FACEBOOK

És akkor felhangzott a montenegrói éjszakában a Ria, ria, Hungária!

És akkor felhangzott a montenegrói éjszakában a Ria, ria, Hungária!
hozzászólás, 2009.04.24.

Történetének legnagyobb nemzetközi sikerét érte el a montenegrói Primorac Kotor azzal, hogy szerdán este bejutott az Euroliga Final Fourba. A klub két meghatározó játékosa, Kiss Gergely és Steinmetz Ádám személyes hangú videónyilatkozatban osztja meg érzéseit a VLV olvasóival.


Döntetlennel a tarsolyban várta a visszavágót a Herceg Novi, s mint honlapunkon is többször megírtuk, a két montenegrói város között történelmi, vallási és más okokból éles az ellentét, ami természetesen a sportban is jelentkezik. Így tehát a hazaiak egyfajta "leszámolásra" készültek, de reményeikben csalatkoztak. A Kotor azt a formáját hozta, amivel korábban helyet követelt magának Európa élcsapatai között. Kiválóan védekeztek, nagy koncentrációval játszottak elöl is, jó százalékban értékesítették az emberelőnyös helyzeteket. Játékosaik ellen 22 hibát(!!) ítéltek a bírók (v.: a német Spiegel és Kiszelly Gábor), úgyhogy a végére Petrovics, Paskovics, Milosevics, Draskovics és Ugljesa Brguljan is kipontozódott. A két magyar ismét vezéregyéniség volt, Kiss Gergely gólpasszokkal és a csapat szervezésével, Steinmetz Ádám két fontos találattal tette részben magyar sikerré a Primorac Kotor FF-ba jutását.

Természetesen az elismerés nem maradt el: a kotoriak gyakorlatilag megőrültek a boldogságtól. Már meccs után hatalmas kocsikonvoj kísérte haza a csapatot, s az ünneplés egy pubban folytatódott hajnalig. A zene tízpercenként leállt, s a tömeg zászlólengetés közben indulókat énekelt, a hős játékosok nevét skandálta. Több vízilabdázó nevét dalba foglalták, az egyik legszebb nóta az "Ádám-Steinmetz-ollé!" volt, de gyakorta előtört az a spontán reakció is a szurkolókból, hogy "Kiss-Kiss-Gergeli!"

De a legnagyobb meglepetés akkor érte Ádiékat, amikor a montenegrói kocsmában, a hangulat tetőfokán számukra vadidegen balkáni emberek torkaszakadtukból üvölteni kezdték, hogy "Ria, ria, Hungária!" Képzelhetik olvasóink, hogy mit érezhetett azokban a pillanatokban a két magyar...

Másnap a helyi lapok tízcentis betűkkel jelentették a tényt: debütál a Primorac a világelit legszűkebb mezőnyében.

(Természetesen a közeli napokban a Szeged történelmi sikerére is visszatérünk.)

4 régi hozzászólás

cowk hozzászólása
cowk21462
2009.04.28. 12:02

:)

szerk hozzászólása
szerk21375
2009.04.24. 21:10

Nem, sajnos nincsenek meg :-(

zzzz hozzászólása
zzzz21373
2009.04.24. 19:45

T. Szerk.! lehet majd látni a gólokat?

B (régi) hozzászólása
2009.04.24. 14:40

A meccsen a Kotor az alábbi összeállításban szerepelt a Herceg Novi honlapja szerint: Primorac: Radić (7 odbrana), Dr. Brguljan, Crepulja 2, Petrović, Da. Brguljan 1, Zatovič, Kiš, Pasković 2, Pavlović 1, Milošević, Štajnmec(!!!) 2, Drašković 1, Milić. Egyébként Montenegróban játszik egy Gor-Nadji nevű játékos is, akinek a nevét helyenkén Ger-Nagynak írják. ;)