FACEBOOK

LEN KUPA-GYŐZTES A SZEGED!

LEN KUPA-GYŐZTES A SZEGED!
hozzászólás, 2009.04.22.

Másfél óra alatt megjárták a mennyet és a poklot. Rosszul kezdtek, folyamatosan javultak, három negyed után négy góllal vezettek, de a végére elfáradtak. A görögök kiegyenlítettek, ám a Szeged új erőre kapott, szinte lehetetlen helyzetből jöttek vissza a meccsbe, fogcsikargatva harcolták ki a büntetőpárbaj lehetőségét. A minden eldöntő ötméteresnél Varga Tamás vállára hatalmas teher nezedett, de ahogy az összes szegedi, ő is belőtte. A gólja pedig a fellegekbe repítette Kásás Zoltánt és játékosait.

Egy órával a meccs előtt zsúfolásig megtelt a szegedi uszoda. Mindenki tűkön ült, csendben várt. Amint megérkezett a Szeged csapata melegíteni, elszabadult a pokol. A szurkolók szüntelen buzdítással asszisztáltak a döntő kezdetéig, a srácok pedig komor arccal úsztak fel, s alá, lövöldöztek, melegítettek. Látszott rajtuk, hogy eltökéltek és hogy semmi más nem érdekli őket, csak a meccs.

Megilletődötten kezdtek a hazaiak, 0:2-re és 1:3-ra is meglépett a Panioniosz. Az első negyedben csak Weszelovszky talált be szegedi részről, igaz ő kétszer is. A második negyed legelején Török Béla meglőtte a meccs egyik legszebb gólját, szinte félpályáról varrta be a léc alá, ezzel kiegyenlített (3:3). A nagyszünetig még kétszer mattolták Reppas kapust, Baksa pedig csak egyszer kapitulált ebben a negyedben.

5:4-nél fordultak a csapatok. Hogy Kásás Zoltán mit mondott a játékosoknak a szünetben, azt nem tudjuk, de a fiúk megtáltosodtak, félelmetes negyedet produkáltak. Szinte a vizen jártak. Baksa kapuja bevehetetlen erőd volt, miközben a görög háló négyszer rezzent. 1:3-ról 9:5...

Az utolsó negyedre elfáradtak a mieink, nem tartott ki a lendület. A görögök lőttek két gólt, így az összesítést tekintve 15:15 volt az állás, kétszer három perces hosszabbítás következett.

Az első három percben Miralisz és Kokkinakisz is betalált, miközben a magyaroknak nem volt érdemi helyzetük. Voltak, akik a lelkük mélyén már lemondtak a kupagyőzelemről, azonban a 13 játékos nem. A végjátékban nagyon gyorsan pörögtek az események: Varga Tamás ötméteressel ismét megszerezte a vezetést, Varga Péter fontos akciógólt lőtt. Amikor Kokkinakisz 44 másodperccel a vége előtt betalált, ismét a helléneknek áll a zászló (11:10). De jött Varga Péter, újabb gólt lőtt, A CSAPAT pedig kivédekezte a görögök utolsó támadását.

A drámai végjátékban, az ötméteresek során minden szegedi belőtte a saját büntetőjét, a túloldalon Kokkinakisz kapufát lőtt, sőt, még az is "belefért", hogy Liotsakisz Baksa által védett ötösét hosszas reklamáció és tanácskozás után megismételhette a Panioniosz.

A mindent eldöntő utolsó büntetőről Varga Tamás így nyilatkozott a VLV-nek a mérkőzés után: "A kinti meccsen két ötméterest lőttem Reppasnak, mindkettőt magasan, mindkettő bement. Most, amikor a hosszabbításban elvállaltam, újra magasan lőttem. Amikor a döntő ötösnél ott álltam Reppas-szal szemben, előre eldöntöttem, hogy laposan lövöm. De igazából már akkor tudtam, hogy meglesz, hogy bemegy, amikor kerestem a görög kapus tekintetét, de ő nem mert a szemembe nézni..."

Szeged-Panioniosz (görög) 17:13 (2:3, 3:1, 4:1, 0:2 - 0:2, 3:1 - ötméteresekkel 5:3)
Szeged, v.: Caputi (olasz), Galkin (orosz)
Szeged: Baksa – Vejzagics 2, Milos Korolija, Varga T. 4, Komlósi, Török 1, Weszelovszky 4. Cserék: Lehmann 1, Varga P. 2, Juhász 1, Kuncz, Mihajlo Korolija 2. Edző: Kásás Zoltán
Panioniosz: Reppas – Miralisz 2, Mazisz, Kokkinakisz 5, Thomakosz, Papadagkonasz 1, Mourikisz 1. Cserék: Tzamantakisz, Liotsakisz 1, Beristianosz 1, Vlontakisz 1. Edző: Loudisz Konstantinosz
Gólok – emberelőnyből: 7/13, ill. 4/15
Gólok – ötméteresből (rendes játékidőben): 1/1, ill. –
Sárga lap: Kásás Zoltán (22.p.), Loudisz Konstantinosz (32.p.)
Kipontozódott: Komlósi (20.p.) Vlontakisz (22.p.), Török (28.p.), Mazisz (34.p.)

A LEN Kupa 2008-2009. évi kiírásának győztese a Szeged Beton csapata.

A VLV élő közvetítése a mérkőzésről

Szeged-Panioniosz - Dávid-képek a LEN Kupa-döntőről

VLV-HD-HP nyilatkozatok:

Baksa László nyilatkozata

Török Béla nyilatkozata

Varga Tamás nyilatkozata

Kásás Zoltán nyilatkozata

Bevonulás

Kokkinakisz első gólja

Vlontakisz gólja

Weszelovszky László második gólja

Török Béla bombagólja

Vejzagics kettősfórból

Varga Tamás első gólja

Varga Tamás második gólja

Egy görög gól

Magyar időkérés, görög sárgalap

Varga Tamás harmadik gólja ötméteresből (hosszabbítás, második félidő)

Varga Péter első gólja (hosszabbítás, második félidő)

Varga Péter második gólja (hosszabbítás, második félidő)

Büntetőpárbaj - Vejzagics

Büntetőpárbaj - Kokkinakisz

Büntetőpárbaj - Lehmann István

Büntetőpárbaj - Juhász Zsolt

Büntetőpárbaj - Liotsakisz

Büntetőpárbaj - Weszelovszky László

Büntetőpárbaj - Beristianosz

Csuvi ötöse, majd vízben A CSAPAT!

 

 

17 régi hozzászólás

BibiCorleone hozzászólása
2009.04.24. 22:51

huu volt ám hangulat! Nem vagyok kiabálós tipus, de a HARCOLJATOk-nál nem bírtam csendben maradni... én egy pillanatra sem gondoltam, hogy nem a miénk lesz a kupa! ismerem a játékunkat(mindig ott vagyok:$ ) és tudtam tudtam hogy meg kell lennie. BAZIBÜSZKE vagyok, nem csak mert magyar csapat nyert, hanem mert az ÉN csapatom!! Szép-volt-fiúk!!és köszi. :)

sibajnok hozzászólása
2009.04.24. 14:38

Barnako: most mar meg tudod nezni, de ez sajna a megismetelt bunteto, csak az van meg.

Bamako hozzászólása
Bamako21365
2009.04.24. 11:41

Tisztelt Szerk! Az utolsó görög büntetőt nem tudom megnézni...Nektek sikerült? Azért lennék kiváncsi rá nagyon mert a közönség skandálta h : BAK-SA LACI!!:)

Bamako hozzászólása
Bamako21364
2009.04.24. 10:58

Fantasztikus meccs volt!! Még most is futkos a hátamon a hideg ha nézem a felvételeket...:) Elképesztő!!! Sajnálhatja aki nem látta... Ennél jobban kiélezni nem lehetett volna..Hihetetlen...:) Szurkolók fantasztikusak voltak...

bogyo hozzászólása
bogyo21362
2009.04.24. 10:03

Gratulálok Szeged! Én nagyon pesszimista voltam, mikor már tisztán látszott, hogy a szemét bírók a görögöknek csalnak. Miért kell mindig a magyarok ellene fújni? Azért mert 3 olimpiát nyertünk egymás után??? Már a Recco meccs is botrányos volt hazai pályán, de ez a szegedi mindent felülmúlt.

pif hozzászólása
pif21355
2009.04.23. 19:22

LEN Szuperkupát a Szegedi Sátorba!! Nem is hangzik rosszul: Szeged - Recco vagy Szeged - Kotor meccs :)

Rolling hozzászólása
Rolling21352
2009.04.23. 14:40

Megnéztem a VTV közvetítését, és bár valóban jobb volt pl. a Recco-Vasas közvetítés minősége, azért bőven élvezhető volt a kép meg minden. Szóval bármelyik magyar TV adhatta volna a valóban mostoha körülmények ellenére a döntőt élőben, de hát ennyire érdekli a TV-ket a valódi sport. Állítólag a görögök még fizettek is volna a közvetítésért. A női kosár döntő eddigi két meccsét sem adták, meg az elődöntőket sem, pedig a csarnok fényviszonyaival semmi probléma.

Hal úr hozzászólása
Hal úr21351
2009.04.23. 14:37

Jó érzés azt látni és hallani, hogy egy ilyen siker, milyen összetartást vált ki az emberekből és a többi magyar csapatból! (lsd: Honvéd és Vasas) Ezért vagyunk mi a világ legjobbjai!!

Bamako hozzászólása
Bamako21350
2009.04.23. 14:17

A Szeged TV felvételét szerezzétek meg Varga Sebastian másodedzőtől.... Neki holnap már meg lesz... Üdv

sibajnok hozzászólása
2009.04.23. 14:01

Todi: nem kerdeztel hulyeseget. Ennek ellenere tegnap nem vettuk fel az egesz meccset, csak annyira futotta, amit az elo kozvetites irasa kozben fel tudtam venni. Ha ez valamelyest vigasztal: koraestig fent lesznek meg az otmeteresek, Varga Tamas es Varga Peter goljai, dijatadas, unneples.

Todi hozzászólása
Todi21348
2009.04.23. 13:27

Naiv kérdés, de az egész meccset nem tudtánok felölteni valamilyen fájlmegosztóra? Mert gondolom, nem csak a gólokat veszitek, hanem az egész meccset és úgy vágjátok meg... Ha hülyeséget kérdeztem, akkor elnézést!

Rolling hozzászólása
Rolling21347
2009.04.23. 12:50

Akkor sikerült jól elbújnia a tömegben, és megkövetem. Ugyanakkor a szövetség potentátjai élen az elnökkel nem voltak ott, és ez érdekes. Ha esetleg ők is a tömegben bújtak egyéb, akkor az okok miatt elfogadhatatlan. Az ilyen meccseken ott kell lenni a sűrűben, hogy a bírók és a zsüri lássa őket.

Bamako hozzászólása
Bamako21346
2009.04.23. 12:25

Rolling! Ott volt Kemény Dénes!!! Varga Dani elképesztő intelligens és nagyon jól esett a gratulációja...Köszönet a vlv-nek...sok ismerős "csak" ott tudta követni mert nem tudtak bejönni az uszodában annyian voltak......Ami öröm,és bánat egyben,hogy csak 1200 ember láthatta....

Domino Honvéd hozzászólása
2009.04.23. 10:18

A Domino Honvéd vízilabda csapat vezetősége és játékosai nevében szívből gratulálunk a Szeged Beton VE vízilabda klub kiemelkedő eredményéhez. Fantasztikus teljesítmény, mind a játékosok, mind a szakmai stáb részéről, hogy sikerült 2009-ben elhódítaniuk a LEN kupát. Üdvözlettel, Bartók Miklós elnökségi tag Novák Ferenc szakosztály-igazgató

Hal úr hozzászólása
Hal úr21344
2009.04.23. 10:07

Gratulálok a csapatnak! Nem csak a görögöket, hanem azt a hihetetlen birói nyomást is le kellett küzdeniük. De meg van és ez a lényeg. ( Azért csendben hozzáfűzném, hogy Vásárhelyen több néző előtt és kulturáltabb körülmények között lehetett volna megrendezni)

Vitya hozzászólása
Vitya21339
2009.04.23. 09:41

Majd a nyilatkozatoknál legyenek már linkek is, ne csak képek! Kösz!

Rolling hozzászólása
Rolling21337
2009.04.23. 09:00

Az örömön és a gratulációkon túl egy apró észrevétel nem tudom kinek (illetve tudom, de mindegy). Nagyon sokan voltak az uszododában olyanok is, akik addig soha, vagy csak szökőévente. Polgármester, egyéb "előkelőségek". Ez így van rendjén. Ugyanakkor feltűnő volt, hogy a szövetségtől senki nem volt ott, és Kemény Dénes kapitány sem. Ami azért érdekes, mert a póló a nagyon "sportdiplomatált" sportágak közé tartozik, és jelenlétük a csapat, város megtisztelésén túl bizonyos nyomatékot is adhatott volna. Biztos volt más elfoglaltságuk (vadászat, kocsmázás) a távolmaradás miatt. Ha esetleg mégis ott voltak, akkor jól elbújtak a tömegben, de szerintem a külön kialakított VIP lelátón lett volna a helyük (ahogy néhány ismert játékvezető ott is volt).