FACEBOOK

Sapic: Már nincs motiváció

Sapic: Már nincs motiváció
hozzászólás, 2009.05.12.

Aleksandar Sapic éveken át jó sok borsot tört az orrunk alá. A bivalyerős játékos, a világ legjobban fizetett vízilabdázója a pekingi olimpia óta nem nagyon tért magához. Előbb a válogatottságról mondott le, klubcsapata ezután elvesztette az európai Szuper Kupát, s nem jutott be az Euroliga negyeddöntőjébe. A játékos kedden Belgrádban, nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be és indokolta meg visszavonulását.

"Ezzel a sajtókonferenciával lezárom a történetet. nem szeretném, ha játékoskarrierem azzal érne véget, hogy már csak a múlt jut eszébe rólam az embereknek" - ezekkel a szavakkal jelentette be visszavonulását a világ egyik legjobb játékosa, Aleksandar Sapic Belgrádban, kedden.

A szerb internetes sajtóból szerzett információink szerint Sapic minden motivációját elvesztette azzal, hogy már nem válogatott, számára a szerb színekben elért sikerek jelentették az éltető erőt.

A sajtótájékoztatón Sapic felelevenítette pályafutásának fő állomásait. Megköszönte korábbi edzőinek munkáját, mint fogalmazott, annak idején nem is értette, hogy fiatalon miként kapott korlátlan, feltétel nélküli támogatást mestereitől, Ratku Pejovicstól és Vlaho Orlicstól. "Ők adták meg nekem az első lehetőséget még 15-16 éves koromban a Crvena Zvezda Belgrádban."

A jövőjét firtató kérdésekre azt mondta: "Először is pihenni fogok, majd vállalkozóként szeretném kipróbálni magam." A politikával nem kíván foglalkozni, noha több ilyen természetű kérdést kapott a szerb újságíróktól.

A szerb sajtó Sapic legnagyobb sikerei között a 2001-es budapesti Eb-aranyérmet, valamint a Becsejjel szerzett Euroliga-győzelmet említi. Nem titkolják a legnagyobb kudarcokat sem: az 1996-os atlantai olimpia nyolcadik helye szerepel a sor élén és természetesen nem mulasztják el megemlíteni a szerb kollégák, hogy Sapic pályafutása is úgy ér véget, hogy az olimpiai aranyérem hiányozni fog a gyűjteményéből...

Emlékezetes, hogy a pekingi olimpián súlyos összetűzésbe került a szerb csapat kapusával, Sefikkel, egy szállodai szobában "lerendezték" egymással a dolgot, aminek következtében mindketten nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel utaztak haza. (A történet részletei máig tisztázatlanok, de a zuhanyhíradó szerint a párbajból Sefik került ki győztesen.)

Klubpályafutását Sapic a két belgrádi csapat mellett az olasz Camogliban és Savonában töltötte el, majd a sportág nagy szenzációjaként 300 ezer dolláros éves fizetésért szerződött az orosz Sturm Csehov csapatához, amely immár az utolsó klubja.

Aleksandar Sapic néhány hét múlva lesz 31 éves, otthon a vitrinjében 21 különböző díj emlékezteti majd sikeres sportpályafutására (olimpiákon egy ezüst és két bronz, VB-ken egy arany, két ezüst és egy bronz a mérlege, EB-t háromszor nyert, kétszer ezüstérmet vehetett át, számtalanszor lett gólkirály). Személyében a magyarok nemes ellenfelétől búcsúzik az uszodák világa.


TZS-fotó

8 régi hozzászólás

subidubinemértem hozzászólása
2009.05.13. 13:15

ja, az nem volt semmi, bennem is megragadt. anyám, milyen indulatok voltak (amúgy persze tök igazuk volt :))) sztem a szerbek pont azért nem lettek soha olimpiai bajnokok, mert ott senki nem merte meglépni sapiccsal azt, amit Kemény Dénes meglépett Benedek Tibivel, hogy ne mindent ő lőjön, mert kicsit nehezebb védekezni, ha nem csak egy emberre kell figyelni. Ezért nagyobb sportember az én szememben pl Benedek Tibi. Ami ettől függetlenül semmit nem von le a "nagy szerb csapat" értékéből, de nekem pl Ikodinovics jobban hiányzik, és Vuja is nagyon fog. Sapicsot pont az önzése miatt nem igazán szerettem. De persze nagy játékos (volt).

szamóca hozzászólása
2009.05.13. 10:08

fura, hogy nem motivált. pár hete egy délelőtt a Vasas játszott a Csehovval edzőmeccset. Sapic lefogyva, szálkásan, bedurrant izomzattal virított. ebből arra gondoltam nem véletlenül dolgozhatott ennyit magán, de mégis. kár érte, de picit sem sajnálom, hogy nem nyert olimpiát :)

szerk hozzászólása
szerk21758
2009.05.12. 21:52

TZS képe ugyanerről jobb, be is rakom a cikkbe :-)

Alberto hozzászólása
Alberto21757
2009.05.12. 21:29

2006. június 18. - Magyarország-Szerbia és Montenegró, Világkupa döntő, Budapest Amikor kipattant a medencéből és elindult a zsűriasztal felé. No azt sose felejtem el. :-) http://letoltes.forumcsoport.hu/178/sapic4.sf.jpg/sapic4.sf.jpg

Kata hozzászólása
Kata21754
2009.05.12. 20:58

Brasil82! Igazad van, ha nem lett volna az a szerb csapat, Sapic vezetésével, akkor nem lennének olyan fényesek azok az olimpiai érmek. Így még jobban felértékelődik a magyar válogatott olimpiai szereplése!

brasil82 hozzászólása
2009.05.12. 19:58

Bár tényleg nagyon sokszor szidtuk, szapultuk őt is és a kortársait is, de figyeljétek meg: évek, évtizedek múlva nemcsak a mi csillagainkra fogunk nosztalgikusan visszagondolni, hanem erre a Sapic, Vujasinovic, Savic, Ikodinovic, Ciric, Sefik, Trbojevic fémjelezte zsenik gyülekezetére is! Ezért is vagyok olyan mérhetetlenül büszke, hogy 3-ból kétszer miattunk maradtak le az olimpiai aranyról!

Én hozzászólása
Én21751
2009.05.12. 19:53

Fog hiányozni bizony... mekkora meccseket játszott a Szerb és a Magyar csapat az elmúlt években... Sapic ikon volt, és igaza van,hogy visszavonul a csúcson hagyja ott a vízilabdát...

Kata hozzászólása
Kata21750
2009.05.12. 19:43

Sapic igaz, hogy sok borsot tört az ellenfél játékosok orra alá, nem mindig örülhettünk,ha ő is a medencében volt, amikor a magyarok játszottak, mégis hiányozni fog a játéka.