FACEBOOK

Kupagyőzelemért szorít Szeged és az ország

Kupagyőzelemért szorít Szeged és az ország
hozzászólás, 2009.04.22.

Szerdán este fél héttől, a LEN Kupa-döntő visszavágóján kétgólos hátrányát próbálja behozni a Szeged, hogy - első vidéki csapatként - elhódítsa az európai klubtrófeát. A kérdés csak az, hogy Kásás Zoltán csapata ezúttal melyik arcát mutatja. Mindenki egyetért abban, hogy a siker ezen múlik, nem a görögök teljesítményén. A találkozó alakulása nyomon követhető lesz a vlv-n.

KÁSÁS ZOLTÁN a VLV-nek:

- Ha nagyon egyszerűen akarok fogalmazni, akkor azt mondom: ha úgy játszunk, mint Athénban, vagy mint szombaton a Fradi ellen, akkor kikapunk. Ha úgy játszunk, mint a Kazany ellen, akkor győzünk.

- És ez min múlik?

- A fejeken. Nehéz ügy. Azon fog múlni, hogy miként koncentrálunk. Az utóbbi egy-két meccset leszámítva mostanában nagyon jól lőttük az előnyöket, viszont Athénban nagyon rosszul és a Fradi ellen is nagyon rosszul. Gyakorlatilag elkezdjük a figurát, de nem fejezzük be, ezért aztán nem lesz belőle semmi. A taktikai fegyelmen, a figyelmen, meg azon fog múlni, hogy mennyire segítünk egymásnak.

- Lelkileg milyen állapotban van a csapat?

- Nem tudnám most megmondani. Másmilyen állapotban volt, amikor a Kazany ellen készültünk, de hát akkor ugye nem mi voltunk az esélyesek, és nyugodtabban viselték az esélytelenséget, ezért össze tudták szedni magukat. Most papíron legalábbis mi voltunk az esélyesebbek és hát..., megremegtek a kezek. Most viszont nics több bizonyítási lehetőség, itt most mindenkinek a végsőkig kell hajtani, csak nem bután, hanem egymásra figyelve. Ez a dolog lényege.

- Sérült, beteg?

- Komlósinak a Fradi ellen az első percekben a bal hüvelykujja kifordult, nem tudom, hogy hadra fogható lesz-e. Ez azért baj, mert a legjobb védője a csapatnak.

- Milyen a hangulat a városban, mekkora az érdeklődés?

- Az érdeklődés nagy, elővételben is jó páran vettek jegyet, ami eddig nem volt szokás. Valószínűleg kicsi lesz a sátor, de hát eddig ebben a környezetben játszottunk, nem lett volna jó, ha változtatunk. Az érdeklődés nagy, az elvárás is, igyekszünk majd ennek megfelelni.


BAKSA LÁSZLÓ a VLV-nek:

- Sajnos az elmúlt hét nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Hétfőn a csapat együtt elment vacsorázni,megbeszéltük, hogy mik lehetnek a gondok. Úgy vettem észre, mindenki egyetértett abban, hogy mi lehet a hiba forrása és ha ezt megfelelően tudjuk majd kezelni a meccsig hátralévő időben, akkor nem lehet gond. A Panioniosz tegnap megjött, nagyon készülnek. Sok görög újságíró érkezett-érkezik Szegedre, s úgy tudom, a görögök pénzt is ajánlottak a Magyar Televíziónak az esetleges közvetítésért, de tudomásom szerint hiába.

- Mi az a hibaforrás, amit közösen megállapítottatok?

- Az, hogy fejben nem vagyunk ott eléggé. Emiatt úszott el a Fradi elleni meccs is, ráadásul nem csak a helyzetek maradtak ki, hanem az emberhátrányos védekezésünk is messze volt attól, amire képesek vagyunk. Ha a alegfontosabb mutatóinkat sikerül felhoznunk legalább 50-60 százalékra, akkor negy esélyünk van arra, hogy nyerjünk akár 3-4 góllal is.


A Szeged-Panioniosz LEN Kupa-döntő visszavágó szerdán este 18.30-kor kezdődik Szegeden. A hazaiaknak kétgólos hátrányt kell ledolgozniuk. A találkozó alakulása terveink szerint élőben nyomon követhető lesz a VLV-n.

8 régi hozzászólás

Gyula hozzászólása
Gyula21378
2009.04.25. 02:12

Hát sikerült!!! Nagyon jó, hogy elmentünk Szegedre! Igazi kupadöntő volt. Nem volt könnyű, nekünk szurkolóknak sem, kibirni a fordulatokat. NÉZZÉTEK MEG A VIDEÓKAT, valami átjön a hangulatból. Élmény volt ott lenni! Óriási küzdelem volt. Mindenki hatalmas volt a csapatból. Nekem VARGA TAMÁS játéka volt a csúcs. Igazi OLIMPIAI BAJNOK volt a medencében! Nézzétek meg a góljait és az ötödik ötméterest, amivel megnyerték a kupát! Köszönöm!

t hozzászólása
t21141
2009.04.22. 17:49

MINDENT BELE!!!!!!!!!

Vruc Vetár hozzászólása
2009.04.22. 14:16

Hajrá Szeged!!! Ki gondolta volna 2-3 hónapja a döntőt? Végre egy kupameccs, amit megnéznék...

cowk hozzászólása
cowk21135
2009.04.22. 12:12

HAJRÁ SZEGED!

Gyula hozzászólása
Gyula21133
2009.04.22. 10:48

Hamarosan öten indulunk Szegedre (most 10:45), jegyeket már előre megvettük, majd surározzuk a medencébe a sok dobbanó szív erejét Budapestről! Húú de fogunk izgulni! Dejó lenne, ha sikerülne! Hajrá Szeged!

Pepe hozzászólása
Pepe21132
2009.04.22. 09:44

Hajrá fiúk! Bár nem leszek Szegeden, itthonról is nagyon fogok szurkolni nektek, ahogy nagyon sokan mások is!!!

Dani hozzászólása
Dani21130
2009.04.22. 08:52

hajrá szeged! gyerünk srácok! mutassátok meg! egy ország van veletek!

Tyúk hozzászólása
Tyúk21127
2009.04.22. 08:33

Mindent bele, fiúk! Nagyon szorít nektek mindenki!!!