FACEBOOK

Nem sikerült a Primorac-bravúr Zágrábban

Nem sikerült a Primorac-bravúr Zágrábban
hozzászólás, 2009.04.04.

Két negyedet megnyert, mégis sima veresétet szenvedett Zágrábban a Mladosttól a Primorac Kotor a Jadranska Liga utolsó fordulójában. A péntek esti meccs szoros küzdelmet hozott, a harmadik negyedben azonban (Steinmetz Ádám szavaival élve:) "hosszúra nyúlt rövidzárlat" érte a Kotort, s a játékrész 6:1-es elvesztésével elúszott a meccs. Kiss Gergely és Steinmetz Ádám nyilatkozata hamarosan.

Mladost Zágráb-Primorac Kotor 11:8 (2:1, 2:3, 6:1, 1:3)
Zágráb, v.: Margeta (szlovén) és Csurics (horvát)
Mladost Zágráb: Jurin, Burics 2, Babics 1, Vrdoljak 1, Paskvalin 1, Frankovics, Herceg 1, Antonijevics 1 (ötméteresből), Karacs 1, Muslim 1, Hinics 2, Buljubasics, Pavics, Loncar. Edző: Bonacsics.
Primorac Kotor: Radics, Dr. Brguljan, Csucskovics, Petrovics, Da. Brguljan 1, Zatovics 1, Kiss G., Paskovics 2 (az egyik ötméteresből), Pavlovics 1, Milosevics, Steinmetz Á., Gopcsevics, Milics 3, Draskovics. Edző: Perovics.
Gól - emberelőnyből: 1/4, ill. 7/10
Gól - ötméteresből: 1/1, ill.1/1

A kotoriaknak nem csak a Jadran Liga második helye volt a tét, hanem az is, hogy megelőzzék a másik montenegrói csapatot, a Herceg Novit, s így előnnyel forduljanak a hazai rájátszásra, a montenegrói bajnoki címért folyó küzdelemre.

A meccs előzményeihez tartozik, hogy Steinmetz Ádám a hetet itthon töltötte, mert kontrollvizsgálaton kellett megjelennie (emlékezetes, hogy porckorong-sérv miatt kellett kés alá feküdnie még tavaly júliusban). Ádám a vlv-nek lakonikus tömörséggel foglalta össze a vizsgálatok után vele közölt orvosi szakvéleményt: "Azt mondták, pofozkodhatok tovább..." Ádi Budapestről utazott tehát a horvát fővárosba, s elkísérte őt néhány Vasas-drukker is, hogy a helyszínen drukkolhasson kedvencének.

A meccsen a Mladost ragadta magához a kezdeményezést, de a Primorac jól tartotta magát, s a második negyed megnyerésével behozta minimális hátrányát. Ekkor úgy tűnt, hogy két, teljesen egyforma erősségű csapat küzdelmében a végjáték dönt majd. Ám a harmadik játékrészben a vendégek megmagyarázhatatlanul visszaestek, hat gólt kaptak, amire csak eggyel tudtak válaszolni. Így hiába nyerték meg az utolsó negyedet is (két góllal) ez már csak a vereség számszerűségének kozmetikázására volt elegendő.

A találkozót sajnos sem a horvát, sem a montenegrói televízió nem közvetítette.

TZS-képek a mérkőzésről

KISS GERGELY (Primorac Kotor) a VLV-nek:

Nagy lehetőséget szalasztottunk el azzal, hogy kikaptunk tegnap. Készültünk rendesen, félidőben 4:4-re álltunk, de a harmadik negyedben elúszott a meccs. Nem is tudom, mi történt, ezt meg kell még beszélnünk. Lehet, hogy ez csak annak az "ellentételezése" volt, hogy korábban túl sokszor ment túl jól a csapatnak (például Euroliga-meccsen idegenben 10 góllal sikerült győznünk). A korábbi kisebb csodák után most a negatív részét is megtapasztaltuk a sportnak. Ezzel a vereséggel elvesztettük azt a lehetőséget, hogy a montenegrói rájátszást két pont előnnyel kezdjük. De hát ilyen a sport, nem lehet mindig jól játszani. Előre tekintünk, készülünk a szerdai Euroliga-meccsre.

STEINMETZ ÁDÁM (Primorac Kotor) a VLV-nek:

Nem tudom megmagyarázni, hogy mi történt a harmadik negyedben. Egy hoszúra sikerült rövidzárlat. El is ment ott a meccs. Nem kezdtünk jól, de a a második negyed végére ledolgoztuk a hátrányunkat. A harmadik negyedben pedig olyan rosszul játszottunk, hogy onnan már nem volt visszaút. Így végül harmadikak lettünk a Jadran Ligában és sajnálatos módon csak másodikként megyünk be a montenegrói rájátszásba a Herceg Novi mögött. Nem szabad hibáznunk mostantól. Nem lesz könnyű, de ahogy Földi Laci mondaná: "Szeretjük a kihívásokat" mi is...

1 régi hozzászólás

Alberto hozzászólása
Alberto20875
2009.04.04. 18:17

Azért ez a Mladost jó erőkből áll... De a harmadik negyedet hogy tudták 6-1-re hozni??? :) Amúgy a 11-8-as végeredmény nem is lenne gáz Zágrábban... csak az a harmadik negyed... :)