FACEBOOK

VB-sorsolás - Római csoportellenfeleink: Kanada, Németország, Dél-Afrika

VB-sorsolás - Római csoportellenfeleink: Kanada, Németország, Dél-Afrika
hozzászólás, 2009.04.17.

Pénteken Rómában elkészítették a július 17. és augusztus 2. közötti római világbajnokság csoportbeosztását. A magyar férfi válogatott csoportbeli ellenfelei: Kanada, Németország, Dél-Afrika. Az első helyezett közvetlenül bejut a legjobb nyolc közé, a második és a harmadik helyen végzett csapatnak ki-ki meccsen kell ezt elérnie egy másik csoport harmadikjával, illetőleg másodikjával szemben. Kemény Dénes és Biros Péter reagálása.

A férfi-tornán részt vevő 16 csapatot négy négyes csoportba sorsolták, mégpedig kiemelések után. Az előzetes besorolásnál a négy kalap közül az elsőbe került az olimpiai bajnok, a pekingi ezüstérmes és az olimpiai bronzcsata két részvevője, így az első körben semmiképpen nem kerülhettünk össze az USA-val, Szerbiával és Montenegróval. (Érdekesség, hogy a címvédő Horvátország csak a második kalapba kapott besorolást.)

A csoport: Magyarország, Kanada, Németország, Dél-Afrika

B csoport: Montenegró, Horvátország, Kína, Brazília

C csoport: Szerbia, Spanyolország, Ausztrália, Kazahsztán

D csoport: USA, Olaszország, Macedónia, Románia

A további menetrend:

Felső ág:

A1 - C2-D3
B1 - D2-C3

Alsó ág

C1 - A2-B3
D1 - B2-A3

Ez azt jelenti, hogy a négy közé jutásért feltehetőleg Spanyolország lesz az ellenfél, Montenegróval vagy Horvátországgal pedig csak ezután, az elődöntőben kerülhetünk össze.

KEMÉNY DÉNESt az olasz szövetségi kapitány, Alessandro Campagna közvetlenül a sorsolás után, telefonon tájékoztatta  az eredményről. A magyar kapitány a VLV-nek így nyilatkozott:

- Úgy gondolom, hogy nem lehet más célunk, mint a csoportgyőzelem, annak ellenére, hogy egy újjáalakuló csapattal veszünk részt a vb-n. A nyolc között nyilván már bármi lehet.

Az elmúlt évek világversenyeinek végeredményei nem azt mutatják, hogy a könnyű csoport a torna elején segítséget jelent, de tény, hogy ha valaki könnyebb indulásra vágyott, akkor a spanyol-olasz-horvát-kanadai négyesből Kanadánál kedvezőbb ellenfelet nem kaphatott volna, úgy gondolom, hogy ebben mindenképpen nagy szerencsénk volt. Valószínűleg a sors megjutalmazta azt a döntésemet, hogy nem megyek ki személyesen Rómába - eddig sem jártam ki a sorsolásokra.

- A dél-afrikai csapatot ismered? Nem okozhatnak meglepetést?

- Van két-három nagyon jó játékosuk és a melbourne-i világbajnokságon voltak nagyon jó mérkőzéseik. Ezek a meccsek igazából rajtunk múlnak. Mind a három meccs - beleértve a csoportban legerősebb ellenfélnek számító németek ellenit is - azon múlik, hogy mi hogy állunk neki. Ha úgy állunk neki, hogy kell, akkor ezeket a csapatokat meg tudjuk verni.  Mióta kapitány vagyok, 97 óta mindig azon múlott a németek elleni eredményünk, hogy mi hogy játszottunk. Jobbak vagyunk náluk két-három góllal, amiből lehet öt, ha nagyon fel vagyunk tüzelve és pontosan játszunk, illetve lehet szoros, mint volt akár a melbourne-i világbajnokságon jó darabig, vagy például az Unicum Kupán, az olimpia előtt, amikor tompábbak voltunk. Brandenburgban már idén, újjáalakuló csapattal is bebizonyítottuk, hogy a német válogatott verhető.

BIROS PÉTER, a magyar csapat kapitánya a VLV-nek:

- Úgy érzem, nem lehet gond a továbbjutás, mégpedig az első helyen. Nem látok semmi olyat, ami ezt megadadályozná. Ha ez sikerül, meg tudjuk majd nézni a leendő ellenfelünket, akivel a négy közé jutásért játszunk. Ha pedig az elődöntőben vagyunk, már tényleg karnyújtásnyira van csak a döntő és a győzelem. Úgy érzem, hogy a négy közé "illik" bejutnunk, különösen a sorsolás ismeretében, úgy, hogy elkerüljük az igazán nagy csapatokat, amelyekkel csak a négy között találkozunk. A csapatunk addigra már jól össze fog érni, hasonló nívót fogunk képviselni, mint az előző négy évben. Bizakodó vagyok, de hogy mire is vagyunk képesek, igazán, ez majd csak a világbajnokságon fog kiderülni.


A nyári vizes VB hivatalos honlapján már pereg a visszaszámláló. A vízilabda-szekcióban pedig Varga Dániel TEVA-sapkás(!!) fotója jelzi, hogy a sportág szupersztárjai az olimpia utáni második legrangosabb világversenyre készülnek

15 régi hozzászólás

sirpeter hozzászólása
2009.04.20. 09:29

Hi, remelhetoleg a \"gyenge\" csoport nem lesz problema az elso nehezebb meccseken. Del- Afrika a legprofibb amator csapat!Nem a szovetseg nem fizette az olimpiat, hanem a jatekosok nem tudtak kifizetni!

homburg hozzászólása
homburg21102
2009.04.19. 11:36

Dél-Afrika: Asszem két éve egy Kepes riport szólt egy kint dolgozó magyar vízilabdaedzőről. 25-ös medencében edzettek a barna srácok. Biztos kondiproblémájuk nem lesz az úszással. (Télen a magyar úszók is odajárnak edzőtáborba...) Tavaly az olimpiára Afrika elsőként mehettek volna, de a szövetség nem vállalta. Azért vagy tízzel el kell őket verni:)

Én hozzászólása
Én21100
2009.04.18. 12:08

Bár mondjuk nem csak a csoportgyőzelem az alap, mert mondjuk az utána feltehetően következő Spanyol csapat is 1 kaliberrel gyengébb, ugyhogy ahogy Biros Peti is mondta az elődöntőbe jutás a minimális.... átalakuló,megfiatalított csapattal játszanak a Szerbek,Spanyolok,Olaszok is, ugyhogy erre nem lehet kimagyarázni egy-egy kudarcot (persze remélem semmilyen kudarc nem lesz)...

Én hozzászólása
Én21099
2009.04.18. 12:03

Legkönnyebb csoport, alap az első hely...

kisViki hozzászólása
kisViki21098
2009.04.18. 10:13

Mi a barátnőmmel összeraktunk egy \"ideális\" csoportot a fiúknak - ebből Dél-Afrika és Kanada be is jött :). Az első \"meccsünk\" a szülinapomon lesz, úgyhogy mindennek jól kell mennie :). Hajrá-hajrá!

Szöszke hozzászólása
2009.04.18. 03:06

Ha fogadni lehetett volna senki nem gondolt ilyen könnyű csoportra. Az olaszok meg úgyis a döntő kivételével az esti meccseket maguknak tartogatják ezt tudtuk eddig is. Nagyon várom már a VB-t n is. De ne csak az arany legyen ám az erem!

árkása hozzászólása
2009.04.17. 23:21

B (régi)! A szívemből szóltál:-)) Ez így tök elegáns (mármint a műbalhé ilyetén való kezelése szponzor-felirat ügyben)!

brasil82 hozzászólása
2009.04.17. 19:29

Július 20-án Kanada ellen kezdünk, 22-én Németország következik, majd 24-én a Dél-afrikai Köztársaság az ellenfél! A pontos kezdési időpontok még nem biztosak!

Alberto hozzászólása
Alberto21093
2009.04.17. 18:24

Már várom nagyon a VB-t!!!!!!!!! :) Hajrá Magyarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szerk hozzászólása
szerk21092
2009.04.17. 17:30

Még nem tudjuk, de biztos, hogy nem az esti utolsó szakaszban, mert akkor az olaszok játszanak majd. Amint lesz pontos menetrend, közzé tesszük.

Bodza hozzászólása
Bodza21091
2009.04.17. 17:17

és mikor is lesznek pontosan a mérkőzések? nap/időpont...ilyemit már lehet tudni? Kösziii

szerk hozzászólása
szerk21090
2009.04.17. 16:50

Kétségtelen, ezt elintéztük...

B (régi) hozzászólása
2009.04.17. 16:43

Vasas-szurkolóként megköszönöm a vlv-nek, hogy minden befolyását latba vetette a FINA-nál annak érdekében, hogy jól látható legyen a TEVA felirat Varga Dani sapkáján! ;) Ami a csoportokat illeti, brasil82 menetrendje alapján és a papírformát elképzelve a szerbekkel csak a döntőben találkoznánk, a horvátok pedig a D1 elleni negyeddöntő megnyerésével visszalépnének az őket megillető helyre. Kíváncsian várom, hogy az Egyesült Államok csapata képes lesz-e hozni az olimpián mutatott játékerőt (gyanítom, nem), és ők vagy esetleg az olaszok nyerik-e majd azt a csoportot. Bárhogy is legyen, a horvát (esetleg montenegrói) csapat ellen nem sok esélyt adok egyikőjüknek sem. A B csoportot azért adnám Montenegrónak, mert náluk alig van változás a pekingi csapatösszeállításhoz képest.

brasil82 hozzászólása
2009.04.17. 14:11

A szerb szövetség honlapja alapján a negyeddöntőben a C2-D3 meccs győztesével játszunk majd, tehát elkerüljük a CRO-MNE kettőst! Ha sikerrel vívjuk a negyeddöntőt, akkor az elődöntőben jön majd a CRO-MNE csoport győztese, feltéve, ha az legyőzi a negyeddöntőben a D2-C3 meccs párosítását! Felső ág: A1 - C2-D3 B1 - D2-C3 Alsó ág C1 - A2-B3 D1 - B2-A3 Kicsit OFF: sorsoltak az idei junior VB-re is (91-92-es korosztály), ahol a B-csoportba kerültünk Olaszország, Brazília, Új-Zéland és az Ázsia-bajnokság leendő 2.helyezettje ellen!

cowk hozzászólása
cowk21087
2009.04.17. 13:07

wow, egesz jo csoportnak tunik.