FACEBOOK

Az FTC is indul az Interligában!

Az FTC is indul az Interligában!
hozzászólás, 2009.03.17.

Itthon a vlv adott hírt elsőként arról, hogy ősszel a Jadranska Liga mintájára szerb, szlovák, román és magyar klubcsapatok részvételével nemzetközi Interliga bajnokság indul. A legtöbb csapat Magyarországról lesz a sorozatban, sőt, a Honvéd, az Eger, a Szeged, az UTE és a Vasas után a Ferencváros is úgy döntött, hogy elindul az új bajnokságban. A csapatok költségeihez állítólag hozzájárulnak a szerbek, ami jelzi, hogy számukra különösen fontos az Interliga létrehozása.

- Indulunk az Interligában! - mondta a vlv-nek Wiesner Tamás. Az FTC szakosztály-igazgatója beszámolt arról, hogy "kimaradásuk" részben félreértésen alapult, ők ugyanis úgy tudták, hogy még több magyar csapat is gondolkodik, s egyelőre nem született konkrét döntés a versenysorozat részleteiről.

- A mi hezitálásunk oka az volt, hogy a mai  világban minden fillérre szükség van, s attól féltünk, hogy az utazással kapcsolatos költségek aránytalanul nagy terhet jelentenek. Mikor azonban tisztázódtak a részletek, s biztossá vált, hogy a magyar csapatok egymás elleni mérkőzései a "rendes" bajnoki meccsek lesznek, úgy döntöttünk, hogy mi is indulunk. Egyébként azt hallottuk, hogy a szerbek anyagilag támogatják a versenysorozat megrendezését.

Wiesner Tamás szavai szerint gondot okoz számukra, hogy a válogatott szereplése és az európai kupanapok miatt olykor két-három hetes szünetük is van. Attól féltek, hogy az Interliga belépésével még több ilyen időszak lesz, ha kimaradnak. 

- Úgy döntöttünk tehát, hogy mindenképpen elindulunk. Kíváncsian várjuk a konkrétumokat, nem könnyű ugyanis összehozni a sok bajnokság, torna mellett még egy sorozatot úgy, hogy az követhető, értékes versenyrendszer legyen. Örömmel veszünk részt a sorozatban, különösen úgy, ha a másik ligából kiszorult szerbek valóban hozzájárulnak a csapatok költségeihez. Nem tagadom, ez is nagyon nagy vonzerő.

15 régi hozzászólás

Szerkesztőnek. hozzászólása
2009.03.19. 08:40

Köpf K. főtitkár nyilatkozata: "...A versenysorozat "önfenntartó", vagyis minden költséget a csapatok vállalnak." Mivel nincs főtámogató, nincs pénz, így nincs arról szó, hogy a szerbek hozzájárulnának a költségekhez. Minden csapatnak maga kell hogy előteremtse a költségeit.

ed hozzászólása
ed19887
2009.03.18. 19:51

coach--thank you...the english help and translation is great

Coach hozzászólása
Coach19886
2009.03.18. 18:40

ed, that's one of the debates. Most people agree, and common sense dictates, that yes, it is good for NT development. Dénes Kemény: A válogatott szempontjából az csak előnyös lehet, ha a kerettagok egy szezonban több nehéz meccset játszanak. Ez jobban hozzászoktatja őket azokhoz a nagyon fontos mérkőzésekhez, amelyeket a világversenyeken fognak játszani. "Playing more tough games in a given season can only be an advantage for National Team players. This will get them more used to playing important games like the ones they will play at international competitions."

Coach hozzászólása
Coach19885
2009.03.18. 18:31

Csaszinak van igaza. Ez tok eggyertelmu! Plusz a 4 meccs az 6x4 mert minden csapatunk jatszik a Szerbekkel. Tehat az 24 meccs a Magyar polonak. De a lenyeg amit (nem tudom miert) sokan nem ertenek az az, hogy egy Nagyvarad-Vasas meccs, peldaul, az mindig egy rangado lesz. Nezd meg az Eger-Marseille Euroliga meccset. Mar mind a 2 csapat kiesett de megis volt 2000 nezo, hogy lassanak egy jo kis nemzetkozi meccset. Arrol nem is beszelve, hogy amikor a Vasas megy Nagyvaradra az uszodaban nem is lesz eleg ulohely. Ha az uszodaban nincs eleg ulohely a sok nezonek akkor egy igazi nyertes van. A vizilabda.

Csaszi hozzászólása
Csaszi19876
2009.03.18. 11:15

Rolling, És? Ezzel a négy meccsel is beljebb vannak és az négy tét meccs, ami azért más mint edzőmeccseket játszani. Másrészt a Nagyvárad se lesz sétagalopp, de majd látjuk.. Mindenesetre a Liga nemzetközi jellege miatt érdekes lehet a médiának, szponzoroknak, lehet, hogy több néző fog kimenni, ez pedig a póló túlélése lehet, ezért midenképpen érdemes kipróbálni.

Rolling hozzászólása
Rolling19873
2009.03.18. 08:39

Csaszi! Hol van a "hétről hétre" játék a kőkemény délszláv csapatokkal ebben a rendszerben? Max. 4 meccsről van szó.

t hozzászólása
t19869
2009.03.17. 20:46

HAJRÁ HONVÉD!

ed hozzászólása
ed19868
2009.03.17. 20:03

hello===are these international leagues good for the national teams development? (see soccer)

Vaj hozzászólása
Vaj19867
2009.03.17. 20:03

Nem akarok kárörvendő lenni de félek, hogy a Fradi az UTE és a Szeged nagy verést kap a Partizantól!!!! Bár ne legyen igazam!!!!

Csaszi hozzászólása
Csaszi19866
2009.03.17. 19:51

Rolling, Az Eger rendesen megszenvedett az utóbbi években a Nagyváraddal, az UTE-tól például tuti jobbak. A Vojvodina legyőzéséhez egy kiváló, harcos Szeged kellett. Nem tudom, hogy mire ez a nagy arc, inkább örülni kellene, hogy egy a hiányosságainkat (fegyelmezett játék, végletekig begyakorolt, gyors, határozott, cifrázás nélküli előnyjáték , kőkemény fizikai darálás) leginkább megmutató délszláv póló iskolával játszanak az élcsapataink hétről hétre.

Coach hozzászólása
Coach19863
2009.03.17. 15:55

Nagyon jo! Az is jo lenne ha a Spandau, meg 1-2 mas orszag jobb csapata is indulna. Jo kis liga lesz ebbol. Ebben van a jovo, nem 15-20 kis orszagos bajnoksagban amit csak par ezren neznek, csak a sajat orszagukban. A Magyar bajnoksagot ugy is lehetne csinalni, hogy az inter liga Magyar csapatai az lesz az OB I felso osztaly (1-6), a tobbi csapat pedig az also osztaly (7-12). Az utolso Magyar csapat az inter ligaban vissza esik az alsoba, az elso az alsobol (7.) meg bejut az inter ligaba. Hatalmas csata lenne mindenhol realis sanszal majdnem minden magyar csapatnak egyszer bejutni az inter ligaba. De ez csak akkor lenne igazan jo ha az inter liga kibovulne 18-20 csapatra. Ui: A LEN kupa meg felesleges! A vegen 1 nagy Szuper-Euroliga kell. Az orszagos bajnoksagok meg azt dontsek el, hogy melyik csapat indulhat a Szuperligaban.

Rolling hozzászólása
Rolling19862
2009.03.17. 14:56

A Fradinak ott a helye a legjobb (és így induló) magyar csapatok között, de így még inkább az erősödik meg, hogy nincs másról szó, mint a Partizannal kiegészített magyar bajnoksággal. Erre ebben a formában szerintem nincs szükség, csak a Partizan jár jól, míg a magyar csapatok két komoly meccsel játszanak többet. A Kassa, Nagyvárad, Újvidék csak arra lesz jó, hogy esetleg megsérüljön valaki, de érdemleges tét és igénybevétel az élcsapatoknak nem lesz a meccseken. Eddig is rendszeresen kétkapuztak a csapatok ezekkel az ellenfelekkel, csak senki nem tudott róla. Baksa pl. most pont egy Nagyvárad elleni edzőmeccsen sérült meg.

nijmegen hozzászólása
2009.03.17. 13:49

ez igazan oromteli hir!!! hajra Fradi!

Erika hozzászólása
Erika19859
2009.03.17. 11:05

Kár, hogy Kassa az ország ellentétes végében van, de néha majd elmegyek egy-egy meccsre, a Vasast ki nem hagynám :D Jót tesz ez a játék népszerűségének. AZ azért sok mindenről tanúskodik, hogy vannak, akik helybeliek és azt sem tudják, hogy 3 csapat van városban..

p hozzászólása
p19858
2009.03.17. 10:21

helyes