FACEBOOK

Primorac Kotor-Budva 6:5

Primorac Kotor-Budva 6:5
hozzászólás, 2009.04.11.

A montenegrói bajnoki rájátszás első fordulójában nehezen gyűrte le a Budvát Kiss Gergelyék csapata. Félidőig még a vendégek vezettek, lényegében a harmadik negyed megnyerése hozta a győzelmet. A Kotor két magyarja nem akármilyen szerepet játszott a hazai sikerben. Megmutatjuk videón a meccs összes fontos jelenetét.

Az olasz és a magyar bajnoksággal ellentétben Montenegróban nem tartottak húsvéti szünetet. Szombaton megkezdték a rájátszást, amelyben az ország négy csapata vesz részt: a Herceg Novi, a Kotor, a Budva és a Cattaro.

Valamennyi klub indult a Jadranska Liga közdelmeiben, amely számukra a bajnoki alapszakaszt kjelentette, vagyis az egymás elleni eredményeket magukkal hozták a rájátszásba. Így a bajnokság végső szakasza a következő állással indult:

1. Herceg Novi 6,
2. Kotor 4,
3. Budva 2,
4. Cattaro 1 pont

A rájátszás során minden csapat kétszer játszik a riválisokkal, így alakul ki a végeredmény.

Kotorban nem volt telt ház a Budva elleni meccsen. Meccs előtt a Kotor játékosai átvették a Jadranska Liga harmadik helyéért járó bronzérmeket.

Mindkét csapat álmosan kezdett, félidőig mindössze három gól esett, s meglepetésre a vendégek álltak jobban. A harmadik játékrészben fordított a Kotor, aztán már 6:3-ra is vezetett, de a Budva feljött, s az utolsó percben az egyenlítésért támadhatott. Ekkor egymásután két páros kiállítást ítéltek a bírók, így a meccset négy-négy mezőnyjátékos fejezte be, de gól már nem esett.

A vendégeknél Gór-Nagy Miklós szinte végig vízben volt, jól irányított, de sok lehetősége nem volt a góllövésre. A Kotor győzelméért a két magyar sokat tett: Steinmetz Ádám két góljával a meccs legeredményesebb játékosa lett, Kiss Gergely pedig egy gól mellett három (!) gólpasszal járult hozzá a sikerhez, két átadása után pedig ötméterest ítéltek a bírók. (Gólja után zúgott a csarnokban a "Kiss, Kiss, Gergeli!". A mezőny legjobbja ő és Sefik volt. A Budva kapusa még mindig csúcsformában véd, nem csak lövések sorát hárította, de a Kotornak megítélt három ötméteresből kettőt is kifogott.

Primorac Kotor-Budva 6:5 (1:1, 0:1, 3:0, 2:3) G.: Steinmetz Á. 2, Darko Brguljan, Kiss G., Paskovics, Petrovics, Ill. Danilovics, Gak, Ticsics, Uszkokovics, Franicsevics

VIDEÓ (montenegrói televízió):

0:1 - Franicsevics gólja

Sefik védi Paskovics büntetőjét

1:1 - Paskovics gólja Kiss Gergely passzából

1:2 - Gak gólja

2:2 - Petrovics gólja Kiss Gergely passzából

3:2 - Steinmetz Ádám első gólja

4:2 - Darko Brguljan gólja

Sefik védi Darko Brguljan ötméteresét

4:3 - Danilovics gólja

5:3 - Kiss Gergely gólja, ötméteres

6:3 - Steinmetz Ádám második gólja

6:4 - Ticsics gólja

6:5 - Uszkokovics gólja

VLV-videók:







A montenegrói rájátszás állása:
1. Herceg Novi 9,
2. Kotor 7
3. Budva 2,
3. Cattaro 1 pont

2 régi hozzászólás

PARTIZAN hozzászólása
2009.04.13. 18:28

Nem egészen ezt írják.....a cikk szerint a Világliga podgoricai döntőjére készülő montenegróiak a magyarok vendégei lesznek az edzőmérkőzéseken. Tehát ők jönnek ide, és remélhetőleg Budapesten lesznek az edzőmérkőzések.:-)

B (régi) hozzászólása
2009.04.13. 17:29

Nekem úgy rémlik, hogy a Cattaro nem indult a J. Ligában... Más. Érdekes cikket találtam a montenegrói szövetség honlapján. A nyitó oldal első cikke szerint Petar Porobics nemrégiben Magyarországon járt és megállapodott Kemény Dénessel, hogy a világbajnokságra való felkészülés jegyében a két ország válogatottja közös edzéseket tart és mérkőzést játszik mindkét országban. A montenegrói helyszín a főváros, Podgorica lesz. Kedves vlv, kíváncsi lennék, hogy Kemény Dénes megerősíti-e a hírt. A hír forrása: http://www.wpolomne.org/