FACEBOOK

Vendégek a szigeten

Vendégek a szigeten
hozzászólás, 2009.06.15.

Második felkészülési hetét kezdte meg a Margitszigeten Kemény Dénes VB-kerete. A délelőtti húzós edzés és a délutáni pihenő után kétkapu következett. Addigra azonban kiegészült a jelenlévők köre két - kereten kívüli - emberrel, összesen hat olimpiai bajnoki címmel.

Kásás Tamás úgy döntött, hogy lemegy edzeni. A többiek örömmel köszöntötték, úszkált, majd dobált egy keveset, a kétkapuzásban már nem vett részt.

A másik vendég Molnár Tamás volt, aki a játékvezetőként(!) segítette a gyakorlást, Kemény Dénessel közösen vezették az edzőmeccset.

- Nem volt kiszólás a vízből? - kérdeztük este a kapitányt.

- Eleve megmondtam edzés előtt, hogy nagyon piti dolognak tartanám, ha Papeszra bárki is arcot vágna…, rám vágjanak arcot!

- Akkor ez hatott…

- Ez hatott. De egyébként sem hiszem, hogy lett volna bármi, válogatott edzésen nem szoktam tapasztalni azt, amit klubmeccsen látok, ennélfogva a válogatott meccseken is minimális. Meg egyébként is én ezt nagyon komolyan veszem, mert úgy gondolom, hogy aki protestál, az nem játszik.

- Hogy került szóba az új bíró?

- Papesz minél többet szeretne gyakorolni, ameddig még játszik, nyilván az OB-1-en kívül. És miért ne adnánk neki lehetőséget? Azért ilyen szintű edzéseken bíráskodni nyilván jó tréninget jelent neki. Egyébként a héten kétszer lejön Fűzfőre is, de akkor már nem velem vezet, hanem két elsőosztályú vagy nemzetközi játékvezetővel, még nem tudom, kit küld a bíró bizottság. 

- Szakmailag a csapat hogy alakul?

- Látszik, hogy ez a két és fél nap pihenő jót tett, és az is, hogy az első hét munkája benne van a csapatban. Nagyon jó volt a délelőtti edzés. Szerintem igazán fáradtak ennek a hétnek a végén leszünk, de bízom abban, hogy a jövő hét végén Bukaresteben a csapat sűrű cserékkel már friss lesz.

- Bukarestbe hányan utaznak?

- Még nem döntöttem el.

- A mai kétkapura hívtál át „külsősöket” az Universiade-csapatból?

- Nem. Kását akartam berakni, de miután fájdogált kicsit Pufi válla, így is megvoltunk, nem két-két csere volt, hanem egy-egy, így aztán Tamás nem játszott.

A két "vendég" az esti edzés után részt vett azon a kis összejövetelen, amelyen a fiúk a születésnapos Kemény Dénest tortával köszöntötték. A kapitányt nem érte váratlanul a gesztus, amit az bizonyít, hogy ő is elővarázsolt egy tortát...

A csapat kedden a Paksi Atomerűmű Vállalatnál tesz üzemlátogatást, majd megkezdi a balatonfűzfői edzőtáborozást.

2 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk22706
2009.06.16. 18:51

Igen. Már vezet is, alsóbb osztályban.

Nekomajin hozzászólása
2009.06.16. 18:43

Lemaradtam valamiről? Papesz játékvezető lesz, ha visszavonul?