FACEBOOK

Véget ért a montenegrói bajnokság - ezüstérem Kiss Gergelynek és Steinmetz Ádámnak

Véget ért a montenegrói bajnokság - ezüstérem Kiss Gergelynek és Steinmetz Ádámnak
hozzászólás, 2009.05.19.

Testvériesen elosztoztak a sportági klubsikereken a montenegrói csapatok: a Herceg Novi a bajnokságot nyerte meg, a Budva a nemzeti kupát, a Kotor pedig egyelőre még semmit, de bejutott az Euroliga Final Fourba, a földrész vízilabda-elitjének csapatai közé. A nemzeti Szuperliga utolsó fordulóban a Herceg Novi a Budva ellen biztosította be a trófea megnyerését.

Jadran Herceg Novi-Budva 8:6 (3:0, 1:1, 2:0, 2:5)
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics, Sekulics, Graham, Elez, Vukcsevics, Radovics, Jelaca 2, Gojkovics 1, Ivovics 3, Pejakovics, Premus, Smith 2, Percsinics, Vrbica.
Budva: Sefik, Trajkovics 1, Csirics, Danilovics 3, Gak 1, Ticsics, Barba, Uskokovics, Aojagi, Gór-Nagy, Doncsics, Franicsevics, Todorovics, Mijanovics.


Ünnepelni jöttek össze a derék herceg noviak, hiszen az utolsó helyezett, a bajnokság végére már teljesen leeresztett Budva ellen a legkisebb különbségű győzelem a bajnoki címet jelentette. Ennek ellenére nem volt telt ház a lelátón és olyan forró hangulat sem, mint ami a Primorac elleni mérkőzéseket jellemzi.

Balszerencsésen indult a vendégek számára a találkozó, a Herceg Novi egymás után értékesítette lehetőségeit, míg a Budvának semmi sem sikerült. Sefik hiába védte ki Ivovics ötméteresét a második negyed elején, ekkor már 3:0 állt az eredményjelzőn, s a bravúr nem adott szárnyakat Csiricséknek. A Budva három negyed alatt egyetlen gólt lőtt, így joggal nevezhetjük gyökeres fordulatnak, hogy a negyedik negyed elején 6:1-ről szinte pillanatok alatt 6:4-re jött fel. Már-már felcsillant a remény, aminek azonban két gyors hazai gól véget vetett. (Gór-Nagy Miklós nem lőtt gólt a meccsen.)

GÓR-NAGY MIKLÓS a VLV-nek:

- A Herceg Novi a bajnokság ünneplésére készült, s igazából nem sok esélyünk volt ebben megzavarni őket és a Kotornak kikaparni a bajnoki címet. A rájátszás mérkőzései kicsit edzőmeccs-jellegűek voltak a számunkra, ezért örülök, hogy vége, mert sokkal jobb úgy vízilabdázni, hogy van tét. Megjártuk a menyországot a kupagyőzelemmel és a poklot is a bizonytalansággal és a rájátszás meccseivel, de összességében ezek kiegyenlítették egymást. 


Cattaro-Primorac Kotor 6:10 (1:1, 0:1, 1:4, 4:4) Kotor, v.: Rajovics és Obradovics
Cattaro: Pjetlovics, Nastran, Tomasevics, Popovics, Kordics, Bjelobrkovics, Vukcsevics, Dogas 3, Lobov, Zanetics 1, Kunac 1, Filipovics 1, Jelics, Misics.
Primorac: Radics, Dr. Brguljan 1, Crepulja 1, Petrovics, Da. Brguljan, Paunovics, Kiss G. 1, Paskovics 4, Csucskovics, Milosevics 1, Steimetz Á. 1, Draskovics, Milics 1, U.Brguljan.
Gól - emberelőnyben: 0/6, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -

A Kotornak egy feladata volt: négy góllal kellett győznie, hogy a maga részéről megteremtse az esélyt a bajnoki cím megszerzésére. A Budva esetleges pontszerzésével így befuthatott volna az első helyre. Igazán ebben már a Primorac játékosai sem bíztak, így sok hibával játszva épphogy hozni tudták a kötelező négygólos győzelmet. Kiss Gergő és Steinmetz Ádám egyaránt egyszer volt eredményes.

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Ahogy korábban is mondtam, egyáltalán nem készültünk a Cattaro ellen, a pénteki Final Four-ellenfélre, a Mladostra gyakoroltunk hét közben. Annyi feladatunk volt, hogy legalább négy góllal nyerjünk, a matematikai esély miatt. A meccs nagyon lassan folydogált, fáradt volt a csapat. Eltiltása miatt nem játszhatott a másik centerünk, csak az Ádám. A félidő 2:1 volt, mindent kihagytunk, amit csak lehet. Több játékos a cserepadról úgy gondolta, hogy most, ezen a meccsen bizonyít, többet vállaltak magukra, mint kellett volna. Aztán elhúztunk, végül magabiztosan nyertünk, de ez egy ilyen "semmilyen mérkőzés" volt megint így, hogy nem volt tétje. Próbáltuk tovább javítani a játékunkat, hellyel-közzel sikerült, hellyel-közzel nem.

Kicsit furcsa véget ért a bajnokság a kemény Adria Liga után azzal, hogy két pont előnnyel indult a Jadran Herceg Novi velünk szemben, s meg is tartotta ezt a két pontot. Ahogy írtam is a honlapomon, szerintem gyakorlatuilag annyi volt a két csapat közötti különbség, hogy ők a Dubrovnikot meg tudták verni egyszer, mi meg nem. Mindenki ugyanazokat az eredményeket hozta a hazai és az idegenbeli meccseken, a Dubrovnikot leszámítva.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Végül is a bajnokságot a második helyen zártuk, azt kétpontos előnyt, amit a Jadran a Jadran Ligából hozni tudott, meg tudta őrizni. Bíztunk abban, hogy Mikiék az utolsó fordulóban meglepetést okoznak, hiszen ha csak döntetlent játszanak Herceg Noviban, akkor mi vagyunk a bajnokok. Természetesen az ezüstérem is szép, de mi most sokkal inkább a Final Fourra koncentrálunk, gyakorlatilag mióta bejutottunk a négyes döntőbe, minden nap a Mladost elleni meccs lebeg a szemünk előtt.

A montenegrói Szuperliga végeredménye:

1. Jadran Herceg Novi
2. Primorac Kotor
3. Cattaro
4. Budvanska Rivijera Budva

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2009.05.21. 15:50

"Megjártuk a menyországot a kupagyőzelemmel és a poklot is a bizonytalansággal és a rájátszás meccseivel, de összességében ezek kiegyenlítették egymást." Gratulálok Ádiéknak és várom haza Gór-Nagy Mikit. Csak legyen csapat, amelyik képes leigazolni!