FACEBOOK

A tartalékos Szeged pontot rabolt a Komjádiból!

A tartalékos Szeged pontot rabolt a Komjádiból!
hozzászólás, 2009.03.13.

Nem csak a forduló, hanem a hétvége (de lehet, hogy az egész tavaszi szezon) meglepetése: a Szeged Baksa és Varga Tamás nélkül döntetlent játszott az eddig pontveszteség nélkül teljesítő Vasas otthonában a Vodafone OB-1 pénteki fordulójában. Megmutatjuk Török Béla egyenlítő gólját, s nyilatkozik a vlv-nek Kásás Zoltán, Török Béla, Baksa László, valamint Varga Dénes, Varga Dániel és Nagy Viktor. A szombati rangadót félidő utáni erőteljes játékával az Eger nyerte az FTC-vel szemben.

Szombati eredmények:

Eger-FTC 9:5 (4:1, 1:3, 1:1, 3:0)
Eger, Bitskey A. Uszoda
V.: Kiszelly Gábor, Kun Görgy
Eger: Szécsi – Decker 1, Bárány, Kiss Cs., Hegedüs, Varga II Zs. 2 (1/0), Biros 3 (1/1). Cs.: Erdélyi, Nyéki, Feltham 1, Binder 1, Bundschuh, Hárai 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán
FTC: Jászberényi – Dávid 1, Babay, Balatoni 1, Regős, Császár, Mátyás 1. Cs.: Maklári, Kincses 1, Gerritse, Marnitz 1 (1/0), Bálint. Edző: Somossy József
Gól - emberelőnyből: 4/8 és 3/8
Gól - ötméteresből: 1/2 és 0/1
Kipontozódott: Binder (23. p.), Hárai (26. p.)

Jászberényi Gábor (FTC) a vlv-nek:

Az eredmény nem tökrözi a mérkőzésen történteket. Az utolsó negyedre 6:5-tel fordultunk, de azután elfáradtunk, kipukkantunk. 7:5-nél kihagytunk egy ötméterest, tehát addig még benne volt a pontszerzés lehetősége. Sajnos nem sikerült. Nagyon jól küzdött a csapat, ennyire voltunk ma képesek. Mindent feltettünk arra, hogy jó védekezés mellett a ziccereinket lőjük be. Tudtuk előre, hogy itt csak tökéletes játékkal nyerhetünk, ha minden klappol elöl is, hátul is. Megyünk tovább, legközelebb az OSC-vel játszunk, azt mindenképpen meg kell nyerni, készülünk meccsről meccsre.

Szécsi Zoltán (Eger) a vlv-nek:

Úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottunk, fegyelmezetten és összeszedetten védekeztünk, abszolút nem volt védekezési hiba az egész meccsen. Talán tényleg ezen múlott. Elöl sok helyzetünk volt, kolléga jól védett, ezért nem dőlt el előbb a mérkőzés. Amikor 4:1 után feljöttek 5:5-re, akkor mi tudtunk gólt lőni, 6:5-nél pedig nem értékesítették a helyzetüket, s mi abból megint gólt lőttünk és végül így dőlt el a mérkőzés. Ezt kell megőriznünk, hogy akármi van elöl, hátul mindenképpen legyünk stabilak. Egy negyed alatt lehet lőni négy-öt gólt, nem kell pánikba esni akkor, ha ez az elején nem sikerül. 

TT-képek a mérkőzésről

vlv-videó:

Kiss Csaba nyilatkozata



Fehérvár-Vasas 5:18 (0:5, 2:6, 1:4, 2:3)
Székesfehérvár, v.: Mucskai, Németh
Fehérvár: Kuna – Tóth B. 1, Tusa, Vrezgo 1, Hesz, Gelley, Lázár 1. Cs: Rom 1, Farkas P., Deme 1. Edző: Dabrowski Norbert
Vasas: Jónás – Hosnyánszky 5, Kovács R. 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Steinmetz B., Kiss G. 1. Cs: Takács, Kállay 3, Katonás 1, Vörös, Tóth M. 3, Hóna 1. Edző: Földi László
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 9/7
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 5/3
Kipontozódott: Tusa (20. p., Deme (30. p.)

Kis Gábor (Vasas) a vlv-nek:

Nem volt nehéz mérkőzés, de olyan meccs volt, amiből csak rosszul jöhettünk ki, mert a sima győzelem természetes. Öt gólt kaptunk és csak hármat "szerettünk volna", így a prémiumot most se kapjuk meg, vagyis hétfő délután is edzünk, de nem baj. Úgy gondolom, hoztuk azt az eredményt, amit elvártunk magunktól. A Fehérvár hajtott, jól is játszottak, a két csapat között ennyi a különbség.


Szolnok-Honvéd 10:15 (4:3, 0:4, 4:5, 2:3)

Szivós Márton a vlv-nek:

Örülök, hogy nyertünk, Szolnokon mindig nyögvenyelős mérkőzéseket játszunk. Kicsit gyengébben kezdtünk, fáradtak voltunk, de a végén magabiztos győzelem lett belőle.

Szentes-Szeged 5:12 (2:3, 2:2, 0:5, 1:2)
Szentes, v.: Székely B., Marjay
Szeged: Németh - Juhász 1, Weszelovszky 4, Milos Korolija 2, Komlósi 2, Török 1, Lehmann. Csere: Vejzagics 1, Varga P.1, Éles, Mihajlo Korolija, Molnár P., Kuncz. Edző: Kásás Zoltán.
Szentes: Majoros - Szabó Z., Jaksa , Szabó L., Zivanovic, Döbrőssy 1, Szőke 2. Csere: Molnár A., Rácz, Araczki,  Hommonai, Csente, Torday 2. Edző: Vass Sándor.
Gól - emberelőnyből: 2/4 ill. 5/10
Gól - ötméteresből: 2/3 ill. 2/2.

BVSC-UTE 14:7 (2:2, 2:1, 3:3, 7:1)

OSC-Pécs 5:9 (1:1, 1:1, 1:3, 2:4)

A Vodafone OB-1 alapszakaszának állása 17 forduló után:

1. Vasas  49,
2. Honvéd 41,
3. FTC 37,
4. Eger 36,
5. Pécs 31,
6. Szeged 30,
7. UTE 24,
8. BVSC 15,
9. OSC 11,
10. Szolnok 9,
11. Szentes 8,
12. Fehérvár  5 pont

PÉNTEKEN TÖRTÉNT:

Vasas-Szeged 9:9 (4:1, 0:0, 3:4, 2:4)
Komjádi uszoda, v.: Németh Attila, Schlosser Jenő
Vasas: Nagy V.- Hosnyánszky 1, Varga Dániel, Kovács R. 3, Kis G. 1, Varga Dénes 3, Steinmetz B. Csere: Takács, Kállay, Katonás 1, Vörös, Tóth M., Hőna. Edző: Földi László.
Szeged: Németh - Vejzagics, Weszelovszky 4, Milos Korolija 1, Komlósi, Török 2, Lehmann 1. Csere: Varga P., Éles, Mihajlo Korolija 1, Molnár P., Kuncz, Juhász. Edző: Kásás Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 3/9 ill. 1/6
Gól – ötméteresből: 1/1 ill.–.

Mint előzetesünkből kiderült: a szegediek két kulcsjátékosa, Baksa László és Varga Tamás a héten sérülést szenvedett, mindketten a kispad mögött, civilben nézték a meccset.

Az elején elhúzott a Vasas, elöl parádés gólokkal, hátul nagy Nagy Viktor-védésekkel szereztek megnyugtó(nak tűnő) előnyt a piros-kékek. Aztán a második negyedben kezdődtek a hibák - mindkét oldalon. Nem esett gól ebben a játékrészben, de azt senki sem gondolta volna, hogy a Szeged akár csak megközelíti a hazaiakat.

Teljesen egyenrangú (és sokat hibázó) felek küzdelmét hozta a harmadik negyed - de ezt már egy góllal a Szeged nyerte. A végjáték pedig a legmerészebb szegedi szurkolók álmát is felülmúlta: a Vasas kihagyta emberelőnyeit, a vendégek közül pedig több ember keze is "elsült", s a végén - egy kis szerencsével - még az egyenlítés is sikerült. Egy lövésre maradt még idő, azt a meccs jelentős részében ragyogóan védő "Kata" hárította.

A Vasas-játékosok sportszerűen gratuláltak a két kulcsjátékosa nélkül játszó ellenfélnek, Varga Dániel pedig a vlv-nek adott nyilatkozatában elnézést kért a saját teljesítménye miatt.

vlv-videók:

Török Béla egyenlítő gólja és a meccs vége



Kásás Zoltán nyilatkozata



Török Béla nyilatkozata



Baksa László nyilatkozata



Varga Dénes nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata



BVSC-Eger 5:11 (0:2, 1:3, 3:3, 1:3)
Budapest, Szőnyi út, v.: Molnár Péter, Vojvoda István
BVSC: Decker – Szűcs L., Nagy S., Hopkins 2 (1/1), Kriszt, Tóth Z. 2, Németh Zs. Cs.: Pecz 1, Szabó P., Ambrus F., Halek, Galambos, Simon. Edző: Dr. Vincze Balázs
Eger: Szécsi – Decker, Bárány 3, Kiss Cs., Hegedüs 1, Varga II Zs. 2 (1/1), Biros 1. Cs.: Valics – Sántavy, Nyéki 2, Feltham, Binder, Petrovai 2, Hárai. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán
Gól emberelőnyből: 3/6 és 4/6
Ötméteres: 1/1 és 1/1
Kipontozódott: Simon (21. p.) 

TT-képek a mérkőzésről

Kiss Csaba (Eger) a vlv-nek:

Ez a hétvége nagyon fontos nekünk. Nem tagadom, hogy elsősorban azért, mert mindenképpen szeretnénk kiköszörülni a Fradi elleni csorbát, hiszen decemberben a zöld-fehérek legyőztek minket a Népligetben. Természetesen a mai mérkőzést sem vettük félvállról, de azért ott motoszkál már a fejünkben a szombat esti találkozó is. Ahogyan az eredmény is mutatja magabiztos győzelmet arattunk, de a BSVC mindent megtett, hogy megnehezítse a dolgunkat, úgyhogy keményen meg kellett dolgoznunk a három pontért. Annak mindenképpen örülök, hogy volt néhány kifejezetten szép akciónk, de voltak pontatlanságaink mind támadásban, mind pedig védekezésben. A Ferencváros ellen kevesebb hibával kell játszanunk ahhoz, hogy Egerben tartsuk a három pontot. Most mindenesetre igyekszünk pihenni és a holnapi fordulóra koncentrálni.

OSC-Honvéd 8:13 (2:5, 3:3, 1:2, 2:3)
 
Hajós Alfréd uszoda, v.: Bors, Németh A.
OSC: Áts – Benczúr 4, Szécsi D., Tóth L. 1, Hangody Gy., Sziklai, Gábor B. 1. Cs: Balla, Tiba 1, Ürögi, Ibolya, Sech A. 1, Gergely B., Bory (kapus). Edző: Bíró Attila
Honvéd: Gergely I. – Székely 2, Szivós 3, Paján 1, Matajsz, Molnár T., Iosep 3. Cs: Gergely M. 1, Vindisch 2, Bátori, Jansik, Borsós 1, Vári, Györke. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 3/4, ill. 4/8
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 3/1

Szivós Márton (Honvéd) a vlv-nek:

Látszik, hogy nem játszottunk már három hete, mert becsúsztak hibák a játékba elöl is, hátul is. A fontos az, hogy a három pontot elvittük, megint egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz, hogy az alapszakasz második helyét megszerezzük. Holnap szolnoki meccs vár ránk, remélem, hogy onnan is sikerül - egy kicsivel talán jobb játékkal - elhozni a három pontot.

Fehérvár-FTC 7:11 (2:3, 3:4, 1:4, 1:0) 

Szentes-Szolnok 8:8 (2:2, 2:1, 1:4, 3:1)

Pécs-UTE 9:9 (2:3, 4:2, 2:3, 1:1)

27 régi hozzászólás

Jud hozzászólása
Jud19851
2009.03.16. 19:56

TZS! Köszönöm a választ!! Angyalföld!!!

TZS hozzászólása
TZS19848
2009.03.16. 14:26

Kedves Jud! Sajnos péntek lévén nem tudtam ott lenni a rangadón.

Tomute hozzászólása
Tomute19846
2009.03.16. 10:21

Nem igazán értem Jasut (?Az eredmény nem tökrözi a mérkőzésen történteket.?), mert az esetek 80%-ban 6-7 másodperce volt-maradt a fradinak, mire felállt a támadáshoz, arról nem is beszélve, hogy a harmadik góljuk ? ami kellett a szorosabb félidőhöz- nem volt bent (teljesen szögben ültem, határozottan tudom állítani?), a sporik is érezhették a téves ítéletet, mert egyből kettős előnyt fújva próbáltak kompenzálni?Ezen az estén abszolút nem érdemelt volna pontot a fradi. Örültem, hogy az elmúlt meccsekkel ellentétben ki tudtunk jönni a kisebb hullámvölgyből, jó volt látni, hogy haraptak a játékosok. Ez a helyes és járható út! Hajrá EGER!!!

im hozzászólása
im19843
2009.03.15. 22:47

Megnéztem az "örülni kell a pofonnak" videónyilatkozatot. Na igen, az angyalföld kapott egy kínos pofont, de túlélte:) hiszen minden csoda három napig tart. A Vasas pénteki játékán látszott, hogy már nem érdekli egy lejátszott meccs, hiszen papírforma volt a nyerés. Csak egyszerű szurkolóként a lelátóról nézve nem is volt olyan szörnyű,, a döntetlen. Mindegy kivel játssza a döntőt, örülni fogok, ha a Vasas nyeri bajnokságot.

móka hozzászólása
móka19842
2009.03.15. 16:54

Daninak maximálisan igaza van abban, hogy néha kell egy-egy botlás, hogy a játékosok érezzék, hogy meg kell feszülni a győzelemért.Semmi gond,ez bőven belefért, a Szegedet minden dícséret megilletti a produkciójáért!A Vasast viszont nem tántoríthatja el,a kitűzött céloktól!!HAJRÁ VASAS!!MINDÖRÖKKÉ!!!!!!!

Én hozzászólása
Én19841
2009.03.15. 13:28

Tabella? Egyre izgalmasabb a bajnokság, bár mondjuk az első hely az stabil, még egy ilyen botlás után is.

régi egri hozzászólása
2009.03.15. 11:59

A Vasas nyeri a bajnokságot- de nem hiszem h simán!!!! EGER!!!

Jud hozzászólása
Jud19838
2009.03.15. 09:34

Nem lesznek Vasas-Szeged képek??? Hajrá Vasas!!

Najó hozzászólása
Najó19835
2009.03.15. 08:33

A Vasas simán nyeri a bajnokságot! Sajnos :-(! Hajrá Eger!

Rebo hozzászólása
Rebo19834
2009.03.15. 06:12

im és szamóca ! Remélem Nektek lesz igazatok ls nem nekem. Nagyon remélem, hogy a Vasas lesz a bajnok. Viszont ezt a nagy mellényt le kellene venni és egyik ellefelet sem szabad lenézni. Itt nem csak a Szeged elleni döntetlenről van szó ( ez előfordul ), hanem arról, hogy pl. az UTE és a Pécs ellen is sikerült nagy fölényről izgalmassá tenni a meccset. Az Eger nem olyan gyenge, mint amilyennek most hisszük és a döntőre ( mert nagyon úgy tünik, megint az Egerrel dötözünk ) biztos felszívják magukat. Azért Hajrá Vasas !

im hozzászólása
im19833
2009.03.14. 22:58

Rebo, ez csacsiság. Már miért ne érdemelné és miért ne nyerné meg a Vasas a bajnokságot?

szamóca hozzászólása
2009.03.14. 22:00

Rebo, ez a "nem is érdemli meg" picit erős, annak a fényében viszont nevetséges is, hogy egyetlen, azaz 1 döntetlen mellett minden bajnokijukat hozták eddig a fiúk

Rebo hozzászólása
Rebo19830
2009.03.14. 19:29

régi egri Igazad van ! Ők is csak emberek. De ezzel a játékkal a Vasas nem nyer bajnokságot. ( Nem is érdemli meg )

Borivoje hozzászólása
2009.03.14. 18:35

Még a Szeged őszi gyengélkedése idején előrejeleztem, hogy a Szeged a bajnokság végére feljön. Ennyi szerintem a Kazany ellen is elég lesz nekik, dehogy nekünk is elég lesz -e ennyi az Olympiakos ellen az EL - negyeddöntőben, azt kötve hiszem. Ez az út nem Fiumébe vezet, ne az M5-ösön induljunk az Adriára!

Najó hozzászólása
Najó19827
2009.03.14. 17:37

Szép volt Szeged! Csak így tovább a Kazany ellen!

. hozzászólása
.19825
2009.03.14. 15:54

Szerinem minenki azt hitte h a szegednek eséyle sincs de azért nem oylan rossz csapat ez a szeged!!!

Bamako hozzászólása
Bamako19820
2009.03.14. 12:21

Varga Dá. jtéka meglepett,sajnos nagyon is.....Látszott h nagyon akar de nem jött neki semmi össze,van ez igy!Dumi megint megcsinálta amit már elvárunk tőle,Olimpia óta fantasztikusan játszik....Kicsi,Hosinak mintha kedve nem lett volna játszani...Milos Korolja az ország 1ik legjobb centere,Török Béla az egyik tehetsége..Wesze pimasz góljai szépek voltak!De Wesze-Csuvi 1ütt sosem tudnak jol játszani....Lehet 2ejük helyett 1 Kásás T jobb lenne oda... Bajnok lesz a Vasas,kisiklástól függetlenül,mert ahogy Dani mondta"Örülni kell a pofonnak":)

régi egri hozzászólása
2009.03.14. 11:43

Na nemá Rebo. Ők is csak emberek ennyi belefér. Jó neked h csak ennyi problémád van. EGER!!!

t hozzászólása
t19817
2009.03.14. 11:19

A Vasas mumusa a Szeged.-:)Gratulálok a Kásás csapatnak! Üdvözlettel:-Éva néni.

VLV+DM hozzászólása
VLV+DM19816
2009.03.14. 10:54

Nagyon örülök a Szeged játékának, sajálom az eddigi gyengébb teljesítményt. Remélem a mostani játékuk már annak a rendszernek a képe, amit Kásás-mester még kora ősszel ígért, bár azt akkor jan-feb környékére. Örülök Wesze gólerős játékának az utóbbi időben, remélem visszatér korábbi önmagához. Kata sajnos kevés lehetőséghez jut Baksa mögött,de ismét bizonyította,h lehet rá számítani.Sokkal többet várnék a balkezes szerb játékostól, az ő teljesítménye egyáltalán nem meggyőző, ilyen játékot egy hazai fiatal is tudna hozni.Pont a Vasas példája bizonyítja,hogy nem kellenek feltétlen nemzetközi játékosok,ugyanis,ha nincs külföldi klasszis, akkor ugyan minek venni ?zsákbamacska? játékost,hogyha egy kellő önbizalommal rendelkező és jó szellemben nevelt fiatal tehetségre is lehetne számítani. A Vasas évek óta klasszis nélkül,fiatalokkal játszik ezen a poszton ÉS eredményesen. Hiányérzetem van Éles Vili miatt is, akinek jó keze és lövőereje van, többet kellene dominálnia és meg kellene tanulnia ésszel védekezni, tehetséges játékos, kár lenne,ha ezt nem kamatoztatná. Varga Tamás nagyon eredményes játékos, nagy küzdő, érdemei elévülhetetlenek a csapat szereplésében, fontos láncszem, ugyanakkor több csapatjáték lenne tőle elvárható,valamint kevesebb hangerő,hogyha 1-1 hiba miatt az a kénszerérzete van,h le kell torkolnia valakit. Majd az edző megteszi, azért is van ott, Csuvinak az energiáit nem erre kelle pazarolnia. Végezetül pedig nagyon remélem,hogy nehéz gazdasági helyzetben is kitart a szegedi főszponzor, ugyanis a bajnoskágnak nagy szüksége van egy markáns szegedre, amely mindig is komoly vidéki bázisnak számított és Kásás mesternek is kívánom,h ne fásuljon el, talán ráléptek a helyes útra. Sok sikert a Kazany ellen

vasasos hozzászólása
vasasos19815
2009.03.14. 10:21

Sajnos a dekoncentráltság mellett -ami a 2. félidőtől a Vasasra telepedett - a szokásos menet szerint ismét a vendégek élvezhették a 'hazai pálya' előnyeit. A lövőink otthon hagyták a tudásukat, ezzel naggyá tettek egy középszintű kapust, Kata mágnesként vonzotta a labdát -mondhatjuk. Nagy Viktor az első félidőben még tartotta a csapatban a lelket, de miután a bírók szétfújták a védekezésünket ő sem tudta már tartani a különbséget. De úgy vettem észre a zsűriasztalnál ülőkre is átterjedt ez a dekoncentráltság - időkérés a Vasasnál pl. Mindenesetre a bírók most sem hazudtolták meg magukat és 'mesterségbeli tudásukat' messze felülmúlva 'vezették' a Szegedet!

szerk hozzászólása
szerk19814
2009.03.14. 09:48

Kedves sasa! Részvétünk kifejezése mellett az őszinte válasz: nem.

sasa hozzászólása
sasa19813
2009.03.14. 09:36

a szerkesztők figyelmébe: a megrázó hír jutott tudomásomra. dr. csánk istván a magyar válogatottat is megjárt kiváló kapus nagyon fiatalon meghalt. hadd kérdezzem meg ezzel kapcsolatban, hogy nem a vlv. feladata lenne ezt a hírt feldolgozni és legalább egy rövid cikk keretében elbúcsúztatni?

Rebo hozzászólása
Rebo19811
2009.03.14. 06:38

Szégyen ! Ezzel a nagyképű hozzáálással nem lesz bajnokság. Sajnos nem ez az első eset, hogy lenézett (?) csapat ellen majdnem sikerül ( most sikerült is ) elszórakozni a nem is kis előnyt. A kritika egyébként a szurkolókra is vonatkozik. Úgy ültek mint egy szinházi előadáson. A kb. 10 szegedi drukker végig, és sportszerűen szurkolt, a mieink csak néztek abban a biztos tudatban, hogy úgyis győzünk. Tévedtünk. Gratulálok a Szeged csapatának és a szurkolóinak, további sok sikert. Mindezek ellenére HAJRÁ VASAS !

árkása hozzászólása
2009.03.14. 02:49

A 3-4 az döntetlent jelent? (Mármint a cikkben a 3. negyedre azt írják, hogy döntetlen lett).

Nita hozzászólása
Nita19808
2009.03.14. 00:51

Kár, hogy nem tudott nyerni a vasas! (Azért a döntetlen se rossz, nem szabad lebecsülni!)

valaki hozzászólása
valaki19804
2009.03.13. 22:49

szegény vasas, kár h döntetleneztek, így most már nem 100%osak:(