FACEBOOK

Milyen volt a hét? Válaszol: Szivós Márton

Milyen volt a hét? Válaszol: Szivós Márton
hozzászólás, 2009.06.12.

Mostantól a VB kezdetéig minden "dolgos hét" végén megkérdezünk egy kerettagot: hogy telt a hete, mi történt vele, milyennek értékeli a felkészülés adott szakszát és hogy piheni ki a hétvégén a fáradalmakat. Első alkalommal Szivós Mártont kérdeztük, akinek jócskán van összehasonlítási alapja, hiszen nem most került be először Kemény Dénes keretébe.

- A VB-ig hátralévő idő rövidsége miatt nincs mód arra, hogy felvezető edzések legyenek, egyből belecsaptunk a munkába, bár a komolyabb fizikai rész a jövő héten következik - legalábbis Dénes ezt ígérte nekünk. Voltak kétkapus edzések, úszóedzések, gyakorlatilag ugyanúgy készülünk, mint az elmúlt években. Konditermi edzések Zala Gyurival, utána pedig hosszú vízi edzések következnek, ami nagyon fárasztó, de szükséges ahhoz, hogy jó fizikai állapotba kerüljünk.

A felkészülés tehát hasonlóan kezdődött, mint az elmúlt években. Természetesen a mostani kezdésnél több játékos hiányzott azok közül, akik az elmúlt időszakban folyamatosan a válogatottban voltak és elérték a nagy eredményeket, és vannak fiatalok, új arcok. Ezt meg kell szokni, de nincs ezzel semmi baj, hiszen mindenki ismer mindenkit a bajnokságból és a válogatott edzésén is találkoztunk már. Szerintem jó lesz ez. Nagyon sok jó játékos van, s emiatt a csapatba kerülés ugyanolyan nehéz lesz, mint az elmúlt időszakban, a konkurencia ugyanolyan nagy. Hihetetlenül nehéz dolog bekerülni a magyar válagotottba, ehhez nagyon jól kell teljesíteni. Ez mind a keret, mind pedig a magyar vízilabdázás erejét mutatja.

- Megmondom őszintén, a bajnokság során, a klubban nem vagyunk hozzászokva ehhez a kemény terheléshez, hiszen az év nagy részében, amikor sorozatban jönnek a meccsek, nem is lehet ilyen kemény munkát végezni, csak az alapozó időszakban. Ez persze így elég fárasztó, este hamar elálmosodom. Általában elég későn szoktam elaludni, de most este 11 felé már rámjön az álmosság és alszom.

A hétvégét a Balatonnnál töltöm, pénteken lejöttem, pecázni fogok. Keszeg, ponty jöhet, az angolnát nem nagyon szeretem, de az igazság az, hogy ez a nyugalom, ami itt van, ez nekem bőven elég pihentető. Igazság szerint, ha nem fogunk semmit, akkor is nagyon jó kikapcsolódás. Jó a levegő, gyönyörű a táj, nekem mindig tökéletes kikapcsolódást jelent a Balaton.

1 régi hozzászólás

Alberto hozzászólása
Alberto22669
2009.06.13. 14:04

Kitartást fiúk a nehéz tréningekhez, de a fárasztó edzéseknek meg lesz az eredménye! És erre gondoljatok!