FACEBOOK

A Herceg Novi a montenegrói bajnokság küszöbén

A Herceg Novi a montenegrói bajnokság küszöbén
hozzászólás, 2009.04.28.

Gyakorlatilag már montenegrói bajnoknak tekinthető a Herceg Novi, miután kedden este Budvából is győztesen tért haza. A Primorac Kotor a város "kisebbik" csapatát, a Cattarót verte magabiztosan úgy, hogy Kiss Gergely és Milics pihenőt kapott. Steinmetz Ádám egy gólt lőtt. (Megmutatjuk.)

Budva-Jadran Herceg Novi 8:12 (1:3, 1:5, 3:3, 3:1) Góllövők: Ticsics 2, Trajkovics, Doncsics, Danilovics, Gak, Vukics, Mijanovics, ill. Ivovics 3, Graham, Radovics 2-2, Elez, Jeleca, Gojkovics, Premus, Shmith 

Hiába védett jól az első negyedben a kapuslegenda, Sefik, a vendégek egy kis szerencséssel 3:1-es vezetésre tettek szert. A második játékrészben a Budva hibát hibára halmozott, s a csodakapus is kapott néhány távoli gólt - gyakorlatilag minden bement, amit a Herceg Novi játékosai rálőttek. Az 5:1-re elvesztett negyed után már csak formáság volt a második félidő lejátszása. Nem sokkal a lefújás előtt Gór-Nagy Miklós szép centerpasszt adott, ebből született a meccs utolsó gólja.

GÓR-NAGY MIKLÓS a VLV-nek:

Nagyon lélektelenül játszottunk. A kupagyőzelemmel már korábban kvalifikáltuk magunkat az Euroligába, ráadásul a második selejtezőkörbe, így még ez a cél sem motiválta a csapatot.

Gór-Nagy-gólpassz (Budva-Herceg Novi, 2009.4.28.)

 


Kotor-Cattaro 7:2 (3:0, 1:0, 1:0, 2:2) Góllövők: Drasko Brguljan, Paskovics 2-2, Steinmetz Á., Draskovics, Darko Brguljan ill. Kunacs, Misics

A Kotor szép kényelmesen játszva is folyamatosan növelte előnyét, s miután ellenfele három negyeden át képtelen volt gólt lőni, nem sok izgalom történt a meccsen. Megemlítjük, hogy a hazai közönség az utolsó szünetben fennhangon éltette Kiss Gergelyt, aki a lelátón foglalt helyet, mert pihenőt kapott erre a napra.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

Igazából a három pont volt a fontos. Kicsit furcsán sikerült a felkészülés a mérkőzésre, mert a szerdai Final Fourba jutás után két napig nem edzettünk és a csapat nagy része a föld fölött járt örömében... Vagyis nem igazán tudtunk készülni erre a meccsre. A Cattaróról tudtuk, hogy van egy nagyon jó kezdőcsapatuk, a Budvát is megverték hazai pályán és jóformán december óta, a kupából való kiesés óta a rájátszásra készültek, ők nem vettek részt a Jadran Ligában. Tudtuk jól, hogy ha az elején odafigyelünk, akkor nem lehet gond. A kapusunk nagyon jól védett és mindennek köszönhetően gyakorlatilag bedaráltuk őket, sanszuk sem volt. A támadójátékunk akadozott, de hát Geri és Milics, a csapat két "nagy öregje" szabadságot kapott, szerencsére nem is volt rájuk szükség. A Herceg Novinak a mai Budvai győzelemmel jelentősen megnőtt az esélye a bajnoki cím megszerzésére, hiszen már csak egy hazai meccsük van a Budva ellen, idegenben pedig a Cattarót kell legyőzniük.

Steinmetz Ádám gólja (Primorac Kotor-Cattaro, 2009.4.27.)

 

A montenegrói Szuperliga állása:

1. Herceg Novi 15,
2. Kotor 10,
3. Cattaro 4,
4. Budva 2 pont

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2009.04.29. 11:35

"A kupagyőzelemmel már korábban kvalifikáltuk magunkat az Euroligába, ráadásul a második selejtezőkörbe..." Ez nemzeti szabály vagy egységes európai?