FACEBOOK

A Pro Recco hozta az első elődöntőt - Primorac-győzelem Budván

A Pro Recco hozta az első elődöntőt - Primorac-győzelem Budván
hozzászólás, 2009.05.04.

A vártnál talán kissé nehezebben, de a Pro Recco megnyerte első bajnoki elődöntőjét a Brescia ellen. Félidőben és a harmadik negyed vége felé még a vendégek vezettek, aztán Norbiék csináltak egy 5:0-as utolsó játékrészt és ezzel helyre tették a dolgokat. Madaras és Märcz kétszer, Kásás egyszer volt eredményes. Szerdán este döntőbe juthat a Recco, ha Bresciában is nyer. A Primorac Kotor a montenegrói szuperliga immár tét nélküli meccsén öt góllal győzött Budván, Kiss Gergely négy, Steinmetz Ádám két gólt lőtt.

Olasz bajnokság, elődöntő, első mérkőzés:

Pro Recco-Brescia 12:7 (2:2, 2:3, 3:2, 5:0)
Sori, v.: Filippo Gomez és Attilio Paoletti
Pro Recco: Tempesti, Figari, Madaras 2, Mangiante2, Kásás 1, Felugo 2, Di Costanzo1, Angelini, Giorgetti , Calcaterra  A. 2, Presciutti, Märcz 2, Bencivenga. Edző: Pino Porzio
Brescia: Ferrari, Guidaldi, Magalotti, Fresia 2, Molina 2, Calceterra R. 1, Scebba, Foresti, Binchi, Gitto, Perez 1, Rath 1, Cenci. Edző: Sandro Bovo
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 2/9
Kipontozódotti: Giorgetti cserével, végleg a második negyedben brutalitásért, Magalotti és Gitto az utolsó negyedben

MäRCZ TAMÁS a VLV-nek:

- Sejtettük, hogy nehéz meccs vár ránk, annak ellenére is, hogy idén győztünk már háromszor a Brescia ellen. Ellenfelünk azt hiszem abban is reménykedett, hogy esetleg nem veszük őket komolyan. Jól kezdtünk, de sikerült kiegyenliteniük, sőt a Giorgetti végleges kiállítátásakor megítélt ötméteressel vezettek is. Szerencsére nem tudtak elhúzni abban a négy percben, amikor előnyben játszottak, tartottuk az eredményt, két gólt is lőttük akkor. A negyedik negyedben dőlt végül el minden. Jól védekeztünk és folyamatosan lefordultuk az egyébként jól játszó ellenfelünket.

MADARAS NORBERT a VLV-nek:

- Fura meccs volt, az utolsó negyed előtt még döntetlen volt, de aztán nagyon elfáradtak a végére. A második negyedben volt egy cserés négyperces kiállítás tőlünk, és ez nyílttá tette az egészet. Az ötméterest belőtték, akkor lett x, utána viszont nagyon nehéz volt a négyperces hátrány. A játékvezetők meg ráadásul elkezdtek össze-vissza kompenzálni. A vége jó lett és ez a lényeg.

A másik elődöntőben:

Posillipo-Savona 14:15 (3:4, 4:2, 1:5, 6:4)

Az 5-8. helyért:

Sori-Florentia 12:10 (3:4, 3:1, 3:2, 3:3)

Nervi-Lazio 13:9 (2:2, 3:2, 4:4, 4:1) (Fodor Rajmund három gólt lőtt)

Montenegrói Szuperliga, 4. forduló:

Budva - Primorac Kotor 12:17 (3:3, 4:6, 3:3, 2:5)
Budva, v.: Stampalija, Franulovics
Budva: Sefik, Trajkovics 5, Csirics, Danilovics 1, Gak, Doncsics 1, Barba 1, Uskokovics 1, Aoyagi 2, Gór-Nagy, Vukics, Franicsevics 1, Mijanovics, Todorovics. Edző: Djuho
Primorac Kotor: Radics, Drasko Brguljan 1, Crepulja, Petrovics 1, Darko Brguljan 2, Zatovics 1, Kiss 4, Csucskovics, Pavlovics, Milosevics 2, Steinmetz 2, Draskovics, Milics 4, U. Brguljan. Edző: Perovics
Gól - emberelőnyből: 4/13 ill. 6/14
Gól - büntetőből: 1/2 ill. 2/2

GÓR-NAGY MIKLÓS a VLV-nek:

- Sajnos a héten egy új szót kellett megtanulnom szerbül. Azt hogy hasmenés... Sajnos a fél csapatot megtalálta – köztük engem is – valami lázzal és hasmenéssel járó vírus és emiatt nem tudtunk úgy edzeni, ahogy igazából jó lett volna. Ennek is köszönhetően a meccs végére felőrölt minket a Primorac és végül teljesen megérdemelten megszerezte a győzelmet. Szerencsére most már mindenki jobban van, így teljes erőnkkel azon leszünk, hogy megszerezzük a harmadik helyet és ezzel szépen zárjuk le az évet.

KISS GERGELY a VLV-nek:

- A tét az volt, hogy életben tartsuk a reményt a papíron már elúszott bajnoki aranyéremre. Annyiban igazunk is volt, hogy a Cattarónak majdnem sikerült a meglepetés, csak egy góllal kaptak ki a Herceg Novitól. Ott egy döntetlen már helyzetbe hozott volna minket, mert abban az esetben ha három góllal legyőznénk a Herceg Novit otthon, mi lehettünk volna a bajnokok. (A Budva nem valószínű, hogy Herceg Noviban nyerni fog.) Sportemberként győzni mentünk Budvára és ez sikerült, bár az eredményből látszik, hogy elégé összevissza meccs volt - kevés néző előtt. Elég sok akciógólt kaptunk, de végül öt góllal nyertünk. Mi magyarok megtettünk mindent, harcoltunk, meglőttük a góljainkat.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Nyertünk és ezzel megmaradt a matematikai esélyünk a bajnoki címre. Gólgazdag találkozó volt, amit sok magyar is láthatott, mert aznap összefutottam egy nagykanizsai turistacsoporttal a kotori óvárosban és meginvitáltam őket a mérkőzésre. Nagyon élvezték, ami annak is köszönhető, hogy hál' Istennek Gergő is és én is jól játszottunk, a csapat is nyert. A védekezés viszont szörnyű volt. Sajnos az volt a benyomásom mérkőzés közben, hogy sem az ellenfelet, sem pedig nálunk néhány játékost nem hozott nagyon lázba ez a meccs. Ennek köszönhető a sok kapott gól, amin muszáj lesz javítani. De a lényeg az, hogy a támadójátékunk jó volt, a három pontot megszereztük, a jövő héten pedig egy nagyon kemény alapozással folytatjuk. Valószínűnek tűnik, hogy a montenegrói bajnokságból még hátralévő két meccset beáldozzuk annak érdekében, hogy a Final Fourra legyünk csúcsformában.

A másik mérkőzésen:

Cattaro-Jadran Herceg Novi 5:6 (2:1, 1:3, 1:1, 1:0)

A Szuperliga állása:

1. Jadran Herceg Novi 18 pont
2. Primorac Kotor 13 pont
3. Cattaro 4 pont
4. Budva 2 pont

Következő forduló (május 9.) mérkőzései:

Budva-Cattaro
Primorac Kotor-Jadran Herceg Novi