FACEBOOK

Rijeka rendezheti az idei Final Fourt

Rijeka rendezheti az idei Final Fourt
hozzászólás, 2009.03.02.

A LEN vezérkara Belgrád és Rijeka közül az utóbbit választotta, így a horvátországi kikötőváros lesz a házigazdája az Euroliga négyes döntőjének május 22-23-án. Reméljük, sok magyar keresi fel erre a két napra az egykori Fiumét...

Az idén január 15-i határidőig mindössze két város, a szerbiai Belgrád és a horvátországi Rijeka jelezte érdeklődését az európai klubelit idei csúcstornájának megrendezése iránt. A LEN római központjában hétfőn hozták meg a döntést: Rijeka a kedvezményezett. Az érintettek nyilván figyelembe vették személyes tapasztalataikat, hiszen az egész LEN-vezérkar jelen volt a decemberi rijekai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, amelynek a csodálatos Kantrida uszodakomplexum adott otthont.

A Final Fourt az idén már 13. alkalommal rendezik meg. Magyar siker legutóbb 2004 tavaszán született, amikor a Honvéd a Margitszigeten győzött (abban az évben olasz csapatok nem indultak a tornán).

A legutóbbi öt Final Four helyszíne és végeredménye:

2004, Budapest:

1. Honvéd,
2. Jadran Herceg Novi (szerbia-Montenegró), 3. Rijeka, 4. Sturm Csehov

(A torna legjobb játékosa Biros Péter lett.)

2005, Nápoly:

1. Posillipo, 2. Honvéd, 3. Pro Recco (Madarassal), 4. Jug Dubrovnik

2006, Dubrovnik:

1. Jug Dubrovnik, 2. Pro Recco (Madarassal és Szivóssal), 3. Posillipo, 4. Savona (Kásással)

(A torna legjobb játékosa Szivós Márton lett.)

2007, Milánó:

1. Pro Recco (Madarassal és Kásással),
2. Jug Dubrovnik, 3. Partizan Belgrád, 4. Olympiakosz Pireusz

A vlv helyszíni tudósítása sok videóval

2008, Barcelona:

1. Pro Recco (Madarassal, Kásással és Benedekkel),
2. Jug Dubrovnik, 3. Vasas, 4. Mladost Zágráb

A vlv helyszíni tudósítása sok videóval

Madaras Norbert Euroliga-győzelmet érő gólja a meccs végén, az őrjöngő olasz tévériporter kommentálásában


Az idei Euroliga-küzdelemsorozat a negyeddöntőbe jutásért folyó csoportkörnél tart. Egy fordulóval e szakasz vége előtt kezd kialakulni a legjobb nyolc mezőnye. A negyeddöntők részvevőit négy párba sorsolják majd, a csoportokból együtt továbbjutók nem kerülhetnek újra össze és csoportelsőhöz csoportmásodik párt sorsolnak.

Az A csoportban a Pro Recco és a Jug Dubrovnik már továbbjutott, egymás ellen döntik el a csoportelsőség sorsát.

A B csoportban a Herceg Novi már negyeddöntős, de még nem biztos, hogy csoportelső lesz. A másik továbbjutó kiléte a Budva-Mladost Zágráb meccs végén dől el.

A C jelű kvartett küzdelmét az Olympiakosz Pireusz már megnyerte. A második hely sorsa a Sibenik-Kotor meccsen dől el.

A D csoportban ismert a helyzet: a Partizan Belgrád már első, a Vasas másodiknál se jobb, se rosszabb nem lehet.

Képek a rijekai Kantrida uszodáról:













10 régi hozzászólás

móka hozzászólása
móka19601
2009.03.08. 17:51

Kedves VAsas-fanok! Tudom, még messze van, de ha a Vasas bejutna a Final Fourba, valaki nem megy esetleg Debrecenből szurkolni?Csatlakoznék...

Szoszke hozzászólása
Szoszke19561
2009.03.08. 02:35

A Final four egy olyan torna amitmindegy ki a masik harom es az is hol rendezik eppen.Na csak mert ugyis a Recco nyeri!A Vasasnak viszont oda kene ernie ez teny es valo! Egyebkent meg amig a padlason csak igergetnek addig palyazni lehet a siker enyhen szolva ketes.Igertek fut-fat aztan az erdemeny 3 kormanyzati ciklus alatt egy nyitott 50 meteres.Martin Gyorgy utan szabadon.

Borivoje hozzászólása
2009.03.03. 22:32

Végtelenül örülök ennek a döntésnek! A legfontosabb, amit láthatunk a fotókon: a lelátó színe! Fiumében, egy olyan városban, ahol a lakosság több, mint két százaléka még mindig magyar (a jelenlegi Magyarországon sem mondható el ez minden településről) egy, ha akarom nyitott, ha akarom zárt uszodában EL Final Four! Legfőbb mumusunk Vujaszinovics egyébként itt született, bár csapattársai számára valószínűleg nem lesz túl üdvös a helyszín és a fogadtatás. Valóban kabinet kérdés, hány horvát csapat lesz a négyből. A negyeddöntőbe elvileg akár három is bejuthat... A belgrádi vereség legfőbb haszna abban rejlik, hogy a Kotorral biztos nem kell játszani. Nem lesz Ádi-Barna testvérpárharc sem! A többi a lehetőségek közül nagyjából mindegy. Recco vagy Jug? Ráérnének a döntőben... HN vagy Mladost/Budva? Nehezek, de főleg nehéz ügy választani. És Olympiakosz. Itt nincs mit választani. Erre a Final Fourra el kell utazni! A Vasasnak oda kell érni! Legalább olyan nehéz lesz a negyeddöntő, mint tavly. Hazai környezetet kell megint teremteni, ha sikerül. Itt megint lehetne bizonyítani a szurkolóknak is. A múltkori egri viselkedést (néhány szurkolóról van szó egyébként, nem a teljes hadosztályról) megbocsátatni. A távolság? Nem 400 km azért ez, hanem inkább közel 600 (230 az még mindig csak Letenye) , de Barcelona mennyi is volt? Féltve őrzöm egyébként a Nemzeti Sport 2008-05-11-i számát, amely az El-bronzéremről tudósít, úgy két havonta újra és újra elolvasom. Mindig csak azt, semmi mást. Van egy kétoldalas cikk ugyanabban az újságban, amit bevallom mostanáig egyszer sem olvastam még el. A Veszprém KEK győzelmét Mannheimben.

peti hozzászólása
peti19307
2009.03.03. 20:07

hany km rijeka? 400? tudja vki?

móka hozzászólása
móka19302
2009.03.03. 17:06

Hajrá Vasas! Tavaly épphogy lemaradtam az útról, most mindenképpen ott leszek,ha négykézláb kell is kimennem!Persze előbb a Vasas vegye a negyeddöntőben az akadályt,de venni is fogja! ANGYALFÖLD!!!!!!!

c hozzászólása
c19301
2009.03.03. 16:04

gyorsan vegigszamoltam a fotok alapjan: a nagyobbik lelaton 660 ulohely van, a kissebbiken pedig (ami vszeg VIP+PRESS) 64.

holnaputan hozzászólása
2009.03.03. 14:03

hát igen, nem éppen egy kis gagyi uszoda... :) Kár, h ilyen messze van... :( jó lenne, ha lenne szurkolói busz... De nekem is úgy rémlik, h a Vasas is akart pedig pályázni rá... :S

Csabesz hozzászólása
Csabesz19297
2009.03.03. 13:09

Az uszoda nagyon szép, de mivel várhatóan lesz horvát a négy között, így biztos sok hazai szurkoló lesz. Ebben a stadionban nem fog elférni 2-3 ezer ember.Van info a nézőtér befogadóképességéről?

sasa hozzászólása
sasa19295
2009.03.03. 08:18

ez jobbnak tűnik, mint a széchy tamás uszoda...

miamanó hozzászólása
2009.03.03. 07:41

Valóban szép ez az uszoda, csak nem tudom, hol fognak ülni a nézők? Az egyik oldalon van 1000-1200 hely, a másikon kb. 200-250, de itt gondolom csak a VIP vendégek foglalhatnak helyet. Mintha arról lett volna szó, hogy a Vasas is pályázik, nyilván ezzel meg akarták volna várni a negyeddöntőket. Nem értem, miért nem csak a negyeddöntők után döntenek, régebben úgy emlékszem az volt a gyakorlat. Persze a döntés egy nagyságrenddel jobb a tavalyinál...