FACEBOOK

Kiszelly Gábor nyílt levele Kiss Gergelyhez

Kiszelly Gábor nyílt levele Kiss Gergelyhez
hozzászólás, 2009.04.25.

Kiszelly Gábor nemzetközi játékvezető, az MVLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke nyílt levelet juttatott el a VLV szerkesztőségéhez Kiss Gergelynek, a Primorac Kotor játékosának videónyilatkozatára reagálva. A nyílt levelet az alábbiakban közöljük.

Kedves Gergő!

Régebbi barátságunk tükrében sajnálattal láttam videós nyilatkozatodat a vlv.hu honlapon a Herceg Novi – Kotor Euroliga negyeddöntővel kapcsolatban.

Te, mint háromszoros olimpiai bajnok sportoló a véleményedet sokkal megfontoltabban, átgondolva kéne megfogalmazni, tekintettel arra, hogy rengeteg gyermek és szurkoló példaképe vagy.

Nyilatkozatod több helyen is nagyfokú pontatlanságot, tájékozatlanságot és lenézést tartalmaz.

1.)   Sok kiállítás számodra azt jelenti, hogy a „játékvezetők szokásosan kivonták magukat a felelősség alól”. Máskor – korábban – az volt a probléma, ha valamelyik játékvezető nem vállalt fel valamit és esetleg eldurvult a mérkőzés.

http://archiv.vlv.hu/article/2713/ és http://archiv.vlv.hu/article/2723/ 

A mérkőzés összképéhez szerintem ez a szám elég alacsony, tekintettel arra, hogy minden támadásban ki lehetett volna még állítani 2-3 játékost.
Egyébként hány kiállítás „tesz jót a játéknak”?
Korábban – általad is - többször hangoztatott nézet volt, hogy a szláv vízilabda mennyire fizikális. Most, hogy ennek Te is a részese vagy már nem érted az egészet?
A szabályokat gondolom ismered, ezért annak betartása szerintem sokat csökkentett volna a kiállítások nagyságrendjén és nem ment volna „tönkre” a mérkőzésetek. 

2.)   A nemzetközi vezetőkkel kapcsolatos álláspontod szerintem elég leegyszerűsített, sarkított, és úgy tűnik, hogy nem vagy tisztában úgy általában a sportágak felépítésével, működésével.
Az idősebb emberek már nem alkalmasak feladatuk ellátására? Ezt csak vízilabdában gondolod így, vagy az élet minden területén? Ez szerinted korfüggő? Mi a korhatár? 

3.)   Az utazgatással kapcsolatban Te nem utazol sehova? Vagy az utazgatás csak akkor elfogadható, ha jó sok pénzt is kapsz érte? Az már luxus, hogy valaki 8-10 óra munka után utazik 8 órát, másnap levezet egy mérkőzést és hajnalban már indul is haza, hogy el tudja végezni a munkáját, amely a megélhetést biztosítja számára, tekintettel arra, hogy a mérkőzéskért külön díjazást az európai kupákban nem fizetnek.

Bizonyára Te is tudod ez a sportág egy teljesen amatőr sportág, amelyből itthon a válogatott bő keretén kívül néhány edző és vezető él meg életszerűen. Ahhoz, hogy a magyar vízilabda 9 olimpiai aranyéremmel büszkélkedjen – hasonlóan az olimpiai mozgalomhoz - szükség van és volt rengeteg vízilabdát szerető edző, sportvezető és versenybíró áldozatos és önkéntes munkájára, akik rengeteg, - akár minden - szabadidejüket feláldozzák, hogy a szeretett sportágukat - tudásuk és képességük szerint - kiszolgálják. Ezen emberek nélkül most lehet, hogy Te sem lennél háromszoros olimpiai bajnok. Ezek az emberek betesznek valamit, ezzel megteremtik a lehetőséget arra, hogy Te - maximálisan megérdemelve - ki tudd venni mindazt, amit ettől a csodálatos sporttól kaptál.

Ezzel a nyilatkozatoddal őket is a sárba tiprod.
 

4.)   Véleményed szerint, amennyiben magyar bíró kell vezessen magyar játékosnak valamely eseményen, úgy ott kell, hogy „köszönet legyen benne”? Mi lenne az? Segítse a magyar játékost a mérkőzés közben?? Vagy esetleg a játékos csapatát is? 


A fentieket tükrében kérlek, hogy a jövőben a Sportolói nagyságodhoz méltatlan nyilatkozatokkal ne sérts meg embereket, és ne rombold önkéntesen hatalmas tekintélyed.

Sportsikereidet maximálisan elismerve, sok sikert kívánva az Euroliga Rijeka-i négyes döntőjéhez.

2009. április 25.

Tisztelettel:

Kiszelly Gábor
nemzetközi játékvezető
MVLSZ JB Elnök

58 régi hozzászólás

Szöszke hozzászólása
2009.05.03. 21:01

Dr. Kiss Gergelynek huszon éve és három olimpiai aranya van ebben a gyönyörű sportágban. Ami meg a bírói felfogást illeti hát azért Klarics vagy Galkin sporikra volt már itt és más csatornákon keresztül is épp elég panasz(a nevek kiragadottak).Emlékezzünk minden világverseny előtt totózás folyt aztán ha véletlenül jól sült el valami az volt a ritkábbik eset. Mondjuk tény a Kapitány szerint akkor is nyerni kell és kész.

flori65 hozzászólása
flori6521488
2009.04.29. 22:35

Az nem lehet, hogy Kiss Gergőnek van igaza ?

cs hozzászólása
cs21467
2009.04.28. 19:47

Hát... Mindkettő nyilatkozatban van igazság, és sértés is bőven. Ami valljuk be egyikőjükhöz sem méltó igazán. Egy biztos: a vizilabda sokat változott, és még sokat is kell, hogy változzon, és ebbe tartozik a játékvezetés is. Érdekes mondatnak hangzik az amelyik azzal kezdődik, hogy "a szabályokat gondolom ismered ..." Biztos vagyok benne, hogy a szabályokat ezen a szinten mindenki ismeri, és véleményem szerint nem csak a betartása, hanem a betartatása is ugyanolyan fontos. Persze az más megítélés kérdése, hogy kinek, hol melyik vizilabda tetszik, melyik vonz több nézőt, mit enged meg a szabályozás, és min, hogyan lehetne változtatni. Ez a helyzet csak feszültséget szül játékosok és játékvezetők között, és ez káros a sportágnak.

katsa hozzászólása
katsa21466
2009.04.28. 18:32

Kedves Kiszelly Gábor! A harag nem jó tanácsadó, - sértettségből nem szabad/nem célszerű reagálni a dolgokra, pláne nyilvánosan nagy közönség előtt! Valószínüleg a Geri is rossz hangulatban adott hangot a véleményének, - és így kerekedhetett ki ebből az egészből ez az "összekülönbözés". Nagyon szeretem & tisztelem a GERIT (is), - ha kérhetem ne formálj Róla nyilvánosan olyan véleményt, ami elferdíti a Róla kialakult képet és az általa adott nyilatkozatot! Ui.: Elnézést a tegeződésért! További sok sikert & elismerést kívánok Nektek!

macskako3 hozzászólása
2009.04.28. 08:56

Ez utobbi a ,,szerk "-nek ment . hello ! VASAS 4EVER!!!

macskako3 hozzászólása
2009.04.28. 08:56

Jol van Geyza ! Legyen ,ahogy akarod . Ezentul sztaniolpapirba csomagolva nyomom az ivet ,azoknak ,akik megerdemlik ... ------------------------------------------

macskako3 hozzászólása
2009.04.28. 08:46

hello ! vixxaolvastam . Nekem csak az a furcsa ,amit egy elottem szolo forumtars is leirt . Bezzeg anno sok-sok-nagyon sok VASAS - magenta meccsen bizony igen -igen joban volt kiszelly es dr.kiss . Akkor nem lazadt kiss gergely ,amikor sorra kaptak a kamu forokat a VASAS ellen ... MOST SE LAZADJON !!!!!!!!!!!! ---------------------------------------- Ui. : t. foszerkeszto . Ha kipontozom ,ami nem tul szep,mi a gaz ?? Ha TV adas lenne ,ott meg valszeg kisipolnak,ha olyan mondatokat mondanek ,ami nem , ,komilfo " . Ismersz ,kb . 15 eve . Sosem csomagoltam ezustpapirba a mondandomat ...

Dani hozzászólása
Dani21438
2009.04.27. 07:41

DR KISS GERGELY kiszelly gábor ennyi. bocsi, de ideges vagyok.

ElDiablo hozzászólása
2009.04.26. 20:35

Elobbi hozzaszolasomat szeretnem kiegesziteni: nem tartom tul szerencsesnek hogy Gabor mint a JB elnoke allast foglal.....mivel o vezette a merkozest a partatlansag mar "nem adott", tovabba Gergo egyertelmuen es csak Lonzira, Firoiura, Vaterre, Grintescura, Sharonovra, Salamonra stb.-re gondolt aki ugyebar +65 es ok a korifeusok. Multbeli eredmenyiket es erdemeiket senki sem vonja ketsegbe, de azota eltelt minimum 35 ev es a vizilibda mint sport, picit megvaltozott. Es ami a mai vilagban a legfontosabb, ezt a sportot el kene adni hogy eletbe maradjon. Sarkitott az osszehasonlitas de a fenn emlitett nevek meg borlasztival nyomtak, ma meg mar "high tech kaucsukkal" jatszanak.Kb. ennyit fejlodott a vilag is es ezt eszre kene venni es a stafetabotot atadni. Jah hogy a barsonyszek kenyelmes es fenseges...................

béla hozzászólása
béla21433
2009.04.26. 20:29

Barátságotok látszott a régi VASAS-domino meccseken.Szánalmas két majom.

Coach hozzászólása
Coach21432
2009.04.26. 20:06

Es talan meg valami. A birok nem "csalnak". Foleg nemzetkozi szinten. (Termeszetesen volt mar ra pelda, de ez nagyon ritka es csalni csak 1-2-szer tudnak. Tobbet nem fognak vezetn) Mint elobb mondtam minden attol fugg hogy a LEN/FINA vezetok mit akarnak. Ezert van az, hogy ami tegnap kiallitas az ma semmi holnap pedig tamado hiba. Ellentmondo de ez nem feltetlenul csalas. Nem a birokat kell szidni szerintem hanem a vezetoket arra felszolitani, hogy dontsek el vegre, hogy mi is a "vizilabda". Rugby, kosarlabda vagy valahol a ketto kozott? En peldaul imadom a kokemeny (utes-nelkuli !) birkozos jatekot ami borzaszto latvanyos foleg ha el akarjuk adni ezt a sportot az egesz vilagnak. A lenyeg az, hogy mit akarnak a nezok!!!!!

Coach hozzászólása
Coach21431
2009.04.26. 19:43

Gabor, szerintem egy picit tul erzekeny voltal. Varhattal volna meg 1-2 napot mielott megirod a velemenyedet. Foleg az olyasmit mint peldaul "Az idősebb emberek már nem alkalmasak feladatuk ellátására? Ezt csak vízilabdában gondolod így, vagy az élet minden területén?" Ez egy oven aluli utes volt es a Gergo termesztesen nem erre celzott. Az is igaz, hogy a biroi felfogas naprol napra valtozik de ez NEM A BIROK HIBAJA. Ha a jatek tul kemeny az edzok panaszkodnak, ha tul so a kiallitas akkor meg a jatekvezetok "kivonták magukat a felelősség alól". ?? Nem csoda, hogy ossze vissza fujkalnak. Ezt a LEN/FINA allandoan-valtozo biroi felfogast azonnal meg kell valtoztatni es vegre el kell donteni, hogy milyen vizilabdat akarunk nezi, mert ha mi sem ertjuk, hogy a birok mit fujnak akkor masok, hogy ertenek?? Milyen legyen a biroi felfogas? Pofon egyszeru: olyan ami a leg jobban szorakoztatja a nezoket. Gyors, kemeny polo ahol a tamado jatekos elvezi az elonyt, nem a vedo. A polot golra jatszak. 40-50 tamado hiba egy meccsen megoli a jatekot. 30-40 kiallitas egy meccsen azt jeleni, hogy szinte kosarlabda szabajokat hasznalnak a birok. Valakihez hozza ersz - kiallitanak. Ez a vita a Gergo es a Gabor kozott nem egy szemelyes vita hanem mind a ketten erzik, hogy igy nem mehet tovabb. Azonositani kell a "biroi felfogast" annak erdekeben, hogy szorakoztato(bb) legyen a jatek.

cowk hozzászólása
cowk21428
2009.04.26. 14:02

OK.

Daret hozzászólása
Daret21427
2009.04.26. 14:01

cowk, lila mámor! Nem unjátok még? Beszéljetek meg egy személyes találkozót egy rétre, vagy egy kocsmába, attól függően, hogy párbajozni, vagy beszélgetni szeretnétek-e. De ne itt vitatkozzatok, ha lehetséges...

cowk hozzászólása
cowk21426
2009.04.26. 13:45

aha, ertem. =D

lila mámor hozzászólása
2009.04.26. 13:41

A szövegértelmezés nem az erösséged, na fuss neki még 1x, hátha megérted amit neked irtam! Ha nem, uj moderátort kell keresni....

cowk hozzászólása
cowk21424
2009.04.26. 13:32

hogy micsoda? ha nem szolitottak meg nem szolhatok hozza? :D azert nezd vissza a hozzaszolasaidat az oldalon aztan ezt gondold at ujra ;-) en nem tehetek rola, hogy direkt elbeszelsz mellettem.

lila mámor hozzászólása
2009.04.26. 13:30

Ha jol emlékszem nem téged szolitottalak meg,bár lehet te vagy a mindenes.... De elbeszélünk egymás mellett üdv.

cowk hozzászólása
cowk21422
2009.04.26. 13:28

mar bocs, de itt nem en vagyok a tema, hanem az, hogy szidjuk-e kiszelly-t a nyilt levele miatt (ne), illetve igaza van-e (passz). a temaba egeszen pontosan ket hozzaszolas ota kerultem, amiota beleeroltettel. most akkor dontsd el mit szeretnel :)

lila mámor hozzászólása
2009.04.26. 13:27

Akkor nyissatok egy külön forumot,mert nem hinném,hogy itt te lennél a téma.

cowk hozzászólása
cowk21420
2009.04.26. 13:25

nem ertem, miert zarja ki egymast a ketto?

lila mámor hozzászólása
2009.04.26. 13:23

A hozzászoloknak a hozzászolás a feladatuk, a moderátornak a moderálás.... De, hogy egymással vitatkozzanak, az komolytalan, bár lehet hogy az a cél? Kedves szerk, erről mi a vélemény???

cowk hozzászólása
cowk21418
2009.04.26. 13:12

Kedves Sanci, probalkozasnak nem volt rossz, de akkor lassuk hol dolsz a kardodba: 1.) irtam en barhol, hogy mertekado a velemenyem, mert mondjuk moderator vagyok? nem-nem. azt probaltam jelezni, hogy meg ha egy iranyba is hajlana a velemenyunk ezt akkor sem engedhetem meg itt. sajnalom, hogy nem sikerult felfognod. vagy szerinted a minosithetetlen frocsogesnek, kozonseges stilusban torteno szemelyeskedesnek van itt helye? (itt nem rad gondoltam speciel) 2.) szntem a 02es esemenyekkel pontosan erted, hogy mire probaltam celozni. primitiv fenyegetozesedet pedig elengedem a fulem mellett, pontosan tudod, hogy talalkozasunk eseten ott feszengenel kinosan, aztan meg söröznénk. 3.) a velemenyformazas szabad joga valoban megillet mindenkit, csak nem ezen az oldalon, mert itt nincs demokracia. tekerj le szepen az aljara es nezd meg a moderalasi elveket. 4.) hatarozottan aranyos, hogy kiszelly fan-nak tartasz. ugye erre alapod nincs, tehat gyakorlatilag tenykent kezeled a hibas gondolatmenetedet. kerlek, tedd ossze a ket kezed es mondd ide oszinten: ez nem ostoba viselkedes? udv, -cwk

Sancithegreat hozzászólása
2009.04.26. 13:03

Kedves cowk, sajnálom hogy te azt gondolod, mértékadó a véleményed, mert moderátor vagy itt a vlv-n. Az anyám hasát amikor rugdostam, te még kósza gondolat sem lehettél, így én is arra kérlek, hogy nem személyeskedj. Lehet, ha találkoznánk ezt másképp fejteném ki....bár a kis taknyos 83-as születésed okán ezt még nem érheted fel ésszel. Én részemről befejeztem, nem írok neked többet, nem ez a célom, de a véleményformálás szabad joga megillet mindenkit, nem csak a Kiszelly fanokat!!! Nem pazarlok rád több billentyű-leütést!

cowk hozzászólása
cowk21416
2009.04.26. 12:57

ugye nem gondolod, hogy leallok flamelni veled, amikor lathatoan nem tudod szavakba foglalni a velemenyedet? raadasul elkezdesz egy mondatot es a vegere elfelejted amit irni akartal, ertekelhetetlen frocsoges lesz belole :-) nekem egyebkent dumalhatsz, en ott voltam szolnokon amikor ujra kiosztottak HCS-t a vasasnak, de gondolom 02-ben te meg anyad hasat rugdostad. azon picit gondolkodj el, hogy ezeken felul is az a celom, hogy megorizzem itt a normalis kommunikaciot (igen, moderalok). szoval leszel szives moderalni magad, hogy ne nekem kelljen, kosz. (azt meg tudod ki hiszi el, hogy ulsz otthon a kommersz adsleden es regisztralgatod az accountokat. ne bohockodjunk pls.)

szerk hozzászólása
szerk21415
2009.04.26. 12:55

Laci! Ez az utolsó figyelmeztetés. Elmondtam neked, hogy bármit megírhatsz - kulturált hangnemben. Részletek alul a moderálási alapelvekben. Sértegetés, trágárság akkor sem megy, ha kipontozod. Kérlek, tartsd magad a szabályokhoz. Köszi.

Sancithegreat hozzászólása
2009.04.26. 12:46

Azért cowk, mert ugyanarról a gépről más is véleményezni kivánta Kiszelly levelét. Egyébként nem minősíthetelen, csak konkrét, mint Gege levele. Csak nem te vagy álnéven, sípmester??? Az a minősíthetetlen, ahogy elfújjátok a meccset.....csak 1 negyedet kellene pólóznotok, a vízben, nem pedig fejben, kis Sherlock Holmes!

cowk hozzászólása
cowk21413
2009.04.26. 12:25

azt meg sem emlitem, hogy milyen minosithetetlen stilusban _probalsz_ kommunikalni, de ehhez miert kellett 2 nevet regisztralni?

Tutiamibiztos hozzászólása
2009.04.26. 12:17

okoskodó Kiszelly, még Soroksárig sem jutottál volna el, nemhogy Pekingbe, ha nincsenek ezek a 3x olimpiai bajnokok!!! És egyébként ha tudnál olvasni a sorok közt, akkor rájöhettél volna, hogy a nemzetközi bírói testületet/vezetést véleményezte, téged még csak név szerint sem említett, "miért vetted így magadra" ??? Kár, hogy te mint játékvezető nem tudsz olyan példakép lenni '"rengeteg gyermek és szurkoló" számára, mint Dr. Kiss Gergely....és olimpiai bajnok társai!

Sancithegreat hozzászólása
2009.04.26. 11:59

végre valaki ki merte mondani az igazságot, nem besértődni kellene Kiszelly, hanem elgondolkodni rajta....korábban neked is állt a zászló, hogy jó pólós legyél (Tungsram kapus), de könnyűnek találtattál. Amit Dr. Kiss Gergely megtett a magyar vizilabdáért, az feljogosítja arra, hogy véleményt formáljon 3-szoros olimpiai bajnokként, aki rááldozta az eddigi életét a JÁTÉKRA....mégiscsak ő van a vízben, és távolról pedig te ugatod a vizilabdát. Különben is, milyen magyar játékvezetői bizottság az, amelynek még te is az elnöke lehetsz??? A nyílt levelek írogatása helyett inkább nézz tükörbe, és viseld a kritikát, hülyegyerek!

jolyjoker hozzászólása
2009.04.26. 00:04

szerintem a levél hangvétele sértő! Úgy csinál ez a bíró mintha Kiss Gergő kté napja pólózna pedig lepólózta az egész életét. Mindent tud a vízilabdáról szóval a levélben nem kéne úgy írni róla mintha tapasztalatlan lenne, mert ha ő nem tapasztalt akkor ki az?

macskako3 hozzászólása
2009.04.25. 23:16

hozzad ki szolt , ,,okoska " ??????????

nettyus:) hozzászólása
2009.04.25. 21:47

mármint Gergő. :)

nettyus:) hozzászólása
2009.04.25. 21:46

Nem lehet, h az a probléma, h ő kimerte mondani, amit más nem?!

cowk hozzászólása
cowk21405
2009.04.25. 21:01

ne okoskazzunk mar pls, ez ovodaba valo, nem erre az oldalra.

macskako3 hozzászólása
2009.04.25. 20:57

Okoska ! miert nem irsz ??

ElDiablo hozzászólása
2009.04.25. 20:05

Gabor, ugy latom, hogy az idei duisburgi estet Borissal es Erhannal elfelejtetted. Te mar Nemetorszagban is megsertodtel amikor arrol beszeltunk, hogy TI birok nem vallaljatok fel a meccset, egyet ide egyet oda fulytok es a csapatok alkalmazkodjanak mert profik es nem akartok belenyuni a meccsbe. Akkor kerdem en minek biro???? Miert fujtok paros kiallitast, miert csereset es nem csere nelkulit???? Sajnos le is irom azt amit szoban mondtam, mert nem meritek felvallalni es "hatalmi okokbol" nem akartok kilogni a sorbol es a kovetkezo VB-n, EB-n, FF-n fujni akartok. Hogy nem tudod mirol beszelek? JUG - Sintez Kazany csoportmeccs, Scherwitis - Azevedo adok kapok es utana Perisic "kirohanasa".......azert vagy felhaborodva mert egy 3x olimpiai bajnok meg mert szolalni. Ha valakinek csak minimalis koze van ehhez a sporthoz akkor az egy DR. KISS GERGELY

B (régi) hozzászólása
2009.04.25. 19:54

Nézzük a dolog pozitív oldalát: végre lesz két-három játékosa a válogatottnak, akik nem csinálják össze magukat egy délszláv bekk ölelésében. Az ilyen meccseket egyébként inkább kalasnyikovval kellene a partról irányítani, mintsem síppal.

macskako2 hozzászólása
2009.04.25. 17:20

Mellesleg anyad a haborodott !!!!!!!!! En megeltem kb. 6 donto elcsalasat ,a VASAS ellen !!!!!!!!! Te mi a q....... anyadrol ugaccccccccccccccccc nekem ????????????????????!!!!!!!!!!!!!

macskako2 hozzászólása
2009.04.25. 17:17

Ha akarx,ir6sz nekem privatba ,okoska ,o.k.?? az en cimem : bp1135@freemail.hu!! Irj,ha akarsz ,s kerdezz ,az emlitett meccsek reszleteirol !!!!!!!!!!!!!! A FEJEMBEN VAN MINDEN RESZLET !!!! KERDEZZ BATRAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

macskako2 hozzászólása
2009.04.25. 17:14

Amely 5. meccs nem johetett volna letre ,ha a 4 . meccsen horvath csaba nem csalja el a meccset a domino javara !!!!!!!!!!!! 2002 majus 18 !!!!! Nincs elfelejtve !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

macskako2 hozzászólása
2009.04.25. 17:12

Modikam ! mi csunyat irtam ??? EGY DATUM ,AMIKO kiszelly es kiss g ,nem esett egymasnak : 2002 majus 19 .

macskako2 hozzászólása
2009.04.25. 17:11

En megeltem a VASAS -FTC OB I donto elcsalasat /1990 .junius 3. / , megeltem a VASAS - Tungsram /1992 / ELCSALASAT , MEGELTEM A Vasas - bvsc /1996 / ELCSALASAT , MEGELTEM A Vasas - domino ELCSALASAT /2002 / . NEKEM TE MIROL mersz BESZELNI ,okoska ????????????????!!!!

macskako2 hozzászólása
2009.04.25. 17:06

Mirol beszelsz ,kancso ??

gabor-x hozzászólása
gabor-x21393
2009.04.25. 17:02

egyszerre jár az agyunk, köszi!!!

gabor-x hozzászólása
gabor-x21392
2009.04.25. 17:01

Kedves szerkesztők!! Nem lehetséges eme macskakő nevezetü háborodott ember moderálása? Barátom szedjél nyugtatot!!!

macskako2 hozzászólása
2009.04.25. 16:52

horvath csaba : az amcsi film utan szabadon . tudom mit tettel 7 eve nyaron ... /2002 majus 18 .- / NINCS ELFELEJTVE,kocsog !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bp.XV.ker ,Klapka utca ??? meg mindig ??? SEMMI SINCS ELFELEJTVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Budos kocsog !!

macskako2 hozzászólása
2009.04.25. 16:47

Kedves kiszellllllly es kiss gergo !! 2002 majus 19.-en ,azon a bizonyos OB I donto 5. meccsen meg 1mas fa..at szoptatok ,mikor xeginy gergo meg lett dadazva ! meg a b.zi sugar ,meg a kovacs oliver !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! +jegyzem: MEGERDEMELTEK,MERT MIND A 4 meccsen UGATTAKKKKKKKKKKKKKKKKKK !!! Innentol ne sirjon neklem se kiss ,se kiszelly !! mind2 -ot lelonem !!!!!!!! ----------------------------------------- AZ MVLSZ elvett tolem 10 evet ,amikor a VASAS siman bajnok lett volbna ,ha a buzi birok hagyjak ! Gem Zoli,Martin Gyorgy ,Gerendas, + az egsz akkori MVLSZ konkretan LESZOP6 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SOMOSSY JOZSI A KIRALY !!!! Martin Gyorgy meg elmehet a 3,14csaba !!!!!!!!!

bogyo hozzászólása
bogyo21389
2009.04.25. 16:37

Gergő jól megmondtad, szerényen és egyértelműen sportemberhez méltóan. Én 2hét alatt 2 meccset láttam élőben, a Komjádiban ill. Szegeden és mindkettőt el- ill. el-akarták csalni a bírók és egyáltalán nem a hazai magyar csapat javára. Ez teszi igazán tönkre a játékot!!! Sajnos ez egy tendencia és ennek a magasságos Kiszelly bíró sporttárs is a része, mert ez ellen lobbyzhatna Ő is, de mivel Ő maga is szerves része ennek az elfajult játékvezetésnek, ezért nem teszi. Ha már itt tartunk ez ellen a magyar sportdiplomácia felléphetne, ha van ilyen egyáltalán, vagy a LEN vezetőségi tagság is csak a kirakatba kell!?

RioF hozzászólása
RioF21388
2009.04.25. 16:05

Bocsánat ez a 2002.május 18.Horváth Csaba volt!!! Csak megszokásból irtam Kiss Otto-t mert elötte Ő volt az aki állandóan ütötte a Vasast!!:((Sorry

RioF hozzászólása
RioF21387
2009.04.25. 15:51

Bár sosem szerettem Kiss Gergöt,most nagyon sok mindenben igazat adok neki!!!Tényleg vicces,és elszomoritó az a játékvezetés ami van mind itthon,mind a nemzetközi mérkőzéseken!!!És abban Bamakonak is igaza van,hogy ezek a "szegény"emberek akik 8 óra munka után mennek el fújni,döntenek emberi sorsok felett!!!Mert ugye a csapatok is abból élnek amit a sponzorok adnak,de ha a játékvezetek szívük kedve szerint vezetnek,és ama bizonyos csapat nem tudja véghez vinni a kivánt célt akkor annyi neki!!'-2 nagykpű majom biró miatt!!!:(( Azért azt magjegyezném,hogy 2002.május 18.án szombaton a Komjádiban nem volt problémája a játékvezetéssel a Domino-Vasas bajnoki döntő 4.meccsén!!!Mint tudjuk bizonyos Kiss Otto jétékvezető arcátlanul elcsalta,és elvette az aranyat a Vasastól!!No comment....... Gergőke!!

lila mámor hozzászólása
2009.04.25. 14:10

Gábor! Egy tanács amit kiprobálhatnál, ha egy mérközés durva, mert van ilyen akkor ne páros és sima kiállitásokat fujj, hanem vállald fel és fujj be végleg cserés, csere nélküli kiállitásokat( ezért hozták be a 4 perces kiállitást,hogy ne döntse el a meccset egy itélet) Szerintem egy-két ilyen itélet után változna a mérközés. De valahogy ezt mégse meritek felvállalni, akkor nincs igaza a Gergőnek? Probáld ki majd a Final Fourban, mert ezután a védöbeszéd után, tuti az utazás:-)

lila mámor hozzászólása
2009.04.25. 13:40

Gábor! Ez a nyilatkozat jo azoknak akik nincsenek benne a vizilabdában, ők igazat is adnak neked. Azért ha belegondolsz miket irtál akkor te se gondolod komolyan... Ezt a forumot föleg olyanok olvassák akik tudják mennnyire nulla emberek azok akiket itt védesz,tisztelet a kivételnek.... Végre valaki megmondta, bár lehetnének többen,talán akkor egy uj vezetösége lenne a nemzetközi vizilabdának és lennének változások.... A vizilabda pedig attol amatör, hogy amatör emberek irányitják.. Ezzel a levéllel kinek akartál megfelelni,mert mi nevetünk ezen a sok becsületes biró, ellenör,külföldön és itthon,tényleg szegények.... Nem kötelezö csinálni,el lehet menni.. Valahogy mégis mindegyik két kézzel ragaszkodik ehhez a rosszhoz, hogy is van ez??????

cowk hozzászólása
cowk21384
2009.04.25. 13:27

bocs, de szntem full hulyesegeket irsz, raadasul osszefuggestelenul =D

Bamako hozzászólása
Bamako21382
2009.04.25. 12:33

Gege!! Gergőnek maximálisan igaza van,abban,hogy ha sok kiállítás van egy meccsen akkor a játékvezető kibújik a felelőség alól... hisz nem értékeli egyik vagy másik gondosan megszervezett zónáját,hanem ad ide 14-et ad oda 14....gondosan ügyelve h el nem dőljön a meccs...:( A másik lehetőség ha sok kiállítás van az az,(ezt is már Gergő lenyilatkozta 1 tavalyi elődöntő meccs után) a bírói főszereplés vállalás...!!!!!!!!!...Az a borzasztóbb... HIsz sokszor, nem azért jön le 1 bajnoki meccsre a bíró hogy segítsen nekünk hogy heldönthessük,h melyik a jobb csapat...hanem h ő szerepelhessen...Tv-ben lehessen...!! (Fel hajtott gallér...stb) Úgy kedves Gege,hogy mi napi 6órát készülünk,minden nap-nap után...Ti meg a meccs napján átgondoljátok,mennyi pénz sorsáról döntötök... ja és persze ugy h a bírói karnak 90%,nincs játékosként legalább 50 bajnoki meccse...Majd jöttök okoskodni 7végén...!! Sértődj meg ...

Alberto hozzászólása
Alberto21381
2009.04.25. 11:39

Kiszelly jól megfogalmazta...

cowk hozzászólása
cowk21380
2009.04.25. 11:19

wow, ez durva!

Vitya hozzászólása
Vitya21379
2009.04.25. 11:06

No azt hiszem, most már kiderült, hogy a játékvezetők (ha nem is mind) is olvassák a vlv-t;-) Persze a témában nem fogok, és nem is akarok állást foglalni.