FACEBOOK

Látogatás Fűzfőn

Látogatás Fűzfőn
hozzászólás, 2009.06.18.

Mint szerdai írásunkban jeleztük, a római VB-re készülő magyar válogatott keret csütörtök délelőtti edzésén a sajtó képviselői is tiszteletüket tehették. A fűzfői Balaton uszodában (ez ugye fedett) olyan meleg volt, hogy edzés közben szinte a teljes stáb is megmártózott, Kemény Dénestől kezdve Illés Rolandon át Gábor Antal dokiig.

A fiúk a kötelező úszáspenzum után több részre oszolva gyakoroltak, s az egyes csoportok tagjai folyamatosan cserélődtek. Az egyik kapunál passzolgatás utáni kapura lövés volt a feladat, a másiknál "sorozatlövés", vagyis mindig egy játékos lőtt, neki tették fel a labdát egy passz után, így szinte két másodpercenként emelkedett ki a vízből az éppen aktuális delikvens. Jó volt nézni, méghozzá két dolog miatt:

1. láthattuk, hogy milyen jó kapusaink is vannak nekünk.
2. Meggyőződhettünk arról, hogy milyen jó lövőink is vannak nekünk.

A harmadik csoport mindenféle testnehezékkel (ólomöv, gumikötél a derékon, kikötve a parthoz) súlyosbítva végzett különböző műveleteket a kapu mögötti térségben (látszatra ez tűnt a leginkább fárasztónak).

Ezúttal viszonylag kevés újságíró volt kíváncsi az edzésre, így nem szedték szét a stábot és a vízből kikászálódó játékosokat, akik némi nyújtás után gyorsan eltűntek a medence partjáról.

Azt már nem láttuk, de tudjuk, hogy este kemény kétkaput játszottak egymással, igazi szabályokkal, igazi bírókkal (az egyik Molnár Papesz volt...).

Péntek délelőtt még egy komoly edzés, délután utazás vissza Pestre, este pedig gála a szigeten...

VLV-fotók:



Balatonfűzfői edzőtábor

VLV-videók:



Lőgyakorlat 1.



Lőgyakorlat 2.



Lőgyakorlat 3.



Lőgyakorlat 4.



Hárai Balázs és Hegedüs Gábor a sérüléséről



Kis Gábor a felkészülésről