FACEBOOK

Pro Recco: magabiztos menetelés - Primorac Kotor: elúszik a montenegrói bajnoki cím

Pro Recco: magabiztos menetelés - Primorac Kotor: elúszik a montenegrói bajnoki cím
hozzászólás, 2009.04.20.

A Pro Recco besétált az olasz bajnokság elődöntőjébe  természetesen megint magyar gólokkal. Kiss Gergő és Steinmetz Ádám továbbra is a kotoriak nagy kedvence, mindent meg is tettek a szomszédvárban a győzelemért, de balszerencsés meccsen kikaptak. Megmutatjuk a mérkőzés góljait, többek között Kiss Gergely két és Steinmetz Ádám egy - nem akármilyen - találatát.

Olaszországban nem kis meglepetésre egyetlen negyeddöntőben sem kényszerültek harmadik mérkőzésre a csapatok, sima 2:0-lal jutott mindenki az elődöntőbe.

A Pro Recco Firenzében játszotta második meccsét, s a hazai 19:11-es győzelem után semmilyen gondot nem okozott számára a második győzelem besöprése. A csapat eleve tartalékosan utazott a visszavágóra, Kásás ezzel a meccsel töltötte le eltiltását, Felugo egyszerűen pihent, miként a héten a válogatottban is szerepelt kapus, Tempesti. (Helyettesítője, Washburn a negyedik negyedben egymásután kétszer hárított büntetőt...)

Märcz Tamás háromszor, Madaras Norbert kétszer volt eredményes a meccsen, s a Recco nyugodtan, immár elődöntősként készülhet a Vasas elleni szerda esti Euroliga-visszavágóra, amelyről a VLV helyszíni tudósításban számol majd be.

MARCZ TAMÁS a VLV-nek:

Az első play-off mérkőzéshez szinte megegyező meccset játszottunk ráadásul az is egy Vasas-felvezető volt. Mintha lekopíroztunk volna mindent az előző találkozóról. Egyből vezetést szerztünk majd azt folyamatosan tartottuk az utolsó negyedben pedig növeltük számszerü előnyünket.

MADARAS NORBERT a VLV-nek:

- Elég sima volt. Megint nem védett Tempesti, nem volt még Kása meg Felugo sem. Azt hiszem, ez volt az utolsó könnyű meccsünk ebben a szezonban. Érdekes, hogy a Bresciával mostanában jó sokat fogunk játszani, hiszen a bajnokság mellett az Olasz Kupában is velük vívjuk az elődöntőt.

Florentia-Pro Recco 10:18 (2:5, 4:4, 2:3, 2:6)
Firenze, v.: Attilio Paoletti és Dante Saeli
Florentia: Mugelli, Radu 2, Di Fulvio, Pagani 2, Cocchi, Stritof 1, Georgescu 2, Cranco, Mattesini, Bruschini, Sottani 2, Gobbi, Bini 1. Edző: Popovic
Pro Recco: Washburn, Presciutti 2, Madaras 2, Mangiante 1, Figari 1, Lapenna 1, Di Costanzo, Angelini 1, Giorgetti 3, Calcaterra, Udovicic 3, Märcz 3, Bencivenga. Edző: Pino Porzio
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 5/11
Gól - ötméteresből: 0/2, ill. 2:2

A Pro Recco két győzelemmel bejutott az olasz bajnokság elődöntőjébe.

További eredmények:

Nervi-Savona 6:9 (0:3, 2:1, 3:2, 1:3) (Fodor Rajmund játszott a Nerviben, de nem lőtt gólt)
Lazio-Posillipo 6:14 (2:4, 1:4, 1:3, 2:3)
Sori-Brescia 6:12 (2:4, 1:2, 1:6, 2:0)

Az elődöntők párosítása:

Pro Recco-Brescia
Posillipo-Savona

A döntőbe jutáshoz két meccset kell nyerni, az első találkozó a bajnokság alapszakaszában jobb helyen végzett csapat otthonában lesz. A játéknapok: május 2., 6. és ha szükséges, 9.


A Szuperliga elnevezésű montenegrói bajnokságban a veszett fejsze nyelét kellett elkapnia a Primorac Kotornak, hiszen idegenben, a Herceg Novi otthonában kellett (volna) megakadályoznia legnagyobb riválisát a montenegrói bajnoki cím elnyerésében.

A találkozó előtt kiosztották a Herceg Novi játékosainak a Jadranska Liga ezüstérmeit, a 22 éves Alekszander Ivovics pedig átvette a gólkirályi címért és a legjobb játékosnak járó két serleget.

Az izgalmakkal teli meccs színvonalas játékot hozott, egyenlő erők küzdöttek a vízben. A Kotor sokáig meglepően magabiztosan játszott, 4:2-re vezetett is a harmadik negyedben, sőt, az előny csaknem három gólra nőtt, miután egy lövés után a labda valószínűleg átcsúszott a képzeletbeli gólvonalon, de a bírók nem így látták. (A nagy montenegrói rangadóra két szlovén bírót szerződtetett a szövetség.) Ez a pillanat volt a fordulópont, ugyanis a negyed végén, 55 másodperc alatt két elkerülhető gólt kapott a Primorac, s bár ezt követően még kétszer sikerült egyenlítenie, de már csak futott az eredmény után és a hazaiak kis szerencsével "behúzták" a meccset.

Kiss Gergely igazi vezéregyéniség volt két gólt lőtt, s gyakorlatilag az ő erőteljes játéka tartotta partiban a vendégeket. Steinmetz Ádám olyan, de olyan gólt lőtt... Úgy történt, hogy Kiss Gergő eleresztette a balt, a labda a felső kapufáról a kapus elé pattant, ő pedig zavarában kicsit maga elé tolta. Ádi ott termett, bal kézzel felpöckölte, s amíg a rárontó védő keresgélte a labdát, a jobbjával szépen bepaskolta a kapuba. (Huszonnyolcszor néztük meg a gólt, mert tisztára úgy tűnt, hogy Ádi lábbal rúgta be, de kénytelenek vagyunk hinni a legilletékesebbnek - a jobb keze volt...)

A Primorac legközelebb szerdán játszik Herceg Noviban - a hazai döntetlen után megpróbálja kiharcolni a Final Fourba jutást...



KISS GERGELY a VLV-nek:

Jól kezdtünk, hatásosan védekeztünk és a harmadik negyed 6. percében 4:2-re vezettünk. Aztán nem adtak meg egy gólunkat, ami bent volt, és ahogy az lenni szokott: kontratámadás - gól, majd 2 másodperccel a szünet előtt potya - 4-4. Utána kicsit ütemet vesztettünk, 5:5 után kevés veszélyes támadásunk volt, például két emberelőnyben sem lőttünk kapura. Nem tudott a csapat mit kezdeni a letámadásos védekezéssel és azzal, hogy engem szorosan fogtak. Elöl és hátul lehetett volna jobb a csapat teljesítménye, miközben a Jadran sem sziporkázott.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

A harmadik negyed végéig nagyon jól játszottunk, fantasztikusan védekeztünk, vezettünk is 4:2-re. Utána pedig elég sok butaságot követtünk el, szerencsénk sem volt, a végén sok gólt kaptunk, aminek köszönhetően a Herceg Novi meg tudta nyerni a meccset, de nagyon nagy küzdelem volt. Örülök, hogy végre jól játszottunk. Nyilván egy kicsit megkapták a hazai pályát, ahogy ez lenni szokott, de azt gondolom, hogy a szerencse forgandó, remélem, hogy nem is olyan sokára nekünk fog kedvezni és meg tudjuk verni őet ugyanebben az uszodában. Én mindig is mondtam, hogy két, nagyjából egyforma képességű csapatról van szó, a pillanatnyi forma dönthet és nagyon bizakodom, hogy szerdán egy picivel többet fogunk nyújtani és bejutunk a Final Fourba, amire megvan a lehetőségünk.

Jadran Herceg Novi-Primorac Kotor 9:7 (0:0; 2:2; 2:2; 5:3)
Herceg Novi, v.: Rakovec és Margeta (mindkettő szlovén)
Herceg Novi: Sztyepanovics, Sekulics, Grejem, Elez, Vukcsevics 1, Radovics 2, Jelaca, Gojkovics 2, Ivovics 3, Pejakovics, Premus, Smith 1, Percsinics, Vrbica.
Primorac Kotor: Radics, Dr. Brguljan, Crepulja, Petrovics 2, Da. Brguljan, Zatovics 1, Kiss G. 2, Paskovics, Pavlovics, Milosevics, Steinmetz Á. 1, Drasković 1, Milics, U. Brguljan.
Gól - emberelőnyből: 2/6, ill 3/7
Gól - ötméteresből: 1/1, ill 1/1

VIDEÓ:

1:0 - Gojkovics első gólja

1:1 - Petrovics első gólja

2:1 - Vukcsevics gólja

2:2 - Kiss Gergely első gólja, ötméteres

2:3 - Draskovics gólja

2:4 - Steinmetz Ádám gólja Kiss Gergely lövése után

A nem megadott Kotor-gól

3:4 - Gojkovics második gólja

5:4 - Ivovics első gólja

5:5 - Kiss Gergely második gólja

6:5 - Ivovics második gólja

6:6 - Petrovics második gólja

7:6 - Ivovics harmadik gólja

8:6 - Radovics első gólja

8:7 - Zatovics gólja

9:7 - Radovics második gólja

A Budva Kotorban, az ottani második számú csapattól, a Cattarótól szenvedett egygólos vereséget. Érdekes meccs lehetett, hiszen a harmadik negyed elején 6:0 állt az eredményjelző-táblán... A Budva játékosai az Euroligából történt balszerencsés kiesésük után láthatólag kicsit elvesztették a motivációt, valószínűleg a csapat (és saját sorsuk) is sokat foglalkoztatja őket. Gór-Nagy Miklós egy gólt lőtt a meccsen.

GÓR-NAGY MIKLÓS a VLV-nek:

- Örülök, hogy a második félidőt 9:4-re megnyertük, viszont sajnálom, hogy 6:0-ra elvesztettük az elsőt. De tanultunk az esetből, legközelebb fél órával korábban  kezdjük a bemelegítést.

Cattaro-Budva 10-9 (2-0, 3-0, 4-7, 1-2)
Kotor, v: D. Adzic, S. Matijasevic  
Cattaro: Pijetlovic, Nastran, Tomašević, Popovic 1, Kordić, Bjelobrkovic, Vukčević 2, Djogaš 3, Lobov, Žanetić 2, Kunac 1, Filipović 1, Restovic, Mišić 
Edző: Vicevic
Budva: Šefik, Trajković, Ćirić, Danilović 4, Gak 1, Tičić, Barba, Uskoković 3, Aoyagi, Gór-Nagy 1, Dončić, Franičević, Todorović, Mijanović. Edző: Duho
Gól - emberelőnyből: 5/8 ill. 4/9

A montenegrói Szuperliga állása:

1. Herceg Novi 12,
2. Kotor 7,
3. Cattaro 4,
4. Budva 2 pont

A következő forduló mérkőzései:

2009. ápr. 27. 19:00 Kotor-Cattaro
2009. ápr. 28. 19:00 Budva-Herceg Novi

5 régi hozzászólás

im hozzászólása
im21114
2009.04.21. 00:23

Azért én bízom valamiféle csodában, hogy mégis összejön szerdán a Vasas-nak!

AlonSolya hozzászólása
2009.04.20. 20:49

köszönöm :D

Heydy hozzászólása
Heydy21112
2009.04.20. 17:39

Láttam ma a Viván a legújabb vodafone reklámot. Nekem nagyon tetszik. o.O Az is fel fog kerülni a vlv-re? Remélem igen. =)

szerk hozzászólása
szerk21110
2009.04.20. 15:05

20.30

AlonSolya hozzászólása
2009.04.20. 14:46

pontosan hány órakor kezdődik a szerdai Pro Recco-Vasas meccs?? mert eddig mindenhol más időpontot hallottam!