FACEBOOK

Pro Recco-Posillipo a Scudettóért - Még mindig lehet montenegrói bajnok a Kotor két magyarja

Pro Recco-Posillipo a Scudettóért - Még mindig lehet montenegrói bajnok a Kotor két magyarja
hozzászólás, 2009.05.11.

Olaszországban eldőlt, hogy Pro Recco-Posillipo páros mérkőzés lesz a bajnoki címért, a Scudettóért. Montenegró bajnoka valószínűleg a Herceg Novi lesz, de ehhez az utolsó fordulóban le kell győznie Gór-Nagy Miklósék csapatát, a Budvát. Ha botlik, Kiss Gergőék lehetnek aranyérmesek.

Harmadik, mindent eldöntő meccset játszott az olasz bajnokság elődöntőjében a Posillipo és a Savona. Miután korábban Nápolyban a Savona, Savonában pedig a Posillipo győzött. A Pro Recco játékosai páholyból figyelhették az eseményeket, mivel a Brescia elleni két sima meccsen biztosították helyüket a döntőben.

A bajnoki címért folyó csata három nyert meccsig tart, s az Olaszországban sokat számító pályaelőny a Pro Reccóé, miután Kásásék veretlenül nyerték az alapszakaszt.

Olasz bajnokság, elődöntők:

Posillipo-Savona 14:15 (3:4, 4:2, 1:5, 6:4)

Savona-Posillipo 7:9 (2:1, 1:3, 2:3, 2:2)

Posillipo-Savona 12:9 (5:2, 3:2, 1:3, 3:1)

Pro Recco-Brescia 12:7 (2:2, 2:3, 3:2, 5:0)

Brescia-Pro Recco 12:14  (2:1, 2:3, 2:3, 5:4 - hosszabbítás: 0:2, 1:1)

A bajnokság döntőjében:

Pro Recco-Posillipo


Befejezéséhez közeledik a montenegrói bajnokság, a Szuperliga.

Az immár sokadik Primorac-Herceg Novi párharcot ismét a kotoriak nyerték, így a bajnokság sorsa az utolsó fordulóban dől el. A Herceg Novinak le kell győznie otthon a Budvát, különben bajba kerül. Ha csak döntetlen a meccs és a Primorac hat gól különbséggel veri a Cattarót, akkor Kiss Gergely és Steinmetz Ádám montenegrói bajnoki címet szerez a Kotor színeiben.

Montenegrói bajnokság 5. forduló

Primorac Kotor-Jadran Herceg Novi 7:5 (2:0, 1:1, 2:2, 2:2)

Kotor, v.: Vlasics, Brala
Primorac Kotor: Radics, Drasko Brguljan 1, Crepulja, Petrovics, Darko Brguljan 1, Zatovics, Kiss 1, Paskovics, Csucskovics, Milosevics 1, Steinmetz, Setka 2, Milics 1, Draskovics.
Jadran Herceg Novi: Scepanovics, Sekulics, Grejem, Elez 1, Vukcsevics, Radovics, Jelacsa, Gojkovics 3, Ivovics, Pejakovics 1, Premus, Smith, Percsinics, Vrbica.
Gól - emberelőnyből:  1/5 ill. 1/5

Gól - ötméteresből: - ill. 1/1

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Kicsit "nehézkes" volt a mérkőzés abból a szempontból, hogy mi már a Mladost elleni Euroliga Final Four-elődöntőre készültünk, kicsit abban a tudatban, hogy a Herceg Novi valószínűleg már nem engedi ki a kezéből a bajnoki aranyat akkor sem, ha mi most nyerünk, hiszen ki kellene kapnia otthon a Budvától az utolsó fordulóban, ami elég nagy meglepetés lenne. Úgyhogy mi fizikailag keményebb edzéseket végeztünk a héten, ők meg szerintem éppen ellenkezőleg, hiszen szezon vége van, s tudják, hogy elég nekik a Budva ellen nyerni. Mindenesetre nem éreztem nagyon edzettnek őket, mi viszont kicsit túledzettek voltunk. Talán ez az oka, hogy a szokottnál kevesebb gól esett a meccsen, elég sok volt a kapufa, a pontatlan lövés. Nagyon jól védekeztünk, ezen a téren megvalósítottuk, amit szerettünk volna. Amikor kezdték ezt kiismerni, akkor változtattunk, s ezzel sikerült megfognunk őket, úgyhogy végig vezetve, magabiztosan nyertünk.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Meglepően kevesen jöttek ki erre a rangadóra, mint utóbb kiderült, azért, mert szurkolóink úgy gondolták, hogy „elengedjük” ezt a meccset. Az igaz, hogy különösebben nem készültünk, egész héten nagyon keményen alapoztuk, különösen azoknak a játékosoknak volt nehéz, akik a válogatottból jöttek vissza, ők jóformán labdát se fogtak, csak erőnléti edzést végeztek, de hát az egész csapatról általában el lehet mondani, hogy elég fáradtak voltunk. Ráadásul a várható eredménytől függetlenül azt a taktikát gyakoroltuk, amit majd a Mladost ellen fogunk játszani. Szerencsére jól sült el, mert végig vezetve meg tudtuk őket verni. Elsősorban nagyon jól védekeztünk. Fontos győzelem volt a Mladostra való felkészülés szempontjából és hát továbbra is versenyben vagyunk a bajnoki címért.

Budva-Cattaro 3:4 (1:1, 0:0, 1:1, 1:2)
Budva, v.: Matijasevics, Avramovics
Budva: Sefik, Trajkovics, Csirics, Danilovics 1, Gak 1, Ticsics 1, Barba, Aoyagi, Gór-Nagy, Doncsics, Todorovics, Mijanovics
Cattaro: Pjetkovics, Nastran, Tomasevics 1, Popovics, Kordics, Restovics, Vukcsevics 1, Djogas, Lobov, Zanetics, Kunac, Filipovics 2, Jelics, Misics.
Gól - emberelőnyből:
1/8 ill. 0/2


GÓR-NAGY MIKLÓS a VLV-nek:

- Sajnos már hetekkel ezelőtt fel lett írva a táblára a Vakáció, így nem meglepő, hogy a jóval motiváltabb Cattaro legyőzött minket. Ráadásul az sem segített, hogy egyelőre elég nagy a bizonytalanság a jövőt illetően. Még egy hét van a bajnokságból, ha nyerünk a Herceg Novi ellen, akkor bajnok lehet a Primorac. Az én motivációm megvan, hogy legyen bajnok a Gergővel és Ádámmal felálló Kotor. Igyekszem meggyőzni majd a többieket is...

Bajnokság állása az utolsó forduló előtt:

1. Herceg Novi 18,
2. Promorac Kotor 16,
3. Cattaro 7,
4. Budva 2 pont

Az utolsó forduló mérkőzései (május 16.):

20:00 Pirmorac Kotor-Cattaro
20:00 Herceg Novi-Budva

2 régi hozzászólás

Heydy hozzászólása
Heydy21738
2009.05.11. 19:14

Ez nagyon vicces. xD

Alberto hozzászólása
Alberto21735
2009.05.11. 18:00

a Jadran Herceg Novi honlapja érdekes hangokat ad ki.... :) http://www.pvk-jadran.com/home.html :-)