Szerintem is nagyon jó volt a gála, annyit sajnálok, hogy amikor azokat a kis labdákat dobálták, akkor nem mondták elég egyértelműen, hogy csak egy bizonyos színű labda fog nyerni,és mi egészen a végéig azt hittük, hogy nyertünk a piros labdával,amit elkaptunk,és csak utána mondták a lánykák, hogy csak a kék nyer :((( Egyébként viszont nagyszerű volt, örülök,hogy Magyarországon ennyi ember megbecsüli a fiúkat, mert ők valóban megérdemlik!!! SZÉP VOLT FIÚK!! és legyen szép ezután is Londonban ;)

kissavoy hozzászólása
2009.06.20. 00:16

Vasas drukkerek, kérlek vegyetek fel msn-re! manfredboy2009@windowslive.com Köszönöm(egy hatalmas vasas dukker)

Nonesz hozzászólása
Nonesz22779
2009.06.20. 00:16

Amikor az előzetesben különleges hang- és fénytechnikáról kaptunk ígéretet, álmomban nem gondoltam volna, hogy valóban ilyen "show"-t látunk majd. Fantasztikus volt, hogy végig szólt a zene, játszottak a fényekkel is, meg az egyéb extra finomságokkal. Amilyen "döcögve" indult, olyan remek lett a vége. Szerintem nem csak a szurkolóknak, de az ünnepelt játékosoknak is hátborzongató lehetett. :) Jó éjt!:)

Pepe hozzászólása
Pepe22778
2009.06.20. 00:03

Jó volt a gála, tényleg egy ünnep volt, örülök, hogy kint lehettem, viszont egy valamit sajnáltam. Kijárt volna egy taps Steinmetz Ádámnak, aki ismert szomorú okok miatt idő előtt kényszerül abbahagyni aktív pályafutását. Ádám, köszönjük a sok szép gólt, és gratulálunk a válogatottban és klubjaidban elért sikereidhez!!!

kerikaj hozzászólása
kerikaj22777
2009.06.19. 23:34

Nemrég értem haza a gáláról, fantasztikus volt!! Nagyon-nagyon jó ötlet volt megszervezni ezt a gálát, tényleg a vízilabda ünnepe volt ez a mai este! Nem egyszer tiszta libabőr lettem, amikor néztük vissza a kivetítőn az olimpiai döntőket, vagy mikor búcsúztattuk a játékosokat.. Hatalmas élmény, köszönet mindenkinek, akinek csak egy kicsit is köze volt ehhez a remek szervezéshez, lebonyolításhoz!

kissavoy hozzászólása
2009.06.19. 23:26

Én is nagyon szépen köszönöm a közvetitést VLV!:) Vasas drukkerek, kérlek vegyetek fel msn-re! manfredboy2009@windowslive.com Köszönöm(egy hatalmas vasas dukker)

adrienn1203 hozzászólása
2009.06.19. 22:19

Én (és sztem még sokan mások) is szeretném látni a videókat!:) Köszönjük a közvetítést!:)

Tyúk hozzászólása
Tyúk22774
2009.06.19. 22:09

Csatlakozom az előttem szólókhoz, köszönjük. Sajnos minden igyekezetem ellenére sem sikerült eljutnom. :( A szerkesztőktől szeretném megkérdezni, láthatóak lesznek a szünetben vetített videók a vlv-n?

afupetra hozzászólása
2009.06.19. 21:41

nem is tudom mi lenne velem VLV nélkül...:O :)

Torres hozzászólása
Torres22772
2009.06.19. 21:12

Köszönjük vlv

AlonSolya hozzászólása
2009.06.19. 21:00

nem lehetne egy kicsit sűrűbben írni h mi történik, mert megesz a penész h nem tudom mi van :D persze ha megoldható! amúgy meg nagyon örülök a közvetítésnek! örök hála a vlv-nek :D:D