FACEBOOK

Steinmetz Ádám és Kiss Gergely a kotori döntetlenről

Steinmetz Ádám és Kiss Gergely a kotori döntetlenről
hozzászólás, 2009.04.10.

Hazai pályán nem szerzett előnyt az április 22-i visszavágóra a Primorac Kotor az Euroliga negyeddöntőjében. Egy nappal a meccs után kérdeztük élményeiről a montenegrói csúcsrangadón szerepelt két magyar játékost, Kiss Gergelyt és Steinmetz Ádámot. (Megmutatjuk a magyar gólokat is.)

Primorac Kotor (montenegrói)-Jadran herceg Novi (montenegrói) 12:12 (24, 4:2, 4:3 2:3) G.: Paskovics 4, Kiss G. 3, Dra. Brguljan, Crepulja 2-2, Milosevics 1, ill. Ivovics 4, Elez 3, Graham, Radovics, Jelaca, Gojkovics, Premus

(Kiss Gergőék felvétele)

VIDEÓ (montenegrói televízió):

Kiss Gergely első gólja

Kiss Gergely második gólja, ötméteres

Kiss Gergely harmadik gólja

Steinmetz Ádám érvénytelen gólja

Steinmetz Ádám ötméterest harcol ki

Kiss Gergely kimaradt ötméterese

Steinmetz Ádám kapufája

(Kiss Gergőék felvétele)

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Óriási élmény volt, ahogy a város egész héten készült a meccsre. Természetesen telt ház előtt játszottunk és minden segítséget megkaptunk a szurkolóktól. Szerettünk volna nyerni, de az elején sajnos - nálunk ez most már majdhogynem szokás, - nem úgy kezdünk, ahogy illene, és ezért el is ment 5:2-re a Herceg Novi. Onnan vissza tudtunk jönni és 9:7-re át is vettük a vezetést. Jó meccs volt. Jó erőben voltunk, jól játszottunk, szép gólokat lőttünk, de a védekezésben nagyon sokat hibáztunk, ennek is köszönhető a 12 kapott gól, ami nagyon sok, nem megengedhető. Ezért, bár mi már nyertünk ebben a szezonban Herceg Noviban, tehát nem lehetetlen a dolog, de azért elég nehéz lesz a visszavágó. Mindenesetre készülünk, meglátjuk, mire megyünk április 22-én. Azt gondolom, hogy van esélyünk a továbbjutásra, de a védekezésben fel kell javulnunk, mert így ez kevés lesz.

- Hogy volt az érvénytelenített gólod?

- Jessie Smithről csavartam be, de időközben valaki egy beindulásnál szabálykodott, ezért kontrát fújtak. Egy lehetőségem volt még, az kapufa lett. Két ötméterest harcoltam ki és csináltam kiállításokat is, sikerült például kipontoztatni az ellenfél egyik legjobbját, Ivovicsot, amit terveztünk is. (Igaz, csak a vége előtt másfél perccel jött össze, tehát elég későn...)

- Mennyi esélyt látsz a továbbjutásra?

- Két, nagyjából egyforma erősségű csapatról van szó. A pályaelőny most náluk lesz, de mondom, tavaly és idén is nyertünk már Herceg Noviban, tehát nem lehetetlen a feladat, de tény és való, hogy ha a sorsolás után 50-50 százalék esélyt adtam a két csapatnak, most azért a mérleg kicsit az ő javukra billent.


KISS GERGELY a VLV.nek:

- Izgalmakban bővelkedő meccs volt. Nagyon rosszul kezdtünk, bármennyire is készültünk. Aztán félidőre felálltunk  - 5:2-ről 6:6-ra. Onnantól kezdve főleg mi vezettünk, két góllal legalábbis már csak mi, 9:7-re és 11:9-re. Volt esélyünk két-három gólos győzelemre, de védekezésben és támadásban is voltak olyan hibák, amelyek miatt tartani tudták a lépést, aztán egy 3:0-as rohammal még a vezetést is átvették 11:9-nél. Közrejátszott ebben a poccsékul lőtt büntetőm, jó sok kapufánk, meg a kapusunk megszokottnál gyengébb teljesítménye. Összességében, olyan volt a meccs, mint az én teljesítményem is: nagyon változó. Volt nagyon jó szakasz - a csapatnak is, meg nekem is, meg volt rosszabb. Nem tudtunk egyenletesen játszani, igaz, ők se, s végül kijött a döntetlen, ami reális, mert a két csapat nagyjából azonos játékerőt képvisel.

- Esélyek?

- Nehéz a dolgunk, oda kell menni az ő katlanukba, szintén teltházas meccs lesz, fantasztikus szurkolók itt is, ott is. Megható volt látni, ahogy a szurkolóink napokig készültek az uszoda előtt, zászlókat, transzparenseket készítettek a meccsre, olyanok voltak, mint egy barkács-szakkör, és munka közben csapatindulókat énekeltek. Nyilván ugyanez lesz ott is. Ennek ellenére van esélyünk, azt mondom. Egyáltalán nem adtuk föl! Meccs után arról beszélgettünk, hogy egygólos győzelemmel se lenne sokkal nagyobb esélyünk, mert ott nem lehet döntetlenre játszani. Ha jók leszünk, és győzelemra hajtunk, akkor nyerhetünk. Van alapja annak, hogy bizakodóak legyünk, de a továbbjutáshoz szinte tökéletesen kell játszani.

- A három gólhoz gratulálok, hogy volt az elhibázott ötméteres?

- Két büntetőt lőttem a meccsen, az első nagyon simán bement, a másodiknál elhatároztam, hogy megvárom, merre mozdul a kapus. Aztán ő nem csinált  semmi különöset, kijött, félig kiemelkedve, tehát gyakorlatikag egy csomó helyre lőhettem volna, de éppen belelőttem. Megzavart azzal, hogy semerre sem mozdult, és én mint egy rutintalan ifjú, belelőttem a labdát. Egyébként jól ment a játák, bekkeltem és sokszor sikerült semlegesítenem Ivovicsot úgy, hogy kiállítást sem kaptam. Megyünk előre, szombaton a Budva jön, már a montenegrói rájátszásban.

4 régi hozzászólás

RioF hozzászólása
RioF21056
2009.04.10. 23:02

Még semmi sincs veszve a Kotornak,és meg lehet a Final Four!Bár nem lesz egyszerű,csak hát a hazai pálya....gondolom ott meglesz,nem úgy mint a Komiban a Recco ellen!:( Mindent bele magyarok fiúk! Ádika érted külön szorít az egész VASAS tábor!!!!!Tudod:piszkáld ki,piszkáld ki,piszkáld ki belőle,nem piszkálom egye meg a fene,hagy maradjon benne.Angyalföld,Angyalföld!Steinmetz Ádi,Steinmetz Ádi!!!!!!!!!!

sanya05 hozzászólása
sanya0521054
2009.04.10. 22:25

Vicces, mert életem első elhibázott 5-méterese pont így volt nekem is. El akartam küldeni balra, hogy majd jobbra lőjem, de nem mozdult el...és belelőttem :)

Dani hozzászólása
Dani21039
2009.04.10. 08:26

\"és én mint egy rutintalan ifjú\" :))))))))))))))))))))))))))) Aranyos volt ez a Gergőtől! Hajrá gyerekek, meglehet az elődöntő!

cowk hozzászólása
cowk21038
2009.04.10. 02:24

Bravó gyerekek, meg kell nyerni!!