FACEBOOK

Kásás Zoltán a Csuvi-nyilatkozatról

Kásás Zoltán a Csuvi-nyilatkozatról
hozzászólás, 2009.06.10.

Kásás Zoltán, a Szeged-Beton vezető edzője reagált a VLV-n megjelent Varga Tamás-nyilatkozatra, amelyben a Szegedet elhagyó, Cattaróba igazoló kétszeres olimpiai bajnok távozásának fő indokaként azt jelölte meg, hogy eddigi csapatánál 30 százalékkal csökkentik a játékosok fizetését.

- Valóban egységes szabályok vonatkoznak a játékosok jutattására, de mindenki számára megvan a szerződésében szereplő, "kialkudott" összeg. A kifizetés eredményhez van kötve, ami azt jelenti, hogy egészen addig, amíg be nem kerülünk az első négybe, a játékosok a fizetésük 70 százalékát kapják meg. Ahogy négy között vagyunk, kapnak újabb 15 százalékot egy összegben. A harmadik helynél pedig már hozzájutnak a 100 százalékhoz. Tehát azt megszünteti a szponzor - és teljesen igazat adok neki -, hogy akárhogy is játszunk, mindenki odamegy a kasszához és felveszi a pénzét. Mindössze erről van szó.

- Mit szóltak ehhez a játékosok?

- Nyilvánvaló, hogy csodálkoztak, de aztán elgondolkodtak és szép lassan belátták e szabályozás létjogosultságát. Aki Szegeden marad, már aláírta a szerződését, aki újonnan jön, azokat már így fogadtuk, elmagyaráztuk, hogy mi a rendszer.

- Ki az, aki elmegy, ki az, aki jön, minden tisztázódott-e már?

- Nem tisztázódott még minden. Mihajlo Korolija elmegy, miként a már említett Varga Tamás, Weszelovszky. A balkezes szerb játékosunkkal, Vejzagiccsal sem kötünk új megállapodást, neki is egyéves szerződése volt. Igyekszem több magyar játékost szerződtetni. Az Újpestből Somogyi napokon belül aláír, és azért nem mondok további neveket, mert még nincs velük megállapodás, de nagyon előrehaladott tárgyalásaink vannak három játékossal, a szóbeli ígéretüket már megkaptuk. Ha ezt a tervet nyélbe tudjuk ütni, akkor jó csapatunk lesz jövőre, nem lesz gyengébb, mint a tavalyi.

- Mi a vezetés elvárása?

- Mindenféleképpen a négy közé jutás, sőt, miután ott már volt a Szeged, dobogóra kellene kerülni.

- Nemzetközileg?

- Idén evés közben jött meg az étvágy, sikerült megnyernünk a LEN Kupát. Azt tudjuk, hogy kétszer egymásután európai kupát nyerni nagyon nehéz. Mindenféleképpen úgy indulunk neki a szezonnak, hogy minél messzebb jussunk a LEN Kupában és ha lehet, megint győzzünk.

2 régi hozzászólás

kuka hozzászólása
kuka22619
2009.06.10. 20:01

Hajrá Szeged!!!!

Dani hozzászólása
Dani22617
2009.06.10. 17:00

Sok sikert kívánok, a kiváló KÁSÁS ZOLTÁN edzette csapatnak a következő évre! És ne felejtsük el, hogy még a Kotort is el lehet kapni, s magasba lehet emelni az európai szuperkupát! hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!