FACEBOOK

"Majdnem újoncok" a behívóról

"Majdnem újoncok" a behívóról
hozzászólás, 2009.06.03.

Azzal, hogy Kemény Dénes kijelölte a világbajnokságra készülő 18-as keretét, megtudhattuk, hogy kiknek van a legnagyobb esélye bekerülni a világ legjobb vízilabda-csapatába. A VLV Hegedüs Gábort, Mátyás Zoltánt, Török Bélát és Bundschuh Eriket kérdezte - mit szóltak a szövetségi kapitány meghívásához?

Egyes szerkesztőségek információjával ellentétben a magyar válogatott a közeljövőben nem avat újoncot. A felkészülést hétfőn megkezdő 18 játékos mindegyike játszott már hivatalos válogatott mérkőzést. Bunschuh Erik, Hegedüs Gábor és Török Béla idén január 17-én Brandenburgban, a németek elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be, Mátyás Zoltán pedig Egerben, a március 6-7-8-i Volvo Kupán. Török és Mátyás már gólt is lőtt magyar válogatottként.

HEGEDÜS GÁBOR a VLV-nek:

- Természetesen nagyon örültem a hírnek, nagy megtiszteltetés, hogy benne lehetek a keretben. Nagyon sokan gratuláltak, jól esett, hogy ennyien nyomon követik a sorsom alakulását és szurkolnak nekem.

Amikor az év elején az első edzésre meghívást kaptam, pontosan ez volt a célom, hogy nyárra kiharcoljam a keretbe kerülést. Persze a célok ilyenkor "bővülnek", most az a feladat, hogy minél jobban szerepeljek, kihozzam magamból a maximumot - aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

- Ha kívülről tudnád nézni, mit mondanál, milyen ez a keret?

- A visszavonulások miatt várható volt, hogy lesz némi fiatalítás. Egyelőre látatlanban mondom, de biztos vagyok benne, hogy egy nagyon sikeréhes társaság lesz ez.

MÁTYÁS ZOLTÁN a VLV-nek:

- Valahol a szívem mélyén reméltem, számítottam rá, nem is foglalkoztam egyelőre a nyári pihenés gondolatával, vártam a kerethirdetést, és természetesen nagyon örültem, amikor megjött a hír arról, hogy kerettag vagyok. Úgyhogy pihenésre ennek a hétnek a napjai maradtak, de már most is lejártam az uszodába, hogy ne leeresztve érkezzek a hétfői első edzésre.

- Van-e valamilyen stratégiád arra vonatkozóan, hogy bizonyítsd: nélküled nem utazhat a csapat Rómába?

- Külön stratégiát nem dolgoztam ki, de persze az ember végiggondolja, hogy mi kellene a csapatba kerüléshez. Úgy gondolom, ahogy telnek a napok, jönnek sorban a délelőtti és a délutáni edzések, úgy derül ki, hogy a kapitány mit vár, mi az amire jobban oda kell figyelni és természetesen eszerint igyekszem mindig a legjobban elvégezni a feladatokat az edzéseken és az edzőmeccseken.

TÖRÖK BÉLA a VLV-nek:

- Kicsit váratlanul ért a meghívó, de nagyon örülök neki. (Behívtak az Universiade-keretbe és azt hittem, ez azt jelenti, hogy a felnőttbe már nem fognak.) Megteszek mindent, próbálom bebizonyítani, hogy ennek az új csapatnak részese kell hogy legyek. Úgy állok hozzá a dologhoz, hogy csak nyerhetek és remélem, hogy sikerülni fog. Ami egyébként a keretet illeti: nagyon tetszik, szerintem bármi lehet belőle!

- Te vagy a legfiatalabb a most ismertetett keretben. Ez jár valami plusz teherrel? Nem pszichésre gondolok, hanem meglehetősen "fizikaira" például labdacipelés, ilyesmi.

- Nem ismerem a mostani rendszert, de ha cipelnem kell a labdákat, szívesen cipelem, ezen ne múljon!

BUNDSCUH ERIK a VLV-nek:

- Nagyon örülök, hogy válogatott lettem, sok gratulációt kaptam a családtól és a barátaimtól. Szeretnék a legjobban teljesíteni és ha lehet, akkor ott lenni a VB-n. Kiskoromban, amikor Szlovákiában elkezdtem vízilabdázni, nem gondoltam, hogy pár év múlva itt leszek a felnőtt válogatottban. Egy álom vált valóra azzal, hogy a világ legjobbjaival játszhatok egy csapatban.

Biztos, hogy nagyon kemény lesz a felkészülési időszak, mindent meg fogok tenni, és ha nem is sikerül a szűk keretbe bekerülnöm, akkor is sokat fogok tanulni.

3 régi hozzászólás

Zoli hozzászólása
Zoli22564
2009.06.05. 09:12

Az Universiade keretet mikor hirdetik? Ugye felteszitek, ha megtudjátok?

Szöszke hozzászólása
2009.06.05. 00:03

Eriket már sokan megszerettük. A többieknek pedig háromszoros hajrá!

vivi hozzászólása
vivi22547
2009.06.04. 15:28

Na, én szurkolok, hogy bekerüljenek,mert még az is motiválhatná a többieket, és nem mellesleg aki tehetséges előbb-utóbb bekerül.:) A lényeg, hogy minél ügyesebbek legyenek!!!