FACEBOOK

Kétkapuzás egymás között

Kétkapuzás egymás között
hozzászólás, 2009.06.10.

Folyamatosan növekszik a terhelés a szigeten, ahol hétfő óta naponta több edzést tart a magyar válogatott VB-kerete. Kedden kora este már játék is szerepelt a programban. Mivel Varga Dániel szemhéjából árpát operáltak ki, Kemény Dénes nem két, hanem három játékost kért kölcsön az Universiadéra készülő magyar főiskolai válogatottól az esti kétkapuzáshoz.

Varga Dániel bal szemét fehér gézköteg takarta el, s Dani elegáns úriemberként, egy székből nézte végig a délutáni kétkapuzást. Mint mondta: társai vették észre, hogy valami van a szemén, s az orvosi vizsgálat után úgy döntött, jobb, ha mielőbb megszabadul a kellemetlen "jövevénytől". A kiesés nem vészes, másfél napig kell kihagynia a vízes edzéseket.

18 helyett így 17 játékos állt Kemény Dénes rendelkezésére, ezért a tervezett két "vendég" helyett hármat "igazolt le" erre a délutánra a szintén a Margitszigeten készülő magyar Universiade-válogatottól: Baksa László, Tóth Márton és Decker Ádám is az első kerettel gyakorolhatott.

A játék meccsszerűen folyt, két rendes bíróval, "hagyományos" szabályokkal, eltekintve attól, hogy egy-egy sikeres befejezés után ismételhetett a támadó csapat, méghozzá nem is egyszer, hanem háromszor. (Megítélt büntetők esetén dobás helyett három emberelőny "járt".)

Mindkét oldalon egy kapus és két mezőnyjátékos várt a cserére, amivel viszonylag ritkán élt a kapitány. Láttunk sok megúszást, ejtési kísérletet, bedobott és kivédekezett emberelőnyt. Amennyire meg tudtuk ítélni, elsősorban Varga Dénes, Hosnyánszky, a két balkezes, Kiss Gergely és Madaras, valamint Tóth Márton volt elemében.

A barátságos mérkőzés krónikájához tartozik - és egyben a meccs küzdelem-jellegét bizonyítja - hogy egy alkalommal azért állt a játék, mert Kis Gáborról valahogy leszakadt a fürdőnadrág.

Kemény Dénest a meccs után arra kértük, vonja meg a nap mérlegét:

- Ma már kicsit húzósabb volt az úszás és az edzés szárazföldi része is. Viszonylag elfogadható tempót tudtunk produkálni. Délelőtt tovább gyakoroltunk, például lövésmozdulatokat, az esti kétkapu pedig érdekes volt. A fiatalokon kevésbé látszik, hogy négy edzés után fáradtak lennének, de azt kell mondjam, hogy ebben az egyórás kétkapuban senki nem játszott rosszul, voltak, akiknek a közepesnél még jobban is ment. Ahhoz képest, hogy pihenő után ez a negyedik edzés volt két nap alatt, s erős is volt, hosszú is, fárasztó is - elfogadható teljesítményt nyújtott mindenki. Szerintem a harmadik hétre, amikor Gyöngyösre megyünk a főiskolai válogatottal játszani, aztán Bukarestbe, már úgy ahogy utol fogjuk érni magunkat.

A mai nap történetéhez tartozik, hogy három játékost kértem kölcsön az esti edzéshez, részint hogy tudjunk cserélni, meg kíváncsi is voltam egyik-másik játékosra, aki nem kerettag. Decker Ádámot, Tóth Marcit és a Baksa Lacit kértem el. Átmeneti sérültünk van, egy apró szemelváltozást kellett kivenni Varga Dani kötőhártyájából, két edzést kell ezért kihagyjon, csütörtöktől teljes értékű harcos. Egyébként délelőtt nagyon jót nyújtott az edzésen, tulajdonképpen ezért nem is nagyon zavar, hogy most két edzést ki kell hagynia.

VLV-FOTÓK:

Kétkapuzik a VB-keret



VLV-VIDEÓK:

Kétkapu - 1.



Kétkapu - 2.



Kétkapu - 3.



Kétkapu - 4.

Kétkapu - 5.



Kétkapu - 6.



Kétkapu - 7.

2 régi hozzászólás

BT hozzászólása
BT22620
2009.06.11. 11:22

Egy ilyen edzésre bárki kimehet? Úgy értem, hogy én, mint egyszerű vízilabdarajongó is simán kiülhetek nézni őket egy-két óráig?

vivi hozzászólása
vivi22618
2009.06.10. 19:42

Nem tudja vki megmondani, hogy mennyi lesz Unicum- kupára a jegy?